15
jun
Seneste opdatering: 15/6-05 kl. 1214
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

HÀr köper svenska mÀn sex helt lagligt

Bordellverksamheten blomstrar i Helsingör.

Anledningen Ă€r de svenska kunderna.Torskarna Ă„ker till Danmark för att köpa sex – helt lagligt och utom rĂ€ckhĂ„ll för den svenska sexköpslagen.
Sexturisternas nya resmÄl. De senaste tio Ären har antalet bordeller i Helsingör ökat lavinartat. Anledningen Àr den mÀngd svenska torskar som Äker dit för att komma undan den svenska sexköpslagen.
Svenskarna reser numera till Helsingör inte bara för att köpa öl.MÄnga av de svenska mÀnnen besöker ocksÄ Helsingör för att köpa sex.En undersökning visar att det 1995 endast fanns en synlig bordell i staden.Sju nya bordellerNu har kunderna sex bordeller att vÀlja mellan. Utanför tÀtorten finns ytterligare tvÄ.

Bordellerna Ă€r inga smĂ„ verksamheter.PĂ„ en av dem, Citygirls som ligger ett stenkast frĂ„n fĂ€rjeterminalen i Helsingör arbetar 14 flickor i Ă„ldrarna 20–29 Ă„r. De tjĂ€nstgör i skift frĂ„n nio pĂ„ morgonen till tvĂ„ pĂ„ natten.

Beror pĂ„ lagen –Polisen i Helsingör bekrĂ€ftar att verksamheten exploderat. Anledningen Ă€r, tror man, bland annat den svenska sexköpslagen frĂ„n 1999 som gjorde det förbjudet att köpa sex i Sverige. Flera av de danska bordellerna bekrĂ€ftar för KvĂ€llsposten att mĂ„nga av kunderna Ă€r svenskar.– UngefĂ€r hĂ€lften. De Ă€r olika Ă„ldrar och frĂ„n alla samhĂ€llsklasser. MĂ„nga har familjer. De kommer direkt efter jobbet, berĂ€ttar en av flickorna.Bordellerna drivs pĂ„ företagsmĂ€ssigt sĂ€tt. Med annonser i Ekstrabladet och presentationssidor pĂ„ Internet.DĂ€r kan kunderna ta del av utbudet – allt frĂ„n vanligt samlag till avancerade och förnedrande sexlekar.PĂ„ en av bordellerna kan den som önskar ”köpa” sig en husslav i en timme för 500 kronor.

Laglig verksamhet –Sociologen Mogens Holm-Sörensen har nyligen granskat prostitutionen i Danmark. Han sĂ€ger ocksĂ„ att det stigande antalet bordeller i Helsingör beror pĂ„ nĂ€rheten till Sverige.FrĂ„n polisens sida gör man dock ingenting. Verksamheten Ă€r laglig sĂ„ lĂ€nge det enbart handlar om vanlig bordellverksamhet.

Polisen gjorde koll –För en mĂ„nad sedan utförde Helsingörspolisen en kontroll av bordellerna för att se om dĂ€r fanns utlĂ€ndska kvinnor utan giltigt uppehĂ„llstillstĂ„nd.– Men alla som fanns dĂ€r hade giltigt uppehĂ„llstillstĂ„nd i Danmark, sĂ€ger vice polisinspektör Verner Breiting till Frederiksborgs Amts Avis.
Av LARS-OLOF STRÖMBERG
http://www.expressen.se/index.jsp?a=301295

Klappjakt pÄ rökare
Tobaksmuseet pĂ„ Skansen mĂ„ste stĂ€nga. Det Ă€r farligt för folkhĂ€lsan.Den 1 juli trĂ€der en ny tobakslag i kraft som förbjuder tobakstillverkare att sponsra evenemang dit allmĂ€nheten har tilltrĂ€de, ”om sponsringen kan antas medföra att avsĂ€ttningen av tobaksvaror frĂ€mjas”.
http://expressen.se/index.jsp?a=300712


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.