3
aug
Seneste opdatering: 4/8-10 kl. 0622
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sverigedemokraterna skulle bli vÄgmÀstare om det var val i dag.Parlamentariskt kaos hotar efter höstens val. Sverigedemokraterna ökar och skulle bli vÄgmÀstare om det vore val i dag, enligt Aftonbladet/United Minds. Men de etablerade partierna vÀgrar ge besked om vad som hÀnder dÄ. Med mindre Àn tvÄ mÄnader kvar till valet ser Sverigedemokraterna ut att fÄ en nyckelroll nÀsta mandatperiod. I den senaste mÀtningen frÄn United Minds, gjord i samarbete med Cint, skiljer det mindre Àn en procentenhet mellan alliansen och de rödgröna och inget block fÄr egen majoritet. Samtidigt ökar SD och fÄr 6,5 procent, vilket ocksÄ ger dem en vÄgmÀstarroll.
Erik Ullenhag, partisekretare (FP): Vi söker stöd för en allians majoritet. Allians partierna Àr överens om att inte samarbeta med SD.
Per Schlingmann, partisekreterare (M): Det regeringsalternativ som fĂ„r flest röster och mandat bör ocksĂ„ kunna bilda regering. Vi samarbetar inte med SD.Om det uppstĂ„r en oklar parlamentarisk situation sĂ„ tycker vi att det logiska vore att öppna för samtal med Miljöpartiet.Stödet för SD ökar – kaos hotar

Nu begynder det at se underholdende ud. At Alliancen skulle finde pÄ at samarbejde med det stÊrkt venstreorienterede MiljÞparti for at regere udenom Sverigedemokraterna, ville vÊre en brÞler af rang. Det ville vÊre den sikreste mÄde at tredoble SDŽs stÞrrelse pÄ frem til valget i 2014, rent bortset fra at det ville vÊre at deligitimere folkestyret yderligere. Den situation der tegner sig, har syvpartierne selv skabt med passivitet og Äbne Þjne, sÄ ville det vÊre passende at tage den som mandfolk. Er Schlingmann og Ullenhag rigtig vel forvarede, er udtalelserne taktik eller panikangst og virkelighedsfornÊgtelse ? Kender man svensk politik ret, vil de ikke vige tilbage for at urinere i bukserne for at holde varmen nogle fÄ Är endnu.

GĂžr plads til islam ! lĂžd en kronik af en dansk socialdemokrat i sommer

HĂžrer vi nok almindelige muslimer tale varmt for frit valg af ĂŠgtefĂŠlle ? For at de fundamentalistiske imamer skal klappe i ? For tanke-og ytringsfrihed ? Ser man pĂ„ hvorledes de muslimske nationer og landenes reprĂŠsentanter argumenterer og stemmer i FN, sĂ„ har FN’s MenneskerettighedsrĂ„d jo for nylig vedtaget at sidestille religionskritik med racisme. Allah fik sĂ„ledes sin ret til at tage mennesket som tjener.
Den velestimeredes menneskerettighedsforsker Ann E. Mayer (1991) forklarer hvorledes det islamiske argument for at begrÊnse og fjerne de frihedsrettigheder der hÊvdes i international lovgivning (FN systemet), altid har vÊret, at denne lovgivning garanterer friheder og rettigheder langt udover hvad islam kan tillade. SÄledes begrÊnser bÄde Cairo-deklarationen af 1979 , der tilstrÊber en fÊlles islamisk grundlov og de Islamiske Universelle Menneskerettigheder ( UIDHR) af 1981, de rettigheder FN fastlÊgger for individets udfoldelse i samfund.
De universelle islamiske menneskerettigheder .Smag lidt pĂ„ begrebet. Hvordan kan islamiske rettigheder vĂŠre universelle ? Er alle mennesker mĂ„ske muslimer ? Jo, kulturligvis – det handler om at de underskrivende parter forudsĂŠtter et globalt islamisk overherredĂžmme. Har du overhovedet hĂžrt muslimer protestere over planen om en islamisk grundlov ? Skrev indvandrere med muslimsk baggrund mange lĂŠserbreve om det urimelige i forslaget om at kriminalisere religionskritik ? Forholder det sig tvĂŠrtimod sĂ„dan, at nĂ„r individet efter Ă„relangt kendskab til danske vĂŠrdier fortsat betegner sig som muslim, sĂ„ skyldes det enighed i islams essens : hierarki mellem religioner, ufrihed for kvinder ,diskrimination af anderledes tĂŠnkende, vold som konfliktlĂžsning og teokrati som ideal ?
BĂžr man ikke overveje om islam har plads til Grundloven ? Socialdemokratiet har tilsyneladende stadig plads til at Mogens Jensen fremviser sin uvidenhed om islam.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog cand.pĂŠd.psych.KĂžbenhavn

