Det er så gu’ saligt at lægge sig i det græs der hedder digte. Tak for at linke til dine oversættelser af Emily Dickinson. For nyligt så jeg i øvrigt en gravsten med et citat af hende.
Noget andet er at det er ret skægt at den anden Ulla tilsyneladende bruger det at kigge på kommunale regnskaber som en overspringshandling …hahaha..
Kometen er vel grøn, fordi temperaturen falder. Den er ved at brænde ud, ikke sandt? Jeg kiggede forgæves efter den i aftes.
Mit nye skrivebordsbillede giver mig en glad og lykkelig fornemmelse, hver gang jeg ser på farverne og formerne. Det er ikke dårligt at kunne sætte i gang på bestilling. Ganske gratis og kun sundt. Mon billedet er fra det fynske øhav?
Nah, nok mere på grund af nogle af de grundstoffer den består af. Hvem ved – måske er denne snavsede komet-snebold ligefrem lavet af pistache is ? 😀 Jo tættere den kommer på solen, jo mere varmer den op og bliver klarere, men desværre også sværere at observere pga. sollyset eller den meget lyse nordlige nattehimmel – og så står den nu også meget lavt over den “nordlige” horisont, så det kan være svært at få helt frit udsyn til den mange steder – jeg har det fx. ikke længere her på Nørrebro. Så vidt jeg kunne forstå, så er… Read more »
@ Bjovulf: Guds hånd der første fingeren på udløserknappen ? Utrolæigt hvad man kan fotografere, når man ikke kigger efter 🙂 Jeg kendte engang en maler, der godt kunne lide at fotografere. Men han var ude efter tilfældighederne, han ville spille terninger. Så hver gang han havde taget 36 billeder, spolede han filmen tilbage og fotograferede oven i de billeder han allerede havde taget igen. Altså ialt 72 eksponeringer på 36 billedrammer. Det gav de utroligste resultater, især når det var lysbilleder og de blev blæst op i størrelse. Min digitale udrustning er ikke noget videre. Jeg har i årevis… Read more »
Ja, ikke? – Jeg fik godt nok måbet en hel del der – underligt, at den – så vidt jeg da ved – slet ikke har været nævnt den danske presse. Og jeg mente naturligvis “lysspor” – ikke “lydspor” 😀 – hvilket det i øvrigt så altså slet ikke, den er bare så lang. Det ER et “øjebliks”-billede set på den skala – IKKE noget lysspor ala det man kan fange af billygter, hvis kameraets lukker holdes åben længe nok. Jeg har lige siddet og leget med et astronomi-program for at checke observationen – nemlig dette glimrende program i demoversionen… Read more »
UPS! En meget pinlig fejltagelse – det var slet IKKE en komet! SUK Der var derimod en refleks i min kameraoptik fra en gadelampe uden for billedet. Hvad er mon sandsynligheden for, at den dukker op netop på det rigtige sted i billedet på nøjagtigt det rette tidspunkt og i den retning, hvor en virkelig grøn komet befinder sig – uden min vidende! – , og den så også selv har et grønligt skær i hovedenden og et kometagtigt udseende med en lang hale, der bliver stadigt svagere i den modsatte ende? Jeg var blevet mere og mere mistænksom både… Read more »
Steen, jeg er vokset op ved havet og tog et vandbillede – det med pynten i baggrunden. Det ser forrygende ud på mit “skrivebord”, jeg har ladet det fylde hele skærmen. Tusind tak, det kommer jeg til at glæde mig over i lang tid. Det afløste et fra County Clare i det vestige Irland.
Selv tak. Du så månen kom med på det første ? Skal jeg være helt ærlig, opdagede jeg det først da det var kommet ind i pc en. Det er sket før. I 1970 erne tog jeg et billede udover Yokohama Havn. Et halvt år efter opdagede jeg, at jeg også havde fotograferet Mount Fuji, som jeg aldrig havde set. Et blow up gys 🙂 Det var UV filtret, der gjorde det tydeligt synligt på filmen. Lysets sartere nuancer skyldes at det er en østvendt solnedgang. Det hele er indirekte. Det egfentlige foregår bag vores ryg, men den kliché kender… Read more »
Nej, det må jeg jo indrømme, at jeg ikke så. Den måne er ellers fantastisk, så den skifter jeg til på et tidspunkt. Jeg fulgte i nogle år nogle hyggekurser i astronomi på Ole Rømer observatoriet i nærheden af, hvor jeg voksede op. En gang sagde jeg noget om fantastiske solnedgange på Hawaii, hvortil astronomen svarede, at solnedgange er ligeså farvestærke herhjemme. Jo, det er de tit, men ikke det voldsomme farvespil hver aften, som jeg så på Oahu. Du har fanget det blide danske pastellys, der har noget perlemorsagtigt over sig.
