23
aug
Seneste opdatering: 31/5-14 kl. 0250
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg gik ind i Palmehuset med det ene form√•l, at det skulle f√łles k√łligere n√•r jeg kom ud. Som at lande i Kastrup efter et √•r i Singapore – l√łvernes by p√• √¶kvator. Man bliver fork√łlet, men lettet. (klik f. helsk√¶rm)

statens 005

Gaza: Det ufrivillige t√łrkl√¶de

Og lige lidt vil det påvirke den hjemlige debat (LFPC).

Hamas has instructed schoolgirls in the Gaza Strip to wear the jilbab (Islamic long-sleeved dress) and head scarves or face being expelled from school. The movement has also banned girls from wearing jeans at school. […]

A veteran journalist in the Gaza Strip said that most girls who returned to schools that reopened on Sunday were seen dressed in traditional Islamic clothes.

He noted, for instance, that at the Maghazi Girls Secondary School in the center of the Gaza Strip, “about 95 percent” of the girls showed up wearing jilbabs.

“The few who came to school wearing jeans were warned that they would be expelled if they did not wear jilbabs,” the journalist told The Jerusalem Post. […] The jilbab or expulsion

Blide stunder og politiske idioter

‘Men blide stunder, det har alle. En fange sidder p√• sin k√¶rre og f√łres til skafottet, et s√łm gnaver ham i enden, han flytter sig og f√łler det mere behageligt’. (Knut Hamsun)

Bo Bj√łrnvig havde i Weekendavisen for nylig en artikel om Knut Hamsun, “Geni og politisk idiot”. Var Hamsun nu nazist ? Nej, selvf√łlgelig var han ikke ¬†det, han anede ikke hvad det var. Han var en stivstikker, hvis verdensbillede var f√¶rdigdannet i 1912, og da han havde brug for det i 1940, var han for gammel, d√łv, forstokket og isoleret til at revidere det, og derfor fremst√•r han idag som en komplet, politisk idiot. Ezra Pound og Louis-Ferdinand C√©line er langt mere problematiske skikkelser.¬†Hamsuns Marie derimod, var en opportunist og en medl√łber, der ikke kunne f√• anerkendelse nok fra hvem somhelst, sikkert fordi Knut var en r√•dden √¶gtemand. Hun tilbad ham og m√•tte hungre efter en k√¶rlighed og anerkendelse, han forholdt hende i hele deres √¶gteskab. Men ingen skulle l√¶re den store institution Hamsun noget nyt, selvom det drejede sig om den rene dj√¶velskab. Ikke om k√¶rlighed, ikke om ondskab, ikke om noget. S√• indspundne kan vi blive i vores cementerede overbevisninger, med vilje, af sl√łseri, selvherlighed og alderdom, at vi s√¶tter alt over styr. Hamsun var sporvognskondukt√łr i Chicago i 1886, en livslang, dannende afsmag, der orienterede ham mod Tyskland og det fastlands-europ√¶iske.

Det er ligesom om man kender personen fra i dag, ikke sandt? Sludrechatollet¬†Bettina Heltberg (“jeg er nok noget af en moralist”, og det er ikke helt lyv, meget andet ¬†er der ikke at hente der). Georg Metz, Klaus Rifbjerg, Bent Melchior et. al. De kan ikke blive klogere, end de er, de har n√•et toppen. Den hidtigt indh√łstede livserfaring, er direkte applicerbar p√• dagens aktuelle sp√łrgm√•l. Men de er g√•et i st√• for flere √•rtier siden og derfor er der f√•, der tager dem alvorligt.Det desiger, og virkeligheden, er ude af sync. Den g√•r ikke. Danske kunstnere og akademikere – ikke intellektuelle – er nogle ugidelige slapsvanse, der ikke s√¶tter sig ind i deres samtids problemer, og da slet ikke hvis de konflikter med det cementerede verdensbillede. De vil ikke s√¶tte ¬†sig ind i Islam, de ved nok allerede, nemlig fra det gymnasium hvor islam overhovedet ¬†ikke figurerede. Derfor har vi ikke de ¬†kunstnere, vi fortjener. De vil ikke unders√łge det, de ikke ¬†allerede kender og har en mening om.

