25
feb
Seneste opdatering: 26/2-11 kl. 0031
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

750 soldater paraderede fra Rosenborg til R√•dhuspladsen via K√łbmagergade og Str√łget. Tusinder af k√łbenhavnere viste deres p√•sk√łnnelse, og sig selv fra deres allerbedste side. Det er bev√¶gende at opleve s√• mange tusinde mennesker, der uv√¶gerligt m√• have delte meninger om Afghanistan og synes vi har b√•ret tab nok, vise en s√•dan kollektiv taknemmelighed. Hvor sj√¶ldent man har et √łjeblik til f√¶lles stolthed h√¶vet over dagligdagen, en f√łlelse der ikke handler om den bestemte sag, – uenigheden om den spillede ingen rolle – men om beundringen for unge landsm√¶nds mod og offervilje, og at man kan v√¶re uenig og alligevel st√• sammen. Det var det der l√łftede dagen og gjorde byen til et s√¶rligt sted at v√¶re. – F√łrst et minuts stilhed p√• kasernen for holdets faldne, to under tr√¶ningen og fire under h√•rde kampe:

Garderhusarer på Gammeltorv, mobilvideo

og indtryk fra Rådhuspladsen, mobilvideo

Trods iskoldt vejr str√•lede solen mod 750 hjemvendte Afghanistan-veteraner, da de fredag eftermiddag marcherede fra Rosenborg til R√•dhuspladsen i K√łbenhavn for at blive hyldet for deres indsats.Under marchen fors√łgte en lille flok krigsmodstandere at vise deres modstand mod krigen, men demonstranterne var ganske enkelt for f√• og deres r√•b for sp√¶de til virkelig at v√¶kke opsigt.Dermed fik de hjemvendte soldater ogs√• den hyldest, som hele arrangementet drejede sig om.Marchen startede ved Livgardens kaserne ved Rosenborg og gik derfra op gennem Str√łget og endte p√• R√•dhuspladsen.P√• hele ruten stod familiemedlemmer, p√•r√łrende og andre sympatis√łrer og flagede.
– Det er en grov forn√¶rmelse at p√•st√•, at kampen i Afghanistan ikke f√łrer noget godt med sig. Det handler om mere end krig og √łdel√¶ggelse – nemlig om at udbrede demokrati, sagde han.
Arrangementet blev afsluttet med et bragende fyrværkeri.
St√łrstedelen af de 750 kampsoldater kommer fra Livgarden og har alle gjort tjeneste i Helmand-provinsen i Afghanistan. De kommer fra det s√•kaldte ISAF hold 10, og har under deres udsendelse deltaget i h√•rde kampe.
Under udsendelsen i Helmand mistede fire soldater fra ISAF 10 livet, mens to konstabelelever allerede inden udsendelsen d√łde under tr√¶ning.
Afghanistan-veteraner hyldet

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
kenneth
kenneth
9 years ago

Hvis nogle i aften s√• fodboldprogrammet “Hutlihut”, s√• kunne de se et interesant indslag med fodboldspilleren i Liverpool Daniel Agger, hvor han fort√¶ller hvorfor han st√łtter de danske soldater som vender hjem fra missioner i udlandet.

Han har oprettet sit eget legat som st√łtter soldaterne:

http://www.soldaterlegatet.dk/nyheder/danielaggerstoettersoldaterlegatet.html

Respekt vil jeg bare sige.

Emeritus
Emeritus
9 years ago

Gid Fanden havde…II. Gid Fanden havde de konventioner, som giver vore politikere mulighed for at bl√¶se p√• retsstaten og ride p√• dobbelte standarder. Lidt i stil med, at n√•r man skal holde til h√łjre i trafikken, s√• skal mine familiemedlemmer den onde lynemig ogs√• l√¶re at holde til h√łjre i hjemmet, hvis de vil uden om mig. Den storm, der har rejst sig mod Birthe R√łnn Hornbech skyldes de forbandede konventioner. Den mis√©re, pal√¶stineserne er havnet i ‚Äď og det urimelige krav om erstatning, de har rejst ‚Äď altsammen kunne v√¶re undg√•et, hvis ikke alle og enhver nu har mulighed… Read more »

