3
apr
Seneste opdatering: 4/4-10 kl. 1611
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Om Nimis, Ladonia, Oscar Wilde, kunstens unyttighed,  rundkÞrsler,  kunstverdenens holdning til tabuer og om at vÊnne sig til at leve under amatÞrers trusler. (Se i HD)

I “plurietniciteten” er Ă©n mulighed udelukket

Og den mulighed er selvfĂžlgelig at tage udgangspunkt i, og identificere sig med, de vĂŠrdier der har skabt det samfund der fĂ„r andre etniciteter til at komme strĂžmmende fra hele verden. Som altid er det selve mangfoldigheden der er pointen i artiklen her; fascinationen af rodlĂžsheden, uden stillingtagen til godt eller skidt, ĂžnskvĂŠrdighed eller – karakter af pestilens. Via Gates of Vienna (LFPC).

A pluriethnic, plurinational identity that is constantly changing: the French Academy has dedicated the expo with the title “The Mutants”, opened today in Rome, to this topic. In this exhibition, the first since he became director of the French Academy in Rome, Eric de Chassey has chosen an issue that is always in the news, choosing five artists who will embody the multicultural aspect of modern societies. Five works of Adel Abdessemed and Djamel Tatah (Algeria), Adrian Paci (Albania), the French-American Stephen Dean and the American Ellen Gallagher Adrian (who has lived in Rotterdam and New York for years), all children of the same generation (born between the mid-’60s and the early ’70s), will be presented in Rome. These artists, according to De Chassey, belong to an age in which individual identity in the Western World ”is shaped by migrations and colonial and postcolonial situations, in which integration and assimilation no longer exist, only hybridisation”. […]

A friend of Djamel Tatah – who painted him in one of the paintings present at the exhibition – the French-Algerian musician likes to call himself “French for all days and Algerian forever”. Like Tatah, he is a dedicated artist with a clear opinion. In his music he denounces, or as he specifies “observes”, the injustice suffered by immigrants. Like his painting friend, he often speaks of “fascism”. “A reality that unites many Arab nations and some Western countries”, he adds. But they are also the product of these changing times, of art that is changing and opens its doors for artists who have become French after years, however never forgetting their origins.. EXHIBITS: ‘THE MUTANTS’ AT VILLA MEDICI, CHANGING IDENTITY

Landskronamordet: Frygter selvtĂŠgt

PĂ„ flera internetsajter har deras personuppgifter lĂ€mnats ut. Familjen kommer frĂ„n ett land i Mellanöstern och mĂ„nga rasistiska och hotfulla kommentarer sprids nu kring hans anhöriga. – Jag vĂ„gar inte skicka barnen till skolan, hur kan polisen fĂ„ lĂ€cka sĂ„dana hĂ€r uppgifter? NĂ€r vi trĂ€ffar honom i bostadsomrĂ„det KoppargĂ„rden Ă€r han mycket rĂ€dd och ser sig om hela tiden. De lĂ„nga förhören har tĂ€rt pĂ„ honom. ”Hur kan polisen fĂ„ lĂ€cka sĂ„ hĂ€r?” ”Hur kan polisen fĂ„ lĂ€cka sĂ„ hĂ€r?”, 23-Ă„ringen nekar till brott.

Der  har vĂŠret adskillige alvorlige tilfĂŠlde af selvtĂŠgt i Sverige, endda mord. (For eksempel mordet pĂ„ Jennifer Anderssons morder, der blev skudt pĂ„ en udgang fra fĂŠngslet.) De fremkommer pĂ„ denne enkle mĂ„de: Man applicerer det gamle, homogene folkehjems syn pĂ„ forbrydere, at de er syge, har brug for en lempelig straf og behandling, inden de  returnerer som omvendte borgere. Det syn er kommet ynkeligt til kort overfor overvĂŠldende mĂŠngder, grov, samvittighedslĂžs, importeret kriminalitet. SĂ„dan driver man en befolkning ud i selvtĂŠgt. Der er kun Ă©n kur for at undgĂ„ dette onde  – en markant straffeskĂŠrpelse, herunder rigeligt med udvisninger. Den anholdte palestinenser antyder at poltiet har lĂŠkket familiens identitet. Det er slet ikke nĂždvendigt. Der er altid nogen pĂ„ nettet, der lĂŠkker anonym information. I dette tilfĂŠlde kom familiens navn ved via numeret pĂ„ deres rĂžde Mazda. Det kan enhver slĂ„ op i det Ă„bne samfund, Sverige.

