17
jul
Seneste opdatering: 18/7-08 kl. 0452
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg er ingen Wagner-aficionado. En led antisemit som Nietzsche br√łd med, med god grund. Jeg kunne ikke dr√łmme om at bruge en uge, p√• at overv√¶re den svulstige “Ringen”. Wagners svigerdatter, har ikke gjort ham mere spiselig med sin smisken for Hitler, ligesom Nietzsches stupide s√łster, Elisabeth, gjorde ubodelig skade ved at nazificere sin bror posthumt, dog uden¬† formatet til at sl√• ham sl√• ham √•ndeligt ihjel. Men der er ingen hjertets renhed hos Wagner, som hos den fromme katolik og organist, Bruckner. Han var en gud p√• sin tid, og det er ikke godt for nogen. Kirsten Flagstads vidunderlige¬†“Liebestod” – s√• har jeg “lissom f√•et nok” for den dag. Men det virtuose og opulente har sin egen fascination, ligesom Riefenstahls “Triumfs des Willens” ogs√• har. Bes√łger man Bayreuth nord for N√ľrnberg , m√¶rker man hele v√¶gten af Wagner hysteriet, helt ned til det alt for rigelige vildsvin med surk√•l og hel-liters fad√łl. M√•dehold er ingen tysk dyd. Overturen til Tannh√§user minder mig dog om en k√¶r ven, der fik en raptus p√• 125 decibel med netop den. Og den er flot, ja mer¬īend det. ¬†Man kan v√¶re tiltrukket og frast√łdt p√• samme tid, det m√• man overkomme. Arturo Toscanini, 1948 (i to dele). S√¶t de store h√łjttalere p√•.

Burqa is a prison, says French minister

A French minister has described the burqa as a “prison” and a “straight-jacket” following a decision to deny French citizenship to a Moroccan Muslim woman wearing the garment. Telegraph

Ondskabens pagt
HENRIK GADE JENSEN anmelder¬† “The Icon of Evil”

Forbindelsen mellem tysk nazisme og arabisk antisemitisme stak dybt.
¬†Den tyske nazist Albert Speer har berettet, hvordan Adolf Hitler i sine fantasier forestillede sig et luftangreb p√• New Yorks skyskrabere, hvor de forvandles til br√¶ndende fakler. Det er denne bogs tese, at der g√•r en linje fra Hitlers ondartede griller til 11. september 2001, men den er lang og sn√łrklet.

Forbindelsen mellem tysk nazisme og arabisk antisemitisme var ikke overfladisk, som det hidtil er blevet slået hen, men stak langt dybere. Hovedmanden bag forbindelsen er stofmuftien af Jerusalem, Hajj Amin el-Husseini (1895-1974), som mest er kendt for sit asyl i Berlin under Anden Verdenskrig og for sin omgang med nazitoppen.

Hajj Amin el-Husseini brugte sit liv p√• at bek√¶mpe j√łdisk indvandring til Pal√¶stina, og i 1920’erne og 1930’erne stod han bag b√łlger af terror og attentater mod j√łder i Tel Aviv og Haifa. Alligevel udn√¶vnte den britiske h√łjkommiss√¶r ham til stormufti, den h√łjeste position blandt pal√¶stinensere, for at vise god vilje. El-Husseini id√łmtes f√¶ngsel af briterne for mord og flygtede i 1939 til Bagdad, hvor han fik stor indflydelse p√• Saddam Husseins onkel. Og dermed ogs√• p√• Saddam selv.

Han flygtede 1941 til Berlin og b√łnfaldt Hitler om at udrydde j√łderne frem for at tillade udvandring. Personligt fik han forhindret en fangeudveksling mellem 20.000 tyske krigsfanger og 1.000 j√łder fra √ėsteuropa. I Bosnien under tysk bes√¶ttelse var han aktiv for at uddanne et muslimsk SS-korps, som efter hans fredagsb√łnner udryddede 90 pct. af Bosniens 14.000 j√łder.¬† […]

Forfatterne viser, hvor antisemitisk el-Husseini var, og hvorledes arven f√łres videre i den arabiske verden i dag. Alliancen med Hitler og nazismen var dybtf√łlt, kke kun en forbig√•ende taktik, som eftertiden har opfattet den. Hvad Vesten opfatter som et bevist falsum, nemlig en j√łdisk-zionistisk sammensv√¶rgelse som i Zions Vises Protokoller, fungerer som ‚ÄĚalmen viden‚ÄĚ i stofmuftiens omgangskreds……….Forfatterne viser til slut, hvordan holocaustben√¶gtelse og konspirationsteorier gennemsyrer ogs√• nutidens arabiske elite. Pal√¶stinensernes nuv√¶rende leder, Mahmoud Abbas, udgav i 1983 en bog, som byggede p√• hans doktorafhandling om, at Holocaust ikke fandt sted. De f√• drab p√• j√łder, der fandt sted, skete if√łlge Abbas i ledtog med zionismen. I dag afholder Iran statskonferencer om og med holocaustben√¶gtere.¬† JP Kultur¬†.¬†¬† Ibn Warraq¬† er¬† grundigt¬† inde p√• emnet¬† i sit¬† danske¬† foredrag fra 10 marts¬† 2008.

