3
okt
Seneste opdatering: 5/10-12 kl. 1324
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den 11 september i år deltog Lars Vilks på den antimuslimska konferensen Sion i New York. En konferens där muslimer bland annat jämfördes med råttor. Men trots den uppenbart rasistiska attityden ångrar inte Lars Vilks sitt deltagande. – Alltså jag har ju ingen emot att de framträder, säger Vilks till Uppdrag gransknings Janne Josefsson som följde med på resan. Vilks ångrar inte talet på antimuslimsk konferens Hele programmet kan ses her nu.

Lars Vilks skriver i dag selv bland andet:

När jag hade sett kvällens upplaga av Uppdrag granskning tycker jag att Josefsson klarade det bra. Han nyanserar bilden, lägger då och då lite press på mig. Lika lite som någon annan kan man hämta något särskilt från min inriktning. Den har jag klargjort många gånger och något annat finns inte att hämta. Däremot kan man spekulera och vända och vrida på formuleringar. Josefsson menar att jag har mer än jag säger. Han skriver i chatten efter programmet:

”Men också är han mer involverad i islamfrågan än han vill göra gällande. ’Tar inte någon ställning’ Det stämmer ju inte.” På sätt och vis är det riktigt, jag har blivit indragen i hela diskussionen och de ställningstaganden jag har gjort handlar om vad jag anser vara ”rimlig kritik”. En stor affär har det blivit angående mitt uttalande om probleisering. Å andra sidan är det svårt att finna någon som hävdar att Islam huvudsakligen är en moderniserad religion. Jag har också sagt att resurserna är otillräckliga för att hantera de problem som finns med invandringen. Det borde inte vara någon större överraskning. I varje fall är jag nöjd med Josefsson program och dess form Roadmovie. Och bildmaterialet var utomordentligt, signerat Henrik Hjort.met med Islams modernisering. Jag anser att det fortfarande är ett stort problem även om det finns många muslimer som är för en modern

Update, lørdag: SVT plockar bort Uppdrag granskning om Lars Vilks från SVT Play

Skov-jihad

Al-Qaeda has been blamed for a recent series of forest fires across Europe, as the head of Russia’s Federal Security Service claimed they were set by arsonists as part of the group’s low-cost attack strategy.

“One should note that setting fires to forests in the countries of the European Union is a new tendency in al-Qaeda’s strategy of a ‘thousand cuts’,” Alexander Bortnikov said, according to state news agency RIA Novosti, at a meeting of heads of security agencies.”This method allows (al-Qaeda) to inflict significant economic and moral damage without serious preliminary preparations, technical equipment or significant expenses.” Al-Qaeda blamed for Europe-wide forest fires

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Igler deltog i mødet i EU parlamentet i juni, og også i det i Sverige berygtede ‘islamofobimøde’ i New York den 11 september. Der var ikke et øje, der bemærkede det i […]

Varmt Konservativ(kr)
Varmt Konservativ(kr)
9 years ago

Skov-Jihad: Jag har länge trott att Ryssland förr eller senare skulle komma till sina sinnen beträffande sina relationer till Islam respektive till Väst och inse att man har betydligt större anledning att göra gemensam sak med Väst i stället för med Islam. Hotet mot Rysslan är nästan om möjligt ännu större. Den ryska nationen är välkommen att börja bidra till vårt gemensamma försvar istället för att som tidigare motarbeta det. Skov-Jihad liknar mycket börnehave-jihad eller skole-jihad, som vi ju har sett mycket av under tidigare år men inte ser så många rapporter om på senare år, kanske för att det… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Bare google: wildfires al qaeda

Alle har været advaret…

Frank P
Frank P
9 years ago

Hej Snaphanen http://www.frihetssmedjan.se/2012/02/okar-valdet-verkligen-i-sverige/ Interessant tråd, der belyser noget jeg har tænkt over før, men som først nu rigtigt går op for mig. Det er måske forklaringen på at mordraterne i Europa ikke rigtigt er steget med muslimernes indtog. Forklaringen er simpel: Lægerne redder flere liv end før! “Våld som var dödligt för bara några år sedan är det inte i dag. Som en representant för Socialstyrelsen lite tillspetsat uttryckte traumateamens arbete: ”De som kommer in döda dör. De andra överlever. Citat: “Antalet mord i Sverige har sen ca 1975 varit 100 per år. Men befolkningen har ökat under denna tid.… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Der går et spøgelse igennem Sverige…. Expo ændrer kurs: http://expo.se/2005/vaga-fraga-varifran-fordomarna-kommer_1303.html “För några år sen handlade programmet Nattcafé om fördomar mot romer. Samtliga gäster tyckte det var lika hemskt med alla osanningar om “tjyvaktiga zigenare”. Gott så. Men inte en enda fråga om bakgrunden till fördomarna ställdes. Och det ironiska var att när programmet var slut och gästerna gått hem, hade allt porslin stulits från redaktionen. I dag ångrar programledaren Siewert Öholm att han inte berättade om händelsen i nästa Nattcafésändning. Vad det handlar om är att inte se ner på människor och omyndigförklara dem, utan bevärdiga dem med att få… Read more »