21
okt
Seneste opdatering: 21/10-10 kl. 2014
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“The Witmark Demos: 1962-1964”: PĂ„ den mĂ„de giver optagelserne ikke blot et indblik i, hvor skrĂŠmmende stor en sangskriver Dylan var fra fĂžrste fĂŠrd, men ogsĂ„ i det, der ogsĂ„ gĂžr en stor kunstner. Nemlig evnen til at skĂŠre fra, skĂŠre igennem. Mesteren fra Duluth kunne det hele – lige fra begyndelsen.Dylan som ung troldmand

Vad hÀnder i Malmö?

af Thomas Nydahl

Sent skall syndaren vakna heter det. Och nog har de största syndarna – maktens mĂ€n och kvinnor – vĂ€ntat in i det sista, innan de ens förmĂ„tt eller vĂ„gat uttrycka en Ă„sikt om vad som sker i rikets tredje stad. Malmö Ă€r en vĂ„ldets stad. Malmö Ă€r sedan lĂ€nge den avgrundsdjupt gettoiserade staden som kan mĂ€ta sig med brittiska Birmingham och tyska Köln. Polarisering och konfrontation Ă€r ord som inte rĂ€cker för att beskriva att Malmö inte lĂ€ngre existerar som sammanhĂ„llen stadskultur, utan att det handlar om tvĂ„ hela olika sĂ€tt att leva och förhĂ„lla sig till livet. Malmö Ă€r Skandinaviens mest arabiserade och islamiserade stad. Det Ă€r i sig problematiskt, eftersom islams lĂ€ra förutsĂ€tter sĂ„ mycket som gamla malmöbor inte ens hört talas om. Detta parallella samhĂ€lle vĂ€xte för lĂ€nge sedan fram i förorter som RosengĂ„rd och LindĂ€ngen, men Ă€r idag en vĂ€sentlig del av Malmös totala yta. De klassiska arbetarkvarteren – som MöllevĂ„ngen, Sofielund och Kirseberg – utmĂ€rks idag framför allt av icke-arbete och bidragsberoende.

NĂ€r man hĂ„ller ett öga pĂ„ sin gamla hemstad – jag gör det varje dag – ser man snabbt att vĂ„ldet, ocksĂ„ i form av skottlossning, sedan lĂ€nge Ă€r en del av den malmöitiska verkligheten. Ingen som intresserar sig för socialpolitiska frĂ„gor kan ha undgĂ„tt att registrera detta. Men först nu vaknar de vĂ€rsta syndarna, de politiker och kommunala tjĂ€nstemĂ€n som aktivt arbetat för att frĂ€mja denna utveckling. Den fria bosĂ€ttningsprincipen för bidragsberoende hitflyttade mĂ€nniskor frĂ„n arabvĂ€rlden, Afrikas horn och Asien har skapat gigantiska problem i omrĂ„den som jag tidigare nĂ€mnde: överbefolkningen har i sig skapat nya, hittills okĂ€nda fenomen för det moderna Malmö, med kackerlackor i bostĂ€derna, omfattande fukt- och mögelskador, sjukdom och elĂ€nde.

Nu vaknar politikerna. ÄndĂ„ upp pĂ„ regeringsnivĂ„ vaknar de. Varför först nu? Jo, för att Malmöpolisen sagt att de tror sig se en ny Lasermannen som gĂ„r runt och skjuter mĂ€nniskor i staden. Det som upprör mig Ă€r massmediernas totala oförmĂ„ga att peka pĂ„ att det rör sig om tvĂ„ parallella skeenden, som kanske inte ens har minsta förbindelse: en som gĂ„r runt och skjuter folk (15 eller 16 nu) och sedan de gĂ€ngrelaterade skottlossningarna (runt 30 pĂ„ ett Ă„r) i kampen om knarket, krogarna, makten. Varför ska det vara sĂ„ svĂ„rt att förstĂ„?