Et lettere revideret l√¶gel√łfte for det 21. √•rhundrede

Apropos Nietzsche og Wagner, så ser det virkelig ud til at det nye Übermensch er ved at formalisere sagerne. Fra formålsparagrafferne for the Muslim Doctors and Dentists Association UK:

2. Objects and powers

2.1 The objects of the association shall be:-
2.1.1. To advance the Islamic religion in the practice of medicine in the United Kingdom.
2.1.2. To advance medical education in relation to the doctrines, practices and traditions of the Islamic religion.
2.1.3. To promote research in various aspects of medical science and to disseminate and publish the useful results of such research.

2.1.4. To promote the preservation and protection of the good health of Muslims in the United Kingdom. CAIR’s Medical School Grievance Theater

Jihad Рnu også på operationsbordet. Velkommen til mangfoldighedens århundrede (LFPC).

Pakistan: Hindudreng gennembanket for ‘kr√¶nkelse’ af en vis bog

Der var tale om rygter. Det var en dreng. Det var ikke hele Koranen der blev ‘kr√¶nket’, kun et stykke papir med et Koranvers – angiveligt. Alligevel blev kr√¶nkeren kl√¶dt af og gennembanket. Et af de sp√łrgsm√•l som vores modparter i debatterne og i kultureliten aldrig forholder sig til, nemlig at der ikke er nogen nedre gr√¶nse for hvad der kan opfattes som kr√¶nkende af Fredens Religion, og at ikke nok s√• mange hensyn vi kan tage vil v√¶re godt nok. Vejen mod dhimmitude er belagt med ‘respekt’ og ‘hensyn’ (LFPC).

Tension gripped a small town in Pakistan, after rumours that a Hindu child had burnt a copy of the Muslim holy book, the Koran. […]

Following the incident, people reportedly gathered in the town of Thano Ahmed Khan to pressure police to take action against the child.Later it was revealed that the child, who works in a grocery store, had mistakenly given a buyer some goods wrapped in a page from a textbook which had a Koranic verse on it.¬† According to reports, the child was taken to a guesthouse, stripped and beaten up. Another report, denied by police, said that the boy was paraded naked in the area. […]

Police tried to verify the incident but no one in Thano Ahmed Khan could produce the paper which contained the Koranic verse. […] Pakistan: Tensions over rumors of burnt Qur’an

 

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
coldfish
coldfish
12 years ago

@ steen

Jo tak, det var artikeln i berlingske.Kan kun vaere enig med Clæs Kastholm Hansen og i dette tilfælde med Adorno

Skjoldungen
12 years ago

Ja ja da…. Wagners musik er ikke s√• ringe som den lyder.

coldfish
coldfish
12 years ago

Jeg så denne oneliner for nylig
” Hitler lavede politik for upolitiske mennesker. Wagner lavede musik for umusikaliske mennesker”

Janne
Janne
12 years ago

Wagners pragtfulde musik skal ikke klandres for Wagners gyselige menneskesyn. Nu er jeg ikke skolet i musikanalyse, men med mine l√¶gmandssord, s√• l√¶g m√¶rke til hvordan det viste musikklip (hvis det kan kaldes s√•dan), starter n√¶rmest melankolsk, dr√łmmende, s√łrgmodigt – hvorefter instrumenter eksploderer i voldsom lyd og en ny stemning bryder frem med v√¶sentlig styrke. Herefter h√łres der i resten af klippet en meget gennemg√•ende og tydelig hvirvlende lyd af prim√¶rt violiner. St√łd, energi og udl√łsning blandes med et andet lydspor der er mere m√łrk og rolig. Men det er violinernes hvirvlende str√łm der dominerer musikken da klippet slutter. Det… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“Vejen mod dhimmitude er belagt med ‚Äėrespekt‚Äô og ‚Äėhensyn‚Äô (LFPC).”

Og den kynisme det er ikke at ville se og tage h√•nd om de reelle problemer (f.eks. voldt√¶gter, √łget vold i folkeskoler, diskrimination af piger og kvinder, h√¶rv√¶rk og skolebrande og flere og flere angreb p√• vores ytringsfrihed), der er forbundet med multikultur og masseindvandring til EU-lande fra kulturer der er tilh√¶ngere af intolerante halal og sharia dogmer.

Anst√¶ndighed, ligestilling og frihed ofres i samfund der indf√łrer multikulturideologi.

Wagner
Wagner
12 years ago

√ėv hvor et surt opst√łd!

Wagners “Ringen” er vel nok det t√¶tteste man kommer p√• et musikalsk vidunder. Og det kan man alts√• godt mene, selvom man ikke har noget i mod j√łder, Sten ūüėČ