29
dec
Seneste opdatering: 29/12-04 kl. 0223
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

2000 savnede , op til 1000 dĂžde. Kondolencer herfra. Det ser ud som om dette svenske traume kommer til at krĂŠve flere svenske liv end Estonia forliset.

(UD= Utrikesdepartementet)Svenska myndigheter Àr försiktiga i bedömningen av hur mÄnga svenskar som mist livet. 2 000 saknas, det Àr officiellt bekrÀftat. Utrikesdepartementet fruktar att mellan 200 och 1 000 inte lÀngre Àr i livet.

http://expressen.se/index.jsp?a=223113

koldsindig svensker filmer flodbĂžlgen:

http://www.dagbladet.no/download/tsunamiphuket.wmv

Sweden set to be Western nation worst-hit by tsunami disasterSTOCKHOLM (AFP) – With more than 1,000 Swedish tourists in Thailand still unaccounted for, Sweden looked likely to be the Western country hardest-hit by the giant tidal waves which struck Asia’s coastlines.

http://www.turkishpress.com/world/news.asp?id=041229194343.wjtrut0g.xml

Krav om Persson og Freiwalds afgang:

http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=223593Extremt kritiskNiclas Wahlgren har sett hur norska, danska och finska turister snabbt fÄtt hjÀlp av sina respektive regeringar. Men han Àr extremt kritisk till hur den svenska regeringen hanterat katastrofen:– De fĂ„r ingen hjĂ€lp. Det Ă€r fullstĂ€ndigt absurt. Göran Persson borde avgĂ„, och han mĂ„ste ta med sig Laila Freivalds. Tusentals desperata svenskar finns kvar i Thailand.Han sĂ€ger samtidigt:– SnĂ€lla regering, det sista ni gör innan ni fĂ„r sparken: Ta hem de vĂ„ra!Niclas Wahlgren tĂ€nker stanna kvar i Thailand med sonen nĂ„gra dagar och bearbeta alla kĂ€nslor och hemska upplevelser.– Jag orkar inte ta mig hem och möta alla frĂ„gor frĂ„n mĂ€nniskor som inte förstĂ„r, avslutar han.

Sverige udenrigminister var utrĂŠfbar – hun gik i teatret. Hvem husker ikke landets statsminister, som et af de fĂ„ statsoverhoveder deltog i Arafats begravelse, men besĂžgte kĂžer i SĂžrmland da hele Europa mĂždtes i Madrid ?

PĂ„ söndagskvĂ€llen stod det klart att antalet döda översteg 10 000. Samtidigt gick Laila Freivalds pĂ„ teater och sĂ„g “SnĂ€ll Rebel” – en operaversion av tv-succĂ©n “Karl-Bertil Jonssons julafton”. Först klockan 10.30 pĂ„ mĂ„ndagen, 31,5 timme efter dödsvĂ„gen, anlĂ€nde utrikesministern till sitt arbete. UngefĂ€r samtidigt kom hennes pressekreterare med tĂ„g frĂ„n SmĂ„land.UD:s expeditionschef Per Thöresson valde att stanna kvar pĂ„ julsemester i BohuslĂ€n. Först i tisdags eftermiddag kom han till jobbet, skriver Aftonbladet.

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10104972

Kokar av vredeI Thailand Ă€r vreden mot UD stark.– HĂ€r ligger skadade mĂ€nniskor som mĂ„ste fĂ„ Ă„ka hem. Skadade norrmĂ€n och finlĂ€ndare hĂ„ller pĂ„ att transporteras till sina hemlĂ€nder. Men vĂ„r regering skiter i oss och skickar Laila Freivalds istĂ€llet för hjĂ€lp, sĂ€ger Fredrik Lund, 34 som befinner sig i staden Hat Yai.

http://expressen.se/index.jsp?a=224029


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.