Jag tror nog att man medvetet blandar bort korten nu. Styrande mÀn och kvinnor vet instinktivt att de förlorat kontrollen i Malmö. KvÀllar och nÀtter Àr det albanska, kurdiska, turkiska, arabiska, serbiska ligor som styr Malmö med jÀrnhand. FörstÄr de inte ens orsaken till att en enskild skytt inte skulle vÄga sig pÄ att gÄ runt i RosengÄrd och skjuta? Han skulle bli slaktad som en kanin direkt.

De gÀngse tyckarna i stortidningarna kommer dragande med samma förutsÀgbara hokus-pokus som alltid. De tror att öppen debatt och belysning av sociala problem föder prickskyttar. Jag skulle vilja sÀga att det Àr precis tvÀrtom. Den svenska konsensus-tystnaden skapar inte bara enskilda dÄrar, den skapar ett samhÀlle som nÀr man minst anar den kan stÄ inför inbördeskrigsliknande tillstÄnd. Det vore den verkligen tragedin.

Thomas Nydahl

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] rolle, har problemene vokst. Eller for Ă„ si det med Thomas Nydahls ord, slik han uttrykker seg pĂ„ snaphanen.dk: Sent skall syndaren vakna heter det. Och nog har de största syndarna – maktens mĂ€n och […]

Tjalle
Tjalle
10 years ago

“tyska Köln” ???

Du förvÀxlar förmodligen staden Köln med stadsdelen Neukölln i Berlin ???

Charles Nielsen
Charles Nielsen
10 years ago

til casper, Manden har vel flere rifler. derfor forskellige kugler.
Det kan jo osse vĂŠre flere mĂŠnd.

trackback

[…] Precis, om det finns fler invandrare inom ett omrĂ„de sĂ„ Ă€r chansen större att offren Ă€r invandrare om det nu Ă€r en galning som skjuter folk pĂ„ mĂ„fĂ„. Dessutom vĂ„gar i allmĂ€nhet inte svenskar och svenskor vara ute pĂ„ kvĂ€llarna i Malmö dĂ„ det oftast Ă€r dom som rĂ„kar ut för de alltmer vanliga hatbrotten i Malmö. (fra svensk debatforum.) se ogsĂ„ Analyse af en gerningsmandsprofil. […]

Casper | Borgerlig bums

Jeg har lige lĂŠst op pĂ„ historien om lasermanden .“>John Ausoniusfra 1991-92. Jeg troede egentlig at han var en overbevist nazist, for det er den version jeg ellers har hĂžrt, men det ser ud til at han i virkeligheden var en voldelig psykopat med almindelig sĂžlle baggrund, uden sĂŠrlig stĂŠrke politiske tendenser. Noget tyder altsĂ„ pĂ„ at lasermanden blev misbrugt i politisk Ăžjemed. F.eks. blev han kĂŠdet sammen med fremkomsten af Ny Demokrati!

Steen, tror du ligefrem lasermand-sagen er en af grundene til at Sverige kom til at fĂžre sin rabiat liberale indvandringspolitik, uden diskussion?

Jeg mener at fĂŠnomener som lasermanden, den nuvĂŠrende snigskytte i MalmĂž, Palme-mordet og mordet pĂ„ Anna Lindh danner et handlingsmĂžnster. Samt de mange angreb og trusler mod sverigedemokrater, ikke at forglemme. Svenskerne tager kun en Ă„ben debat til en vis grĂŠnse. Sverige er pĂ„ mange mĂ„der et meget ekskluderende og smĂ„borgerligt samfund. Da det sker subtilt og under overfladen, er det mange gange mere frustrerende end hvis man f.eks. lever i et Ă„bent smĂ„borgerligt samfund som f.eks. i de vestlige lande i 1950’erne (dengang var der rige muligheder for at sĂžge tilflugt i subkulturer). Afvigende holdninger trĂŠnges ud i rabiate miljĂžer eller til rabiate enkeltpersoner. Nogle af dem bliver nazister, andre lasermĂŠnd. Som sagt ikke kun af politiske grunde. Men uanset om en hĂžjreekstrem sammensvĂŠrgelse eller samfundstaberen Christer Petterson drĂŠbte Olof Palme, sĂ„ var det jo et mord ud af politisk-social frustration.