Landskrona-kommentar: Mediedramaturgien

Det vi ser utspela sig i svenska media just nu Àr helt förutsÀgbart. Media följer sin eviga dramaturgi. Inga överraskningar dÀr.

NĂ€r nĂ„gonting sĂ„dant intrĂ€ffar som mordet i Landskrona pĂ„ den 78-Ă„riga kvinnan utbryter panik pĂ„ landets redaktioner. Ångesten tĂ€tnar som dimma över fĂ€lten en fuktig sommarkvĂ€ll. Ångesten handlar inte om hur man ska kunna belysa det intrĂ€ffade pĂ„ ett korrekt och allsidigt sĂ€tt. Nej nej.  Bekymret Ă€r det hĂ€r: Hur ska man nu bĂ€ra sig Ă„t för att det inte ska blossa upp “frĂ€mlingsfientliga stĂ€mningar” hos den svenska befolkningen? Hur ska man hĂ„lla dem i fortsatt narkos sĂ„ att de inte upptĂ€cker sambandet mellan en vansinnig invandringspolitik och en dramatiskt ökande och allt vĂ„ldsammare kriminalitet?

Journalisterna lever i symbios med politikerna. De har fullstĂ€ndigt lierat sig med den politiska ideologin om massinvandring och mĂ„ngkulturellt samhĂ€lle. Det Ă€r en omstĂ€ndighet som gör den svenska jornalistkĂ„ren unik i vĂ€rlden. PĂ„ landets alla redaktioner styrs arbetet, uttalat eller outtalat, av principen att “inte publicera nĂ„gonting som kan öka frĂ€mlingsfientligheten”. Det Ă€r ett av medias övergripande mĂ„l. Att upprĂ€tthĂ„lla principen underlĂ€ttas av att journalister i allmĂ€nhet lever i skyddade etniskt svenska reservat, lĂ„ngt frĂ„n vĂ„ldet i de mĂ„ngkulturella förorterna.

Mot den bakgrunden utlöser Landskronamordet givetvis full panik. “Hur fan ska vi tackla det hĂ€r? Nisse i HökarĂ€ngen (journalistepitet pĂ„ den vanlige svensken) hĂ„ller pĂ„ att bli förbannad.” NĂ„gra strategier gĂ„r att urskilja:

1. Man skickar fram de yngsta och mest orutinerade journalisterna, som gÄr pÄ otrygga vikariat eller Àr utlÄnade av bemanningsföretag.
De gör lydigt det de förvÀntas göra, för att fÄ fortsatt jobb. Exempel: Anna Landelius i Studio Ett som Thoralf nÀmner.

2. Man skickar fram de mest skrupelfria, mest samvetslösa journalisterna och krönikörerna, det hÄrdföra gÀnget som inte vet vad sanning Àr och som Àr beredda att sÀlja sin mor om det skulle ge dem egna fördelar. Exempel: Britta Svensson i Expressen, Peter Kadhammar i Aftonbladet. Eva Franchell i Aftonbladet meriterar sig vÀl i samma kategori.

NÀr ledar- och kulturskribenterna har firat pÄsken fÀrdigt med familjen pÄ lantstÀllet och Àr i tjÀnst igen kan vi vÀnta oss brösttoner frÄn Helle Klein och Olle Svenning i Aftonbladet, Ann-Charlotte Marteus i Expressen, Dan Jönsson eller Stefan Jonsson i Dagens Nyheter, eller kanske rentav Olle Svennings fru, Maria Schottenius i DN.