Kimpo
9 years ago

Fuld honn√łr for disse mennesker! Der er s√• f√• helte tilbage i Femiland, s√• det er bare med at honnorere dem. Det er netop ikke politisk k√¶vl, det her. For et par dage siden var jeg ude at fejre sejren i et skakligt lokalopg√łr. Bartenderen havde v√¶ret i Afghanistan. Jeg spurgte ham, om han troede det hjalp, og han svarede at han havde hjulpet mennesker af k√łd og blod. Mennesker der tr√¶ngte seri√łst. Det kan man ikke argumentere mod. Hvad enten det gavner eller skader i det store billede, er den konkrete indsats en helted√•d.

Kenneth
Kenneth
9 years ago

De m√• da ikke g√• med den sabel der….

Det m√• v√¶re en overtr√¶delse af den geniale “knivlov”!!!!!!!!

Hvorfor griber politiet ikke ind???

Emeritus
Emeritus
9 years ago

Det landsskadelige best√•r selvf√łlgelig ikke i at give pal√¶stinensere asyl, men i at udhule Danmarks suver√¶nitet som stat og nation ved at v√¶gte hensigtserkl√¶ringer h√łjere end retsstaten og dens lovs√¶t, som hviler p√• Grundlovens bestemmelser. Hverken i grundlove eller retsstaten er der nogen opfordring til at afvikle hverken stat eller nation via internationale hensigtserkl√¶ringer. Hensigtserkl√¶ringer er en uskik, hvis de undergraver national ret til selvbestemmelse. Politisk er det forr√¶dderisk at tillade det uden folkelig opbakning.

Med venlig hilsen

Gunnar Biering
9 years ago
Reply to  Emeritus

De kloge juridiske hoveder siger jo, at det er s√•dan: At vores tiltr√¶delse af denne FN-konvention (og et hav af andre) har forrang over anden, dansk lovgivning. Hvorfor vores egne love om de specifikke omr√•der ikke har forrang, forst√•r jeg ikke. Men som konsekvens har DF foresl√•et, at vi udtr√¶der af den fam√łse konvention, og giver alle andre konventioner et eftersyn. Det vil V og K ikke v√¶re med til… I√łvrigt, som en skarpsindig mand har skrevet i Berlingske (en l√¶ser, ikke en journalist – de sidstn√¶vnte har travlt med feel good-artikler): N√•r der overhovedet findes statsl√łse pal√¶stinensere 60 √•r… Read more »

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Jamen de statsl√łse Pal√¶stinensere er jo netop statsl√łse, fordi de skal tilbage til Israel, n√•r j√łderne er besejret. Det har deres muslimske br√łdre jo lovet dem. Men indtil da h√łrer de ingen steder hjemme. Dernede ( f.eks. Libanon ) har man, af samme grund, oprettet permanente flygtningelejre til dem. Det siger venstrefl√łjen ikke noget til. Og s√•dan har de nu siddet d√©r i 3 generationer. Ja, de venter p√• at komme hjem – men mest af alt venter de p√•, at j√łderne bliver smidt ud, s√• de kan vende tilbage til et sted de aldrig har v√¶ret. Og i mellemtiden… Read more »

Emeritus
Emeritus
9 years ago

Det er godt for nationen, at man modtager det hjemvendte hold ti med honn√łr. Det er derimod internt undergravende, landsskadelig virksomhed, n√•r man politisk i den grad sl√•r m√łnt af at ligge under for ikke-lovf√¶stede, men internationalt indg√•ede konventioner (hensigtserkl√¶ringer) i en s√•dan grad, at man at man skaml√łst underkender og tilsides√¶tter sit eget lands love for at lade konventioner erstatte love. Venstrefl√łjen taler om, at Birte R√łnn Hornbech og hendes ministerium g√łr noget ulovligt! – Nej! – Hun og hendes ministerium har m√•ske ikke levet op til en dubi√łs FN-konvention, men det er langt fra at g√łre noget ulovligt,… Read more »

Mette
Mette
9 years ago
Reply to  Emeritus

Godt, at du skriver det, Emeritus. Jeg synes, at der er noget sadistisk og ukl√¶deligt blodt√łrstigt over jagten, der i √łjeblikket foreg√•r p√• Birthe R√łnn Hornbech, og hun f√•r jo ikke st√łtte af den vattede bureaukrat, der kalder sig statsminister. Han er godt nok svag i konturerne.

