11
apr
Seneste opdatering: 11/4-12 kl. 2304
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ogs√• i Danmark overrasker bildene. Den danske tabloid-avisen BT har intervjuet advokat Bj√łrn Elmquist, som sier dette:- Disse bildene er uvanlige og i og for seg usmakelige. Jeg har aldri v√¶rt ute for noe lignende. Kanskje man kan finne p√• noe slikt i USA, men jeg kan simpelthen ikke finne noe legitimt form√•l med slike bilder. Rett nok skriver BT at det er snakk om PR-bilder, men det er det alts√• ikke. Ogs√• avisen Berlingske plukket opp saken, og prioriterte den som hovedoppslag p√• sin nettutgave onsdag morgen.Kritiserer Breiviks forsvarerteam for √• stille opp som fotomodeller. Defending Breivik: Get ready for Scandinavia’s newest crime drama starring mass killer‚Äôs deadly serious legal team

Jeg har nogle gange kaldt det “Cirkus Breivik”, men hvis jeg s√• TV ville jeg m√•ske som aviserne kunne associere til “Borgen” eller “LA-law”, som, jeg ikke kender. Jeg bliver mere og mere bekymret for mandag den 16.4. Hvad skal de efterladte mene om dette PR-fremst√łd, og hvordan rimer det med sagens alvor? Skal Breivik ikke have lov at komme i sin kommand√łruniform eller kjole og hvidt? ER det en annonce for en international toppost? Skulle man udbede sig en psykolog-udtalelse p√• advokat Lippestad, nu hjernevriderne alligevel er i gang?

Hvad ang√•r selve hovedpersonen – hvis man t√łr kalde ABB det – s√• siger psykiatriprofessor Levander idag at “den nye rapport er uprofessionel” og at “Det finns en √∂nskan om att han ska vara frisk och ond, snarare √§n sjuk och missf√∂rst√•dd.” (Man kan h√łre Levander i SR her.) Er det tilf√¶ldet, g√łr Norge hverken psykiatrien som videnskab eller historien nogen tjeneste. Men der er st√łrre ting p√• spil lige nu end psykiatriens anseelse, ligesom der var i 1945, da Norge skulle bruge en nationaldigter med “varigt sv√¶kkede sj√¶ls√¶evner.” Det fik de – hokus-pokus. Den sv√¶kkede mand skrev derefter en af det 20 √•rhundredes m√•ske 100 mest ber√łmmede b√łger. Alt for mange manipulationer og fejltagelser, vil g√• igen og plage Norge i en lang eftertid. Man vil jo n√łdigt kalde jurister og psykiatere for magtens luderkarle, men s√• kunne de jo selv g√łre lidt for, at udtrykket ikke lagde sig selv til rette p√• ens tunge.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Wat een vertoon van narcistische ijdelheid deze rechtszaak gaat worden blijkt alleen al uit de glamourfoto’s die de advocaten van zichzelf lieten maken. Hoe durf je, in het aanzicht van al die vermoorde kinderen. Ook ijdel is de vader van Breivik, […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
9 years ago

SYNOPSIS-OLSEN

Den type mennesker findes, altså de bundsolide!

Hvis vi skal have den type mennesker til at p√•tage sig politiske og andre hverv, s√• skal vi f√łrst have styr p√• pressen som efterh√•nden har udartet sig som de der “bestemmer” politisk, som meningsdannere osv..

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
9 years ago

Oh, snap! som min datter ville sige.
Okay, s√• hans narcissisme er ikke det v√¶rste. Men alligevel. Jeg tror faktisk han er syg, samtidig med at han har en pointe. Det syge er m√•ske mest hans l√łsningsmodel.

Ulla N√łrtoft Thomsen
Ulla N√łrtoft Thomsen
9 years ago

Jeg har aldrig forstået al den snak om, at Breivik skulle være mere narcissistisk end alle os andre. Han, der ellers er så anakronistisk, at man vurderer, at han er vanvittig, har vel intet træk, der er mere normalt end den smule narcissisme, der kommer til udtryk gennem lidt plastikkirurgi, lidt vel store karriereplaner og lidt selviscenesættelse gennem billeder..? Det er ikke på det punkt, han adskiller sig.

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Ulla Lauridsen efterlyser “noget af substans”
Her er et h√•rdt sp√łrgsm√•l : Hvordan mon vi vil opfatte Breivik om 50 √•r ? Vil hans navn v√¶re et sk√¶ldsord som “Quisling” , eller vil det st√• p√• vore b√łrneb√łrns T-shirts ?