Vi kan inte heller utesluta att TV4:s egen lilla maskotdocka Lena Sundström*, med specialuppdrag att misskreditera SD, med sedvanlig avsky kommer att peka pĂ„ Danmark som avskrĂ€ckande exempel pĂ„ “frĂ€mlingsfientlighet”.

Alla insatser kommer att ha samma innebörd:

“Det som hĂ€nde i Landskrona Ă€r tragiskt. Men brott har ingenting med etnisk hĂ€rkomst att göra. Den kraftigt ökande vĂ„ldsbrottsligheten i Sverige med t ex 15 gĂ„nger fler vĂ„ldtĂ€kter Ă€n Danmark har ABSOLUT inget samband med massinvandringen. Orsakerna Ă€r utanförskap och möjligen arbetslöshet.
Vi mĂ„ste alla hjĂ€lpas Ă„t att bekĂ€mpa det meningslösa vĂ„ldet.”

Sedan faller tystnaden igen. Till nÀsta mord.

Kommentar af Svensk Tant, Thoralf Alfsson blog.  * I dag: Del 3: VĂ€rldens lyckligaste folk – en bok om Danmark

  (Polisen: Han har inte berÀttat allt han vet.  23-Äringen har delvis varit bosatt i Danmark den senaste tiden. Hatet flödar mot den misstÀnkte 23-Äringen pÄ nÀtet.)

Bilden klarnar nu, av hur nedslagningen av 78-Ă„riga Inger i Landskrona gick till. Ordet ”respekt” kan sammanfatta situationen, och vetter dĂ„ Ă„t tvĂ„ hĂ„ll: Den dödade kvinnans sista ord blev: ”Ni invandrare har noll respekt för regler och Ă€ldre”. Bakgrunden till dessa ord var att den unge mannen hade parkerat sin bil pĂ„ en plats för handikappade. Janne Milld.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Liva
Liva
10 years ago

“Mediedramaturgien”

Svenske og danske (og andre europĂŠiske) medier ved da sikkert godt, at vi for lĂŠnge siden blev klar over at MSM har meget store fortĂŠllinger at sĂŠlge…

JensH
JensH
10 years ago

@Ulla Lauridsen Okay, I stand corrected. Men omvendt, sĂ„ er jeg ikke helt sikker pĂ„ at du og din familie reprĂŠsenterer ‘main-stream’ lige hvad det angĂ„r??? Mit indtryk er, at de fleste forĂŠldre-par begge er i fuldtidsbeskĂŠftigelse, da det er nĂždvendigt for at kunne opretholde hvad man herhjemme normalt definerer som en middelklasse-tilvĂŠrelse?? Men iĂžvrigt al mulig respekt for at du selv ‘overtager’ dit barns skolegang grundet en (faglig set) al for dĂ„rlig Folkeskole. SĂ„dan burde det ikke vĂŠre taget i betragtning af, at vi har verdens dyreste Folkeskole, ihvertfald mĂ„lt i rescourcer (penge) anvendt per barn. Er det ikke… Read more »

Ulla Lauridsen
10 years ago

Jens H: Jeg tager den yngste ud af skolen, fordi jeg ikke er tilfreds med deres indsats for ham. Min familie er aldeles selvforsĂžrgende – min mand har et job og jeg er selvstĂŠndig. SĂ„ det kan lade sig gĂžre, men vi har heller ikke hverken hus eller bil eller sommerhus.

JensH
JensH
10 years ago

SĂ„, nu tror jeg Landskrona bliver reddet fra bĂ„de reddet fra bĂ„de vold, kriminalitet og “frĂ€mlingsfientlighet”. Der vil sĂ„ledes i Landskrona blive arrangeret nogle forskellige manifestationer “mot vĂ„ldet”. Bl.a. skal der afholdes en fĂŠlles gudstjeneste i Svenska Kyrkan i Landskrona hvor alle byens trosretninger deltager, og pĂ„ byens rĂ„dhusplads vil der ogsĂ„ blive en ‘manifestation mod volden’:

http://svt.se/2.22620/1.1951493/landskronaborna_samlas_mot_valdet

Man ved snart ikke om man le eller grÊde. En sÄ ufattelig naivitet kalder vel i virkeligheden pÄ begge reaktioner??

