15
aug
Seneste opdatering: 16/8-12 kl. 1152
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

RÞvere efterlyses: Fire unge gik amok i voldsorgie pÄ HovedbanegÄrden, hvor to mÊnd blev overfaldet og en skubbet ned pÄ togskinnerne Morten Uhrskov: Medierne er helt principlÞse i omtalen af indvandrere.

Sverige runder 9.5 mio. indbyggere

Siden 1992 er folkemĂŠngden Ăžget med en million:

Befolkningsstatistiken för första halvÄret visar pÄ en fortsatt stabil folkökning. Under vÄren passerade vi 9,5 miljoner och den sista juni uppgick folkmÀngden i Sverige till 9 514 406 invÄnare.

Under Ärets första sex mÄnader invandrade 45 270 personer. Det Àr nÄgot fler jÀmfört med samma period förra Äret. Som en följd av oroligheterna i Syrien och Afghanistan har invandringen av medborgare dÀrifrÄn ökat med nÀstan 70 procent frÄn respektive land. Antalet födda barn har ökat för varje Är under 2000-talet. Undantaget var 2011 dÄ det föddes fÀrre barn Àn Äret innan, men detta verkar endast vara en tillfÀllig nedgÄng. Under första halvÄret 2012 föddes 57 428 barn vilket var 743 fler Àn föregÄende Är. Antalet avlidna uppgick till 47 467 personer. Befolkningsstatistik, 1:a halvÄret 2012: Fler invandrar frÄn Syrien och Afghanistan

»Islam er kun én ting«

Det mÄ man ikke sige for de hjemlige apologeter og islamologer, men over halvdelen af verdens muslimer siger det. Hvem har ret ? LÊgen eller patienten? Ny PEW undersÞgelse:

According to the Pew survey results, a majority (more than 50%) of Muslims in 32 of 39 countries believes that “There is only one true way to interpret the teachings of my religion.”

Recent results of the Pew Research Center’s Forum on Religion and Public Life multi-year survey of beliefs and practices by the world’s Muslims that were published 8 August 2012 are remarkable in a number of respects. First of all, the broad scope of the project—based on 38,000 face-to-face interviews conducted with Muslims in 39 different countries and territories—ensured a wide range of opinions from a diverse sampling of Muslim communities. The results, however, show a high level of agreement about one of the most debated issues concerning Islam: Whether Muslims believe Islamic teaching is subject to various “interpretations” or only one. As Islamic teaching is derived from the Qur’an, the Sira, and the ahadith (which together are the main sources for Sharia, or Islamic law), in essence this was a question about Muslim beliefs about the fundamentals of their faith.

The highest levels of agreement with that statement were found in places perhaps not expected to score at or above the 75% mark: Bosnia-Herzegovina (in the heart of Europe) and Tajikistan (in Central Asia). Three of the most populous Muslim countries—Indonesia, Malaysia, and Pakistan—all scored above 70% agreement on the oneness of Islamic doctrine, a level of orthodoxy that tracks well with Pakistan’s jihadist image, but may come as a jolt to those who still think that Islam’s East Asian strongholds are somehow more willing to diverge from core Islamic doctrine than their Middle Eastern co-religionists.

In fact, Indonesian Muslims’ 72% level of agreement that there is “only one true way to interpret” Islam places them just a few points behind Egypt and Jordan, with 78% and 76%, respectively. It was the Sub-Saharan African Muslims who posted the strongest display of Sharia adherence, however: All 16 survey countries from Mali and Nigeria in West Africa to Ethiopia, Kenya, Mozambique and Tanzania in the east scored above the 50% mark of agreement on the “one true” interpretation question. Pew Research Institute Releases Telling Survey of World’s Muslims

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
8 years ago

KĂŠre Emeritus.

Tak for de pÊne ord. Det er pudsigt, at du skriver om Rinds Herreds knaber, for dem har jeg hÞrt om. En slÊgtning af mig ejede for nogle hundrede Är siden Hessel pÄ de kanter, og jeg har vÊret der. Det kan vÊre meget morsomt at opsÞge steder, hvor ens forfÊdre og -mÞdre har boet, og af og til finder man noget, som man ikke havde drÞmt om. Kirkerne er nÊsten altid et besÞg vÊrd, selv de smÄ og uanseelige.

Med venlig hilsen

Anders Den Andre
Anders Den Andre
8 years ago

Jag lÀgger mÀrke till hur han till vÀnster Àgnar sig Ät denna hobby med ena ögat, och samtidigt Àr sysselsatt med sin mobiltelefon med det andra.