Marie
Marie
9 years ago

At Lippestad og co. gav omkring 50 interviews forleden, bekr√¶fter blot, hvad denne tr√•d handler om: marketing. Det startede meget tidligt med disse interviews til mange slags medier, og Geir Libbestad og Vibeke Hein B√¶ra er blevet bygget op som helte i en tv-serie, der mere og mere ligner en grusom udgave af Ally McBeal. Indimellem f√•r teamet endda tid til at causere p√• bl.a. Norges handelsh√łjskoler, hvor mange af fremtidens virksomhedsledere er under uddannelse. Et hurtigt indtryk af de markante selvmodsigelser, der pr√¶ger disse interviews, f√•r man i en lille video fra NRK‚Äôs Kultur- og underholdningsafdeling. L√¶g m√¶rke til,… Read more »

Patrick Kingsley
Patrick Kingsley
9 years ago

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/4/11/1334166171416/Breiviks-defence-team.-001.jpg Breivik’s defence team. Photograph: Heiko Junge/AP —————————————————————————- Why do Breivik’s lawyers look like they’re in a Scandinavian crime drama?A newspaper photograph of the defence team makes them look like slick successors to Sarah Lund et al It’s an incongruous image. The four well-coiffed Norwegians, pictured, look like they are the stars of the latest Nordic crime drama. But while the reality is not all that different, it’s far more sobering: Geir Lippestad, Vibeke Hein Baera, Tord Jordet and Odd Ivar Groen are the lawyers for Anders Behring Breivik, the rightwing extremist who confessed to slaughtering 77 people in Oslo… Read more »

Marie
Marie
9 years ago

Se lige her, 800 akkrediterede journalister.

http://www.document.no/2012/04/generalprove/

Crass B√łrsting
Crass B√łrsting
9 years ago

De advokater er vist hverken kloge eller taktfulde i noget overdrevent m√•l. Men – som flere bem√¶rker herover – er det pudsigt, at kritikken kommer fra Bj√łrn Elmquist, en selvforelsket, medieleflende, lyser√łd klovn i s√¶rklasse. Mon ikke Elmquist hjertensgerne havde stillet op for Breivik, Charles Manson eller Pol Pot – og f√•et det maximale cirkus ud af det – hvis chancen havde v√¶ret der?

Nielsen
Nielsen
9 years ago

Hvad er det man kalder en flok l√¶nkede advokater i bunden af en s√ł?

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
9 years ago

Hvad med at vi lige taler om noget, der har mere substans? Breiviks mentale tilstand. Jeg synes, det er ganske vigtigt. Jeg har l√¶st hans manifest, og det er tydeligt, at han er forstyrret, f√łrst og fremmest narcissistisk. Jeg ved ikke hvor alvorligt det er, verden er jo fuld af ‘h√łjtfungerende narcissister’. Og alle hans planer taget i betragtning er det helt tydeligt, at han vidste, at hvad han gjorde var ulovligt. Jeg er naturligvis ikke psykiater, men jeg synes bestemt ikke vi kan afvise, at han faktisk er syg. Det g√łr faktisk en forskel, men han skal naturligvis sp√¶rres… Read more »

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen

Dette har da i h√łj grad substans. Har du ikke forst√•et, at der er k√łrt en h√łjpotent politisk sag i stilling, og at resultatet kan f√• betydning langt ud over Norges gr√¶nser?

Hvad Breivik ang√•r, er resultatet med den nyeste norske lovgivning fastlagt p√• forh√•nd. Han bliver buret inde – formodentlig p√• livstid – uanset hvad retssagen munder ud i. Det er alene et sp√łrgsm√•l, om han skal under psykiatrisk behandling p√• en lukket afdeling, eller om han skal i f√¶ngsel.

Jeg vender tilbage til emnet Lippestad om en time eller to, når jeg har tid.

trackback

[…] To understand the context of the image above, first pay a visit to Steen‚Äôs place. He has posted the promotional photos of Anders Behring Breivik‚Äôs legal defense team. […]

Marie
Marie
9 years ago

Vi har ikke misforst√•et noget, og uanset hvad vi mener i Danmark, er de billeder allerede p√• vej verden rundt. For mig at se kan der ikke herske tvivl om, at Advokatfirmaet Lippestad fra starten har k√łrt en benh√•rd socialdemokratisk markedsf√łringspolitik, der, hvad metoderne ang√•r, er lige efter bogen. http://en.wikipedia.org/wiki/Promotion_%28marketing%29 Resultaterne har da heller ikke ladet vente p√• sig, Lippestad blev fx allerede k√•ret for¬ę√Örets prestasjon¬Ľ i 2011 i Finansavisens √•rlige advokatk√•ring. http://no.wikipedia.org/wiki/Geir_Lippestad I efter√•ret havde advokatfirmaet stadig en relativt up√•faldende hjemmeside, om end den oplyste, at (den socialdemokratiske ejer og politiker) Geir Lippestad havde f√•et et ‚ÄĚben‚ÄĚ overdraget af… Read more »

