25
nov
Seneste opdatering: 26/11-07 kl. 1210
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

 arv, svindel ,spil  og udvandring er gode metoder. Hver 2. hÞjtuddannet svensk indenfor IT, finans eller marketing,  overvejer at sÞge arbejde  i Danmark. Ur-svenske kvaliteter som Êrlighed, dygtighed og flid, belÞnnes  ikke. Det kan kaldes demoralisering af en befolkning:

Sverige har industrivĂ€rldens fattigaste medelklass och kopplingen mellan utbildning, arbete och förmögenhet Ă€r svag. LotterisamhĂ€llet inleds med en intervju med Hans Bergström, statsvetare och f.d. chefredaktör, som 1987 lade fram avhandlingen “Rivstart”, om övergĂ„ngen frĂ„n opposition till regering. Om man frĂ„gar svenska folket hur de ser pĂ„ möjligheterna att fĂ„ ihop en miljon kronor svarar fler Ă€n sju av tio att en spelvinst eller annan oförutsedd hĂ€ndelse Ă€r den troligaste vĂ€gen. Medborgarna litar mer pĂ„ slump Ă€n pĂ„ arbete.
 

Ekdal – LotterisamhĂ€llet  pĂ„ Axess TV, min. 42:30

Les banlieues – de “sensitive zoner” igen

SNN2620D2G_682_394818a.jpg 

One local, who asked to remain anonymous, said: “Around 100 rioters have burn at least two cars, but the forces of law and order are nowhere to be seen.”There were four police cars here, but they’ve retreated. They were charged by the rioters. Some rioters are climbing up to electric cables to try and break them and put the whole district into darkness.

“The situation is extremely tense – we are trying to contain the trouble,” the spokesman added.

Skarpe skud mod politiet,  TV klip 1 minut

Clashes, buildings torched in Paris suburb

Police stations attacked after two dead in Paris suburb

Boys’ moped deaths ignite riot in Paris suburb  

ATLAS DES ZONES URBAINES SENSIBLES

Margot WallströmŽs klasserejse

“klassresan” er et ord der fascinerer en dansker. Det forekommer  hyppigt  pĂ„ svensk, men hvis jeg har hĂžrt det pĂ„ dansk, mĂ„ det have vĂŠret i 1973, og da har jeg forlĂŠngst glemt det. Der er en klassebevidsthed vi har mistet. Man ser  for sig en slags social hurtigrute, som den legendariske   Bergen-Kirkeness bĂ„d,  eller  nĂ„r en professor gĂ„r i hundene eller en hund bliver  professor. WallstrĂžm et naivt et sludrechatol, der  virkelig har skudt papegĂžjen, men  det eneste  jeg Ăžnsker mig at hĂžre er, hvornĂ„r Tyrkiet og hele Magreb skal vĂŠre inviteres  til at drukne Vesteuopa endegyldigt  i islam. Men det vil hun ikke informere om, KommunikationskommisĂŠren. At  tĂŠnke sig, at vĂŠre  fĂždt pĂ„ et savvĂŠrk i SollefteĂ„ og komme helt til Berlaymont bygningen, bare  pĂ„ en studentereksamen fra 1973. Hun kommer  aldrig  hjem. Klogt af hende. 

K.G. BergstrÞm i audiens i Brussel: Video  12 minutter

GÀng 

Jeg tror det vil interessere mine svenske venner, hvad der  egentlig gemmer sig bag deres  journalisters abrakadabra. I Danmark bla. 1 mia. sorte , danske kroner og en hidtil uset voldelighed:

BrÞdre med vÄben

Der er opgĂžr mellem Indvandrerbanderne i KĂžbenhavn. Black Cobra kontra
Borhan-drengene. Men bandeproblemet strÊkker sig i dag langt uden for hovedstaden. Hvem er de, og hvad slÄs de om? Velkommen til en verden af vÄben, narko, prostitution og afpresning.Det var fredag eftermiddag og midt i myldretiden, da en rÞdbrun Toyota Corolla med brede fÊlge og hÊkspoiler rullede op foran kiosken. Der var skudhuller i bilen, indeni sad en ung mand fÞrst i 20erne, ifÞrt sort hÊttetrÞje og lys kasket, sammen med en jÊvnaldrende.