Slyrgraff
Slyrgraff
9 years ago

Vi kommer til at s√¶tte stor pris p√• de mentale og milit√¶rm√¶ssige egenskaber disse pr√¶gtige unge m√¶nd og kvinder har, den dag hvor regnskabet skal g√łres op.

Robin Shadowes
9 years ago

Givetvis står det ingenting i svensk fulmedia om det här. det ignoreras precis som barn-våldtäkten i badhuset förra helgen. Möjligtvis kanske det kommer nämnas framöver om bara Lena Sundström kan få till en extrem vinkling på det hela så att det framstår som en nazist-marsch.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Andre vinkler, med bedre lydudstyr:
http://www.forsvarskanalen.dk/fmc.aspx?bhcp=1

Peer Pedersen
Peer Pedersen
9 years ago

Tack till v√•ra soldater d√łr st√•r upp mot m√∂rkret…
Inte en rad i Svensk (feg)media som vanligt…

Thomas Nydahl
9 years ago

Tack Steen, det är gripande bilder du fick taget idag. Vi bugar oss.

Fast å andra sidan, med anledning av det ni ovan talar om, finns det väl skäl misstänka att Hizb ut-Tahrir återkommer någon gång i framtiden, precis som deras vapenbröder gjort i Luton.

Menig 442
Menig 442
9 years ago

Her ser vi den danske families eneste s√łn, komme hjem fra et land, hvor familierne har mange s√łnner. Utroligt at den eneste ene s√łn skal s√¶tte livet p√• spil, for at undg√• at de mange s√łnner foranstalter ufred og sl√•r hinanden ihjel.
Gunner Heinsohn skriver, at jo mere succes kampen mod sult og analfabetisme har, desto mere kampberedt bliver de unge mænd, som stræber opad.
Er det ikke det, vi ser Nordafrika?

Sune
Sune
9 years ago
Reply to  Menig 442

Jeg spekulerer over, om ikke disse milit√¶re ‘for√łvelser’ i Irak og Afghanistan, blandt Natolandenes styrker, ikke er en k√¶mpe fordel, for den fremtidige f√¶lles kampkapacitet. Skulle det blive n√łdvendigt – j√¶vnf√łr den aktuelle tumult i Mellem√łsten

Der må være fundet mange indbyrdes fejlkilder i kommunikation, udstyr, reaktionstider, indbyrdes våbensystemer, sproglige forvanskninger i kampsituationer osv. De burde være en kollosal styrke, ikke at skulle igennem denne process igen Рi en ultra kritisk situation.

S√• m√•ske er kampagnerne – mere eller mindre – held i uheld..? Det m√• vise sig. Men vor Herre forbyde det…

Nils
Nils
9 years ago

Dog bliver det en endnu sk√łnnere dag, n√•r det er allersidste hjemvendende trop, der kan fejres. S√łrgeligt at t√¶nke p√•, at flere skal sl√•s ihjel, flere s√•res og flere skades psykisk f√łr det kapitel kan lukkes, og i en sort stund kan man jo godt sp√łrge sig selv, hvad det skal nytte.

Mette
Mette
9 years ago
Reply to  Nils

Ja, og jeg synes, at de skal hjem meget snart. Men vi har lært meget, som kan bruges i andre sammenhænge.

Robin Shadowes
9 years ago

Inga muselmaner som störde paraden tydligen. Dom känner sig väl inte lika starka/många i DK som i UK.