Ha, Steen – inspireret af dine billeder af det nordiske lys forsøgte jeg mig på selveste Midsommer nat med at tage et billede af vores lyse nordlige nattehimmel og fik så helt uvidende en komet (!) med i billedet, som, jeg slet ikke anede, skulle være der, endsige overhovedet havde hørt om før. http://tinypic.com/r/2d7gdo7/6 ( 1/4 størrelse – 768 x 576, 266 kb ) http://yfrog.com/f/2dhpim5488cometmcnaught20j/ ( original – 3072 x 3204, ca 3 MB ) Den er lige på grænsen af det synlige for det blotte øje, så jeg bemærkede slet ikke noget – eller har måske bare taget den… Read more »
Mette, du skal højreklikke på billedet, så kommer der en menu, hvor du vælger ‘gem billede’. Så lægger du det et sted på din computer, og så åbner du det, højreklikker på det og vælger ‘brug som skærmbaggrund’.
Tak, Ulla. Det er jo forbløffende nemt. For mig er det med pc’ere som med biler, jeg har ringe tålmodighed, når det gælder at læse brugerhåndbøgerne og har ikke noget i mod at spørge dumt, jeg nægter også at skifte dæk, selv om det er nemt. Men jeg har da engang fået en topkarakter ved en amerikansk eksamen, der handlede om store dataanlægs tekniske indretning, og hvor der var mange ingeniører, der dumpede.. Da var jeg enlig mor, og det gjorde hele forskellen. Mødre kan jo løfte biler, hvis børnene ligger under dem og skal reddes. Nu er barnet selvforsørgende.… Read more »
Liva
14 years ago
Snaphanen kan både male med ord og med sit kamera. Jamen kære hvad vil du mere. 🙂
Mette
14 years ago
Åh, så skønt. Jeg ved ikke, hvordan man stjæler Steens billeder til skrivebordet, for så havde jeg fo rlængst stjålet det mytiske fra Gurre. Tom Kristensen har – så vidt jeg husker – også skrevet om noget helt andet græs. Det er snart længe siden, at han og Johannes boede på Thurø. Johannes kendte vi i vor familie, og han begravede det kære menneske, der havde fungeret som min mormor. Kirken var stuvende fuld, og jeg var 16 år og havde udstyret mig selv med bourgognefarvede handsker. Sad stiv og strunk som min farmor, der var en pompøs dame. Dybt… Read more »
@ Ulla : Det vil jeg ikke forhindre dig i. Jeg kendte ikke Dickinsons, men det var faktisk fordi jeg i går i anden sammenhæng genlæste Tom Kristensens Græs, og mindedes en Thurø tur for mange år siden. Han måtte jo ikke drikke, men jeg husker en gæst sagde, at han havde en bajer parkeret ved hvert hjørne af huset. Så tog han lige en hærværks- rundering, når trangen meldte sig 🙂 Det gjorde jeg også til aften – bajerløs/fri. Surfede forbi de seneste svenske nyheder, og tænkte, nej, der må Fandeme være en grænse. 20-åringen fick fyra år Norrbottens-Kuriren… Read more »
-Bogen ”Det frie ord” er udgivet af Ole Hasselbalch 2019 på Den Danske Forenings forlag.
-Bogen er på 312 sider og koster 295 kr + porto. (Porto Danmark 44 kr og Udland 79 kr)
-Bestil på danskeren@danskeren.dk og husk navn, adresse og telefonnr. og modtag bogen bilagt faktura.
"Axel Artke har skrevet en fin og helstøbt bog om dansk kultur. Vidste man det ikke i forvejen, så ved man ikke så lidt mere om, hvad der er danskhed og dansk kultur efter endt læsning."
-Morten Uhrskov
”Dansk kultur i korte træk” kan købes på
bogsalg@danskkultur.dk Pris: 132 kr inkl. forsendelse.
Annonce
Malerfirmaet Mester Jakob
-22 års erfaring
-Centralt i København
Tlf. 26 71 91 70
Disse og mange andre spørgsmål – herunder om forskellene i intelligens, seksualitet, kriminalitet og opdragelse – giver denne letlæste bog af den verdenskendte psykolog, professor Philippe Rushton svarene på.
Den er letlæst, men ikke desto mindre videnskabeligt veldokumenteret.
[…] var nogle dødkedelige græsbilleder forleden, men jeg har aldrig tænkt over at fotografere græs før, ikke engang når jeg tog fodboldkampe. […]
Ja, den ‘anden Ulla’ får en til at tænke på ord som ‘ærefrygtindgydende’.
Forresten, Thomas Bolding Hansen: Det er ikke lige meget, hvilken udgave af ED, du læser. Jeg kan anbefale den her:
http://www.elounge.com/pages/ProductDetails.aspx?ProductIndeks=2940382
Nøgleordet er R. W. Franklin – den seneste forskningsbaserede udgave. Mange af de andre er forfupsede.
