11
dec
Seneste opdatering: 12/12-09 kl. 1230
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Pudsigt nok bliver USA-hadet lagt pÄ hylden nÄr dette land skal fremhÊves for sit velfungerende, velintegrerede muslimske mindretal, i modsÊtning til indesluttede, fremmedfjendske Danmark. FÞlger man med pÄ diverse amerikanske blogs ved man godt at billedet slet ikke er sÄ rosenrÞdt endda. En sjÊlden gang, som med massakren pÄ Fort Hood, bliver de mÞrke sider umulige at undgÄ i mainstreammedierne. For det meste er man dog nÞdt til at fÞlge netbaserede medier som her i dette klip om en vÊbnet muslimsk milits i Islamburg, uden for Hancock, New York. Vi taler vist her om folk der selv efter normen i disse miljÞer er ude pÄ overdrevet, idet de hÊvder at have fundet ud af at der er et flertal af muslimer i USA, og at hvad de trÊner i her derfor er legitimt selvforsvar. Se mere pÄ Gates of Vienna og Vlad Tepes (LFPC).

Rollemodellen Wissam Freijeh dukker op efter et Ă„r

Der har vÊret fuldkommen stilhed omkring den mand der er sigtet for at skyde to israelere i Odense for et Är siden. Hvad Äret er gÄet med, bortset fra at skifte advokat til BjÞrn Elmquist i maj, forlyder der intet om selvom man har lov at tro, at PET skulle snakke rigtig meget med ham. I Aviserne har der vÊret absolut tyst siden anholdelsen.

Skyderi i RosengÄrdcentret i Odense fÞrer nu til en nÊvningesag mod 28-Ärig mand med dansk-palÊstinensisk baggrund.En dansk-palÊstinenser er blevet anklaget for at ville drÊbe fem personer med skud i RosengÄrdcentret i Odense den 31. december sidste Är.Tre andre, der ikke blev ramt, blev altsÄ ogsÄ forsÞgt drÊbt, hÊvder anklagemyndigheden.Statsadvokaten har rejst sagen ved et nÊvningeting mod en 28-Ärig mand, der nÊgter sig skyldig.28-Ärig tiltalt for fem drabsforsÞg i RosengÄrdcentret, 28-Ärig tiltalt efter skyderi mod israelere i RosengÄrdcentret i Odense. (januar: Sudden Jihad Syndrome i nÊrbillede, Wissam Freijeh: En hyggelig fÊtter.)

Opskrift pÄ udelukkelse

Att ”ta debatten med SD” Ă€r dĂ€rför en naiv strategi. NĂ€r politiker som Mona Sahlin och Maud Olofsson debatterar med Jimmie Åkesson gynnar det SD, oavsett vem som vinner debatten. Partiet mĂ„ste sjĂ€lvfallet bemötas pĂ„ de kommunala arenor dĂ€r det redan finns representerat, men det finns ingen anledning att bjuda in det till den rikspolitiska debatten.Om de etablerade partierna vill hĂ„lla SD borta frĂ„n riksdagen sĂ„ mĂ„ste man undvika att spela pĂ„ partiets hemmaplan. Integrationen Ă€r förvisso en viktig frĂ„ga, men det finns inget parti i riksdagen som har nĂ„got att vinna pĂ„ att göra den till en valfrĂ„ga.Hur man laborerar med demokratin för att hĂ„lla ett parti borta frĂ„n makten

I landet Censurien

Af Anders Johansson

I Björketorp i den gamla danska provinsen Blekinge stĂ„r en ungefĂ€r 1400 Ă„r gammal runsten pĂ„ vars ena sida en förbannelseformel framsĂ€gs. Det Ă€r en sĂ„ kallad galder, en fornislĂ€ndsk trollsĂ„ng med ett kvĂ€de av magisk verkan: MĂ€ktiga runors hemlighet dolde jag hĂ€r, kraftfulla runor. Den som bryter detta minnesmĂ€rke skall stĂ€ndigt plĂ„gas av arghet. Svekfull död skall drabba honom. Jag spĂ„r fördĂ€rv.”

