28
feb
Seneste opdatering: 28/2-05 kl. 0503
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

(se miniportrĂŠt af Nilson nedenfor)
Der er uger, ja mĂ„neder hvor det synes som om der bare er Ă©n journalist i Sverige der ikke er en tĂžsedreng & med courage: pensionisten Ulf Nilson. – Alle de FokusĂ©r , Dokumenter og BrĂ€nnpunkter – der er ikke noget der brĂŠnder pĂ„. Det var der til gengĂŠld sĂžndag d.28. Jeg er nĂždt til at bringe hele klummen fra Expressen: (her er jeg lidt uretfĂŠrdig mod Göran Skytte, Magnus Karaveli og Thomas GĂŒr)

(Nilson hentyder til SVTÂŽs nylige selvfede kampagne, “SVT-Fritt TV – hvor de sammenligner deres fortĂŠffeligheder med Berlsconis afskyligheder)
http://www.expressen.se/index.jsp?d=878&a=248194

Ulf Nilson: Jutterström vÀrre Àn Berlusconi
Är Christina Jutterström Sveriges Berlusconi?Det vore frestande att dra till med det efter SVT:s pinsamma kampanj för att framhĂ„lla sin egen – och det svenska systemets – förtrĂ€fflighet.
Frestande, men fel. För tyvÀrr Àr det vÀrre Àn sÄ. Det svenska monopolet, som bara obetydligt naggats i kanten av reklamkanalerna, har mÄnga ansikten. Allan Berlusconi Larsson, Leif Berlusconi Pagrotsky och givetvis Göran Berlusconi Persson, alla s-mÀrkta, alla fast beslutna att den statliga tv:n inte bara ska konkurrera med hjÀrndöd underhÄllning utan framför allt fortsÀtta den indoktrinering som Àr huvuduppgiften. Den indoktrinering som gÄr ut pÄ att Sverige Àr vÀrldsledande, det svenska systemet oövertrÀffat, kapitalister som Berlusconi motbjudande och George Bush en galning.

HĂ€ndelsevis har det alltid varit sĂ„. Olof Palme sa utan att rodna (till en fransk intervjuare) att nĂ„gra av de ”bĂ€st anvĂ€nda dagarna i mitt liv” anvĂ€ndes till att motarbeta reklam-tv. Vad han menade var otvivelaktigt:- Vi, lika med vĂ€nstern, mĂ„ste behĂ„lla kontrollen över tv. Det som sĂ€gs i stats-tv:s nyheter ska vara gudsord för massan. NĂ€svisa och intrĂ€ngande frĂ„gor vill vi inte veta av!
SĂ„ har det ocksĂ„ i stor utstrĂ€ckning blivit. Journalistutbildningen pumpar ut ungefĂ€r dubbelt sĂ„ mĂ„nga vĂ€nstersympatisörer – alltsĂ„ tvĂ„ tredjedelar, minst – som folk av annan politisk uppfattning. Att vara duktig, fĂ„ beröm och bĂ€ttre lön beror under sĂ„dana förhĂ„llanden pĂ„ att sĂ€ga det accepterade, det politiskt korrekta – och helst sĂ€ga det högre Ă€n alla andra. Ännu vĂ€rre Ă€r naturligtvis det förhĂ„llandet att verklig till skillnad frĂ„n inbillad och dĂ€rför accepterad opposition förtrycks, helt enkelt tigs ihjĂ€l. De s k oppositionsledarna, Reinfeldt (m-s), Leijonborg (fp-s), Olofsson (c-s) och sĂ„ vidare har ingenting speciellt emot detta. De fĂ„r ju vara med, lite grand, tillsammans med legitimerade experter. Debatten blir mjĂ€kig, för att inte sĂ€ga kastrerad.

Man kunde tĂ€nka sig att Rapport och Aktuellt, som lögnaktigt pĂ„stĂ„s konkurrera med varandra, snabbt ordnade ett antal hearings om varför Sverige inte med största kraft – högsta tonlĂ€ge, pĂ„ ALLVAR! – tar avstĂ„nd frĂ„n EU:s omoraliska beslut att sĂ€lja vapen till Kina. Tycker Berlusconi Persson verkligen att det Ă€r bra att vĂ€rldens största diktatur fĂ„r större vĂ€pnad makt?
Det finns naturligtvis frÄgor som ligger betydligt nÀrmre hemmaplan. Var det Anna Lindh som sa ja till den brutala utvisningen av tvÄ egyptier? Varför gjorde hon det?Finns det ingen som kan sÀga emot idiotfeministerna?Vad var det egentligen som smugglades ombord pÄ Estonia? Vi mÄste ju nu erkÀnna att de som tillverkat diverse konspirationsteorier Ätminstone delvis har haft rÀtt? Varför nöjer stats-tv sig med att en utredning tillsatt?
Kan det hemska svaret vara att stats-tv:n ser sig sjÀlv som en del av maktapparaten, i praktiken det svenska systemets och dÀrmed det socialdemokratiska partiets förlÀngda arm?
VÄgar regeringen/SVT erkÀnna att Sverige har ett invandringsproblem?
Det löjliga Ă€r att alla dessa journalistbyrĂ„krater anser sig vara RADIKALA nĂ€r stillestĂ„nd Ă€r vad de mest av allt önskar. Berlusconi har hektoliter allvarliga fel, men jĂ€mförd med sina svenska kollegor Ă€r han definitivt inte reaktionĂ€r – snarare motsatsen.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.