Een mere om græs. Det billede af kløveren er nu ikke til at slå:
http://levnedogmeninger.wordpress.com/2009/01/28/emily-dickinson-nr-333/
Det er så gu’ saligt at lægge sig i det græs der hedder digte. Tak for at linke til dine oversættelser af Emily Dickinson. For nyligt så jeg i øvrigt en gravsten med et citat af hende.
Noget andet er at det er ret skægt at den anden Ulla tilsyneladende bruger det at kigge på kommunale regnskaber som en overspringshandling …hahaha..
Ja, man kan blive helt høj af det, ligesom med Shakespeare.
Her er også en rigtigt godis, og så endda fra Politiken.
http://politiken.dk/videnskab/article1006045.ece
Inger Christensen har skrevet to samlinger ved navn ‘Lys’ og ‘Græs’. Kahænde man skulle genlæse …
Herligt, der er kommet flere vandbilleder.
Jeg kom igen til at sende et anonymt indlæg
Det gør ikke noget, Mette – vi ved godt det er dig! 😀
Har du overvejet at begynde at bruge burqa i stedet? – hehe
Tror ikke, at det hjælper. 🙂
Kometen er vel grøn, fordi temperaturen falder. Den er ved at brænde ud, ikke sandt? Jeg kiggede forgæves efter den i aftes.
Mit nye skrivebordsbillede giver mig en glad og lykkelig fornemmelse, hver gang jeg ser på farverne og formerne. Det er ikke dårligt at kunne sætte i gang på bestilling. Ganske gratis og kun sundt. Mon billedet er fra det fynske øhav?
Nah, nok mere på grund af nogle af de grundstoffer den består af. Hvem ved – måske er denne snavsede komet-snebold ligefrem lavet af pistache is ? 😀 Jo tættere den kommer på solen, jo mere varmer den op og bliver klarere, men desværre også sværere at observere pga. sollyset eller den meget lyse nordlige nattehimmel – og så står den nu også meget lavt over den “nordlige” horisont, så det kan være svært at få helt frit udsyn til den mange steder – jeg har det fx. ikke længere her på Nørrebro. Så vidt jeg kunne forstå, så er… Read more »
@ Bjovulf: Guds hånd der første fingeren på udløserknappen ? Utrolæigt hvad man kan fotografere, når man ikke kigger efter 🙂 Jeg kendte engang en maler, der godt kunne lide at fotografere. Men han var ude efter tilfældighederne, han ville spille terninger. Så hver gang han havde taget 36 billeder, spolede han filmen tilbage og fotograferede oven i de billeder han allerede havde taget igen. Altså ialt 72 eksponeringer på 36 billedrammer. Det gav de utroligste resultater, især når det var lysbilleder og de blev blæst op i størrelse. Min digitale udrustning er ikke noget videre. Jeg har i årevis… Read more »
Ja, ikke? – Jeg fik godt nok måbet en hel del der – underligt, at den – så vidt jeg da ved – slet ikke har været nævnt den danske presse. Og jeg mente naturligvis “lysspor” – ikke “lydspor” 😀 – hvilket det i øvrigt så altså slet ikke, den er bare så lang. Det ER et “øjebliks”-billede set på den skala – IKKE noget lysspor ala det man kan fange af billygter, hvis kameraets lukker holdes åben længe nok. Jeg har lige siddet og leget med et astronomi-program for at checke observationen – nemlig dette glimrende program i demoversionen… Read more »
UPS! En meget pinlig fejltagelse – det var slet IKKE en komet! SUK Der var derimod en refleks i min kameraoptik fra en gadelampe uden for billedet. Hvad er mon sandsynligheden for, at den dukker op netop på det rigtige sted i billedet på nøjagtigt det rette tidspunkt og i den retning, hvor en virkelig grøn komet befinder sig – uden min vidende! – , og den så også selv har et grønligt skær i hovedenden og et kometagtigt udseende med en lang hale, der bliver stadigt svagere i den modsatte ende? Jeg var blevet mere og mere mistænksom både… Read more »
Mette – nu tog du den store version ?
Steen, jeg er vokset op ved havet og tog et vandbillede – det med pynten i baggrunden. Det ser forrygende ud på mit “skrivebord”, jeg har ladet det fylde hele skærmen. Tusind tak, det kommer jeg til at glæde mig over i lang tid. Det afløste et fra County Clare i det vestige Irland.