PĂ„ runstenens baksida har ristaren som en driven journalist satt rubriken: OlycksbĂ„dande spĂ„dom. Denna spĂ„dom förefaller mig vara riktad direkt mot dagens journalister, dessa grĂ„terskor, som agerar megafoner för staten och i sin oĂ€ndliga godhet och omsorg om det s k mĂ„ngkulturella samhĂ€llet ondgör sig över alla ”rasister” och ”frĂ€mlingsfientliga” element som vĂ„gar ha en annan mening.

Jag skriver för att fÄ syn pÄ mig sjÀlv, eller rÀttare sagt, mig sjÀlv i förhÄllande till historien.
Jag vill inte som Lots hustru förvandlas till en saltstod nÀr hon sÄg sig om, mot Sodom.

Man kan egentligen aldrig ta tillbaka de ord man uttalar i det offentliga rummet. Det som Àr sagt Àr skrivet i eldskrift och historiens dom bli alltid hÄrd. Jag har levt tillrÀckligt lÀnge för att gÄng pÄ gÄng ha noterat den brist pÄ överensstÀmmelse som finns mellan hur svenska journalister hanterar den motspÀnstiga verkligheten och hur denna stÀndigt knÀpper dem pÄ nÀsan. Att det ligger ett politiskt filter över det mesta som sÀgs och skrivs i landet Censurien Àr ingen hemlighet. Journalisterna tycks ha internaliserat sin piska och sedan med glÀdje Älagt sig tabubelÀggning av vissa Àmnen, och censur dÀr man anser att det passar.

Eftersom jag skriver det hĂ€r strax före jul kan det vara lĂ€mpligt att anvĂ€nda ett för Ă„rstiden lĂ€mpligt bildsprĂ„k, lĂ„t sĂ€ga sprĂ„kliga cyklamen. NĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ hur den svenska pressen i decennier har fördunklat och beljugit ser jag framför mig ett varuhus dĂ€r man en eftermiddag strax före jul bjuder pĂ„ choklad för avsmakning. Men journalisten nöjer sig inte. Han stĂ„r kvar och fortsĂ€tter att Ă€ta medan den snĂ€lla tanten som hĂ„ller uppsikt vid bordet blir alltmer ledsen, och kön vĂ€xer bakom honom. DĂ€refter gĂ„r han dĂ€rifrĂ„n utan att ens sĂ€ga tack eller köpa nĂ„got – en metafor för den totala bristen pĂ„ ansvar han demonstrerat i en rad frĂ„gor. Ytterligare en liknelse fĂ„r vi kosta pĂ„ oss. SĂ€g en julsĂ„ng av muzaktyp som ringer i öronen i veckor: man börjar lyssna pĂ„ den men upptĂ€cker att man efter en stund tappat bort melodin och att man egentligen inte hör vare sig melodi eller sĂ„ng.

Det Àr flera Är sedan jag slutade lÀsa svenska dagstidningar regelbundet. Men det lilla jag lÀser dem har övertygat mig om att bloggandet Àr den naturliga reaktionen pÄ tidningarnas underlÄtenhetssynder.

Folk Ă€r trötta pĂ„ att inte ”fĂ„ in” sina insĂ€ndare dĂ€rför att deras Ă„sikter anses vara olĂ€mpliga och dĂ€rför att den redaktör som tar emot dem inte intresserar sig för ”sanningen” i sĂ„dana tabubelagda Ă€mnen som t ex ”kommunism”, ”invandrarpolitik” och ”islam”.

Jag vill ÀndÄ gÀrna tro att pÄ nÄgon punkt ska hÀnder som strÀcks ut mot en ny verklighet mötas i ett nytt sÀtt att se pÄ vÀrlden, ett annat Àn det som sÄ lÀnge mÄlats upp av den svenska pressen. Jag Àr visserligen en motvillig surfare pÄ nÀtet. Helst hÀnger jag med nÀsan över böcker. Men jag har ÀndÄ blivit övertygad om att bloggandet Àr ett Àkta uttryck för vÄrt medvetande. Att tala fritt ur hjÀrtat Àr att tala sanning. I stÀllet för historisk sanning borde man emellertid hellre tala om levande verklighet, för sanning, det Àr vad mÀnniskor tror pÄ. Det pÄgÄr ett samtal sedan Talmud, en konversation som korsar haven, avbryts och tas upp igen och vi vet Ànnu inte vad de nya snabba kommunikationerna betyder för sprÄket som ett medel att söka sanningen. Kommer bloggandet att öppna demokratiska avenyer genom samhÀllet eller förvandla samtalen till fragment och ett oöverskÄdligt sammelsurium?