Dispatches: “Gun Nation”

Europas bedste dokumentarredaktion er hjemme fra sommerferie:

For two years, Dispatches has followed an undercover police operation as it tracked a criminal gang trying to smuggle guns into Britan.The painstaking work of Lancashire’s Serious and Organised Crime Unit culminated in the seizure of a vehicle in Dover containing drugs, weapons and ammunition, and led to the successful conviction of over 20 people involved in this international crime ring.Operation Greengage exposed the trade in illegal weapons in one northern town. In Gun Nation, Dispatches examines the shocking proliferation of guns on Britain’s streets. Channel Four 18 juli.


NÄr man har set programmet og de forbrydere det fÞlger, synes man mÄske at 25 Är i skyggen er lang tid, men at dÞmme efter antallet af vÄbenforbrydelser i England, er det Äbenbart ikke for afskrÊkkende i forhold til gevinstudsigten. Jeg sad forleden og studerede dÞdsstraffen i min gamle hjemby, den tidligere engelske koloni Singapore, Capital punishment in Singapore. Der er ikke bare dÞdsstraf for narkotikahandel og besiddelse, men ogsÄ for ethvert illegalt vÄben, som Þstaten tager pÄ med den yderste alvor. Man kan sige, at det er at gÄ til yderligheder, men man kan ikke sige, at den prÊventive effekt ikke er betydelig.

Stadig prÊget af Reflections on the Guillotine og A Hanging, er jeg imidlertid ikke pludselig blevet tilhÊnger af dÞdsstraffen, men jeg tror at den vil presse sig pÄ i Europa helt af sig selv. Det vil ske via terrorangreb sÄ omfattende, at myndighederne vil klasse dem som krigshandlinger, og derfor gentillempe dÞdsstraffen. SÄdan ser jeg glidebanen gÄ for sig. SÄ kan man altid bagefter spÞrge sig, hvem de egentlige skyldige i det civillisatoriske tilbageskridt var. At dÞdsstraffen stadig findes sÄ mange steder, skyldes andet og mere end at de er barbarer.
.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Som det ser ut nu sÄ kommer det inte finnas nÄgra utlÀndska valöobservatörer. SÄ det Àr fritt fram att byta ut röstsedlar under röstrÀkningen pÄ natten. SÄ rÀkna inte med att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen i Är heller. Antingen kommer Reinfeldt fortsÀtta som statsminister eller sÄ blir det byte till MÄna Muslim istÀllet. Oavsett vilket sÄ kommer massinvandringen att fortsÀtta och sannolikt ocksÄ att öka dramatiskt fram till 2014.

Rudolf
Rudolf
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Den risken finns sÀkert!Om man lÀser Vitboken av Jan Milld fÄr man bl.a. reda pÄ att en del av dom invandrare som pÄstÄs ha arbete i sjÀlva har betalt för att hemsprÄksundervisa sina egna barn.Berget av lögner,felaktig statistik,undanhÄllande av fakta o.s.v. Àr sÄ enormt att en ordinÀr svensk skulle ha svÄrt att ta till sig alltihop utan att ge sig pÄ rena olagligheter,driven av helig vrede.
Tvinga fram ett nyval genom att inte rösta den 19:e sÄ vi fÄr hit internationell bevakning.
Vi behöver hjÀlp eftersom vi vi tydligen inte klarar av att pÄverka 349 sinnesförvirrade landsförrÀdare!

Rune
Rune
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

RöstsammanrĂ€kningen Ă€r offentlig. Vem som helst kan vara valobservatör. Även om det Ă€r trĂ„kigt att sitta pĂ„ en pinnstol nĂ€r rösterna rĂ€knas sĂ„ Ă€r det vĂ€rt det för att förebygga frestelser.