Norge bliver aldrig f√¶rdig med Hamsun og hans politiske idioti, men for os andre er det ligesom nemmere at b√¶re over med idioter, n√•r de ogs√• er genier. Har de givet mere end de har taget ? Jo, det gjorde Hamsun. Hvis de sm√• kunstnere – og det er langt de fleste – er politiske idioter, kan det v√¶re ligegyldigt, men hvis de store er, s√• optager det os l√¶nge, navnlig nordm√¶ndene. Det er altid sv√¶rt at overskue sin samtid, mens man lever, men det har aldrig v√¶ret nemmere end idag. Vi har mindre undskyldning, end vi havde f√łrhen.Vi har st√łrre √łrer og √łjne end nogensinde. Derfor er der ingen undskyldning for danske kunstnere. De ser deres samfund disintegrere, og de hylder det. De hylder, at Danmark skal dr√¶nes, at deres b√łrn skal leve i en krigstilstand, at deres √•rtusind gamle arv skal kastes i grams til hvem som helst. Derfor er velf√¶rdens kunstnere i det store hele foragtelige og ligegyldige udover det, at de ikke er genier, hvad der selvf√łlgelig kan undskyldes. Men deres dovenskab og mangel p√• forstand, er uundskyldelig. De er de luftige ¬†id√©ers nyttige idioter. Bomholt og Niels Mathiassen¬†ville have forsv√¶rget det, men i dag er vi n√łdt til at sige: “Bevar os vel for kunstnerne”. Hvis de er ¬†kunst, s√• lad os slippe. Det rigtige fremtidsmareridt findes lige p√• den anden side af √ėresundsbroen: Malm√ł: halvdelen tilvandret, 30 procent islam. Ikke engang Sydsvenskan kan skjule √łdel√¶ggelsen, og de er ellers dygtige. Der er cirka 22 kilometer derover, men det er meget, meget l√¶ngere end en dansk kunstner kan se.

Foto : Hamsun blind og d√łv under retssagen imod ham. Desv√¶rre finde fotos ikke online, hvor Hamsun bes√łger Hitler p√• Berghof, for at f√• fjernet Terboven og g√• i forb√łn for d√łdsd√łmte, norske frihedsk√¶mpere, hvor han holder h√•nden for hovedet for fotografens blitz. Hitler forlod m√łdet i raseri – ligesom han gjorde i 1940 med general Franco. De havde forskellige dagsordener. Hitler ville “hellere have hevet t√¶nder ud uden bed√łvelse, end m√łde dem igen”. Hitler var ikke politiker, og han var slet ikke kunstner. Hvad han var, skal vi ikke give noget bud p√• lige her.

Henryk M. Broder overfaldet på Christiania

Som enhver pressemand  kan fortælle, er Christiania ikke det eneste sted i byen, der hersker uofficielt fotoforbud:

Hovedoplevelsen indtr√¶ffer imidlertid i forbindelse med store skilte, der bekendtg√łr, at fotografering er forbudt. Men der findes ingen love i Danmark, som forbyder fotografering p√• offentlige omr√•der. Alts√• fotograferer jeg som det f√łrste fotoforbudsskiltene , fort√¶ller Broder.¬†Derefter tog han billeder af rygeforbudsskilte ved indgangen til et v√¶rtshus tyk af hashr√łg, og endelig af et par unge, polske turister.¬†Pludselig st√•r et par muskul√łse, unge m√¶nd foran os, skriver han.
F√łrst t√¶nker jeg, at de vil s√¶lge os noget, men de g√łr hurtigt klart, at det er dem, der vil have noget: Mit kamera. Jeg n√¶gter at udlevere det. Den efterf√łlgende samtale er kort og ender med, at jeg ligger p√• jorden og ser, hvordan mit Nikon lander i en gammel oliet√łnde, fra hvilken der kommer flammer, hvilket sikkert ikke er den bedste m√•de at destruere h√łjteknologiske produkter p√• √łkologisk vis. Broder og vennerne tr√¶kker sig tilbage og k√łrer i en taxi til n√¶rmeste politistation.I n√¶rheden af fristaden er der ikke engang en n√łdhj√¶lpss√łjle, noterer han undrende.
Forbl√łffelsen bliver ikke mindre, da selskabet ankommer til stationen og m√łder to betjente, S√łren Nielsen og Henning Petersen. Jeg havde den naive forestilling, at de to betjente ville k√łre med os til Christiania, s√• jeg kunne identificere gerningsmanden, skriver Broder.¬†S√łren Nielsen og Henning Petersen ser p√• mig, som om jeg havde foresl√•et dem at lade sig forflytte til Kabul.¬†K√łbenhavn bliver sammenlignet med Kabul, Freistadt Christiania¬†“Auf eigene Gefahr”. Henryk Broder i K√łbenhavn, oktober ¬†2008.