Kometen
Kometen
10 years ago

En utrolig Êrlig artikel pÄ Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6894506.ab

JensH
JensH
10 years ago

@Ole Burde “I USA er der flere og flere foraeldre som naegter at udlevere boernene til den statsgaranterede hjernevask . De underviser selv boernene i hjemmet , og er villige til at betale prisen” Det er unĂŠgteligt ogsĂ„ nemmere i et land med en betydeligt lavere skat end her i det skatteplagede Danmark. I USA behĂžver begge forĂŠldere ikke at gĂ„ pĂ„ arbejde for at kunne betale afdragene pĂ„ huset og alle de andre leveomkostninger. Her i landet er det vist kun de forĂŠldre-par, der i forvejen er pĂ„ overfĂžrselsindkomst, som ville kunne tillade sig den luksus at undervise deres… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Jeg havde egentlig tĂŠnkt mig at kommentere. Men jeg ved ikke rigtigt, hvor den havner. Alligevel er det lidt trist at opleve, at artikler, nyheder og facetter mellem hinanden opleves som en eller anden form for “beobachting”! Er I virklig pĂ„ hugget, eler er det moralismen som er ude at tage kegler i selvforherligelsens lys. Kom igen nu da!

Lad som om I er ude efter “rĂŠtvisa” og ikke bare efter “unike visits”!
Hold da op hvor er det sjovt at skrive.

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

I USA er der flere og flere foraeldre som naegter at udlevere boernene til den statsgaranterede hjernevask . De underviser selv boernene i hjemmet , og er villige til at betale prisen , ” Come hell or high water” . Indtil for kort tid siden har dette vaeret begraenset til religioese kredse , men nu sker det ogsaa blandt sekulaere konservative. Temmelig ekstremt , men faktisk goer de resten af samfundet en tjeneste fordi de herved markerer at der er graenser for hvor megen hjernevask man kan byde amerikanere uden at fremproviokere en KOMPROMISLOES modreaktion. Kan man forestille sig en… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
10 years ago

PrĂŠparerer man Danmarks yngste generation til at aflĂŠgge SHAHADA – islamtrosbekendelse ?
Det kan lige passe med et pludseligt skift i danernes religion, livsanskuelse og mentalitet fra de fortidige
generationer til de fremtidige generationer.
Ateistisk selskab har travlt med at nedgĂžre konfirmationen, og fremme nonfirmationen.
Stakkels bĂžrn. Det bliver ulvetider.

Liva
Liva
10 years ago

OT “Alle bĂžrn har godt af hele tiden at fĂ„ rykket grĂŠnserne for det kendte. Det er selvfĂžlgelig mere relevant, hvis det ikke er noget abstrakt, man skal forholde sig til, men det faktisk er noget, som bĂžrnenes legekammerater ogsĂ„ har et forhold til. SĂ„ er det bare sundt, at de danske bĂžrn fĂ„r udvidet deres horisont,” siger hun til BĂžrn&Unge.” h t t p://nyhederne.tv2.dk/article/29654712/?forside Alle bĂžrn har godt af hele tiden at fĂ„ rykket grĂŠnserne for det kendte, siger B&U angiveligt. FĂ„r danske bĂžrn i offentlige institutioner sĂ„ ogsĂ„ indblik i hvad der stĂ„r om anderledes troende/tĂŠnkende og homoseksuelle… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

Intet er ‘for smĂ„t’ til multikulturalisterne. Nu bliver ogsĂ„ bĂžrnene i landets bĂžrnehaver hjernevasket med islam:

http://nyhederne.tv2.dk/article/29654712/?forside