Man kan sammenligne med Danmark som stort set ikke har den slags miljÞer og forbrydelser. Der er rene amatÞrer, f.eks. angreb pÄ kommunalpolitikere. Vi har ogsÄ islamister, men de falder i en anden kategori. Her er en liste som taler for sig selv. NÄr man tÊller ketchupsprÞjt og pulverbreve med er det fordi der i det store og hele er meget fredeligt:
http://www.berlingske.dk/danmark/politiske-overfald-og-trusler-i-danmark

Lasermand I og II er potentielt meget skadelige for indvandringsdebatten. Ud over politisk misbrug af sagerne, sÄ vil tusindvis af invandrere mÄske fÞle sig bekrÊftet i alt det de har fÄet tudet Þrerne fulde om pÄ sprogskolen og fra venstreorienterede venner, nemlig at de vestlige samfund er meget fjendtlige og racistiske. I en by som MalmÞ kan Lasermand II mÄske endda fÄ de stridende etniske bander til at stÄ sammen i muslimsk forbrÞdring? Jeg hÄber de fanger galningen snart.

Casper | Borgerlig bums
Reply to  steen

Berlingske skriver f.eks. i en artikel: Pistolmand jagter indvandrere, hĂžjreekstremistisk pistolmand, racistisk galning, den ophedede debat om det invandringsfjendske parti Sverigedemokraterna

Jeg mĂ„ indrĂžmme jeg hoppede pĂ„ limpinden da jeg skrev ovenstĂ„ende indlĂŠg, for jeg troede man regnede med en “Lasermand II”.

Nu forstÄr jeg sÄ at man endnu ikke ved om ofrene overhovedet er skudt med samme vÄben.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Hörde just pÄ radion att det varit upplopp i RosengÄrd med avbrÀnning av lastbilsslÀp pÄ en mack men att det hade lugnat ner sig efter midnatt.

Sune
Sune
10 years ago

Endnu to indvandrere ramt af skud i MalmĂž

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/10/21/210953.htm?rss=true

“Polen hat nun heute nacht zum erstenmal auf unserem eigenen Territorium auch durch regulĂ€re Soldaten geschossen. Seit 5 Uhr 45 wird jetzt zurĂŒckgeschossen! Und von jetzt ab wird Bombe mit Bombe vergolten! ”

http://de.wikipedia.org/wiki/Polenfeldzug

Jeg ved ikke hvorfor denne tale af slynglen Hitler, kommer mig ihu. Men det gĂžr den.

(Og ja, jeg ved godt det var tyske soldater i polske uniformer der foretog ‘overfaldet’ pĂ„ Tyskland.

Vi fÄr se..!

LFPC
10 years ago
Reply to  Sune

Man skal selvfĂžlgelig passe rigtig godt pĂ„ ikke at postulere konspirationer sĂ„ lĂŠnge der intet er der tyder pĂ„ dem, men man mĂ„ i hvert fald sige at der er folk i den anden lejr der ville have stor gavn af at kunne hĂŠvde at dette er en fĂžlge af SDs succes ved valget. Jeg linkede i gĂ„r til dokumentation for iscenesatte ‘hate crimes’ i USA. Den slags forekommer, og kynismen er der givetvis til at bruge folk fra egne rĂŠkker som eksempler. Men Sverige har som bekendt rigtige nazister i et omfang vi ikke kender til, sĂ„ det vil… Read more »

Victor
Victor
10 years ago
Reply to  LFPC

Det kan sĂ„mĂŠnd ogsĂ„ vĂŠre en version af den gamle Bronson-film “En mand ser rĂždt”…

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Frankrig er aldrig helt kommet sig efter Waterloo.
De maa alligevel vaere lige en tak mere fjollede end resten af europaeerne .
Et helt land gaar i bakgear fordi pensionsalderen saettes op tll 62 !
Det tragiske er at det IKKE kun er forstadsboellerne som gaar afmok , mange af de taabelige fagforenings aktivister finder det helt naturligt at faa lidt hjaelp fra “DEM”….
Og politiet er mest optaget af hvad de IKKE maa goere

