15
apr
Seneste opdatering: 15/4-05 kl. 1458
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“NĂ€r rĂ„ttorna tar över
,
http://www.varldenidag.se/?aid=1963&sessId=QJR1nGB6&PHPSESSID=abf85faa2c7609702995e275e70f0e53
av Carin Stenström
Den största rĂ„tta jag nĂ„gonsin sett kom springande över Sergels torg hĂ€romdagen. Mitt i hjĂ€rtat av Stockholm Det Ă€r ett illavarslande tecken. NĂ€r rĂ„ttorna kĂ€nner att det Ă€r fritt fram har det i regel gĂ„tt ganska lĂ„ngt i ett allmĂ€nt förfall…………..
———-
Det Àr en tillvÀnjning som Àr ödesdiger, inte bara dÀrför att det finns en grÀns dÀr skrÀpet blir hÀlsovÄdligt, utan ocksÄ dÀrför att det pÄverkar oss mentalt. Accepterar vi förslumningen av utemiljön kommer vi ocksÄ att acceptera ett förfall pÄ andra omrÄden, inom vÄrden, skolan, rÀttssamhÀllet. Vi kommer att följa med en nedÄtgÄende spiral, dÀr Sverige förlorar sjÀlvkÀnsla och utvecklingskraft, vi vÀnjer oss vid att det ska gÄ bakÄt.

NĂ€r rĂ„ttorna invaderar Sergels torg har det kanske redan gĂ„tt för lĂ„ngt. I alla fall Ă€r det hög tid att slĂ„ in pĂ„ en annan vĂ€g, den som mĂ€nniskor i alla tider insett vara viktig: att hĂ„lla rent, att hĂ„lla skadedjur under kontroll, att vĂ„rda den yttre och inre miljön. NĂ€r rĂ„ttorna dyker upp, befinner samhĂ€llet sig pĂ„ ett sluttande plan.”


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.