Claus
Claus
9 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Der stod cirka 20-25 demonstranter (for at kalde dem et p√¶nt ord) p√• Amagertorv. Politiet havde godt styr p√• dem og havde dem mandsopd√¶kket. De startede med at st√• lige ved Storkespringvandet, men inden soldaterne kom forbi, fik politiet dem digerede v√¶k, s√• de kom til at st√• bag alle dem der var m√łdt op for at hylde soldaterne. Der var lidt skubben og massen med politiet p√• et tidspunkt, men da soldaterne kom forbi, kunne de d√•rligt nok h√łres over dem der hyldede soldaterne. Efter marchen var forbi rykkede demonstranterne tilbage til Storkespringvandet, og der var en af dem… Read more »

JL
JL
9 years ago

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1509780.ece

http://ekstrabladet.dk/nationen/article1508292.ece

Der er desværre de iblandt os der ikke vil være med til at hædre vores soldater.

“If you dont want to be behind our troops, feel free to stand in front of them”

Endnu en Henrik
Endnu en Henrik
9 years ago

Man kan ikke undgå en lille klump i halsen, når man ser de flotte billeder og den værdige og fortjente modtagelse.

Hold da helt kæft, hvor er jeg stolt af de drenge og piger, som villigt risikerer alt for vores frihed, sikkerhed og fremtid.

Velkommen hjem!

Mette
Mette
9 years ago

Netop, det er lige s√• √łjnene dugger.

Tusind tak for indsatsen, vi er så stolte over jer. Og tak til Snaphanen der var på pletten og tog de flotte billeder.

Forklar mig venligst, er det kårder, der er trukket? Er de kun til den slags anledninger, og hvem har ret til at bære dem?

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Mette

En fantastisk sang om dette svære valg og risikoen

Bag Facaden – ST√ėTTESANG “Der hvor du g√•r”
http://www.youtube.com/watch?v=rv5gdRPsQkg

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Mette
Skjoldungen
9 years ago
Reply to  Mette

Tak til Snaphanen for at ogs√• vi ikke-k√łbenhavnere kan se med! – Og Mette, det er ikke k√•rder, men sabler. I virkeligheden blot ceremonielle pyntesabler som et levn fra gamle dage. Riget fattes penge og man har ikke l√¶ngere r√•d til at ikl√¶de vore soldater “udgangsuniformer” – endsige galla-uniformer. Derfor m√• man alts√• paradere i kampuniform. Men jeg vil give dig medhold i at det virker malpalceret med disse pyntesabler – specielt n√•r man ikke samtidig marcherer med skuldret gev√¶r og opplantet bajonet. Hvoraf ogs√• fremg√•r, at det kun er officerer der b√¶rer sabel. Undtagelsen er de korte sabler som… Read more »

Henning
Henning
9 years ago
Reply to  Skjoldungen

Jeg m√•tte lige s√łge lidt efter huggerter og sabler, for jeg ikke t√¶nkt p√• at gardernes sabler var af typen huggert, men jeg er ikke ekspert p√• sabler og sv√¶rd. Da jeg var garder for ti √•r siden hed de sabler, og man gejlede dens sabelskede, og man skulle binde sabelkvasten korrekt p√• efter man havde pudset h√•ndtagets messing, s√• jeg har aldrig t√¶nkt den var noget andet, men den er selvf√łlgelig kortere end officerernes sabler. Gardernes sabler er krigsgods fra Napoleonskrigene h√łrte jeg en gang. De er ogs√• kun til pynt. Det er bajonetterne m√•ske ogs√•, men de kan… Read more »

Mette
Mette
9 years ago
Reply to  Skjoldungen

Skjoldungen og Henning. Tak for svar. Jeg kunne ikke se, at sablerne krummede og syntes i det hele taget, at de s√• noget kleine ud. P√• min farfars soldaterbillede m√• det vist v√¶re en huggert, han er forsynet med, den g√•r ham kun til kn√¶et, og han var ikke ret h√łj. S√• l√¶rte jeg det.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Den fulde version

http://www.youtube.com/watch?v=G-gwvBrKS0U

Og den engelske udgave med James Sampson

http://www.youtube.com/watch?v=RQV2dFK9_mE