HelgeD-H
HelgeD-H
10 years ago

HvornĂ„r fĂ„r de oprindelige europĂŠiske nationers befolkninger nok af den Politiske Korrekthed ? ! HvornĂ„r fĂ„r de hvide nok af at vĂŠre pĂ„tvunget Politisk Korrekthed ? HvornĂ„r bliver danerne ligeglade med truslen om fĂŠngselsstraf, som Den Politiske Korrekthed truer med ? HvornĂ„r gĂžr de oprindelige europĂŠiske nationers befolkninger oprĂžr mod Den Politiske Korrekthed ? Det synes at vĂŠre pĂ„ tide, at de Politisk Korrekte folkevalgte, og de Politisk Korrekte medier fĂ„r et vip med en vognstang. Ud med Den Politiske Korrekthed! Den Politiske Korrekthed hĂžrer til pĂ„ den historiske losseplads. Som det er nu, er Den Politiske Korrekthed en stĂžrre… Read more »

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Den er vist helt gal i SkĂ„ne, for der er ved Gud enkelte galninge, der helt uforstĂ„eligt har udset sig stakkels, forfulgte flygtninge allevegnefra, som de derefter skyder pĂ„ i nattens mulm og mĂžrke. For det kan da umuligt vĂŠre politikernes skyld, at der skydes, heller ikke deres multikulturelle drĂžms skyld, eller den politisk styrede masseindvandrings skyld, eller drĂžmmen om det nye europĂŠiske blandingsmenneskes skyld, for blandingsmennesket fĂžrer jo uundgĂ„eligt til ny harmoni. Blandingsmennesket er jo udset til at opstĂ„ som en fugl FĂžnix af den elendige svenske aske – det kan sandelig ikke slĂ„ fejl. Hvorfor skulle alt ikke… Read more »

Goten
Goten
10 years ago

Thomas Nydahl predikar i nattmössan. Det Ă€r ingen som har vaknat. Hycklarna tvingas öppna kĂ€ften nĂ€r strĂ„lkastarna lyser pĂ„ dem. SĂ„ enkelt Ă€r det. GĂ€sp…

Victor
Victor
10 years ago

Jeg faldt lige over denne bid pĂ„ youtube – Barbara Spectre, en jĂždisk kvinde i Stockholm, forklarer, hvorfor anti-semitismen kun er et forbigĂ„ende fĂŠnomen pĂ„ vej til et multikulturelt Europa…..

Jeg har svĂŠrt, meget svĂŠrt, ved at fĂžlge logikken her….

Mest af alt minder den mig om stalinisternes retorik om, at klassekampen forstÊrkes, jo tÊttere man kommer pÄ kommunismen.

http://www.youtube.com/watch?v=wOO4-mxdF7s

Johansen
Johansen
10 years ago
Reply to  Victor

Denne Barbara Sepctre har ikke fattet, at multikultur-ideologi – alle kulturer er lige gode – er en overgangsperiode til gennemislamisering af de europĂŠiske samfund.

Spectre skulle Ă„bne sine godtroende Ăžjne og lĂŠse bĂžger af sin trosfĂŠlle, Bat YeÂŽor, som har skrevet forstandigt om jĂždernes og de kristnes skĂŠbne som dhimmier i samfund, hvor islam hersker.

Multikultur-ideologi med den indbyggede politiske korrekthed skal hurtigst muligt Ă©t bestemt sted hen – pĂ„ historiens mĂždding.

Victor
Victor
10 years ago
Reply to  Johansen

Johansen – hvis du tror, jĂžder og kristne fĂ„r det hĂ„rdt, sĂ„ kan jeg Odin dĂžde mig tro, at os ateister, buddhister og asatroende fĂ„r det endnu vĂŠrre…

annonym
annonym
10 years ago
Reply to  Victor

Har ikke set klippet, tror pÄ dit referat. Det er dog noget, at hun kan genkende, at der faktisk er stÊrk anti-jÞdiske strÞmninger. FÞrste skridt i en opvÄgnings proces.

