20
aug
Seneste opdatering: 26/2-15 kl. 0015
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fra Sletterhage Fyr på sydspidsen af Helgenæs kan man se nordspidsen af Samsø (først i video), helt til Nordspidsen af Fyn og 15 kilometer over Århus Bugt til Århus (sidst i video). Få hundrede meter fra stranden er dybgangen så stor, at verdens største containerskibe kan passere forbi. De lokale følger med på Martime Traffic for at møde op, når særlige skibe passerer. Jeg sad med en anden gammel sømand og glædede mig over det fantastiske syn af et 158.200 tons dødvægt 398 meter langt, 56 meter bredt skib, Evelyn Mærsk (2007), der synes at passere lige foran ens næse. 11.000 containere kan giganten rumme. (Fotos: © Snaphanen, klik f. helskærm)

Udsigt fra Tre Høje, Mols Bjerge

Trehøje-gravhøjene i centrum af den store arealfredning i Mols Bjerge ligger i det måske smukkeste overdrevslandskab som er tilbage i Danmark. Det åbne græsklædte overdrevslandskab med spredt løvtræsbevoksning stammer fra begyndelsen af bronzealderen for 3-4.000 år siden, hvor løsgående kvæg afgræssede arealet, og opbrød den tidligere tætte skovbevoksning. De monumentale og højtliggende gravhøje i Mols bjerge, hvoraf Trehøje blot er de største og mest iøjnefaldende, stammer fra samme tid. Selvom ingen af højene er undersøgt arkæologisk, blev højene sikkert grundlagt over rigt udstyrede egekister med de mest betydelige personer fra bronzealderens høvdingesamfund…..Til de største af bronzealderens gravhøje er der brugt op til ca. 650.000 græstørv. I fladeareal svarer dette til, at tørven fra hen ved 7 hektar frugtbart land skulle afskrælles, transporteres og opstables for blot at bygge en enkelt af storhøjene.Trehøje bronzealdergravplads i Mols Bjerge.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15
Deltag i debatten...

avatar
8 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
PKMacketyJensHMariasteen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
PK
Guest

En bekendt, med mange og lange rejser i muslimske lande , sige een dag:”Hvis vi ikke sender muslimer hjem,
så klarer vi den ikke.”
Pause og han forsatte:”Vi sender ikke hjem.”
Ja, og jeg spørger:” Hvor skal håbet komme fra”?

Mackety
Guest
Mackety

> Steen “Man kan ikke andet end at håbe på, at det eskalerer så slemt, at de endelig indser alvoren inde på Slotsholmen. Det er ikke i nærheden af at ske endnu.” Min umiddelbare tanke var den samme. Jeg kan simpelt hen ikke tage politikerne alvorligt, før der lyder helt helt andre toner ovre fra Christiansborg. Men jeg kan da til en begyndelse komme med 5 forslag i forbindelse med urolighederne i mit Odense: 1. Udvisning fra landet af alle involverede, der ikke er født i Danmark. 2. To års ubetinget fængsel uden mulighed for prøveløsladelse til resten. 3. Omgående… Read more »

Maria
Guest
Maria

Vel skrevet.

Jeg vil gerne tilføje til listen, at mange må repatrieres. Ellers går det ikke.

Maria
Guest
Maria

Meget smukke billder af steder, som nogen af os har elsket, så længe vi kan huske. Men man skal ikke kaste sig i bølgen den blå derude, hvor de store skibe med lethed passerer få meter fra stranden.

Må jeg anbefale nationalparken i Thy næste gang. Det er også en stor oplevelse.

Bjovulf
Guest
Bjovulf

Tak for de superflotte billeder, Steen 😉

Her er en tilsvarende side for fly:
http://www.flightradar24.com/

Sjovt at se, hvor de egentlig er på vej hen, når de passerer
højt over hovedet på os og næsten ikke kan ses med det
blotte øje – lige bortset fra kondensstriberne.

Bjovulf
Guest
Bjovulf

Eid-festlighederne forløber planmæssigt 😉 http://www.bt.dk/krimi/amok-efter-eid-fest-smadrede-politibiler-og-angreb-skadestue Amok efter Eid-fest: Smadrede politibiler og angreb skadestue Af Berit Hartung, Peter Voergaard Tirsdag den 21. august 2012, 06:33 Updated: 07:59 Mellem 60 til 70 mænd med slagvåben trængte mandag nat ind på skadestuen på Odense Universitetshospital. De truede personale og politi, udøvede hærværk på hospitalet og smadrede både politibiler og ambulancer. Betjente måtte trække pistoler for at skabe ro. Det gik voldsomt for sig i Odense mandag aften og nat, da et opgør mellem to rivaliserende grupperinger i Odense-bydelen Vollsmose løb fuldstændig løbsk En ung mand blev hårdt såret og livsfarligt kvæstet under opgøret.… Read more »

Bjovulf
Guest
Bjovulf
dymphna
Guest

Those first two photos really let me see I’m a stranger in a strange land there. Impressive. The light is…what’s the word? Almost as though it were hiding itself within the landscape. I wish I could write lIke Chesterton to describe what you’ve captured. As old as that is, there is a sense of expectancy. In a very different place, the Florida Everglades, one of the bogs was discovered to be the burial place of many, many CAUCASIANS over 6000 years ago. The bones and teeth are well-preserved (the bog was a neutral medium, neither acid nor base) and amazingly,… Read more »