SkÄning
SkÄning
10 years ago

AngĂ„ende straffsatser för illegalt vapeninnehav sĂ„ Ă€r jag av en helt annan Ă„sikt. Singapore Ă€r, enligt min mening, en brutal stat som till och med lĂ€gger Nazi-Tyskland i lĂ€ i frĂ„ga om brott och straff. Helt horribelt att avrĂ€tta folk för innehav av narkotika eller vapen, och verkligen inget vi bör ta efter. Jag skulle snarare nĂ€stan sĂ€ga att vanligt hederligt folk, i brist pĂ„ amerikanska vapenlagar, bör ta vĂ„rt tillfĂ€lle i akt och anskaffa vapen pĂ„ den svarta marknaden sĂ„ att vi Ă€r vĂ€l utrustade den dagen staten inte lĂ€ngre kan skydda oss. För jag Ă€r helt övertygad om… Read more »

Uglen
10 years ago

Sveriges umiddelbare (og skrikende) behov er en grundig deSahlineringsprosess.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Uglen

Naturligvis – DeSahlination – det er jo helt oplagt! 😀
HĂ„ber vore svenske venner ser den joke.

6.5 % til SD er ogsÄ yderst interessant efter flere mÄlinger
nede omkring de 4 %.

Slyrgraff
Slyrgraff
10 years ago

Vil der blive sendt valgobservatĂžrer til Sverige?. Mener at Dansk Folkeparti har vĂŠret afsted fĂžr.

Pk
Pk
10 years ago

Er det ikke bare mĂŠrkeligt, at der det mantra :”Alle menneskers lige/samme vĂŠrdi” vil ruinere Sverige
og gĂžre svenskere til 2. eller 3.klasses borgere i eget (tidligere eget) land?

Nils
Nils
10 years ago

SĂ„ en stemme pĂ„ Moderaterna er ogsĂ„ en stemme pĂ„ dybĂžkologisk diktatur. Egentlig ville det vĂŠre mere nĂŠrliggende at gĂ„ sammen med sosserne og dermed skabe den ultimative politiske tusindĂ„rsblok. Ordet “udemokratisk” dukker op tiere og tiere her i oplĂžbet. Udemokratisk og “alla mĂ€nniskors lika vĂ€rde” er mMn signalord fra propagandisterne til alle de smĂ„ kommissĂŠrer derude om at der gĂŠlder sĂŠrlige regler for SD, og at det fineste moralske valg, man kan trĂŠffe, er at trakassere en af disse ikke-demokrater med de midler, man nu har til rĂ„dighed afhĂŠngig af, hvilken position, man har i samfundet. Det er de… Read more »

bl
bl
10 years ago

Martin Ezpeleta har ogsĂ„ lige begĂ„et en “kronik” pĂ„ Aftonbladet – “DĂ€rför misslyckas journalister” , heri hĂŠvdes det, at SD-vĂŠlgere er udemokratiske i overskriften. Men det eneste der sĂ„ stĂ„r i teksten er, at SD-vĂŠlgerne er hyklere fordi de i offentligheden siger de ikke er fremmedfjendske, medens de angiveligt pĂ„ Flashback udtaler sig racistisk om hr. Ezpeleta. Men hyklen, hvis der er tale om det, er vel ikke udemokratisk? Og har vi ikke allerede set bl.a. adskillige socialdemokrater hykle, uden at de derfor er udemokratiske? Er det udemokratisk, at Ăžnske hr. Ezpeleta forbliver i Argentina, i steden for at komme… Read more »

Pk
Pk
10 years ago

I Sverige betaler fattige svenske pensioniste mere end en asyl ansĂžger
for at fÄ besÞg af en lÊge.
Jamen, det er da klart.
Asyl ansĂžgeren er fremtiden, det er svenskeren da ikke.
SÄ nemt er det at forstÄ mona muslims politik.
Ja alle partiers politik….
“Svenskene skal vĂŠk!” kaldes den politik.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Vestager fĂ„r SF’erne til at gyse 😉 Ha, ja, DF burde faktisk overveje at stĂžtte de radigale rundhĂ„ndet Ăžkonomisk – det vil vĂŠre den absolut bedste garanti imod at S,SF,Ø & R kommer til magten igen og fĂ„r sat nyt fut i Cirkus Multi-Kulti. Det mĂ„ da kunne gĂžres lidt smart via nogle “frelste” undercover-skolelĂŠrere eller lignende radigale arketyper … 😀 http://politiken.dk/debat/signatur/article1027724.ece Samarbejde. S, SF og De Radikale er nĂždt til at bĂžje sig for at finde sammen. Villy SĂžvndal, Ole Sohn og Margrethe Vestager ved afslutningsdebatten i Folketinget. – Foto: JENS DRESLING Radikale fĂ„r brug for hjĂŠlp til at… Read more »