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  Victor

SelvfĂžlgelig skal Europa vĂŠre multikulturalt. Se hvor godt det gĂ„r i Israel. Eller alle andre steder. Kina f.eks. eller Zimbabwe. Europa er vel det eneste sted i verden, at man overhovedet prĂžver dette. USA har, uanset hvad Hollywood fortĂŠller, vĂŠret ghettoiseret i Ă„revis – og de begynder fĂžrst nu, at lĂŠre islam at kende. Forleden hĂžrte jeg en afrikaner fortĂŠlle om, hvor diskriminerende og hyklerisk venstreflĂžjen altid har vĂŠret. Den taler om mangfoldighed, uden egentligt at ville den. NĂ„r f.eks musik fra 3.verdenslandene skal klassificeres, kaldes det slet og ret for verdensmusik, mens alt andet kaldes for dĂ©t det er.… Read more »

Anders
Anders
10 years ago

Vad hĂ€nder i Malmö ? “Jag tror nog att man medvetet blandar bort korten nu.” Det kan man lugnt sĂ€ga. I ett inslag i Studio Ett nyss försökte reportern gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng pressa Malmös polischef till att medge att en ny Laserman var huvudspĂ„ret i utredningen. Hon vĂ€grade förstĂ„s. Han var tydligen inte kommunist. Det Ă€r en fruktansvĂ€rt tragikomisk fars alltihop. Kan nĂ„gon tĂ€nka sig samma tonlĂ€ge i medierna om alla offer hade varit svenska och skytten vid samtligen tillfĂ€llen hade beskrivits ha ett arabiskt utseende ? Knappast ! FrĂ„gan Ă€r bara om de skadebegrĂ€nsande Ă„tgĂ€rderna i det fallet hade… Read more »

PBr
PBr
10 years ago
Reply to  Anders

Det er selvfÞlgelig helt ude pÄ overdrevet men, kan man , sÄdan helt automatisk , afskrive muligheden af at det er det politisk korekte, multikulti svenske establisment, der har haft en opvigler ude? SÄdan historisk set, er der da visse sammenfald , hvor en kuldsejlet ideologi, i et sidste , selvmorderisk udfald, forsÞger at trÊkke sÄ meget som muligt med ned.
http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

Anders
Anders
10 years ago
Reply to  PBr

Det lĂ„ter onekligen lĂ„ngsökt men Ă€r inte alls otroligt. Ingenting i svenskt samhĂ€llsliv kan förvĂ„na mig lĂ€ngre. Att det finns ett nĂ€ra samarbete mellan vĂ€nstern och mĂ€ktiga islamistiska grupper rĂ„der det ju ingen som helst tvekan om efter Ship to Gaza-affĂ€ren. MĂ„nga av de senaste dagarnas inlĂ€gg i den alltmer hysteriska “debatten” verkar ovanligt vĂ€l förberedda för att vara ihopkomna som ett svar pĂ„ nyss intrĂ€ffade hĂ€ndelser. Vi ska ocksĂ„ komma ihĂ„g att nĂ€stan alla framgĂ„ngsrika deckarförfattare i Sverige idag har en bakgrund i extremvĂ€nstern. Marxism-Leninismen Ă€r ju sjĂ€lva lĂ€ran om konspirationen, den vetenskapliga konspirationen. Excellenta kunskaper i konspirationsteori kan… Read more »

Ingenjören
Ingenjören
10 years ago
Reply to  Anders

Wow, det dÀr var nÄgot av det galnaste jag har hört! Det första dÄdet var dessutom före Ship to Gaza. Alla snackar att ligorna hÄller malmö i ett jÀrngrepp, WTF? Bara om ens enda kunskap om malmö kommer frÄn idogt lÀsande av Politiskt Inkorrekt Àr det en relevant upplevelse.

Anders
Anders
10 years ago
Reply to  Anders

Ingenjören,

Du kan vĂ€l i alla fall hĂ„lla med om att det Ă€r ett bra romanuppslag ? Sedan Ă€r det ju faktiskt sĂ„ att ni har en lĂ„ng och besvĂ€rande historia av samhĂ€llsomstörtande verksamhet bakom er. År det inte det det gĂ„r ut pĂ„ ?