12
apr
Seneste opdatering: 9/8-09 kl. 1349
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

asyl0408

UNHCR presenterade i slutet av mars sin rapport över asylnivåer i industrialiserade länder 2008. Den visade att Sverige var det tredje största mottagarlandet av asylsökande 2004-2008 räknat per 1000 invånare. Bara ministaterna Cypern och Malta placerade sig före. Migrationsstatistik uppdaterad

Selvom alle lamper lyser r√łdt i Sverige, forts√¶tter Riksdagen den store folkeudskiftning med uformindsket styrke. Man m√• formode at de er fuldst√¶ndigt fange af deres egen retorik og politik, og at konformiteten blandt de 349 er s√• stenh√•rd, at ingen t√łr bryder falanksen. De venter p√• en befolkning, der redder dem ud af kniben. Hidtil forg√¶ves, ventetiden har v√¶ret fatal for Sverige. Man ser at ogs√• Norge ligger uforholdsm√¶ssigt h√łjt. L√¶s dagens¬†Steinar Lem: ¬†Grunner til at innvandringen m√• begrenses

Er Sverige et demokrati ?

N√•r man h√łrer dagens Kaliber p√• P1 “‚ÄĚVi f√•r skrika hur mycket vi vill‚ÄĚ ‚Äď om sabotage och v√•ld mot SD“, f√•r man n√¶sten lyst til at svare “nej”. Demokrati er alt det modsatte af systematisk, tyst accepteret vold mod politiske meningsmodstandere. Det er rationelle, utabuiserede, politiske argumenter, ikke √¶stetiske eller moralske. Men sp√łrgsm√•let er polemisk, selvf√łlgelig er Sverige et demokrati, det har bare udviklet sig s√¶rligt og anderledes, end det vi kender her. Man kunne fylde b√łger med de ¬†historiske grunde, – den stockholmske centralstyring, √¶rb√łdigheden overfor √łvrigheden osv. – men jeg tror det er en vigtig pointe at folkestyrets i mange √•rtier ikke styrke i √•rtier ikke blev rigtigt udfordret af st√¶rke uenigheder. Og n√•r det pletvis blev – DC 3 styrtet, NATO samarbejdet, Palme- og Lindh mordet, Estoniakatastrofen gik der √łjeblikkelig koks, l√łgn og bureaukrati i maskineriet. Det kunne i fred og ro degenerere til en konsensusdiskussion og et paradenummer af moraldiskussioner, og nu hvor det virkelig beh√łves til at administrere st√¶rk uenighed, fungerer det slingrende og skr√łbeligt. Da Danmark v√•gnede til frihed i 1945, havde vi f√•et en lektion i demokratiets v√¶rdi, der synes at holde sig endnu: Det frie ord er sine qua non,¬†og alt b√łr kunne rummes, ellers g√•r det galt, og det er lige hvad det er gjort i Sverige, forf√¶rdelig galt og v√¶rst for de svageste og mest ubemidlede. ¬†( Fl. Rose ber√łrer det eminent, se video 6 fra Oslo.). Det holdt godt nok h√•rdt i Danmark, men vi bestod pr√łven trods..ja, man ved ¬†hvem, men at omstille svensk demokrati nu s√• sent og i krisetider, virker ikke ret realistisk. Det skulle v√¶re gjort mens tid var. Nu er der grund til bekymring, ogs√• for Sveriges nabolande, ikke mindst Norge der deler ¬†Europas l√¶ngste landegr√¶nse p√• 1600 km med Sverige.

At det netop er systemet og traditionen – ikke mindst i journalistikken – og ikke enkeltpersoner i Sverige, der ikke fungerer bredt og smidigt demokratisk, kan man l√¶se ud af f√łlgende √•bne brev til Jan Guillou, som er et svar p√• hans klumme:¬†Bem√∂t dem med hederlig politisk argumentation:

Din artikel i Aftonbladet publicerad: 2009-04-12 var intressant ur flera synvinklar.¬†Tyv√§rr kan man inte bem√∂ta artikeln med kommentarer s√• det blev ett √∂ppet brev ist√§llet som jag hoppas n√•r dig………Med sunt f√∂rnuft och en grundmurad misst√§nksamhet mot v√•ra riksdagspolitker h√§vdar jag att siffrorna √§r friserade. ALLT f√∂r att inte l√•ta folket f√• veta sanningen om massinvandringens TOTALA kostnader. F√∂r att genomsk√•da den officiella l√∂gnen om 40 miljarder s√• pekar jag p√• att i Danmark gjordes en s√•dan utredning som presenterades 2002. Du kan l√§sa mer h√§r:¬†k√§llor bakgrund och historik,¬†Invandringen som pensionsr√§ddare en stor bluff . (En obekv√§m sanning: Massinvandringen.)

