3
aug
Seneste opdatering: 3/8-05 kl. 2232
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

i bedste velgĂ„ende. Den hedder Lars Ohly til fornavn, og VĂ€nsterpartiet til efternavn. Samme formand Ohly, der begrĂŠd Berlinmurens fald og som har haft mĂŠgtig travlt med at retouchere fortidens spor efter sig. “Revidere” skulle man vel kalde det. Desuden synes betonkommunisterne i partiet, at have fĂ„et overtaget over “fornyerne”. Den bedste karateristik af denne forsamling faldt i programmet : “Partimedlemmerne er ramt af total mangel pĂ„ virkelighedsforankring” .Sidst i programmet spĂžrger journalist Janne Josefsson: “HvornĂ„r blev du egentlig demokrat ” ? Ohly forsĂžger ikke at se fornĂŠrmet ud.
.SevĂŠrdig genudsendelse af Uppdrag Granskning.

VÀnsterns kontakter med östdiktaturerna
Granskningen av vÀnsterpartiets moderna historia avslöjar ett mörkt förflutet som strÀcker sig Ànda in i vÄra dagar. Officiellt tog vÀnsterpartiet avstÄnd frÄn de brutala öststatsregimerna, men i det fördolda fortsatte kontakterna med bjudresor och fri sprit för partitopparna.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=37917&a=407932
Dokument frÄn reportaget om (v)
ARKIVHANDLINGAR: Under granskningen av vÀnsterpartiets moderna historia har redaktionen gÄtt igenom tusentals sidor dokument i svenska och utlÀndska arkiv. HÀr nedan kan du lÀsa ett mycket begrÀnsat urval av dokument som haft betydelse för granskningen.
Första utkastet av brevet till Leo Eriksson
Brevet, nu med Lars Ohlys Àndringar
Brevet sÄ som det sedan skickades
Urban Karlssons handskrivna tal frÄn 1976
Bertil MĂ„brink skriver artikel om Nordkorea
Vpk-ledningen gratulerar Nordkorea vid jubileum (engelska)
Vpk-ledningen gratulerar Nordkoreas ledare
Exempel pĂ„ samtal i bastun pĂ„ DDR:s ambassad – Lars Werner nĂ€rvarande (tyska)
Lars Werner önskar sprit till 40-Ärs kalaset (tyska)
DDR noterar Lars Werners semesterönskemÄl (tyska)
Lars Werner tackar för semestern (tyska)
LĂ€s mer: SĂ„ gjorde vi reportaget
DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.