Emeritus
Emeritus
8 years ago

KĂŠre Maria. Per Nyholm er trods alt blevet min yndlingsaversion – indrĂžmmet, en fattig erstatning for salig TĂžger Seidenfaden, som havde stort format, men desvĂŠrre ikke er iblandt os mere. Sondrup bakker ved Horsens fjord! – Ser man det. Det synes jeg, Per har glemt at fortĂŠlle os andre i sine idelige bestrĂŠbelser pĂ„ at nedgĂžre Danmark og de provinsielle danskere for i stedet at binde os en stor, falsk, europĂŠisk historie pĂ„ ĂŠrmet, som han ikke selv kan leve op til. Lidt lĂŠngere inde i landet end bakkerne ligger for resten Ålestrup og tidligere Rinds Herred, hvor de Rinds… Read more »

Maria
Maria
8 years ago

Rettelse: Jean Monnet professor.

Maria
Maria
8 years ago

Ak ja, Emeritus, spring ham over. Det gĂžr jeg, omend jeg holdt lĂŠnge ud, fordi jeg mener, at jeg ogsĂ„ har en vis pligt til at prĂžve at sĂŠtte mig ind i tankegange forskellige fra mine egne. Men, men. Nyholm er lĂ„st i krampagtigt og depressivt ordskvalder. Jeg betragter hans klummer som liberale kuriositeter fra JP’s side. Det dannede optager Nyholm meget, isĂŠr at fortĂŠlle os andre, hvor udannede vi er (i forhold til ham selv). Nuvel, der hvor jeg kommer fra, er sĂ„dan en opfĂžrsel sĂŠrdeles udannet, og hans gemyt er jo pĂ„faldende konfliktsĂžgende, det var fx sĂŠrdeles tydeligt… Read more »

Emeritus
Emeritus
8 years ago

EuropĂŠeren, Per Nyholms drĂžm om et forenet Europa, den dagdrĂžm, hvor man som han kan lege, at man skiftevis er Ăžstriger i Wien, franskmand i Paris og italiener i Rom, men under ingen omstĂŠndigheder dansker i KĂžbenhavn – herunder dansker pĂ„ NĂžrrebro og slet ikke dansker i provinsen. Og hvorfor ikke vĂŠre dansker i et lille land med budgetdisciplin? Nej, for vi er pr. definition en frastĂždende, provinsielt tĂŠnkende udkantssituation, han som fuldblods-europĂŠer ikke kunne drĂžmme om at befinde sig i. Han har rystet vort stĂžv af sine fĂždder. Han er skabt til hĂžjere mĂ„l. Per Nyholms EUROPA. Og dog… Read more »

Maria
Maria
8 years ago

Steen, en farverig dame fylder i dag rundt pÄ Drakabygget.

Peter Andersen
8 years ago

Sverige er et fĂŠnomen. Deres placering mellem Finland og Norge uden kontakt til kontinentet, samt deres storebror-konpleks overfor deres naboer og mindrevĂŠrds-kompleks overfor resten af Europa, giver dem en afmagtsfĂžlelse, som de prĂžver at opveje gennem en lĂŠnge Ăžnsket befolkningsforĂžgelse. Derved prĂžver de at opnĂ„ en slags kosmopolitisk placering ala de lande de ser op til, i et Europa som ser mĂ„bende til, herunder selvfĂžlgelig Danmark. Sverige ligger hvor de ligger og vil altid blive set pĂ„ som en granskovs og klippeudĂžrk – nu med arabere – hvis selvbevidsthed desvĂŠrre kan ligge pĂ„ et meget lille sted og som derfor… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Ja, Sverige runder 9,5 mio indbyggere grundet indvaandring, men det er ikke nok for for de to regeringspartier Folkpartiet og Kristdemokraterna. Der skal sĂŠttes mere turbo pĂ„ indvandringen, og det skal Ă„benbart gĂžres ved at gĂžre det endnu mere Ăžkonomisk attraktivt at sĂžge asyl i Sverige: “FP och KD vill se över asylstöd Folkpartiet och Kristdemokraterna vill att det ekonomiska stödet till mĂ€nniskor som söker asyl i Sverige ska ses över, rapporterar SR:s Ekoredaktion. GrundersĂ€ttningen, som bl.a ska gĂ„ till mediciner, resor, hygienartik- lar, mat och klĂ€der men inte bostadshyra har varit densamma sedan 1994 trots att konsumentpriserna har ökat… Read more »

falkeĂžje
falkeĂžje
8 years ago

Det er vist Gyldent Daggry, de kalder sig.

falkeĂžje

falkeĂžje
falkeĂžje
8 years ago

Vi sukker efter et Gyldent ForÄr efter grÊsk mÞnster
over hele Europa!!!

falkeĂžje