20
dec
Seneste opdatering: 20/12-04 kl. 1524
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Ă©n i Danmark, Ă©n i Sverige, har idag nĂŠsten synkrone ledere – om verdens 3 store totalitĂŠre Ă­smer. Den svenske VĂ€rlden idag har desuden et par sĂŠrligt svenske temaer – “tystnaden” – den regisserede offentlige debatÂŽ, og fĂŠngselsommen pĂ„ 1 mĂ„ned over prĂŠsten Åke Green fra Öland efter at han havde citeret nogle afsnit fra Biblen der omhandler dens syn pĂ„ homoseksuelle. DĂžmt blev han efter det forfĂŠrdelige misfoster af en lov, “Hetz mot Folkgrupp” – kaldet HMF . .(Og sĂ„ kan man jo spĂžrge sig: Er bĂžsser en “folkegruppe” som skiller sig kejthĂ„ndede, genier, synske eller folk der lĂŠsper?)

http://www.varldenidag.se/?aid=1580&sessId=2VSWGGJo

Islamismen: Det första hotet blir synligt i exempelvis dödsdomen utfĂ€rdad av mullor i Iran mot författaren Salman Rushdie som lever i England. Han tvingades gĂ„ under jorden en tid. Vidare Ă€r mordet pĂ„ filmaren Theo van Gogh i Holland ett annat exempel pĂ„ att islamister inte tolererar en grundlĂ€ggande demokratisk rĂ€ttighet – yttrandefriheten. ………………….

——–

Tystnaden: Det största hotet Ă€r nog tystnaden. Varför fĂ„r vi inte likt Ukraina en orange revolution nĂ€r Sverige gĂ„r samma vĂ€g som Pakistan? HĂ€delseparagrafen i Pakistan innebĂ€r att det blir strĂ€nga straff för den som antas ha sagt eller gjort det minsta som kan uppfattas som negativt i relation till profeten Muhammed. Detta skiljer sig i princip inte frĂ„n domen mot pastor Green, dĂ€r Ă„klagaren ”antar att homosexuella kan kĂ€nna sig krĂ€nkta av” hans predikan.

Tystnaden i Sverige Àr orovÀckande. Kristen press har fortfarande inte konsekvent och tydligt stÄtt upp för yttrandefrihet i fallet Green. SÄ vi frÄgar Kyrkans Tidning, SÀndaren, Hemmets VÀn, Nya Dagen med flera: Var stÄr ni? Vidare vill vi frÄga Amnesty: Kommer ni att ta upp Green som samvetsfÄnge om han tvingas gÄ i fÀngelse för att ha uttryckt en Äsikt som kan vara obekvÀm och inte politiskt korrekt? Vi vill ocksÄ ge Publicistklubben och dess ordförande Stig Fredriksson en chans till: GÀller yttrandefriheten inte predikningar och pastor Green? TÀnker ni agera eller bara fortsÀtta att vara en del av den farliga tystnaden?
http://www.kristeligt-dagblad.dk/leder

MENS NAZISMEN OG KOMMUNISMEN udgjorde de to fĂžrste store totalitĂŠreideologier i verdenshistorien, truer den radikaliserede islam i dag medat udvikle sig til en tredje totalitarisme. Lighedspunkterne mellemkommunismen og den radikale islamisme er dels den internationaledimension af de to bevĂŠgelser, dels begge ideologiers brug af terror……….


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.