30
dec
Seneste opdatering: 29/12-12 kl. 2136
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

at “Facing Jihad” conference, Jerusalem 14, Decmber 2008. I tre dele. Robert Spencer indleder.

Importerede konflikter

With the death toll in Gaza reaching 340 London has been put on a “high state of alert” following the violent clashes outside of the Israeli Embassy in Kensington and the worrying statistic that 4,000 terrorism suspects are active in the UK.

Lord Stevens the head of the Met disclosed the figure that up to 4,000 terrorism suspects are active in the UK, and stated that police and MI5 were “still too under funded and undermanned to cope with the task they face in the decades to come. And that’s how long this will last.”  Security chiefs in London are concerned that the escalation of violence in Gaza with the prospects of a ground offensive by the IDF could provoke a violent response by Arab and Muslim Londoners with minority elements influenced by Al-Qaeda plotting reprisal attacks in London.    MI5 have outlined the possible security threats posed by Al Qaeda: Explosive devices,  Kidnappings,  Surface to air missiles, Chemical, biological and radiological (CBR) devices. Terror threat in the capital “severe” highest level since 9/11

Breaking: “FyrvĂŠrkeri kan give hĂžreskader”

Er det bare mig, eller er det ikke som om medierne (for mig hovedsageligt jp.dk) er blevet en slags humĂžrforladte udgaver af OBS – Oplysninger til Borgerne om Samfundet? Der er efterhĂ„nden ingen ende pĂ„ hvad der er farligt, og hvad de tilsyneladende uvidende masser skal advares imod. Der er en rigtig sur tendens der hedder at nu skal man heller ikke more sig for godt, dette-eller-hint som du troede du skulle hygge dig med – julen, f. eks. – er i virkeligheden et alvorligt problem. Alt skal ses i helbredsrisikoens lys. Og paradokset der skriger til himlen – elefanten i lokalet – er jo besynderligt nok en ganske bestemt fremadskridende trussel mod og erodering af vores frihed som enhver kan iagttage. Den finder man det ikke magtpĂ„liggende at lĂžfte pegefingrene imod. Bizart (LFPC).

[…] Ved indgangen til et nyt Ă„r er det traditionelt set ikke kun rĂ„dhusklokkerne, der fĂ„r det til at ringe for Ăžrerne.

Raketter og kanonslag kan ogsĂ„ fĂ„ det til at suse gevaldigt for Ăžrerne i lang tid og i nogle tilfĂŠlde give en permanent nedsat hĂžrelse.[…] FyrvĂŠrkeri kan give hĂžreskader

Samuel P. Huntington

Political scientist Samuel P. Huntington, author of The Clash of Civilizations, has died. In 2001, Robert D. Kaplan profiled Huntington and assessed his prescient thinking about Islam and the West.  The Atlantic

24/12: Hamas indfĂžrer islamisk lov, inkl. amputation, korsfĂŠstelse og pisk

Hamas members of the Palestinian Legislative Council in Gaza have approved a new bill “to implement Koranic punishments,” including hand amputation, crucifixion, corporal punishment and execution. Drinking, owning or producing wine is punished by 40 lashes, while drinking in public adds three months’ imprisonment. Several laws are directed against Hamas’s Palestinian rivals, including a law intended to inhibit non-Hamas negotiators by sentencing to death anyone who was “appointed to negotiate with a foreign government on a Palestinian issue and negotiated against Palestinians’ interest.”  Hamas Enacts Islamic Laws, Including: Amputation, Crucifixion, Lashes

Leder: Tabu-sifforna

(Jyllands Postens ledare d. 29.12 översatt)

Det Àr ett faktum att invandrare frÄn icke vÀsterlÀndska lÀnder vÀger proportionellt tyngre i brottsstatistiken Àn genomsnittet för landets invÄnare.

Det Àr ocksÄ ett faktum att invandrare frÄn Libanon, Jugoslavien, Pakistan, Marocko, Turkiet och Somalia Àr det tunga klientelet, medan invandrare frÄn Vietnam, Thailand, Filippinerna och Kina gÄr i motsatt riktning med mycket mindre kriminalitet Àn genomsnittsdansken.

Det framgĂ„r av Danmarks Statistiks rapport ”Indvandrere i Danmark 2008,” som riksstatistiker Jan Plovsing nĂ€mnde i en krönika hĂ€r i tidningen den 19 december.

Dessa siffror tar upp alla lagövertrÀdelser som blivit dömda. Talar vi om envart om strafflagsövertrÀdelser Àr övervikten Ànnu tydligare. SÄ svarar somaliska och marockanska invandrare för respektive en och en halv gÄng mer Àn genomsnittet. Nya siffror frÄn dommervagten i Köpenhamn visar samma tendens. Bland 15-17-Äringar som varetÊgtsfÊngsles, Àr tvÄ tredjedelar av utlÀndsk hÀrkomst.

Varken Danmarks Statistik eller polisen sÀger det rent, men det Àr de grupper som helt eller delvis bestÄr av muslimer som svarar för den tyngsta delen av statistiken.

