15
aug
Seneste opdatering: 16/8-12 kl. 1152
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Røvere efterlyses: Fire unge gik amok i voldsorgie på Hovedbanegården, hvor to mænd blev overfaldet og en skubbet ned på togskinnerne Morten Uhrskov: Medierne er helt principløse i omtalen af indvandrere.

Sverige runder 9.5 mio. indbyggere

Siden 1992 er folkemængden øget med en million:

Befolkningsstatistiken för första halvåret visar på en fortsatt stabil folkökning. Under våren passerade vi 9,5 miljoner och den sista juni uppgick folkmängden i Sverige till 9 514 406 invånare.

Under årets första sex månader invandrade 45 270 personer. Det är något fler jämfört med samma period förra året. Som en följd av oroligheterna i Syrien och Afghanistan har invandringen av medborgare därifrån ökat med nästan 70 procent från respektive land. Antalet födda barn har ökat för varje år under 2000-talet. Undantaget var 2011 då det föddes färre barn än året innan, men detta verkar endast vara en tillfällig nedgång. Under första halvåret 2012 föddes 57 428 barn vilket var 743 fler än föregående år. Antalet avlidna uppgick till 47 467 personer. Befolkningsstatistik, 1:a halvåret 2012: Fler invandrar från Syrien och Afghanistan

»Islam er kun én ting«

Det må man ikke sige for de hjemlige apologeter og islamologer, men over halvdelen af verdens muslimer siger det. Hvem har ret ? Lægen eller patienten? Ny PEW undersøgelse:

According to the Pew survey results, a majority (more than 50%) of Muslims in 32 of 39 countries believes that “There is only one true way to interpret the teachings of my religion.”

Recent results of the Pew Research Center’s Forum on Religion and Public Life multi-year survey of beliefs and practices by the world’s Muslims that were published 8 August 2012 are remarkable in a number of respects. First of all, the broad scope of the project—based on 38,000 face-to-face interviews conducted with Muslims in 39 different countries and territories—ensured a wide range of opinions from a diverse sampling of Muslim communities. The results, however, show a high level of agreement about one of the most debated issues concerning Islam: Whether Muslims believe Islamic teaching is subject to various “interpretations” or only one. As Islamic teaching is derived from the Qur’an, the Sira, and the ahadith (which together are the main sources for Sharia, or Islamic law), in essence this was a question about Muslim beliefs about the fundamentals of their faith.

The highest levels of agreement with that statement were found in places perhaps not expected to score at or above the 75% mark: Bosnia-Herzegovina (in the heart of Europe) and Tajikistan (in Central Asia). Three of the most populous Muslim countries—Indonesia, Malaysia, and Pakistan—all scored above 70% agreement on the oneness of Islamic doctrine, a level of orthodoxy that tracks well with Pakistan’s jihadist image, but may come as a jolt to those who still think that Islam’s East Asian strongholds are somehow more willing to diverge from core Islamic doctrine than their Middle Eastern co-religionists.

In fact, Indonesian Muslims’ 72% level of agreement that there is “only one true way to interpret” Islam places them just a few points behind Egypt and Jordan, with 78% and 76%, respectively. It was the Sub-Saharan African Muslims who posted the strongest display of Sharia adherence, however: All 16 survey countries from Mali and Nigeria in West Africa to Ethiopia, Kenya, Mozambique and Tanzania in the east scored above the 50% mark of agreement on the “one true” interpretation question. Pew Research Institute Releases Telling Survey of World’s Muslims

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
9 years ago

Kære Emeritus.

Tak for de pæne ord. Det er pudsigt, at du skriver om Rinds Herreds knaber, for dem har jeg hørt om. En slægtning af mig ejede for nogle hundrede år siden Hessel på de kanter, og jeg har været der. Det kan være meget morsomt at opsøge steder, hvor ens forfædre og -mødre har boet, og af og til finder man noget, som man ikke havde drømt om. Kirkerne er næsten altid et besøg værd, selv de små og uanseelige.

Med venlig hilsen

Anders Den Andre
Anders Den Andre
9 years ago

Jag lägger märke till hur han till vänster ägnar sig åt denna hobby med ena ögat, och samtidigt är sysselsatt med sin mobiltelefon med det andra.

