2
jun
Seneste opdatering: 2/6-05 kl. 0054
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Ganske interessant program, typisk for SVT, idet det underliggende handler indvandrings-fadæsen hele tiden, men kun nævner sagen ved navn i ca. 5 minutter. Tove Lifvendahl fatter tydeligvis ikke alvoren i at gå fra et rigt,homogent høj-social-kapital samfund, til et lav social kapital samfund på bare én generation. Programmet giver et tip som jeg også vil give til danske læsere: Hold øje med gennem Sverige de to næste lavkonjunkturer !
Sverige faller samman
Författaren och dokumentärfilmaren Renzo Aneröd
Sverige är på väg att sönderfalla i ett stamsamhälle där lojaliteten med gruppen är det viktiga, det är författaren och dokumentärfilmaren Renzo Aneröd övertygad om.

I Existens diskuteras hans iakttagelser och vad detta kan fĂĄ för följder. Ă„r bostadsomrĂĄden dominerade av människor frĂĄn invandrade kulturer tecken pĂĄ att ett stamsamhälle växer fram? Ă„r raseriet bland invĂĄnare i “fina” kvarter över att “araber” flyttar in i deras kvarter ett uttryck för samma sak?I Existens ställs ocksĂĄ frĂĄgan om det här ligger i tiden: den gamla föreställda samhällsgemenskapen avregleras pĂĄ samma sätt som kapital-, el- och telemarknaden. Vi är fria att välja grupp och tillhörighet själva. Men vad händer dĂĄ i en framtid med lĂĄgkonjunktur och skärpta konflikter?
Kan ses online:http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=34388&a=395214

Lifvendahl, tidl MUF formand
(Moderate Ungdomsförbundet)


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.