Rockwoolfonden. Det √§r sju √•r sedan. Rapporten som skapade historia.¬†“Den danska forskargruppen “Rockwoolfonden”, med ekonomidoktor Eskil Wadensj√∂ och ekonomie magister Helena Orrje, visade √•r 2002, i studien “Invandrarna och den offentliga sektorns ekonomi”, att nettokostnaden f√∂r att ta emot 10 000 “icke-v√§stliga” invandrare i Danmark, ligger n√•gonstans mellan 6-15,5 miljarder kronor per √•r, beroende p√• konjunktur och syssels√§ttningsgrad”.¬†Mycket m√§rkligt att det som gick att ber√§kna i Danmark inte g√•r att g√∂ra i Sverige

Notera begreppet “icke-v√§stliga” invandrare. Den aspekten p√• invandringen har helt fallit bort ur den svenska nvandringsdebatten.¬†Danmark har haft en liknande situation som Sverige p√• invandrings och asylomr√•det, men under de senaste fem-sex √•ren bedrivit en betydligt mer restriktiv och ansvarsfull politik.¬†D√§rf√∂r √§r Danmark mycket b√§ttre rustat inf√∂r finanskrisen och l√•gkonjunkturen.

F√∂r att f√∂rdjupa j√§mf√∂relsen kom man fram till att Danmarks kostader √•r 2002 var ungef√§r 40 miljarder DANSKA kronor. D√• har de en tredjedel s√• m√•nga invandrare och en h√∂gre grad av sj√§lvf√∂rs√∂rjning. Fler invandrare jobbar helt enkelt i Danmark. Ett snabbt √∂verslag d√§r valutakurser och st√∂rre invandrarpopulation r√§knas in, ger siffran 180 miljarder f√∂r den svenska invandringen i dagsl√§get. √Ąr denna uppskattning trov√§rdig? Ja absolut, om man bet√§nker att invandringen av ‚ÄĚt√§rande‚ÄĚ tenderat att √∂ka i Sverige medan motsatsen g√§ller i Danmark. √Ėppet brev till Jan Guillou,(Vad kostar invandringen?)

Ritzau-spin: Handlekraft g√łr i virkeligheden tingene v√¶rre

Et velkendt retorisk greb: N√•r der er konflikter mellem Vesten og de √¶dle vilde, vil alt hvad vi foretager som modtr√¶k have den modsatte effekt, og skyldssp√łrgsm√•let og ansvaret forskydes hen p√• os. I hvert fald hvis man sammenholder Ritzaus udl√¶gning her med hvad milit√¶reksperten faktisk citeres for. Mis√®ren bunder jo ogs√• i f√łrste omgang i de fair play-regler som vi begr√¶nser vores handlefrihed med. Hvis piraterne blev m√łdt med overv√¶ldende ildkraft og s√¶nket uden slinger i valsen ville problemet jo hurtigt forsvinde. Man kender jo ogs√• denne fatale logik f. eks. fra hjemlige sager om nultolerance (LFPC).

Det voksende pres fra internationale krigsskibe har gjort piraterne ud for Somalias kyster har gjort dem mere desperate og aggressive. De seneste dages opg√łr, hvor pirater er blevet dr√¶bt under amerikanske og franske redningsaktioner, betyder, at situationen er blevet farligere for ogs√• danske s√łfolk, der sejler i omr√•det. Det vurderer Lars Bangert Struwe, der forsker i pirateri ved Dansk Institut for Milit√¶re Studier.

– Piraterne er blevet presset det seneste halve √•r, og s√¶rligt fra december og frem har antallet af vellykkede aktioner ikke v√¶ret n√¶r s√• h√łjt som tidligere, siger Lars Bangert Struwe. Han mener, at l√łsningen p√• kort sigt er at √łge antallet af krigsskibe, der patruljerer i omr√•det.[…]

Lars Bangert Struwe ser de seneste dages udvikling med befrielsen af kaptajnen p√• Maersk Alabama vil v√¶re med til at optrappe konflikten, og l√¶gge yderligere pres p√• piraterne.[…]Ritzau: Pres p√• pirater giver farlig udvikling