Det finns, hur som helst, all anledning att lÀra av de traditionella mediernas grundlÀggande misstag: att strypa och censurera. Det behövs ett torg som i demokratins namn genljuder av olika röster!
Anders Johansson

Björketorp runsten

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
pap
pap
11 years ago

Wissam Freijeh er lykkedes med at fÄ jÞder vÊk fra RosengÄrdcentret. Hvilken falliterklÊring for det danske samfund, at kriminelle sÊtter dagsordenen.

Liva
Liva
11 years ago

Hvor kan du bare skrive, Anders! Og det er nogle interessante tanker, du gĂžr dig. Jeg er enig langt hen ad vejen. Dog synes jeg ikke at nettet skal ophĂžjes til noget der er mere ĂŠgte end andet, selvom jeg godt kan fĂžlge dig i at aviser ikke lader alle tale – komme til orde. Men aviser har godt af at se at aviser ikke skal bruges til at lave potemkin kulisser. Vi er jo ikke idioter bare fordi vi ikke er uddannet journalister. Gad vide om der pĂ„ et tidspunkt vil komme en uafhĂŠngig journalistuddannelse der ikke opdrager unge… Read more »

Frank Kitman
11 years ago

filmen de refererer til, “homegrown jihad” kan ses her:
http://tinyurl.com/yc5zb3g

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Islamisk guerrillatrĂŠning i U.S.A. minder om oparation Pastorius under 2. verdenskrig.
Metoderne er de samme – Femtekolonnevirksomhed, sabotage og demoralisering af modparten.
Her kan man se hvad Oparation Pastorius, som ogsÄ blev omtalt engang i Readers Digest Det Bedste
gik ud pÄ :
http://www.damninteresting.com/operation-pastorius
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Pastorius
Samt ligesom man hĂžrer om at muslimer kamptrĂŠnede i Ardennerne.
Vi kan nemt opleve en TET-Offensiv i Danmark, samt diverse Schalburgtageaktioner i Danmark.
Derfor er det sÄ vigtigt, overhovedet ikke at have danske soldater som er muslimer i det danske forsvar !
Samt ejheller danske muslimer ansat i ordensmagten (politiet).

lars pilegÄrd
11 years ago
Reply to  LFPC

Lars Findsen – du tĂžsedreng der gemmer sig bag falske navne – hvornĂ„r fĂ„r jeg 1) en undskyldning for de grimme anklager om antisemitisme, du rettede mod mig i kommentarsporet pĂ„ Uriasposten, eller 2) en argumentation for dine pĂ„stande?

lars pilegÄrd
11 years ago
Reply to  LFPC

Vel vil jeg ej ‘fise af’. Jeg tog utvivlsomt fejl hvad angĂ„r papiret pĂ„ RĂ„dhuspladsen, men det er menneskeligt at fejle, og jeg erkendte fejlen. Du slynger bare racismeanklager ud, gemt bag anonymitet – det er fejt og usselt. En undskyldning eller en uddybning ville vĂŠre pĂ„ sin plads, men det er du ‘sgu ogsĂ„ for slap til. SĂžlle menneske.

Egtvedpigen
Egtvedpigen
11 years ago

LFPCs tid er for kostbar, men min er billig!
Du vil gerne have en undskyldning eller en uddybning? Og jeg fandt netop i dag et glimrende cover af en RATM-sang med en nÊsten yiddish klang! Fire minutter og tretten sekunder inde i sangen kommer der, hvad jeg forestiller mig ville vÊre LFPCs respons pÄ dine krav, hvis hans tid havde vÊret lige sÄ billig som min. Nyd den!

http://www.youtube.com/watch?v=GRlpTxXHJ-Y

lars pilegÄrd
11 years ago
Reply to  LFPC

Og sÄ fik du lige talt uden om sagen: At du beskylder mig for at vÊre racist og er for tÞset til at uddybe eller undskylde. Jeg var netop ikke for tÞset til at undskylde, da det stod rimelig klart at lÞbesedlen var Êgte.

TÊnk over det, LFPC, og indse hvad forskellen pÄ et mandfolk og en slapsvans er.