Vagn Henning
Vagn Henning
9 years ago

Skulle jeg forarges over billederne? Helt √¶rligt, at Bj√łrn Elmquist ikke skammer sig! Om nogen har han forst√•et at profilere sig selv som forsvarsadvokat. Ingen forbryder er gemen nok til at Hr. Elmquist kan f√• ham frikendt p√• en teknikalitet og bagefter sl√• sig op som Den lille Mands forsvarer mod det onde system.

Jernhesten
9 years ago

M√• indr√łmme at jeg ikke kan se problemet.

Lippestad er selvstændig erhvervsdrivende Рikke offentlig ansat.

N√•r en gammel radikal politikker Bj√łrn Elmquist syntes billederne er usmagelig, s√• kan man ogs√• godt g√• ud fra at de rimelig gode..

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  steen

Jeg har et indlæg liggende til godkendelse. (flere links).

Marit
Marit
9 years ago

Som norsk har jeg bare en kommentar til disse “fotomodellene” av noen advokater : SMAKL√ėST !
Rettssaken vil bli et sirkus uten like, som vil koste 2.5 millioner pr dag.

synopsis-olsen
9 years ago

Fin skarp kommentar Steen! Alt kommer til at dreje sig om mediepromovering, uanset alvoren i sagerne. Toppolitikeres leflen foran kameraer i TV-programmer som f.eks. ‘Vild med Dans.’ Deres hensl√¶ngen i sofaer til interviews med bizarre TV-v√¶rter, der kr√¶ver kvikke svar. Deres udstilling af sig selv som latterlige joggere og motionsfreak. En Putin og Obama med bar overkrop og s√• videre osv. Den nye chef for Verdensbanken som optr√¶der som rappende rummand i en video. Den t√•be skal forvalte store dele af verdens√łkonomien. Giv os en helt ‘normal’ person der er bundsolid, gerne ekstrem kedelig, men samtidig en man kan stole… Read more »

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  steen

Du mener vel The Sun. ūüôā

Inclusion is just an illusion, som de siger p√• “The thick of it” – BBC serie fra 2005. Den bedste serie, der nogensinde er lavet, skrev The Times. De m√• have forglemt sig.

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  steen

Værre. Det var derfor, jeg foreslog The Sun.

Det er frygtelige billeder, er de da g√•et helt fra sn√łvsen.

Marie
Marie
9 years ago

Hov, Steen, der snuppede du den historie, jeg har samlet samme til i længere tid. Min skulle have haft overskriften

FRA HUSMANDSADVOKAT TIL MARKETINGCHEF.

Tonen er slået an, og den skal blive fulgt op.

http://www.youtube.com/watch?v=AR-KbvXvBd8

Thomas Nydahl
9 years ago

Oavsett hur det g√•tt till kan v√§l aldrig en v√§lutbildad advokat vifta bort resultatet. Detta √§r det definitiva trendbrottet i nordisk offentlighet. Steen, du har haft r√§tt hela tiden betr√§ffande “Cirkus Breivik”. N√§r jag ser dessa kusliga bilder – de p√•minner mig b√•de om helt nya tv-serier som Mad Men och lite tidigare Dr. House – som vore de ett g√§ng mannek√§nger Dressman eller n√•gon v√§rre, s√• f√∂rst√•r jag att offentligheten befinner sig i en brant utf√∂rsbacke. Ingen bortre gr√§ns finns f√∂r hur man kan markera sitt revir. Vi talar om en extrem terrorist och massm√∂rdare. Hans f√∂rsvarare ska nu… Read more »

Santor
Santor
9 years ago

Der er vist lagt op til det helt store cirkus.

Men, lur mig om det ikke er fotografen der har foreslået den opstilling vi ser på billederne.

Santor
Santor
9 years ago
Reply to  steen

Enig ūüôā

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  Santor

Det er bare en ting jeg som norsk synes om disse “fotomodellene” : TOTALT USMAKELIG !

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Anonymous

I advokat Lippestads f√łrste intervju, ang√•ende Breiviks status, san han at terroristen var sinnssyk. Senere uttalte han at vedkommende var tilregnelig. Ikke s√¶rlig betryggende at det er s√• lett √• skifte mening. Det h√łrer til historien at Lippestad er aktiv, tillitsvalgt Arbeiderpartimann.
Man kan undre seg over forsvarerens √łnske om √• fremst√• som fotomodell.