Bogen der kan forvandle en general til blævrende gelé

Denne bog er selvf√łlgelig Koranen, bogen om hvilken andet end krybende, l√łgnagtig skamrosning fra officielt hold kan s√¶tte verden i brand. Fangevogterne i Guantanamo er nu beordret til kun at ber√łre den if√łrt handsker, og for et par √•r siden f√łrte rygter om latrin√¶r behandling af det evige, uskabte v√¶rk sammesteds til opt√łjer i den muslimske verden med dr√¶bte til f√łlge – ganske vist var det nogle af bogens tilh√¶ngere, men det t√¶ller m√•ske ogs√• som en slags martyrium. Det er uv√¶rdigt, det undergraver vores samfund, og m√• en amerikansk general i Afghanistan g√• p√• √¶ggeskaller skulle han som et minimum holde sin k√¶ft. Blasfemi bliver i lyset af denne selvp√•lagte underdanighed en borgerpligt (LFPC).

The top U.S. general in Afghanistan reached out to influential Afghan tribesmen in regions where U.S. troops will soon deploy, apologizing for past mistakes and saying he is now studying the Quran, the Muslim holy book. […]

McKiernan told the Afghans that President Barack Obama’s new strategy is to combat instability in the Pakistan-Afghanistan region as a whole. He said that in the future, Afghan forces will enter villagers’ homes if necessary, a pledge that brought another round of applause. He then said he was studying the Muslim holy book.

“I’m reading a very good book now about this part of the world. It’s written in English, but it’s all about you – it’s the Quran,” McKiernan said to applause. Moments later an Afghan man stood up and gave McKiernan a bright purple, red and green cloth in which to wrap the translated version of holy book. Top US general meets tribes ahead of Afghan surge

Sura 98 (Det klare bevis) vers 6
De, der er vantro, blandt Skriftens folk og dem, der sætter andre ved Guds side, er i Helvedes ild; dér skal de forblive til evig tid. De er det værste af skabningen.

Sura 9 (Omvendelse) vers 29
Bekæmp dem, som ikke tror på Gud og den yderste dag, og som ikke forbyder, hvad Gud og Hans udsending forbyder; og blandt dem, der har fået Skriften, skal I bekæmpe dem, der ikke bekender sig til den sande religion, indtil de kuet er rede til at betale skat!

USA ‘drifting away’

Meget passende lytter jeg i dette √łjeblik til You’re Drifting Away med Bill Monroe and the Bluegrass Boys. Der er efterh√•nden flere tegn i sol og m√•ne p√• at USA ikke til tid og evighed vil st√• som garant for europ√¶isk frihed og sikkerhed. Skulle vi ende med en verden uden denne globale dominans – kald det bare ‘verdens politimand’ – vil vi blot blive prisgivet andre og mere skruppell√łse kr√¶fter. Selv de v√¶rste og mest primitive USA-hadere p√• den yderste venstrefl√łj vil lide slemt under dette tab. Deres kritik af verdens p.t. unipol er uinteressant. Mere tankev√¶kkende er den der kommer fra konservativt hold, som her Caroline Glick i Jerusalem Post, via Jihad Watch:

[…] Somewhere between apologizing for American history – both distant and recent; genuflecting before the unelected, bigoted king of Saudi Arabia; announcing that he will slash the US’s nuclear arsenal, scrap much of America’s missile defense programs and emasculate the US Navy; leaving Japan to face North Korea and China alone; telling the Czechs, Poles and their fellow former Soviet colonies, “Don’t worry, be happy,” as he leaves them to Moscow’s tender mercies; humiliating Iraq’s leaders while kowtowing to Iran; preparing for an open confrontation with Israel; and thanking Islam for its great contribution to American history, President Obama made clear to the world’s aggressors that America will not be confronting them for the foreseeable future. […] Column One: Surviving in a post-American world

På Gates of Vienna svarer baronen en læser der har taget USA-kritik der ilde op (LFPC):

[…] If it hadn’t been for the travesty of Kosovo, I might never have woken up and realized what’s happening.

Not just Bill Clinton, but George Bush and Condi Rice – Republicans! – irrationally demonized Serbia and actively encouraged, even demanded, the creation of the Kosovar state. We have forged a dagger of Islamic criminality aimed at the heart of Europe.

This is dangerous and evil, and it was engineered by an American “conservative”.

What’s more, Clinton, Bush, and Obama have all leaned hard on the Europeans to admit Turkey into the EU. Why?

That is also dangerous and evil.

Much of our damaging foreign policy results from the penetration of Saudi money and influence at the highest levels of our government. Republicans are at least as guilty as Democrats of corruption, stupidity, and cowardice.This is also dangerous and evil.

