8
aug
Seneste opdatering: 8/8-12 kl. 2219
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det der står på forsiden af enhver avis, er næsten automatisk ikke- blogstof, men mindre man kan tilføje noget, der ikke siges andre steder. Pia Kjærsgaards kommende afgang som partileder er af samme grund en ikke-begivenhed, der markeres med en hyldest i Danmark som om hun allerede var død. Lars Løkkes og Søren Pinds honnør er betegnende for de mange roser, Kjærsgaard får. Nå ja, bortset fra Enhedslisten og Politiken, der ikke holder sig tilbage fra at mene at “hun er en demagog, som vi aldrig har været personlige eller hårde overfor.” Avisen i Danmark, der har ført den mest svinske personhetz af alle. SE f.eks. Politiken tegning november1997. Når nydeligheden smider hæmningerne, så kan den normale pøbel godt gå hjem og vugge, og Bo lidegaard lider enten af amnesi, han har ikke læst sin egen avis i 25 år eller også er sandhed og løgn bare hip som hap.

Kjærsgaard går blot, fordi det er det rigtige tidspunkt. Efter næste valg kommer efter al sandsynlighed en lang periode med DF muligvis i regering, uegnet til generationsskifte, og hun er for klog en kone til at forlade jobbet som f.eks. en Mona Sahlin eller Håkon Juholt. En rigtig leder komponerer selv sin skæbne.

I svenske medier er sandheden også subjekt for frie fortolkninger, rubrikkerne balancerer på kanten af ren løgn. De tangerer næsten forsiden fra 14 november 2007 om Kjærsgaard: I dag forlorar hon makten – inden valghandlingen i Danmark overhovedet var gået i gang. Som bekendt adlød danske vælgere ikke Aftonbladets såkaldte journalister. Der kommer sikkert dem der er værre, når meningsmaskinerne først er kommet op i omdrejninger.

Selv har jeg oplevet Kjærsgaard et antal gange i små forsamlinger og ved interviews, hvor hun har vist en varme og en charme, der sjældent kom med på TV før nu i de senere år. Hun har et stort klaviatur at spille på, og først og fremmest har hendes naturlige folkelighed og fine gehør for andre aldrig forladt hende. Det er egenskaber man ikke kan lære på noget kursus. Hendes utrolige karriereforløb i dansk politik må have været den ene bitre torn i øjnet efter den anden på over-Danmarks pseudointellektuelle hofsnoge. Jeg tør godt love dem og svenske medier, at de ikke slipper af med Pia Kjærsgaard de første ti år.

Danmarks Radio kan godt følge med den svenske propagandamaskine. På DR’s hjemmeside kan man læse en tilsyneladende uvildig ‘ekspertkommentar’ og et skarpt angreb på Pia Kjærsgaard af ‘kommunikationskonsulent, retoriker’ (studerende) Anissi Thorndal Ghazaleh. DR public service kommer ikke med den forbrugeroplysning, det ville være at fortælle at Ghazaleh er et aktivt medlem af Enhedslisten, tidligere af Socialistisk Ungdoms Front og af den revolutionære, udenomsparlamentariske ungdomsorganisation REBEL samt med i Initiativet mod Statsracisme, selvom den kvikke læser nok lugter lunten uden at DR spiller med åbne kort. Det er ikke public service – det er Danmarks Radio.(Anissi Thorndal Ghazaleh i valgkampen 2011)

– Fra begyndelsen har partiet brugt den samme fortælling som ramme for stort set alt, hvad de har sagt. Fortællingen er baseret på, at det DF kalder “danskerne” er truet af “muslimerne”. De deler altså befolkningen op i to adskilte, modsatrettede grupper: danskere og muslimer, og skaber dermed en følelse af os mod dem. Partiet har ifølge Anissi Thorndal Ghazaleh gennem fortællingen formået at skabe frygt og fjendebilleder, fordi adskillige danskere har taget synspunktet om dem og os til sig. Det har haft den konsekvens, at det blevet i orden at tale om muslimer som en problematisk gruppe uden at skelne til, at muslimer ikke er en ensartet gruppe, er lige så forskellige som alle andre danskere, siger kommunikationskonsulenten og tilføjer:

Det gør det svært for de muslimer, der gerne vil være mere danske, for flere af dem har en følelse af, at de ikke kan blive lukket ind i dansker-gruppen. Samtidig fremhæver Anissi Thorndal Ghazaleh, at særligt Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Straarup har kæmpet for at blive stuerene. De har spillet på frygten for det fremmede, men sjældent direkte. Og det har været helt bevidst. De er mestre i at antyde på en diskret måde, så folk har svært ved at argumentere mod dem eller kritisere dem for racisme. De siger for eksempel ikke, at dansk kultur er truet, men at vi skal bevare danskheden, siger hun. Retoriker: Pia K skabte fortællingen om dem og os

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
offshore bank account
7 years ago

Pia Kjaersgaard är 65 år och har varit ordförande i 17 år. Hon stannar i politiken och väntas tillträda på en nyinrättad post som partiets högst ansvarige för den ideologiska inriktningen.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

“Kjärsgaard lämnar (forlader) partiet” ?!?!? 😀

Lost in translation eller bare svensk PK-journalistik, når den er allerværst
og mest virkelighedsfjern, hvor ønsketænkningen tager helt overhånd? 😀

Ligesom dengang med det danske valg i 2007, hvor den svenske “tidning” Aftonbladet
allerede kunne meddele de forbløffede læsere valgresultatet på forhånd. Men det var
naturligvis bare desperat PK-ønsketænkning från Olle Svenning & co.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1229258.ab

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  steen

Man tror jo næsten ikke sine egen øjne, selv om det hele naturligvis er meget forudsigeligt, som du så rigtigt siger 😀 Jeg kan sgu ikke altid rigtigt finde ud af om de vitterligt selv tror på våset, eller om de godt selv er klar over deres bedrag over for det svenske folk. Ha, nogen burde jo konfrontere ham med disse vanvittige påstande og hans ønsketænkning, den dag – formentlig inden for en ikke al for fjern fremtid – , hvor DF står til 16-17 % af stemmerne – eller mere – og overhaler et dødeligt såret S i frit… Read more »

Maria Due
Maria Due
7 years ago

Åh, må vi lige være her. De radikale bliver da også værre og værre, ikke mindst kvinderne. Som modgift til alt det bavl får I her et citat fra selveste Politiken, hvortil direktøren for Gyldendals bogklub Tine Weppler udtaler: “Når kvinder har læst én bog om Anden Verdenskrig, synes de, at de har fået viden om emnet, og derpå søger de noget andet. Når mænd har læst en bog om Anden Verdenskrig, vil de typisk give sig til at lede efter yderligere en masse bøger om emnet”. Ja, sådan er det nemlig tit, og det er noget af det, der… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Maria Due

Hmm, var mand nummer et muslim 😀

Maria Due
Maria Due
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Hmm. 🙂 Vi kan i dag læse i avisen, at siden 2008, dvs. i løbet af ingen tid, er hvert femte job forsvundet i industrien. Det betyder bl.a., at der ikke bliver plads til nye ufaglærte i fremtiden. Ikke desto mindre er det sådanne typer fra Mellemøsten og Afrika, at ikke mindst kvinder som Anna Me Allerslev og Zenia Stampe samt ovenover dem Margrethe Vestager ikke kan få nok af. En uhyggelig stor procentdel af dem går ud af skolen uden at kunne læse og skrive, hvoraf man må konkludere, at selv om nogen skulle være lovligt forhindret, så er… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Fra den muntre afdeling 😀 Radikale vil have kønsneutrale cpr-numre og pas ————————————————————————————- Hvorfor fanden flytter de radigale ikke bare til Sverige i stedet? Der har man det sikkert allerede eller er tæt på at få det Hvor mange transpersoner findes der egentlig? Er dette overhovedet noget reelt problem, eller er det mon bare noget SCN kommer med for at kunne dyrke sin tilsyneladende endeløse radigale selvgodhed? ——————————————————————————————- http://www.b.dk/nationalt/radikale-vil-have-koensneutrale-cpr-numre-og-pas Vores pas og cpr-numre skal ikke sladre om vores køn, hvis det står til de radikale. Partiet ønsker at tilgodese transpersoner. Af Birgitte Rahbek 9. august 2012, 11:19 Mænds cpr-nummer ender… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