Berlingske Tidende

Lone NÞrgaard  pÄ  svenska 

“Författarinnnan Liza Marklund sĂ€ger at fler har dött av pĂ„skĂ€gg Ă€n av Osama bin Ladens handlingar, och att medierna haussar upp det.”  Skal man sige noget overhovedet til  trivialforfatteren Marklunds forsvar, sĂ„ har hun udtalt sine visdomsord inden terrordommen i forgange  uge i Østre -landsret. IĂžvrigt er over 10.000 omkommet  ved muslimsk terror siden 9/11-2001. Endnu har RĂ€knenissen oversat:

Den blommande okunskapen

Liza Marklund ska inte fĂ„ slippa undan med att klistra etiketten ”rasist” pĂ„ personer som argumenterar för att vi inte kan lösa problemet med Tredje VĂ€rldens befolkningsöverskott. Samt att terrorism Ă€r ett allvarligt problem, skriver krönikören.

Den 27 oktober kunde jag i Dagbladet Information lÀsa:»Författarinnnan Liza Marklund sÀger at fler har dött av pÄskÀgg Àn av Osama bin Ladens handlingar, och att medierna haussar upp det. Och om skandinavisk terrorism anser hon att problemet Àr att vi inte har nÄgra terrorister.« DÀrpÄ följer en intervju dÀr den svenska kriminalförfattaren och fasta krönikören i dagstidningen Expressen bl.a. stÄr bakom dessa intressanta uttalanden om Danmark:

– Ni har en vansinnigt intolerant instĂ€llning till invandrare

– Vi ser er som Skandinaviens, faktiskt Europas, rasister-Problemet Ă€r de rasistiska politikerna

– Det Ă€r de outbildade, oupplysta, arbetslösa och folkpensionĂ€rerna som röstar pĂ„ Dansk Folkeparti

– Kampen mot terrorismen i Skandinavien gĂ„r fantastiskt bra. Det finns bara ett problem: Vi har inga terrorister

Man frĂ„gar sig varifrĂ„n Liza Marklund-”Bor i dag mest i Marbella i Spanien” faktiskt har sin information? Lider ocksĂ„ hon av den omfattande professionsskavanken som utbildad journalist att hon faktiskt inte har tid att lĂ€sa böcker eftersom hon Ă€r för upptagen med att passa deadlines? AlltsĂ„ nĂ€r hon inte Ă€r upptagen av att sprida fördomar i diverse intervjuer?

Att jag just siktar in mig pĂ„ Marklund bottnar helt enkelt i att kĂ€ndisen med sina uttalanden lĂ€gger Ă€nnu en sten till myten om Danmark som ett rasistiskt land dĂ€r nĂ„gra dummerjönsar röstar borgerligt och pĂ„ det som Ă€r Ă€nnu vĂ€rre. I stĂ€llet för att inse att röstavgivandet mĂ„ste karakteriseras som sunt förnuft förankrat i följande logik: Öppna grĂ€nser = massinvandring av fattiga = underminerande av vĂ€lfĂ€rdsstaten, eftersom fler fattiga betyder att en minskande skattebas ska finansiera allt fler icke-sjĂ€lvförsörjande mĂ€nniskor.

Om man Ă€r ultraliberal Ă€r det jĂ€ttebra: Ju fler fattiga, ju mer konkurrens om okvalificerade jobb till svĂ€ltlöner. Är man inte det – sĂ„ Ă€r det inte lika bra. Vilket en naiv vĂ€nster tungt kommer att fĂ„ inse under de nĂ€rmaste Ă„rtiondena.