Our country is doing great harm abroad, even as Obama is destroying us here at home. The Messiah is worse than anyone who came before him, but his predecessors Рof both parties Рshare much of the blame. We are not an empire, yet we are using our power to do harmful, deadly things abroad, not just in Europe but all over the world.

This is an unpleasant reality to wake up to, but it is true. It is foolish to live in denial and look away from it. […]

It would be better if we acted like a real empire, and ruled openly and brazenly, rather than by threats, extortion, arm-twisting, and bribery, all the while pretending that other countries are free to do as they please. […] Making the World Safe for Manifest Destiny

“Det kunne tyde p√•, at de i h√łjere grad end danske kvinder er udsat for vold”

Hver anden gang landets kvindekrisecentre √•bner d√łren for en kvinde med h√¶vede bl√• √łjne, rifter og m√¶rker efter slag eller spark, er hun f√łdt i et andet land end Danmark.S√•dan har billedet efterh√•nden set ud i en √•rr√¶kke, men nu kommer der ekstra fokus p√• problemet. Blandt andet henvender en ny kampagne om m√¶nds vold i familien sig for f√łrste gang direkte til kvinder med anden etnisk baggrund end dansk.

‚Äď Vi kan jo se, at de etniske minoritetskvinder udg√łr 45 procent af kvinderne p√• landets krisecentre, men kun ni procent af den samlede befolkning. Det kunne tyde p√•, at de i h√łjere grad end danske kvinder er udsat for vold ‚Äď eller at de i h√łjere grad har brug for ekstern hj√¶lp og st√łtte. Den landsd√¶kkende kampagne skydes i gang efter sommer og skal blandt andet informere etniske minoritetskvinder om, hvilke muligheder de har for at f√• hj√¶lp, hvis manden eller k√¶resten sl√•r eller truer dem.¬†Nyt fokus p√• vold mod nydanske kvinder

Påsken 2009

isenheim

The final flowering of the Gothic came relatively late, in the work of the German artist, Matthias Gr√ľnewald 1470-1528. He was possibly an exact contemporary of D√ľrer, but while D√ľrer was deeply influenced by the Renaissance, Gr√ľnewald ignored it in his choice of subject matter and style. Much of his work has not survived to this day, but even from the small amount that has come down to us, it is possible to see Gr√ľnewald as one of the most powerful of all painters. No other painter has ever so terribly and truthfully exposed the horror of suffering, and yet kept before us, as Bosch does not, the conviction of salvation. His Crucifixion, part of the many-panelled Isenheim Altarpiece, is now kept in Colmar. It was commissioned for the Antoinite monastery at Isenheim and was intended to give support to patients in the monastic hospital. Christ appears hideous, his skin swollen and torn as a result of the flagellation and torture that He endured. This was understandably a powerful image in a hospital that specialized in caring for those suffering from skin complaints. Gr√ľnewald’s dark vision. ¬†(detalje fra Isenheim alteret, helbillede 2600 kb her)

(udvalgte arier og finale fra Mattha√ľs Passionen)

Erbarme dich, mein Gott

Mache dich, mein Herze, rein

Können Tränen meiner Wangen

Wir setzen uns mit Tränen nieder

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
VISForce1
VISForce1
11 years ago

I can’t read Swedish or Danish, but from what i can see you guys get 14 asylum requests per 1000 inhabitants, which is almost 5 times as much than my country. I just can’t imagine how horrible your country must be.

Good luck to all of you! And spread the word!

Greeting from the Netherlands. (or what’s left of it)

P.S. Thanks for posting an article about my video on this site.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Den där generalen borde degraderas till menig. Han är en skam för sin yrkeskår och sina kolleger.

hans olo
hans olo
11 years ago

“Et velkendt retorisk greb: N√•r der er konflikter mellem Vesten og de √¶dle vilde, vil alt hvad vi foretager som modtr√¶k have den modsatte effekt, og skyldssp√łrgsm√•let og ansvaret forskydes hen p√• os”

Det er naturligvis kun et retorisk greb.

Al faktuel empiri tyder på, at det eneste islamisterne har respekt for er en hård kurs.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

hans olo

Og du kan lige tro vi, Europa og USA har betalt, og betaler stadig, en form for islamisk kopskat, Jizya, for vantro !

Det g√łr vi gennem de billioner af EUR og dollars, som vi hvert eneste √•r h√¶lder i de arabisk-islamiske Middelhavslande.

Penge som der tilsyneladende intet konstruktivt kommer ud af, hverken for befolkningerne i disse lande eller for Vestens befolkninger, der ofrer disse summer på dem.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Janne 12.april 20:47

Jamen vi beh√łver da ikke vente p√• den tyrkiske berigelse – for Tyrkiet bliver priviligeret Partner til EU fra 2010 – pr√¶cist som de arabsik-islamiske Middelhavslande bliver det!