Emeritus
Emeritus
9 years ago

Kære Maria. Per Nyholm er trods alt blevet min yndlingsaversion – indrømmet, en fattig erstatning for salig Tøger Seidenfaden, som havde stort format, men desværre ikke er iblandt os mere. Sondrup bakker ved Horsens fjord! – Ser man det. Det synes jeg, Per har glemt at fortælle os andre i sine idelige bestræbelser på at nedgøre Danmark og de provinsielle danskere for i stedet at binde os en stor, falsk, europæisk historie på ærmet, som han ikke selv kan leve op til. Lidt længere inde i landet end bakkerne ligger for resten Ålestrup og tidligere Rinds Herred, hvor de Rinds… Read more »

Maria
Maria
9 years ago

Rettelse: Jean Monnet professor.

Maria
Maria
9 years ago

Ak ja, Emeritus, spring ham over. Det gør jeg, omend jeg holdt længe ud, fordi jeg mener, at jeg også har en vis pligt til at prøve at sætte mig ind i tankegange forskellige fra mine egne. Men, men. Nyholm er låst i krampagtigt og depressivt ordskvalder. Jeg betragter hans klummer som liberale kuriositeter fra JP’s side. Det dannede optager Nyholm meget, især at fortælle os andre, hvor udannede vi er (i forhold til ham selv). Nuvel, der hvor jeg kommer fra, er sådan en opførsel særdeles udannet, og hans gemyt er jo påfaldende konfliktsøgende, det var fx særdeles tydeligt… Read more »

Emeritus
Emeritus
9 years ago

Europæeren, Per Nyholms drøm om et forenet Europa, den dagdrøm, hvor man som han kan lege, at man skiftevis er østriger i Wien, franskmand i Paris og italiener i Rom, men under ingen omstændigheder dansker i København – herunder dansker på Nørrebro og slet ikke dansker i provinsen. Og hvorfor ikke være dansker i et lille land med budgetdisciplin? Nej, for vi er pr. definition en frastødende, provinsielt tænkende udkantssituation, han som fuldblods-europæer ikke kunne drømme om at befinde sig i. Han har rystet vort støv af sine fødder. Han er skabt til højere mål. Per Nyholms EUROPA. Og dog… Read more »

Maria
Maria
9 years ago

Steen, en farverig dame fylder i dag rundt på Drakabygget.

Peter Andersen
9 years ago

Sverige er et fænomen. Deres placering mellem Finland og Norge uden kontakt til kontinentet, samt deres storebror-konpleks overfor deres naboer og mindreværds-kompleks overfor resten af Europa, giver dem en afmagtsfølelse, som de prøver at opveje gennem en længe ønsket befolkningsforøgelse. Derved prøver de at opnå en slags kosmopolitisk placering ala de lande de ser op til, i et Europa som ser måbende til, herunder selvfølgelig Danmark. Sverige ligger hvor de ligger og vil altid blive set på som en granskovs og klippeudørk – nu med arabere – hvis selvbevidsthed desværre kan ligge på et meget lille sted og som derfor… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Ja, Sverige runder 9,5 mio indbyggere grundet indvaandring, men det er ikke nok for for de to regeringspartier Folkpartiet og Kristdemokraterna. Der skal sættes mere turbo på indvandringen, og det skal åbenbart gøres ved at gøre det endnu mere økonomisk attraktivt at søge asyl i Sverige: “FP och KD vill se över asylstöd Folkpartiet och Kristdemokraterna vill att det ekonomiska stödet till människor som söker asyl i Sverige ska ses över, rapporterar SR:s Ekoredaktion. Grundersättningen, som bl.a ska gå till mediciner, resor, hygienartik- lar, mat och kläder men inte bostadshyra har varit densamma sedan 1994 trots att konsumentpriserna har ökat… Read more »

falkeøje
falkeøje
9 years ago

Det er vist Gyldent Daggry, de kalder sig.

falkeøje

falkeøje
falkeøje
9 years ago

Vi sukker efter et Gyldent Forår efter græsk mønster
over hele Europa!!!

falkeøje