“(…) uden at skelne til, at muslimer ikke er en ensartet gruppe, er lige så forskellige som alle andre danskere”. Man tror næsten ikke, hvad man læser. Har muslimer ikke temmeligt gennemgående fællestræk, der adskiller dem fra os på yderst problematisk vis? Hvorfor skal vi udsættes for en simpel benægtelse af fakta? End ikke et ærligt forsøg på gendrivelse af DFs præmisser er vi værd. Vi spises blot af med en højrøvet konstatering af, at DF er et gennemført manipulerende parti, der alene virker i den hensigt at føre flest muligt mennesker bag lyset, for at fremme et irrationelt had-motiv.… Read more »

nobody
nobody
7 years ago

Det är bara att hoppas Pia Kjærsgaards mantel kan fyllas ut av efterträdaren.

trackback

[…] Met dank aan Snaphanen.dk […]

Thomas Nydahl
7 years ago

“En rigtig leder komponerer selv sin skæbne.” Jag tror att dessa ord av dig Steen, sammanfattar det på ett mycket bra sätt. Pia K. har väl aldrig låtit sig styras av tillfälliga vindar eller mediala manipulationer. När hon avgår som partiledare kommer jag förvisso att sakna henne, men samtidigt minnas att hon är den enskilde danske politiker jag högaktar mest. Det finns egentligen bara en annan som jag haft så höga tankar om, den forne kultur- och utrikesministern Per Stig Møller. Jag har mer än en gång haft skäl att skriva om honom, som här: http://nydahlsoccident.blogspot.se/search?q=kulturminister Inte borde man tala… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Hun er jo hamrende intellegent!
Thulesen-Dahl som ny leder og hende selv som værdiordfører – så får hun et langt større spillerum og kan tale direkte til dem, der deler hendes holdninger, uden at partiet kan beskyldes for populisme eller mangel på seriøse politiske løsninger. DF kommer endog særdeles styrket ud af denne manøvre!

Erling
Erling
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Uheldig slåfejl, men du har helt ret. Det er et Columbus-æg, een af den slags træk enhver kan se det indlysende i, når først man har fået det vist og det vidner om en selvdisciplin og politisk målrettethed, jeg sandt at sige ikke havde tiltroet hende.

Maria Due
Maria Due
7 years ago

Vi har i de senere år haft alt for rig lejlighed til at se, at det kan gå helt galt, hvis man både er partileder og minister. Det fejl tror jeg ikke, at Pia Kjærsgaard har lyst at gentage.

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  Maria Due

Rettelse: Hvis man er UDENRIGSminister og partileder på samme tid. Både Fogh Rasmussen og Lars Løkke klarede da dobbelt-funktionen som statsminister og partileder glimrende.

Maria Due
Maria Due
7 years ago
Reply to  Anonymous

Synes du virkelig! Fogh fik alt for meget magt, og de fleste Venstrefolk blev efterhånden tæsket på plads som mere eller mindre nikkedukker. Efter Foghs sortie gik der lang tid, hvor ingen kunne samle sig sammen til noget og da slet ikke Løkke.

Det begynder også at blive pinligt, at Løkke fortsat ligger i hængekøjen, for der er usædvanligt mange muligheder for at spidde vor inkompetente regeringen.

Santor
Santor
7 years ago

Rofl …..

Svenske medier er jo skandaløst løgnagtige!

Det tror da fanden at Svenskerne ikke kan forholde sig til virkeligheden når de får serveret nyhederne som et udskilt sekret af medie-elitens synspunkter.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x