Pædagoglandets afmagt

“Hensynsl√łst og farligt og tankel√łst” og det bringer “andres liv og f√łrlighed i fare”. √ėh, ja, det g√łr det vist, og det mest skr√¶mmende er vel hvor nemt dette er, og hvor unge mujahedinerne starter. Som en embedsmand der bare f√łlger afstukne regler kan man vel ikke bebrejde vagtlederen hans ordvalg, men de afspejler netop derfor samfundets¬† totale r√•dvildhed i forhold til denne eskalerende pestilens med umiddelbart potentiale til at blive noget meget v√¶rre. N√•, men med assertive tiltag om at f√• for√¶ldrene¬† “p√• banen” skal det jo nok g√• altsammen (LFPC).

[…] Det var en gruppe p√• seks-otte drenge i alderen 10-16 √•r, der indledte uroen ved at kaste med sten mod en r√¶kke Movia-busser. Da politiet rykkede ud, blev der ogs√• kastet sten mod patruljevognene, siger [central vagtleder] S√łren Wiborg.

Herefter blev der i l√łbet af 20 minutter sat ild til seks-syv containere, uden at der dog opstod farlige situationer. Det gjorde der til geng√¶ld, da to ¬Ľotte-ti√•rige kn√¶gte¬ę fra en gangsti kastede sten ned mod Hiller√łd-motorvejen, fort√¶ller S√łren Wiborg. […]

¬ĽDe kastede en knytn√¶vestor sten ned mod motorvejen og knuste forruden p√• en personbil. Det er hensynsl√łst og farligt og tankel√łst, og man bliver rent faktisk sigtet for at bringe andres liv og f√łrlighed i fare¬ę, siger han. Og tilf√łjer, at han vil opfordre for√¶ldrene til at komme p√• banen og fort√¶lle drengene, hvor farligt den slags er.[…] Tingbjerg ramt af ekko af N√łrrebro-uro se ogs√• Unge s√¶tter lastbil i brand

Update: Sov blot videre – K√łbenhavns nye politidirekt√łr maner til besindighed:

[…]¬† ¬ĽDer er ingen som helst grund til at v√¶re nerv√łs for at g√• p√• gaden i K√łbenhavn. Kl. 2 om natten ligger jeg i min seng, men det er klart min vurdering, at det ogs√• er fredeligt p√• det tidspunkt. Fru Jensen skal ikke lade v√¶re med at g√• til m√łde i √Üldresagen om aftenen,¬ę siger politidirekt√łren. […]

¬ĽVi har ikke gjort tallet op, men af d√łgnrapporterne kan jeg se, at vi f√•r flere episoder om sager, som viser sig ikke at v√¶re noget: Folk h√łrer et knald fra fyrv√¶rkeri og tror, at det er skud. En brudgom bliver bortf√łrt til en polterabend, og det bliver rapporteret som en kidnapning. Og leget√łj bliver forvekslet med v√•ben. Det er en ond cirkel, og derfor fors√łger jeg nu at tegne et mere reelt billede.¬ę

Vil du slet ikke anerkende, at der eksisterer en bandekrig?

¬ĽJeg kan ikke lide ordet bandekrig, for der er ingen granater i gaderne. Vi har en bandekonflikt. Og vi har en veldefineret strategi til at bek√¶mpe den: en st√¶rk beredskabsindsats, en massiv efterforskningsindsats og den lokale politiindsats.¬ę […] Politiet til borgerne: Stop jeres bekymringer

Polterabend – ingen granater – hvilken lettelse – rart at h√łre at der er styr p√• tingene.

Ramadan på Migrationsverket

En ansat fort√¶ller om verkets underdanighed. I svenske medier er racistkortet definitiv trumf. (Politiken pr√łver i dag at retablere den tid i DK, for sent og for ufrivilligt komisk.) :

“Man r√§dd f√∂r media, som omedelbart skulle hoppa p√• dem och troligen ta fram det fruktade ‚ÄĚrasist-kortet‚ÄĚ. Nu b√∂rjar en fruktansv√§rd m√•nad f√∂r den redan mycket h√•rt pr√∂vade personalen p√• f√∂rvaren.”