Så vi får skam snart hele den tyrkiske, og arabiske, musik serveret Рmen gratis bliver det ikke .

For√łvrigt – den j√łdiske klezmer- musik er noget af det mest forf√¶rdelige mine √łrer kan uds√¶ttes for !

Den er n√¶sten lige s√• slem at h√łre p√• som Dansk pop.

hans olo
hans olo
11 years ago

Sura 9 (Omvendelse) vers 29
Bekæmp dem, som ikke tror på Gud og den yderste dag, og som ikke forbyder, hvad Gud og Hans udsending forbyder; og blandt dem, der har fået Skriften, skal I bekæmpe dem, der ikke bekender sig til den sande religion, indtil de kuet er rede til at betale skat!

Sura 9 er vel i realiteten gennemf√łrt i Gellerup.

Janne
Janne
11 years ago

M.h.t. vestlige politikeres og milit√¶rpersoners leflen for en enkelt bog, koranen, s√• er det simpelthen for p√•faldende og for grinagtigt at s√• mange magtfulde mennesker i den grad lader sig kue. Det er udemokratisk, for de har ikke mandat til at lade sig kue og til at lefle p√• den m√•de. Netop derfor b√łr der tages afstand fra det uv√¶rdige lefleri og ikke mindst fordi der st√•r s√• mange uhyrlige ting i den bog. Ingen mennesker med lidt fornuft i behold vil lade sig kue af den bogs udemokratiske og mildest talt uvenlige indhold. Den bog skal ikke behandles p√•… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

LFPC

Jeg mente Oy Division (fristende at sætte et j foran)

Ok så det er simpelthen en musikgenre der hedder klezmer Рden vil jeg kigge/lytte efter. Tak for spændende musikalsk input.

JensH
JensH
11 years ago

@Hanzi

“Det, som jeg er mest sur p√• amerikanerne over, er, at de har snuppet min families tabte paradis; De Vestindiske √ėer,”

Arh, vore ameriokanske venner ‘snuppede’ dem vel ikke ligefrem. Danmark solgte faktisk √ėerne til USA i 1916.

Hanzi
Hanzi
11 years ago

Det, som jeg er mest sur p√• amerikanerne over, er, at de har snuppet min families tabte paradis; De Vestindiske √ėer, hvor min familie havde en plantage p√• St. Croix. Min tip-tip-tip-oldefar, som var skotsk l√¶ge, byttede en slave Sarah v√¶k for en 16-√•rig slave Lucretia i stedet i for i begyndelsen af 1800-tallet, og de levede som k√¶rester i 50 √•r og fik 5 b√łrn sammen, som alle rejste til Danmark:
Det er ikke s√• meget musikken, men mere videoen, som jeg kan lide ūüėČ http://www.blastro.com/player/bubbasparxxxheatitup.html?detect_mediatype=flv&detect_bitrate=_700&big=1

LFPC
11 years ago

Janne: Jeg ved ikke om det er denne musik eller den jeg postede forleden med Oy Division du mener, men hvis det er sidstn√¶vnte, kan du let finde mere p√• YouTube ved at s√łge p√• klezmer, der jo er navnet p√• den genre der udvikledes af j√łdiske musikere i √ėsteuropa, og siden i USA. Et par oplagte navne er Giora Feidman eller Klezmer Conservatory Band, men der er ogs√• navne herhjemme der spiller klezmer, f. eks. Channe Nussbaum (ikke sikker p√• stavningen).

Janne
Janne
11 years ago

Jeg har ikke tid til at lytte til Bach i aften men vil kigge forbi og lytte snarest. :o)

Janne
Janne
11 years ago

I √łvrigt tak for den sk√łnne og n√¶rmest vilde musik vist spillet af j√łdiske musikere. I hvert fald var der en enkelt musiker med kalot p√•. I m√• meget gerne anbefale (linke til) lignende musik en anden gang. :o)

Janne
Janne
11 years ago

Kritikken af USA er velbegrundet, s√¶rligt fordi samme USA nu mener at EU skal belemres med Tyrkiet. USA er ikke blevet klogere. Men USA skal som jeg f√łr har skrevet ikke lege cowboys og indianere med EU lande.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Ja du får passa på innan det blir haram att lyssna på sådant där.

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Sk√łn musik og sang. Mentalhygiejnisk og herligt. ūüôā
S√¶tter mine bekymringer for fremtiden p√• stand-by for en stund. ūüôā