3
nov
Seneste opdatering: 4/11-10 kl. 2343
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fribyordningen for forfattere, journalister og kunstnere, der er forfulgte for at udtrykke sig frit, en er af de ting, der g√łr √©n glad og stolt over at v√¶re dansk. Vi ved fra den tyske bes√¶ttelse af Danmark-Norge, fra Nazi-Tyskland, fra Sovjet, fra Kina og tall√łse andre tider og steder, at man ikke kan forlange af menigmand, at de s√¶tter deres liv, deres karriere, deres familie p√• spil for st√łrre id√©er som sandhed, √•ndelig og fysisk frihed. Men vi ved ogs√•, at der altid vil v√¶re nogen, for hvem friheden betyder mere end noget andet, mere end deres liv, og at det er fuldst√¶ndigt umuligt for totalitarismer, at true disse til tavshed. En s√•dan √•ndstype er flygtningen fra Mugabe, den unge forfatter Tendai Frank Tagarira, der nu har boet i √Örhus i fire m√•neder og skal v√¶re i Danmark i to √•r. Hans venner siger: “Hvorfor g√łr du det, hvorfor skriver du imod Mugabe, du kommer til at d√ł ung, uden at du g√łr nogen forskel.” Men han f√łlger sin samvittighed, uden at t√¶nke p√• hvor gammel han bliver, en modstandens stemme han n√¶ppe er fuldt ud herre over. Samvitttighed, der er mange grader i Helvede, men enhver kender kampen mellem samvittigheden og tavsheden, oftest til en lavere pris, selvom ogs√• den er steget noget for enkelte i Danmark.
– Han virkede allerede mentalt modnere, end de kun 27 √•r han er. Han kan n√• langt, n√•r den intellektuelle ballast kommer oveni, og han kan komme til at betyde noget for fremtidens unge i Zimbabwe. Han har en raison d’√™tre, der allerede er st√łrre end ham selv. “I¬īm learning, I¬īm learning”, og dansk l√¶rer han ogs√•. P√• Jyllands Posten har han en fast klumme, en flot gestus af avisen. – (Kommer der et l√¶ngere referat af Trykkefrihedsselskabets m√łde i Forfatterforeningen tirsdag aften, poster vi det her.) – Tanken pirrede mig, at dette var 1933 og det var Thomas Mann, 1940 og Walter Benjamin, 1974 og Aleksandr Solsjenitsyn, 1976 og Wolf Bierman… – men vi tog Brecht og vi tog C√©line, s√• hvem ved. Fotografer skal fotografere, ikke fantasere og drikke r√łdvin.√Örhus bliver friby for forfulgt forfatter, DEN F√ėRSTE DANSKE FRIBY MODTAGER EN FORFULGT FORFATTER, Frederiksberg siger velkommen til Fribyforfatter.M√łd Mugabes kritiker.(Foto: Ahmed Mohamud, Lars Hedegaard og Tendai Frank Tagaria.)


Lena Sundström mod det danske Folketing

Sundstr√∂m, der lige har f√•et en pris igen – formentlig Nobelprisen – kan ikke lide ordet ghetto, s√• hun laver en reportageserie i disse dage om ghettoerne og ghettoplanen. Som man ser er hun i sin problembeskrivelse aldeles uenig med hele Folketinget, muligvis undtaget Enhedslistens 2.2 %, foruden store dele af pressens nylige beskrivelse. Der er mindst 5 gange s√• mange ghettoer i Sverige, de bebos af mange flere mennesker, opt√łjerne har v√¶ret langt flere og langt alvorligere. Alt i alt har TV 4¬ī gode grunde til at tale problemet ned. Sundstr√∂m leverer varen. Sammenlign selv med JP¬īs temaserie Ghettoland for nylig.

Stora journalispriset-nominerade reportern Lena Sundströms senaste reportageresa gick till Danmark där regeringen har pekat ut 29 ghettoområden. Utpekandet är en del i en ny ghettopolitik.

Fjordman: Multikulturel ‘sharia’

Many have followed the ‚Äúhate speech‚ÄĚ case against Elisabeth Sabaditsch-Wolff in Austria and become increasingly appalled at the naked ideological censorship it represents. Any censorship of important issues is problematic, but what is especially serious about this case is that what is at stake here is nothing less than the survival of Western civilization.

While Muslim leaders openly brag about infiltrating the West to subdue and destroy it, Western citizens are being harassed by their own authorities for telling the truth about Islam.

And while Muslims are free to colonize our countries as they see fit, native Europeans are literally banned by their own governments from protesting against this in any way, shape or form.

According to sharia, Islamic law, non-Muslims have a diminished status as second-rate citizens in their own countries. This is precisely the position that native Europeans de facto have under Multiculturalism, which essentially means that Western authorities are already partly implementing sharia law. In Western Europe, the authorities both on the national level and on the European Union level are not only passively accepting Islamization but are actively promoting and enforcing this. […] Fjordman: Elisabeth Sabaditsch-Wolff: Target of Western Shariah

Stakelbeck on Terror: ‘Eurabia’ Rising

On this week’s edition of Stakelbeck on Terror, CBN News travels to Vienna for an exclusive interview with an Austrian counter-jihad activist who’s facing prison time for supposed “hate speech” against Islam.

