1
aug
Seneste opdatering: 1/8-05 kl. 1908
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

en norsk och en dansk artikel – pĂ„ svenska. LĂ€svĂ€rt !
Jyllands-Posten 31 juli 2005, Inblick,

Om inte islamismen bekÀmpas med alla lagliga medel
kan terrorn bli mycket mer utbredd, varnar dansk professor i islamism. För medan andra totalitĂ€ra ideologier – nazismen, fascismen och kommunismen – har varit vid makten och har blivit nedkĂ€mpade, har islamismen precis bara vaknat.Det har inte saknats varningar om att terroraktionerna kan spridas efter bomberna i London och Sharm el Sheik i juli. Ett forskningsprojekt, utfört av den danska professorn i islamism, Mehdi Mozaffari frĂ„n Institutet frĂ„n Statsvetenskap vid Aarhus Universitet, sĂ€tter in hotet i en ny historisk dimension.

»DÀrför blir det nödvÀndigt att föra ett totalt krig mot islamismen, sÄ som vÀrldens fria stater förde krig mot nazismen, fascismen och kommunismen. Om detta historiskt sett endast Àr början, finns det anledning att förutse nÄgot vÀrre. Det sÀkerhetspolitiska bekÀmpandet av islamismen Àr naturligtvis nödvÀndigt, men det rÀcker inte. Man mÄste ocksÄ bekÀmpa den ideologi som ligger bakom terroristaktionen,« sÀger Mehdi Mozaffari.»Europa Àr fortfarande inte klara över det allvarliga och djupgÄende hot som islamismen utgör.

De intellektuella förstÄr inte fundamentalism
Det norska samhÀllet generellt och norska
intellektuella i synnerhet saknar förutsÀttningar att förstÄ allvaret i den
utmaning som fundamentalismen, och sÀrskilt den muslimska fundamentalismen, representerar i dagens vÀrld, hÀvdar Terje Tvedt, professor i utvecklingsstudier.Fanatiskt hot. Osama bin Laden och Al-Qaida. Intellektuellt hinder.
word doc.:

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/Hotet_fran_islamismen.doc
En afbrĂŠndt kirke
er et ilde varsel. VÀxjö omrÄdet alene har 7000 muslimer.
Branden i rumÀnsk-ortodoxa kyrkan var anlagd
I fredags morse utbröt en brand i RumĂ€nsk- ortodoxa kyrkan i Öjaby strax utanför VĂ€xjö. Polisen konstaterade snabbt att branden var anlagd.
Huset Àgs av VÀxjö kommun men församlingsmedlemmarna har sjÀlva stÄtt för hyreskostnad och underhÄllSedan i höstas har församlingsmedlemmarna hjÀlpts Ät för att fÄ ordning i det lilla huset som sÄ smÄningom skulle bli deras rumÀnsk-ortodoxa kyrka. Renoveringen har de 130 medlemmarna sjÀlva stÄtt för, och hela församlingen har bidragit med egna pengar för att fÄ en sÄ trivsam miljö som möjligt. Men nu finns det ingen kyrka kvar.

NĂ„gon bröt sin in genom ytterdörren i fredas för att sĂ€tta eld pĂ„ den rumĂ€nsk-ortodoxa kyrkan i Öjaby. BrytmĂ€rken vittnar om att ett inbrott begĂ„tts och polisen menar att branden var anlagd. Förbipasserande upptĂ€ckte branden tidigt i fredags morse, men rĂ€ddningstjĂ€nsten kunde bara rĂ€dda ytterfasaden. – Det Ă€r hemskt, sĂ€ger församlingsmedlemmen Dumitru Grigore. Ingen mĂ€nniska med hjĂ€rna och huvud borde kunna göra sĂ„ hĂ€r. Vi kĂ€mpade sĂ„ mycket för att fĂ„ ihop vĂ„r kyrka. Nu Ă€r allt förstört, och det Ă€r jĂ€ttetrĂ„kigt………………………………
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33731&a=427775
http://www.smp.se/article.php?args=558295,101;0;0;0
Aftonbladets etnicitets-politik
forleden blev en ung sort mand racistisk myrdet i Nordengland. Det indgik i ABÂŽs beskrivelse at den myrdede var sort.
Idag blev en ung hvid mand dolket ihjel af en neger pĂ„ en London bus. OgsĂ„ helt umotiveret. I dette tilfĂŠlde er etniciteten ikke relevant i ABÂŽs rapportering. Man kan altsĂ„ konkludere: Racistiske overgreb er kun racistiske i ABÂŽs optik, nĂ„r det er hvide der forgriber sig pĂ„ andre “racer”.
Men det har vi nu vidst lĂŠnge. AB holder ikke hĂ„nden over indvandrere – bladet holder hĂ„nden over en svensk regerings katastofale fremmed-politik.En politik der koster ikke sĂ„ helt fĂ„ svenske liv – bare for nylig to unge mĂŠnd.
– De to historier:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,679709,00.html
engelsk version:
http://makeashorterlink.com/?F2125198B


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.