18
aug
Seneste opdatering: 19/8-12 kl. 1848
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Klik grafik f. stort billede.) – Stadig oftere finder man det udsagn, at Islam er den eneste sande religion. 62 procent af tyrkerne i Tyskland siger, at de foretrækker at være sammen med tyrkere. Næsten halvdelen (46 procent) ønsker at der engang i fremtiden vil bo flere muslimer end kristne i Tyskland.

Det er nogle resultaterne i den repræsentative undersøgelse “Deutsch-Türkische Lebens- und Wertewelten”, hvori 1011 indvandrere med oprindelse i Tyrkiet blev udspurgt telefonisk. Den 300-siders store undersøgelse blev offentliggjort fredag formiddag i Berlin.

De stærkt religiøses andel øger

“Resultaterne taler alt i alt for, at de muslimske religionsværdier øger blandt tyrkerne i Tyskland,” siger den administrerende direktør Holger Liljeberg. Af de adspurgte er 37 procent meget religiøse, blot ni procent kalder sig “ikke-religiøse” som. Andelen af strengt religiøse tyrkere er steget siden 2010. 44 procent beder mindst én gang dagligt, 34 procent overholder alle fem obligatoriske bønner om dagen.

Den største andel af religiøse findes overraskende i den yngste aldersgruppe. “Den yngste generation opviser samlet set en noget mere radikal religiøsitet end den ældre,” siger Liljeberg. De ældre tyrkere er overvejende præget af politisk sekularisme og kemalismen i Tyrkiet.

Især de unge med tyrkisk baggrund er tilhængere af den gratis uddeling tysksprogede Koraner, som radikale islamistiske salafister foretog i tyske byer. 63 procent af de 15 til 29-årige finder  “Læs Koranen!” aktionen meget god eller ganske god. Næsten 70 procent af de ældre tyrkere var imod.

Fordomme mod ateister og jøder

Sammenligningsvis finder tyrkerne Tyskland bedre end Tyrkiet med hensyn til sociale rettigheder, levestandard, uddannelse, mens Tyrkiet opfattes mere beboeligt, attraktivt, tolerant, liberalt og sympatisk. Andelen af dem der ønsker at “vende tilbage” til Tyrkiet er steget til 45 procent.

“De sociale sikringssystemer forhindrer en øget tilbagevandring,” siger Liljeberg. “Dette kan ændre sig ved et økonomisk boom i Tyrkiet.”

Lederen af undersøgelsen finder øgningen af religiøse fordomme bekymrende. Udsagnet “Jeg ønsker at leve i et fremtidigt Tyskland med flere muslimer end kristne” bifalder 46 procent af de interviewede. I 2010 var det kun 33 procent. 25 procent mener, at ateister er mindreværdige mennesker. 18 procent mener at jøderne er mindreværdige. 73 procent finder homoseksualitet ‘særdeles forkasteligt’.Türkische Migranten hoffen auf muslimische Mehrheit (Snaphanens oversættelse) Presseinformation Berlin, 17. August 2012, Deutsch‐Türkische Lebens‐ und Wertewelten 2012, pdf.med grafikker.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] til Snaphanen: Hver 2. tyrker i Tyskland ønsker sig muslimsk flertal Posted on 20. August 2012 by Nicolai Sennels. This entry was posted in Indvandring, Tyskland, […]

Hende
Hende
9 years ago

-Og derfor har de heller ingen gang på dansk og europæisk jord!!! 🙁
Fu.. islam…, og alt det, de(n) står for!