Selv tak. Du så månen kom med på det første ? Skal jeg være helt ærlig, opdagede jeg det først da det var kommet ind i pc en. Det er sket før. I 1970 erne tog jeg et billede udover Yokohama Havn. Et halvt år efter opdagede jeg, at jeg også havde fotograferet Mount Fuji, som jeg aldrig havde set. Et blow up gys 🙂 Det var UV filtret, der gjorde det tydeligt synligt på filmen. Lysets sartere nuancer skyldes at det er en østvendt solnedgang. Det hele er indirekte. Det egfentlige foregår bag vores ryg, men den kliché kender… Read more »
Nej, det må jeg jo indrømme, at jeg ikke så. Den måne er ellers fantastisk, så den skifter jeg til på et tidspunkt. Jeg fulgte i nogle år nogle hyggekurser i astronomi på Ole Rømer observatoriet i nærheden af, hvor jeg voksede op. En gang sagde jeg noget om fantastiske solnedgange på Hawaii, hvortil astronomen svarede, at solnedgange er ligeså farvestærke herhjemme. Jo, det er de tit, men ikke det voldsomme farvespil hver aften, som jeg så på Oahu. Du har fanget det blide danske pastellys, der har noget perlemorsagtigt over sig.
Ha, Steen – inspireret af dine billeder af det nordiske lys forsøgte jeg mig på selveste Midsommer nat med at tage et billede af vores lyse nordlige nattehimmel og fik så helt uvidende en komet (!) med i billedet, som, jeg slet ikke anede, skulle være der, endsige overhovedet havde hørt om før. http://tinypic.com/r/2d7gdo7/6 ( 1/4 størrelse – 768 x 576, 266 kb ) http://yfrog.com/f/2dhpim5488cometmcnaught20j/ ( original – 3072 x 3204, ca 3 MB ) Den er lige på grænsen af det synlige for det blotte øje, så jeg bemærkede slet ikke noget – eller har måske bare taget den… Read more »
Mette, du skal højreklikke på billedet, så kommer der en menu, hvor du vælger ‘gem billede’. Så lægger du det et sted på din computer, og så åbner du det, højreklikker på det og vælger ‘brug som skærmbaggrund’.
Tak, Ulla. Det er jo forbløffende nemt. For mig er det med pc’ere som med biler, jeg har ringe tålmodighed, når det gælder at læse brugerhåndbøgerne og har ikke noget i mod at spørge dumt, jeg nægter også at skifte dæk, selv om det er nemt. Men jeg har da engang fået en topkarakter ved en amerikansk eksamen, der handlede om store dataanlægs tekniske indretning, og hvor der var mange ingeniører, der dumpede.. Da var jeg enlig mor, og det gjorde hele forskellen. Mødre kan jo løfte biler, hvis børnene ligger under dem og skal reddes. Nu er barnet selvforsørgende.… Read more »
Snaphanen kan både male med ord og med sit kamera. Jamen kære hvad vil du mere. 🙂
Åh, så skønt. Jeg ved ikke, hvordan man stjæler Steens billeder til skrivebordet, for så havde jeg fo rlængst stjålet det mytiske fra Gurre. Tom Kristensen har – så vidt jeg husker – også skrevet om noget helt andet græs. Det er snart længe siden, at han og Johannes boede på Thurø. Johannes kendte vi i vor familie, og han begravede det kære menneske, der havde fungeret som min mormor. Kirken var stuvende fuld, og jeg var 16 år og havde udstyret mig selv med bourgognefarvede handsker. Sad stiv og strunk som min farmor, der var en pompøs dame. Dybt… Read more »
Er det okay at hugge til skærmbaggrund? Jeg er især forelsket i kløveren. Hvilket minder mig om et digt af Emily Dickinson:
http://levnedogmeninger.wordpress.com/2009/01/30/emily-dickinson-nr-26/
@ Ulla : Det vil jeg ikke forhindre dig i. Jeg kendte ikke Dickinsons, men det var faktisk fordi jeg i går i anden sammenhæng genlæste Tom Kristensens Græs, og mindedes en Thurø tur for mange år siden. Han måtte jo ikke drikke, men jeg husker en gæst sagde, at han havde en bajer parkeret ved hvert hjørne af huset. Så tog han lige en hærværks- rundering, når trangen meldte sig 🙂 Det gjorde jeg også til aften – bajerløs/fri. Surfede forbi de seneste svenske nyheder, og tænkte, nej, der må Fandeme være en grænse. 20-åringen fick fyra år Norrbottens-Kuriren… Read more »
Emily Dickinson (1830–86). Complete Poems. 1924.
Part Four: Time and Eternity
XXXV
NO rack can torture me,
My soul ’s at liberty.
Behind this mortal bone
There knits a bolder one
You cannot prick with saw, 5
Nor rend with scymitar.
Two bodies therefore be;
Bind one, and one will flee.
The eagle of his nest
No easier divest 10
And gain the sky,
Than mayest thou,
Except thyself may be
Thine enemy;
Captivity is consciousness, 15
So’s liberty.
http://www.bartleby.com/113/
Uha hun var skønt gnistrende intens i sin lyrik, Emily Dickinson.
Hvor er det smukt.