15
jun
Seneste opdatering: 17/6-12 kl. 1513
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hvide Lam på Kultorvet er et af byens ældste værtshuse, grundlagt i 1807.Fire trin ned og pas så på ikke at falde over musikerne. De sidder lige indenfor døren i venstre hjørne og høvler new orleans-klassikere og traditionals seks dage om ugen. Bemandingen veksler, og der er ingen scene. Til gengæld sidder der en udklippet overskrift fast med et par stykker tape, der har hørt lidt af hvert, bag orkestret: Show Time! Hvide Lam (mobilvideo, se i HD)

Tænk hvis den lommeteknik havde været til rådighed, da Thad Jones Eclipse spillede i Vognporten hver mandag for 30 år siden. Eller da Armstrong spillede i Forum i 1959. Eller da Hendrix spillede i Falkonercentret i 1969. Eller da Steppeulvene spillede i Valhalla på Bakken hele sommeren i 1967. Fotografiske fortrydelser, mens man var anderswo engagiert. Jeg hørte det atsammen, men jeg var ikke optaget af at dokumentere det. Det er måske også meget forlangt, at man hver gang skal vide, når man er vidne til historie. En hel del passerer uden at man opdager det. De vil tilgive os. De er ligeglade, det er deres ret.

“For 50 år siden ville de have kaldt os konservative”

WIIG

Foran Gl. Holtegård. “Den er erotisk” sagde min veninde. Hun er 86 år. “Ja”, sagde jeg. “Så det sprøjter og ad Helvede til.” Svend var sådan, eros hele vejen. Jeg tilsluttede mig en rundviser, jeg hørte på hende, det lyder Satans sofistikeret. Jeg så på forsamlingen. Så slog det mig. 35 kvinder, ikke én mand. De kan ikke være enker allesammen. Hvor er mændene? Svend var en mand, helt ustyrlig med kvinder. Kunstpublikummet er kvinder. Har mænd og kvinder en fælles fremtid? Er mændene ikke døde i forvejen, så har de trukket sig. Kønsdebat ligger ikke til mit højreben, selvom jeg har været lige så exet med kvinder som Svend siden fire-års-alderen, er der ikke længere nogen jeg kan spørge. Det må sejle som det bedst kan. Er der nogen, der vil være med, kan de komme an. Hvis ikke kan de kønsdebattere på Berlingske blogs eller i Sverige. Men kærligheden, fortryllelsen…. SVEND WIIG HANSEN Rå figur Fotos © Snaphanen.dk, klik f. helskærm.

Fotos: Svend Wiig Hansen, Kastrup Kirke og Rødovre, 1979 – 1983 – 1993.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Magnus A
Magnus A
8 years ago

Ett transkript på Paul Weston-videon fanns visst här:

http://vladtepesblog.com/?p=49197

Thomas
Thomas
8 years ago

Wiig-Hansens skulptur ligner en hundelort på steroider

bowlaren
8 years ago

Den Svenska regeringen vill ha arbetsinvandring till Sverige , men varför vill man ha hit människor från U-Länder, varför har man inte högre krav ?
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  bowlaren

Du forstår ikke, Bowlaren. Den svenske regerings bestræbelser går BÅDE i retning af arbejdskraftsindvandring og skabelse af nye arbejdspladser. Det er dette sidste formål, u-landsindvandringen tjener.

Almindelige svenskere skal ikke være så bekymrede. Sveriges folkevalgte autoriteter ved skam nok, hvad de gør.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Ja. “Det Hvide Lam” er også een af mine små “københavner-hemmeligheder” 😉

Men nu er den altså sluppet ud …

– – –

GottesWerk
GottesWerk
8 years ago

Uhyrlig ikke-sag fra Sverige: http://avpixlat.info/2012/06/16/mordhotade-jimmie-akesson-sd-ar-inbjuden-till-almedalsveclan/#disqus_thread Gang på gang har en halv-kendt rapper, Sebastian “Sebbe” Stakset, truet Jimmie Åkesson og andre SD’ere på livet. Han optræder med en t-shirt hvorpå Aakesson bliver dræbt (se billede). Han udtaler på Twitter, at han vil torturere Åkeson i 3 døgn og derpå SLÅ HAM IHJEL! Man de tager det ikke engang seriøst i Sverige?! Ja, det er som om myndighederne ligefrem håber på, at nogen vil gøre alvor af truslerne – måske særligt nu hvor SD har udsigt til 10 %. Rapperen er særligt indbudt og skal tale under Almedalsveckan (svarer til Folkemødet på… Read more »

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Tak for hyggelig film fra Kultorvet. Glædeligt at se så mange gæster nær lukketid. Er det stadig den en-armede vært, der styrer butikken?

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x