We then head to Sweden’s third-largest city of Malmo for a shocking, exclusive report on radical Islam and hatred towards Jews taking root in the heart of Scandinavia.

In this week’s “Inside Israel” segment, former Republican presidential candidate Gary Bauer discussed what motivated him to start an influential new pro-Israel group.

CBN News also examines the recent execution of two teenage girls in Somalia by Islamic terrorists. And the “Stak Attack” segment analyzes a Muslim Brotherhood leader’s recent declaration of war against America. Stakelbeck on Terror: ‘Eurabia’ Rising

Kirkemassakren i Bagdad

Infomedia er rutinem√¶ssigt nede lige nu, men jeg vil gerne vide hvor meget omtale denne grusomhed har f√•et i danske medier, sammenlignet med Floridapr√¶stens ikke gennemf√łrte Koranafbr√¶nding. Prioriteter, prioriteter. Billederne under folden er ekstreme, men virkeligheden er ekstrem, og det bliver en n√łdvendighed at formidle den n√•r andre tier (LFPC).

Stop Muslim Persecution and Wholesale Slaughter of Christians in Iraq

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
cheap uggs sale
6 years ago

i’m not sure how content would be phrased, rather I are able to see human beings to state challenge for yourself esteem as exactly that.

Emeritus
Emeritus
10 years ago

‘…This is precisely the position that native Europeans de facto have under Multiculturalism, which essentially means that Western authorities are already partly implementing sharia law. In Western Europe, the authorities both on the national level and on the European Union level are not only passively accepting Islamization but are actively promoting and enforcing this…’ Multikulti er ene og alene en vestlig utopisk-ideologisk opfindelse. Europa og Islam kan p√• den konto g√• kulturelt og √łkonomisk til bunds sammen, hvis ikke EU besinder sig, for ellers vil andre danse p√• vore grave. Mon det √łkonomisk og udannelsesm√¶ssigt fremstormende Kina er multikulti-orienteret? P√•… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

K√łbenhavn er klart en by i provinsen.

Om det da spiller ind jeg sidder ved Valby bakke, og ser lidt her og lidt der, det ved jeg ikke.

Mette
Mette
10 years ago

Tja, hvorfor har jeg ikke skrevet noget om fribyordningen? Jeg kan jo undskylde mig med, at vi har haft travlt med at l√¶gge min vens sommerhus i vinterhi, men ved n√¶rmere eftertanke holder det ikke. Sagen er, at jeg lige fra starten har ment, at det var en oplagt og helt naturlig tanke. Jeg forestillede mig faktisk, at vi allerede havde flere fremtr√¶dende udl√¶ndinge i eksil under mindre formelle omst√¶ndigheder. Ved statskundskab har vi jo fx en iransk professor, som er meget popul√¶r og j√¶vnligt skriver nogle glimrende JP-kronikker, hvor han ikke l√¶gger skjul p√• sin mening om islam. Mon… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

ærig= ubeslutsom vaklen mellem at vælge -sær- og -ærlig.
M√•ske havde- En s√¶rlings tilbageholdenhed ved ikke at juble over et lille skridt p√• en meget lang vej, hvor der tilsyneladende er f√• lejligheder til gl√¶desudbrud…, v√¶ret mere velvalgt.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Jeg formoder en del l√¶sere og kommentatorer finder fri ud√łven af ytringer s√• naturligt, at det n√¶ppe er v√¶rd at n√¶vne, eller juble meget over, at det overhovedet foreg√•r. At der er stort besv√¶r med ytringers ud√łvelse mange steder er mange klar over, ligeledes at Fribyordningen er pokkers eksklusiv. Det projekt ses ikke reelt som det bedste middel for ytringsfrihedsproblematikken for de virkelig mange- men kun for f√• i blandt de mange millioner af ytringsfrihedsforfulgte- netop dette kunne v√¶re en del af baggrunden for den observerede tavshed, en slags √¶rig tilbageholdenhed, ved ikke at juble over et ganske lille trin… Read more »

Thomas Nydahl
10 years ago

Jag noterar med viss f√∂rv√•ning att inte en enda av Snaphanens annars s√• flitiga l√§sare har n√•got att s√§ga om Fribyordningen. Anser sj√§lv att det √§r en f√∂rebildlig insats f√∂r att hj√§lpa m√§nniskor som k√§mpar f√∂r friheten. De lever till vardags i politiska och/eller religi√∂sa diktaturer d√§r det fria ordet inte existerar. Vi har detta system ocks√• i Sverige och jag vet att viktiga r√∂ster, inte minst fr√•n religi√∂sa diktaturer som den i Iran, givits m√∂jlighet att leva och skriva i frihet, till gagn f√∂r sitt folk. Jag delar Snaphanens inledande ord om synen p√• denna st√∂dordning: “Fribyordningen for forfattere,… Read more »