Frank P
Frank P
9 years ago

Anna “Gør plads til sharia” Me-Me Allerslevs seneste dumhed: http://www.b.dk/kronikker/den-ny-vaerdikamp En perlerække af svinere: “Pia Kjærsgaard går af – lad hende tage sine skadelige dagsordener med sig, så vi andre kan komme videre.” “00ernes forfølgelse af etniske minoriteter..” Ja, udlændinge døde hver dag (iflg. Quereshi) “med Kristian Thulesen Dahl i spidsen for Dansk Folkeparti kan den værdipolitiske debat blive endnu grimmere end i 00erne.” Og så: “et nyt dansk sindelag…” Uha-uha, mangler lige “-kontrol” “00ernes diskurs har desværre bidt sig fast både hos meningsdannere, politikere og nogle dele af befolkningen. Her er det nye værdipolitiske flertals engagement afgørende. Sammen skal… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

Mere end hver anden tyrker, ja … Resten kan godt se, at så er der jo ikke nogen til at forsørge dem.

Det endnu mere sensationelle er imidlertid, at meget pålidelige tal viser, at mere end hver anden tysker ønsker sig muslimsk flertal i Tyskland.

– – –

falkeøje
falkeøje
9 years ago

Vil vi undgå at komme under fremmed herredømme, så
kommer vi til at bevæbne os.
Borgerkrigen undgår vi ikke.

falkeøje

Jernhesten
9 years ago

Man kan vel strengt taget ikke bebrejde tyrkere at de ønsker at bo sammen med tyrkere. Det er da ret naturligt, ligesom at danskere ønsker at bo sammen med danskere, somaliere sammen med somaliere osv..

Da de første tyrkiske gæstearbejdere kom til Danmark betegnede man dem som “kulturfremmede”. Mogens Camre var en af de første som allerede i starten af 1970erne advarede om at disse mennesker ikke ville komme til at tilpasse sig det danske samfund. Hans forudsigelser skulle senere vise sig at være meget præcise.

Konklusion: Integrationen virker ikke, og kommer aldrig til det!

Zral Nosh
Zral Nosh
9 years ago

Tyskarna ångrar nog bittert att de lätt sig påverkas av Europas galningar att inte skicka tillbaks “gästarbetarna”…

Bo
Bo
9 years ago

Även Turken i Sverige vill nog vara i majoritet och bli våra nya herrar och förslava oss som de gjorde med andra folkslag förr.

Dock är det så, att stål är stål, krut är krut, bly är bly, och ont är ont;

ont skall med ont förgås.

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  Bo

Hvorfor skulle tyrkere i Sverige ville anderledes, end tyrkere i Tyskland? Eller tyrkere i Danmark?

Mere opsigtsvækkende burde det imidlertid være, at også i Sverige findes der pålidelige tal, der viser, at mere end hver anden svensker – ganske som det er tilfældet i Tyskland – vil have muslimsk flertal i Sverige.

– – –

MIKE
MIKE
9 years ago

Prudentius: Du er satme skarp … Jeg læser Snaphanen hver dag, og jeg elsker at læse dine kommentarer til de respektive post´s. De sætter tit punktum over Iét i slam 😉

MIKE

OBS! Der er mange andre meget intelligente og skarpsindige personager herinde ! Tak til jer alle, og må gud være med os 🙂 God week-end !

Prudentius
9 years ago
Reply to  MIKE

Tak Mike!

Jeg kan ligesom dig simpelthen ikke holde snuden fra multikulturens daglige katastrofer, så jeg er nødt til at reagere/kommentere for ikke at blive ravende vanvittig. Og indtilvidere lægger Snaphanen jo heldigvis tålmodigt kommentarsektion til.

😉

Prudentius
9 years ago

Med andre ord tyrkiske muslimer ønsker at leve som og iblandt… tyrkiske muslimer! Hvilket selvfølgelig højt kvalificere dem til at bo i… Tyrkiet! Og IKKE i Tyskland, Danmark, Sverige, osv. Efterhånden som økonomien i EU bliver stadigt værre og politikerne skal til at fortælle de indfødte befolkninger, at deres sociale/økonomiske sikkerhedsnet skal inddrages, for at den gloriøse og visionære multikultur kan fortsætte med dertil hørende massevoldtægter, overfald, chikane og dundrende udgifter, vil de nok blive bedt om at omdefinere deres “værdier” og det i en helvedes fart. Den dag er nok ikke langt væk. Man vil til den tid kunne… Read more »