Nu b√∂rjar Ramadan och det inneb√§r att kravapparaten g√•r ig√•ng igen. Det jag t√§nker p√• √§r kraven fr√•n muslimer som ska utvisas och som sitter p√• Migrationsverkets f√∂rvar.¬†Det s√§tts upp listor p√• f√∂rvaren d√§r de som avser att fasta f√•r skriva upp sig. Det brukar vara de flesta muslimerna. Och nu b√∂rjar en period av st√§ndiga konflikter eftersom de som ‚ÄĚfastar‚ÄĚ √§r uppe och √§ter, dricker och r√∂ker hela n√§tterna. N√§r de √§r uppe hela n√§tterna s√• m√•ste de ju ocks√• f√• sova hela dagen. Den enda g√•ngen de g√∂r undantag fr√•n detta √§r n√§r imamen kommer, f√∂r d√• √§r de uppe och visar att de √§r troende genom att be tillsammans med honom. N√§r han har g√•tt g√•r de tillbaka till s√§ngen igen.

På förvaren har man regler som säger att man ska gå upp på morgonen och sysselsätta sig med något så att dagen får en struktur. Att ligga i sängen hela dagen brukar inte accepteras. Utom givetvis när det gäller denna högljudda grupp, som bara går upp för att röka, vilket i sig är ett brott mot fastan. Men det är inte så noga…
Muslimerna till√•ts – strid med reglerna – ligga och sova hela dagen och det retar givetvis upp de andra f√∂rvarstagna. P√• f√∂rvaren brukar man ocks√• h√•lla ganska h√•rt p√• tiderna n√§r mat serveras, men det g√§ller naturligtvis inte denna grupp. √Ąven detta retar upp de andra f√∂rvarstagna, eftersom det bara √§r muslimerna som f√•r √§ta p√• n√§tterna. Om till exempel en ryss vill ha n√•got att √§ta under natten s√• g√•r det inte, han f√•r n√∂ja sig med att se muslimerna √§ta.
Det köps också in särskilda, inte sällan mycket goda, matvaror som delas ut till dem som fastar! Detta måste reta de andra något hemskt, eftersom de vet att de fastande sällan avhåller sig från att äta, utan ser till att också få mat, frukt och dryck smugglat till sig. Så sitter de på sina rum och äter och dricker och skrattar åt de dumma svenskarna.
Det här är den enda religiösa högtiden då det serveras något särskilt till en utvald grupp förvarstagna. Ryssarna får till exempel ingen speciell mat eller besök av en ortodox präst under påsken. Jag frågade en gång en rysk förvarstagen om varför de inte sa att de ville ha speciell mat och andra undantag under påsken. Han bara skrattade och sa att de hade försökt, men fått besked att det inte gick att ordna. Han hade inte fått något svar på varför.
Jag f√∂rst√•r inte varf√∂r vissa f√∂rvarstagna ska f√• alla dessa undantag under en hel m√•nad ‚Äď Ramadan ‚Äď med alla dessa undantag fr√•n alla regler som g√§ller p√• f√∂rvaren och den h√§r specialbehandlingen som dessutom skapar st√§ndiga konflikter. F√∂rvarsledningen borde s√§ga ifr√•n att Migrationsverket inte st√§ller sig bakom specialbehandling av vissa intagna p√• f√∂rvaren. Man kan kylf√∂rvara mat s√• den kan √§tas senare, efter solnedg√•ngen. Men eftersom denna grupp har vant sig vid att f√• som den vill s√• verkar det som om ledningen inte orkar ta tag i det hela. Och s√• √§r man r√§dd f√∂r media, som omedelbart skulle hoppa p√• dem och troligen ta fram det fruktade ‚ÄĚrasist-kortet‚ÄĚ. Nu b√∂rjar en fruktansv√§rd m√•nad f√∂r den redan mycket h√•rt pr√∂vade personalen p√• f√∂rvaren. Jag lider med den. via Merith Wager, tidligere ansat

Der er cirka 30.000 indskrevne i det svenske asylsystem. I förvar kommer man når:

Som vuxen kan du tas i förvar i något av följande fall:
1) Om det är nödvändigt för att utredningen av ditt ärende ska kunna genomföras. Förvarstiden är högst 48 timmar. Tiden får inte förlängas.
2) Om identiteten är oklar, antingen när du kommer till Sverige eller när du efter ankomsten ansöker om uppehållstillstånd. Kan du då inte göra det sannolikt att den identitet du uppger är riktig får du tas i förvar. Förvarstiden är högst två veckor.
3) Om det är sannolikt att du inte kommer att få stanna eller om det är beslutat att du ska lämna landet. Om det i dessa fall finns anledning att anta att du kommer hålla dig undan eller bedriva brottslig verksamhet får du tas i förvar. Förvarstiden är högst två veckor om det är sannolikt att du inte får stanna. Om det redan är beslutat att du ska lämna landet är förvarstiden högst två månader.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
11 years ago

Selvf√łlgelig √łnsker Per ‘Pink’ Larsen dialog med disse vandaler. At ligefrem anholde folk for opt√łjer ville jo blot ‘optrappe situationen’, og g√łre ‘integrations-arbejdet’ endnu sv√¶rere. Igen f√•r disse ungdoms-jihadister lov at spille offer-kortet.