I Marklunds glasögon klassificeras Jyllands-Posten stensÀkert som ickerumsren lektyr, men skulle hon nÄgon gÄng ÀndÄ rÄka snubbla över denna krönika, sÄ vill jag gÀrna vara henne behjÀlplig med ett par förslag till litteraturlÀsning som skulle kunna lÀgga ett perspektiv eller tvÄ till hennes blomstrande okunskap:

Al-Qaeda i Europa (2006), dÀr terrorism-experten Lorenzo Vidino konkluderar i sin bok om 413 sidor, att det nya Afghanistan alias fristaden för terrornÀtverk i verkligheten finns i Europa. SkÀlet till att det har blivit möjligt att bygga upp sÄ mÄnga terrorceller i VÀsteuropa Àr att de europeiska asylreglerna och emigrationslagarna Àr för liberala. Plus att Ärhundradens demokratiska lagstiftningsarbete med mÄlet att ge garantier för den enskilde medborgaren mot att hamna i en polisstat har visat sig erbjuda terrorister det optimala skyddet

Eurabia – The Euro-Arab Axis (2005) av Bat Ye’or (egyptiskfödd brittisk historiker). Boken behandlar den gradvisa förĂ€ndringsprocessen av Europa i takt med att den muslimska invandringen ökar och islamisterna fĂ„r mer framgĂ„ng för sina religiösa och politiska sĂ€rkrav. Hon dokumenterar hur EU fungerar som ett huvudredskap i denna process,

Norska Hege Storhaugs Men stĂžrst av alt er friheten (2006), som redogör för invandringens konsekvenser i Norge – en dyster bild av hur islamismen brer ut sig.

Eftersom Marklund ocksÄ Àr feminist kommer hon att fÄ extra mycket nöje av följande författare och forskare, som alla Àr muslimer och vars publikationer dÀrför inte kan beskyllas för islamofobi:

Azar Nafisis Reading Lolita in Teheran (2003) – om den iranska revolutionen och de problem den skapade för kvinnorna,

Irshad Manjis Problemet med islam (2005),

Bouthaina Shaabans Both right and left handed (kvinnor i fem muslimska lÀnder berÀttar om sina elÀndiga liv) och

Fatima Mernissis The Veil and the Male Elite – forfattaren Ă€r mycket islamkunnig och har hĂ€nvisningar till förmodligen samtliga muslimska kĂ€llor av vikt genom Ă„rhundraden.

Om Marklund Àr riktigt upptagen, vilket mycket tyder pÄ, sÄ kan fransk-iranska

Chadortt Djavans Kasta slöjan! (2006) klaras pÄ en eftermiddag. Kasta slöjan! Àr en debattbok som inte bara stÀller alla de obehagliga frÄgorna utan ocksÄ levererar de lika obehagliga svaren. I alla fall obehagliga för de blÄögda multi-kulturalister som hÀvdar att huvudduken ju bara Àr ett oskyldigt klÀdesplagg ungefÀr som keps och mössa, och att en-frÀmling-Àr-en-vÀn-som-du-Ànu-inte-har-trÀffat.

Jag sĂ€tter mig inte alls pĂ„ höga hĂ€star. I en hektisk vardag Ă€r det svĂ„rt och ibland omöjligt att pressa in tung facklitteratur – sĂ€rskilt nĂ€r man pĂ„ kvĂ€llen mycket hellre vill ha soffan, TV-sĂ„por och godis Ă€n islamism, jihad och terrorangrepp.

LÀngtan efter att rulla ner persiennerna och odla sin kÄl trÀnger sig pÄ, sÀrskilt nÀr merparten av bekantskapskretsen verkligen inte kan se att det finns nÄgot problem med 30 g huvudduk (ursÀkta min offerretorik), för det Àr ju bara en tidsfrÄga innan alla invandrare kan se bÄde ljuset och vÀgen i demokrati, jÀmstÀlldhet och frihetsrÀttigheter.

Nej, sĂ„ Ă€r det tyvĂ€rr inte, om man ser sig runt i hela Europa. Överallt Ă€r det problem med integrationen, och den multikulturella ideologin gör om och om igen konkurs. Mot bakgrund av dessa oundvikliga fakta ska en Liza Marklund inte heller fĂ„ slippa undan med att klistra etiketten ”rasist” pĂ„ personer som argumenterar för att Danmark och Europa inte kan lösa problemet med Tredje VĂ€rldens befolkningsöverskott. Samt att terrorism Ă€r ett allvarligt problem.

Av Lone NĂžrgaard, lektor, cand. mag. i danska, engelska, filosofi och gender & kultur

Via  Grueblogspot, der  ogsÄ har sine egne  kommentarer


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.