Det tycks vara svÄrt att sÀga det rent ut, för som lektorn i sociologi vid Aalborg Universitet, Michael Hviid Jakobsen, sÀger: »Det har lÀnge varit sÄ att de (invandrare frÄn icke vÀstliga lÀnder) har legat högt i statistiken. Det kan bero pÄ att det i mÄnga Är har varit tabu-siffror, som har omgÀrdats av en viss beröringsÄngest, dÄ det har betraktats som politiskt inkorrekt att tala rent ut, och det har betytt att ingen har vÄgat ta tag i problematiken. I skuggan av det har de unga utlÀningarnas kriminalitet fÄtt lov att blomstra, och det kan man nu öppet lÀsa i brottsstatistiken.«

BeröringsÄngesten, den kvÀvande politiska korrektheten och undertryckandet av faktaupplysningar har en lÄng och sorglig historia, som pÄ denna tidning nÄdde en milstolpe i mars 2002. DÄ fick vi utstÄ en fÀllning frÄn PressnÀmnden för att vi hade publicerat att tvÄ dömda somaliska brottslingar var somalier.

En ledare som analyserade den helt igenom ologiska och okloka fÀllningen slutade med orden: »Vi publicerar fÀllningen, för det mÄste vi. Men vi ska samtidigt tilkÀnnage att vi Àven i framtiden kommer att hÄlla vÄra lÀsare oreinterade det som vi finder relevant. Oavsett vad nÄgra verklighetsfrÀmmande kustoder i PressnÀmnden kan tycka.«

Det har vi gjort, och vi har inte hört mer frÄn PressnÀmnden i det eller liknande Àrenden.

De muslimska invandrarpojkarnas kriminalitet har allt för lÀnge tillÄtits utveckla sig under tÀcke av beröringsÄngest och politisk korrekthet. Det Àr för övrigt pÄfallande att flickor och kvinnor överhuvudtaget inte upptrÀder i statistiken. Deras siffror Àr sÄ smÄ att Danmarks Statistik inte alls har rÀknat pÄ dem. PÄfallande Àr det ocksÄ att muslimska förÀldrar som klagar över att de inte kan hÄlla sina pojkar hemma vid lÀxorna pÄ kvÀllen, utan problem kan hÄlla sina flickor hemma. DÀr mÄste det finnas en potential att ta vara pÄ.

Under alla omstÀndigheter Àr den första och grundlÀggande förutsÀttningen för att kunna tag tag i problemen att vi kan tala öppet om dem. Vi ser skrÀckexempel i Sverige, och vi ser redan mer Àn antydningar till dem hÀr i landet.

Muslimska brottslingar har uppenbart inte respekt för ÄtalsunderlÄtelse, förnuftsprat och nya chanser. Det bör samhÀllet konstatera och ta hÀnsyn till.   (oversat af Exilens RÀknenissen)

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

Jeg vil ogsÄ gerne benytte lejligheden til at takke Snaphanerne for i Är og Þnske alle herinde et godt nytÄr.

Fine Line
Fine Line
12 years ago

Jeg kender ikke nok til konflikten i MellemĂžsten til at afgĂžre, hvad der er op og ned. Om palĂŠstinenserne er ofre for israelsk aggression, eller om Israel udĂžver nĂždvendigt selvforsvar. Men det stĂ„r krystalklart, at palĂŠstinenserne i Danmark for en meget stor dels vedkommende har erklĂŠret krig mod det danske samfund ved at involvere sig i en rĂŠkke forbrydelser rettet mod danskere og det danske samfunds institutioner. Der tĂŠnkes ikke alene pĂ„ voldtĂŠgt (Fredericia BanegĂ„rd), vold, rĂžveri og mord. Der tĂŠnkes ogsĂ„ pĂ„ afbrĂŠndingen af for eksempel daginstitutioner i Gellerup. Og der tĂŠnkes pĂ„ de lĂžgnagtige og illoyale hadkampagner mod… Read more »

Per N
Per N
12 years ago
Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Out of the door, line on the left, one cross each… 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=u88kf1J6Kv4

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Hamas-lovgivning af 24/12 om korsfĂŠstelse mĂ„ vĂŠre beregnet til at gĂ„ ud over det kristne mindretal i det Hamas-regerede omrĂ„de. Hamas strammer deres diktatur jerngreb, og despoti. Kristendommens fjender (islam) mener, at de med grusomme midler kan udrydde Kristi Kirke af jorden og skrĂŠmme andre fra at blive Kristne. Romerne korsfĂŠstede de fĂžrste kristne i et par hundrede Ă„r indtil Konstantin den Store fra Ă„r 323 til 337 gjorde kristendommen til statsreligion i Romerriget. I borgerkrigen i Sydsudan blev Kristne ogsĂ„ korsfĂŠstet. OgsĂ„ her skal man passe pĂ„ ikke at fĂ„ Hamas-tilstande. Hvor vestlige og danske vĂŠrdinormer viger udfyldes tomrummet… Read more »

steen
steen
12 years ago

du bygger det pĂ„ ? ……… newsblaze har oversat http://www.alarabiya.net/articles/2008/12/24/62699.html forkert, eller du har bare ikke lĂŠst det ?

Hamas members of the Palestinian Legislative Council approved in its meeting in Gaza a new bill proposed by the Hamas who have a majority in the Legislative Council

Niels C
Niels C
12 years ago

Det kan godt vĂŠre, at HAMAS gerne vil indfĂžre islamisk lov(e), – og fĂžj, men at det skulle vĂŠre sket er en and.
De har vĂŠret ved at udarbejde et forslag, men det er noget helt andet.

Johansen
Johansen
12 years ago

Hvor islam gÄr frem, breder formÞrkelsen og konflikterne sig.