Mosemanden
11 years ago

Så er Per Larsen klar til at uddele dialogveste

http://jp.dk/indland/krimi/article1791870.ece

Måske det vil hjælpe på at få uddelt noget ansvar ? måske end da en enkelt anholdelse ?

Det er simpelhen en farce !

Janne
Janne
11 years ago

“Danske kunstnere og akademikere ‚Äď ikke intellektuelle ‚Äď er nogle ugidelige slapsvanse, der ikke s√¶tter sig ind i deres samtids problemer, og da slet ikke hvis de konflikter med det cementerede verdensbillede. De vil ikke s√¶tte sig ind i Islam, de ved nok allerede, nemlig fra det gymnasium hvor islam overhovedet ikke figurerede. Derfor har vi ikke de kunstnere, vi fortjener. De vil ikke unders√łge det, de ikke allerede kender og har en mening om.” H√łrt! Det mildest talt ubehagelige koranen siger om anderledes troende og t√¶nkende mennesker og om homoseksualitet er ganske enkelt blevet til tabu – det er… Read more »

Mette L.
Mette L.
11 years ago

Ja, og imens “h√•ber” politiet p√•, “at det falder til ro igen” (jf. John Hansen, JP)…Betryggende:-(

Janne
Janne
11 years ago

“Fru Jensen skal ikke lade v√¶re med at g√• til m√łde i √Üldresagen om aftenen,¬ę siger politidirekt√łren. […]” Politidirekt√łren har ret. Det er ikke Fru Jensen der har grund til bekymring – med mindre hun alts√• har en s√łn eller datter eller et andet familiemedlem, der er betjent, ambulancef√łrer, Falck personale etc. i K√łbenhavn eller har familie der bor i K√łbenhavn. For det er for nuv√¶rende politifolk, brandfolk og Falck folk og unge danske m√¶nd, der ikke kan bev√¶ge sig trygt rundt i dele af K√łbenhavn. Og det er hele – sm√•b√łrns – familier der f√łler sig truet af ballade… Read more »

PeterBr:
PeterBr:
11 years ago
Reply to  Janne

K√łbenhavns politidirekt√łr, Johan Reimann medgiver at det er mange √•r siden han har v√¶ret p√• n√łrrebro efter kl 23.
Manden bor ovenik√łbet i Rungsted, s√• sp√łrgsm√•let er vel hvor meget han ivirkeligheden har fingeren p√• pulsen.

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
11 years ago

Niels Hansen,

det tror jeg ikke du har.

Jeg læste lidt på Euromed aftalen i foråret og fik samme opfattelse.

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

St√łdte lige p√• dette: “Some of the most important innovations of the Union for the Mediterranean include the a rotating co-presidency with one EU president and one president representing the Mediterranean partners, and a Secretariat based in Barcelona that is responsible for identifying and promoting projects of regional, sub-regional and transnational value across different sectors.” http://ec.europa.eu/external_relations/euromed/index_en.htm Skal det mon forst√•s som at hver af de nye euromed (muslimske) lande stiller med en EU formand der roterer sammen med EU landenes form√¶nd og derfor f√•r medbestemmelse over hele EU? Hvis det er tilf√¶ldet er det meget skr√¶mmende, jeg h√•ber at jeg… Read more »

bl
bl
11 years ago
Reply to  Niels Hansen

Der bliver stillet en co-pr√¶sident fra EU-landenes side og en co-pr√¶sident fra “partnerlandenes” side. Du sp√łrger: f√•r de medbestemmelse i EU? Ja, det kan man godt sige,i og med at der skal laves “politikker” for de omr√•der der n√¶vnes i artiklen, som vil v√¶re g√¶ldende nord og syd for Middelhavet. Der tales i artiklen kun om begr√¶nsede ting i normal dansk politisk optik er der tale om et st√•ende udvalg; men danske politikere har i tidens l√łb ofte troet at latinerne kun var tomme t√łnder. D√©t er de ikke altid… Som s√¶dvanlig fifles der p√• v√¶gten, nogle politikere siger at… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

