23
mar
Seneste opdatering: 23/3-08 kl. 2208
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Rasmussen om Wilders, 14 marts 2008:

Berlingske Tidende, d. 28. september 1997:
“Bang, bang. Bang, bang.” Statsminister Poul Nyrup Rasmussen løfter sin højre hånd, tager roligt sigte og affyrer med pegefingeren en salve skråt ned mod Salman Rushdie, der ligger og roder på gulvet. Det er mandag eftermiddag den 16. december 1996. Vi befinder os i Finansministeriets Struenseeværelse, hvor der er julefrokost for regeringens magtfulde økonomiudvalg. I centrum for begivenhederne finder vi Danmarks statsminister, der efter den værste krise i sin regeringstid omsider kan få hævn. I dette øjeblik leger han, at han dyster mod Salman Rushdie. Forestiller sig, at den verdenskendte britiske forfatter ligger nede under spisebordet, og at han – Nyrup – omsider kan gøre gengæld for alle de problemer, manden med de tunge øjenlåg har påført regeringen blot nogle uger forinden.

Da har Rushdie i fuld offentlighed ydmyget Nyrup. Ganske vist har Nyrups embedsmænd begået klare fejl ved i første omgang at aflyse Salman Rushdies besøg i Danmark. Men Rushdie har fået en undskyldning, en uforbeholden undskyldning. Og et nyt besøg. Alligevel fremturer Rushdie ved at gå på natværtshus i København, med Tuborg nissehue på hovedet og med pressefotografer i hælene. Nyrup er godt træt af den selvbevidste britiske forfatter. Og nu, her i Struenseeværelset, er der mulighed for at få afløb.

Marianne Jelved tager over efter statsministerens indledende skudsalve. Hun forestiller sig, at Rushdie er blevet ramt af Nyrups kugler og nu er i færd med at forbløde. “Salman,” jubler den kåde, radikale økonomiminister og partileder, “hvorfor ligger du dernede med alle rødbederne?”  Modspil

(Snaphanen skal bare klargøre – Promenaden på Frederiksberg Allé, er ikke noget natværtshus.  Der hænger forresten  et flot  foto af Rushdie den dag idag.)

rushdie_04_11_2006__157784h.jpg

 »Jaget vildt« 

En særdeles  uheldig  Göteborg fotograf. Ved juletid fik han knust milten i et overfald.

På långfredagen överfölls och misshandlades frilansfotografen Peter Holländare i invandrartäta göteborgsförorten Bergsjön, detta trots att han befann sig uppskattningsvis 40 meter från brottsplatsen. På forumet Fotosidan.se fyller Holländare nu i med egna kommentarer om det inträffade: Besk blog . 

Disse to unge svenskere føler sig heller ikke velkomne  i dereseget land længere: Jagad och misshandlad av ungdomsgäng

 Virkeligheden indhenter fiktionen

og Snaphanen. Skrevet her i forgårs nedenfor i  “Ligrøveriet  i Polensgade” 

…. Socialdemokraten Yildiz Akdogan greb således det gyldne øjeblik: ‘Politisk gift har banet vejen for mordet på 16-årig’ , som om det ikke var hendes parti der ivrigst havde anlagt disse etniske krudttønder. Snart kommer vel også den myrdede Anton Njie´s stedfar på skærmen, nu vi måske har nogle mere politisk bekvemme gerningsmænd, og hvorfor ikke Tyrkiets Erdogan, der tidligere har blandet sig i tysk og hollandsk indenrigspolitik?

Idag  søndag:

Midt i sorgen og fortvivlelsen over at have mistet deres søn, blev forældrene til det dræbte avisbud Deniz Uzun forleden ringet op fra en noget uven­tet kant.Pludselig var Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdogan i røret for at kondolere og den tyrkiske familieminis­ter Nimet Cubukcu ringede også til den sørgende familie.Ministrene sagde, at drabet har rystet Tyrkiet, og at den tyrkiske regering vil hjælpe familien på alle tænkelige måder i den svære tid. TV  2

Erdogan kaldte jo nylig tyrkeres assimilering for “en forbrydelse mod menneskeheden”, i den retning  synes begge forældre at have  opført sig eksemplarisk. Trods deres alder, taler de ikke et  ord dansk.

Wilders “Fitnamovie.com” nede

 

Domain_temporarily_unavailable_23_03_2008_04_39_29.jpg

Udbyderen “undersøger om siden overtræder nogen lov” – og det må jo være hurtigt overset, da den bare indeholdt et fotografi.  Der er, som flere hollandske parlamentmedlemmer har sagt, ingen lovhjemmel der forbyde Wilders at publicere en film, som ingen endnu har set. Hvorfor retten så vil høre muslimernes klage d 28, og hvad den eventuelt efterfølgende  kan gøre, det går over min juridiske forstand.

“Fitna” er et mangetydigt ord –  ” splittelse, anarki, borgerkrig” og det forstår man jo at araberne  må have  behøvet et ord for.

»Rettighedslandet : Verdens “sygeste” folk«

I Sverige er arbejdsmoralen, og dermed fælleskabs- og ansvarsfølelsen, markant mere  eroderet end i sammenlignelige  lande. De “syge” svarer i antal til et parti på Moderaternas  størrelse, det er nok forklaringen på , at ingen vil røre ved det:

Sverige har det högsta sjukskrivningstalet i världen. Det kostar samhället cirka 110 miljarder kronor om året i reella direkta utbetalningar. En bidragande orsak är att läkare utsätts för hot och påtryckningar från sina patienter för att skriva sjukintyg. Det luktar korruption, skriver läkaren och psykiatrikern Thomas Jackson, verksam i England och Sverige.

Vi måste ställa oss den frågan när svenska läkare sjukförklarat cirka 20 procent av den arbetsföra befolkningen. Det är den högsta siffran i världen. Tvåan Norge ligger på 11 procent. I Tyskland och Storbritannien är motsvarande siffra 5-6 procent. Sjukförklarandet av så många svenska medborgare kostar samhället cirka 110 miljarder kronor om året i reella direkta utbetalningar.

Om vi hade haft en sjukförklaringsnivå av befolkningen på samma nivå som i Storbritannien och Tyskland så hade vi sparat ungefärligen 70 miljarder kronor per år. På 10 år blir det 700 miljarder och på 30 år ofantliga 2,1 biljoner. Vad detta hade inneburit för infrastruktur, äldrevård, utbildningsväsende med mera kan man ju reflektera över.

“Hot bakom läkarintyg”  

Jan Milld : Hvad siger Poohl og Rosenberg ?


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.