http://ekstrabladet.dk/112/article1210497.ece “100 meter derfra har tre unge drenge p√• 8-10 √•r med indvandrerbaggrund kastet med sten mod biler fra en gangsti, der krydser Hiller√łd-motorvejen. En bilist har fortalt os, at hans forrude blev knust, og det er et held, at han ikke kom noget til. Det er i hvert fald ikke de unge menneskers skyld, at han overlevede, fort√¶ller den centrale vagtleder” Her g√•r det godt, de havde ogs√• lige en artikel om indbrud i aldi og flere andre forretninger under opt√łjerne, alts√• det vi andre kalder plyndringer. Den artikel skyndte de sig at fjerne igen klokken 02:30 om natten,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

I en krigszone går man ikke blot rundt og fotograferer, man tager sine forholdsregler, telelinse, skjult kamera eller har tilstrækkelig magt med. Andre muligheder er her udeladt.
Der er ikke krig kan nogle mene, men betingelserne er jo i flere lokaliteter for mig at se de samme, endnu blot i en noget mildere form end total krigstilstand.
Vel kan idyl og fred stadig findes men omr√•det mindskes. Ingen s√łrgen over det, men forslag til √¶ndringer og flere st√łrre afsp√¶rrede omr√•der foresl√•s herfra.

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
11 years ago

“Sp√łrgsm√•let er ikke om, men hvorn√•r, befolkningen i al almindelighed beslutter sig for at politiet er et overfl√łdigt irritationsmoment.” Det tror jeg nu ikke vi kommer til, men vi kommer absolut til at erkende at vi ikke kan forlade os p√• politiet for beskyttelse. Vi kommer med andre ord til at erkende at selvt√¶gt bliver den eneste l√łsning, hvis vi vil leve bare nogenlunde i fred. Der var et dag et optrin f√• meter fra min baghave. En dreng havde √•benbart nikket en anden fyr en skalle, og sidstn√¶vnte var flygtet igennem naboens have. Et vidne havde ringet til politiet… Read more »

Kimpo
11 years ago

Sp√łrgsm√•let er ikke om, men hvorn√•r, befolkningen i al almindelighed beslutter sig for at politiet er et overfl√łdigt irritationsmoment.

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
11 years ago

Det er ikke kun p√• Christiania at der er fotoforbud. Jeg fotografede en dag nogle 2g’ere blive anholdt, og der truede de med at myrde mig (foran politiet, der ignorerede truslen), hvis jeg ikke slettede mine fotos.

Fritz
Fritz
11 years ago
Reply to  Enkefru Madsen

Vores betjente bliver som forvandlet til vingummibamser så snart der er muslimer i nærheden.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Omr√•det kunne i √•revis have v√¶ret solgt til beboerne og deres st√łtter, overv√•gning, afsp√¶rring og kontrol af adgang indf√łrt og fotoforbud kunne da v√¶re g√¶ldende p√• omr√•det hvor de synes. Da der skal tjenes mange penge p√• bygninger med mere p√• stedet blev det l√łsningen n√•r de √łkonomiske og politiske forhold er som de er. Der er for f√• afsp√¶rrede private omr√•der af arealm√¶ssig format efter min opfattelse.

Elefanten
Elefanten
11 years ago

Wonderful Copenhagen Christiania har hidtil v√¶ret en af K√łbenhavns mest bes√łgte sev√¶rdigheder, men n√•r fristaden i h√łjere grad bliver normaliseret og 24.000 kvadratmeter nybyggeri bliver en realitet p√• det tidligere kaserneomr√•de, mister Christiania sin autenticitet og dermed sin tiltr√¶kningskraft p√• mange turister, vurderer turistorganisationen Wonderful Copenhagen. ¬ĽDen attraktion, som Christiania har v√¶ret rent turistm√¶ssigt, vil forsvinde. Folk kommer ikke udelukkende til K√łbenhavn p√• grund af Christiania, men det er med til at give et billede af K√łbenhavn som et alsidigt, anderledes og sp√¶ndende sted. Vi har ikke andre ting, der ligner Christiania, s√• det er et element, vi mister¬ę, siger… Read more »

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

At politiet ikke tager den slags alvorligt, well ok. De har ikke mandskab til al kriminalitet, men alligevel. Det er at tillade molekylære diktaturer og diktatorer, for at parafrasere en anden del af samfundsudviklingen.

Når magt er ret, forsvinder demokratiet.