7
apr
Seneste opdatering: 19/12-19 kl. 1004
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den privata säkerhetsbranschen, till exempel, har under decennier varit en av Sveriges snabbast växande industrier. 1974 uppskattades antalet väktare i Sverige till 6900, idag är de 20000. Det är fler än antalet poliser. Sett per antal invånare har vi betydligt mer uniformerad säkerhetspersonal omkring oss i dag än för fyra decennier sedan.

Enligt en studie från Stockholms universitet fick 94 procent av lågstadiebarnen gå ensamma till skolan i början av 1980-talet, jämfört med 47 procent i dag. Andelen barn som får föräldrars tillåtelse att gå till affären utan vuxen har sjunkit från 82 till 24 procent.

En fjärdedel av unga kvinnor anger att de låtit bli att gå ut på kvällen av rädsla för våld. Det är en fördubbling jämfört med 1980, enligt SCB. Andelen villor med inbrottslarm har också fördubblats sedan SCB började med sina mätningar i början av 1990-talet. Antalet övervakningskameror i storstäderna har tredubblats bara de senaste tio åren. Alla dessa säkerhetsåtgärder borde, allt annat lika, få brottsligheten att sjunka. Det har den inte gjort. Andelen svenskar som anger att de har utsatts för våld ärenligt SCB påtagligt högre i dag än den var år 1980. Oron för brott är inte ogrundad

voi sacrePaulina Neuding spørger sig, hvor lodrette kriminalitetskurverne ville være, hvis svenskerne ikke var blevet så forsigtige. Hvis mange kvinder ikke holdt sig indendørs om aftenerne, hvis svenskerne ikke fraflyttede områder, deres regeringer har ladet kolonisere udefra. Katastrofen har noget med EU og Schengen, og alt med multikulturen at gøre. Århundreders opbygget tillid siver ud af Sverige som fra undervognen af en rusten Volvo.

Der er mange, der ikke begriber, hvordan ser ser ud inde i 90 procent af svenske politikeres hoveder. De er ikke nær så dumme, som de lyder, de ser hvad de har gjort ved landet og hvad de fortsætter med at gøre. Hvorfor skifter de ikke spor, men tværtimod accelererer, er de vanvittige? Jeg har en delforklaring.

Jeg så en lang dokumentar om første verdenskrig for nylig. Allerede i 1916 ved Slaget ved Somme og Verdun senere samme år, var så mange millioner døde til ingen verdens nytte, at det blev politisk og psykologisk umuligt at sige: “Så stopper vi slagteriet her.” Alt for meget var investeret, alt for mange var døde, krigen, kødhakkeren var blevet selvkørende af prestigegrunde. I 1917 og 1918 fortsætter de myrderierne ufortrødent ved Ypres, Passchendaele, Cambrai, Aisne og Marne. (foto: Voie sacrée (fra Bar-le-Duc til Verdun, kilometersten.)

I 1975 under regeringen Palme vedtog en enig Riksdag – uden folkelig debat, naturligvis – Regeringens proposition 1975:26 – heri lovfæstes multikulturen. I 1996 satte regeringen Persson trumf på med Regeringens proposition, 1997/98:16, Sverige, framtiden och mångfalden, igen uden at konsultere befolkningen.

Hvis man vil prøve at krybe ind i en svensk politikers hoved, kan man sammenligne ham med politikere og generalstaber i Frankrig og England i 1916. Al prestige er sat på ét kort, milliarder af skattekroner er brugt, en hel generations politiske kongstanke er ved at forlise, volds- og dødsofrene begynder at hobe sig op, grove voldssager er fuldstændigt eksploderet i Sverige på en generation. Presse og politikere har løjet for folket og er sluppet afsted med det. De kan bare ikke stille sig op og sige: “Vi har forfulgt en katastrofe i 38 år, vi har skadet det land vi har arvet, det folk som har valgt og betalt os og som havde tillid til os – undskyld, vi skifter kurs med det samme.”

Med andre ord: De skal stoppes, og desværre er der ikke nogen folkelig majoritet til at stoppe dem, og der er fremfor alt knapt nok nogen kritisk presse til at mobilisere den. Derfor fortsætter Sveriges vej mod afgrunden uden nogen kursændring eller improvisation.

Man – og især svenskerne – må forstå, at de gamle partier i Sverige har låst deres hænder på ryggen og er uden fri vilje. Det er al deres prestige,der er på spil. Moderaterna kan ikke tranformere sig til danske Venstre overnight, selvom flere og flere af deres medlemmer er ved at ankomme til smertegrænsen med tyve års forsinkelse. De er låste af vedtagne love og årtiers tyrkertro på at have ret, der er ingen vej tilbage for dem udover total fallit. De er, som hvis Columbus sejlede ud imod Amerika, han var bundet til masten på Santa Maria og Amerika slet ikke fandtes. Desværre er hele Sverige ombord. Vores naboland vil forsvinde ud over den afgrund, Columsbus’ sømænd var panisk angste for. –  Se en kort sammenfatning af de to fatale love: Mångkulturens historia i Sverige

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har fotograferet og skrevet om det, alt for lidt, synes jeg: Smertepunktet og Den hellige vej: Landet uden ledelse, og nu står Merkel og Hollande her altså og taler som de store fredsmagere, mens unge løber […]

trackback

[…] undlader de også nu, men politiet har fattet situationens alvor. Jeg kaldte for nylig Sverige for Landet Uden Ledelse, og det fortryder jeg ikke. Der er masser af ledere, men de leder efter noget de tør lede, som er […]

Mittiprick
Mittiprick
7 years ago

Den svenska situation Steen så träffande beskriver i ovanstående artikel kallas projektinstitutionalisering. Problemet har beskrivits i en lärobok som åtminstone tidigare ingick i kurslitteraturen för dem som studerar företagsekonomi vid universitet och handelshögskolor. Googla på Nils Brunsson och projektinstitutionalisering så hittar ni hans lärobok. Beträffande utvecklingen i Danmark vill jag påminna Steen om att FrP och den borgerliga regeringen inte stoppat invandringen. Den utomeuropeiska invandringen till Danmark fortgår, om än med bromsarna åtdragna. Muslimerna fortsätter växa i antal, om än långsammare än i Sverige. Andra hot som (bl.a. de danska) politikerna inte intresserar sig för, och än mindre gör något… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

Jeg synes ikke man skal bruge større ord end man er klar til at stå ved og derfor er det ikke for meget sagt at hævde at det er FORRÆDDERI (mod Danmark’s cultur arv, mod den humanistiske tradition der kaldes “Vesten” siden renaessancen og senere oplysningen, mod menneskelig civilisation) at arbejde for indførelse af sharia i Danmark. Det samme gør sig gældende for alle andre lande i den Vestlige verden.

Bjørn
Bjørn
7 years ago

Kan noen forklare hvorfor og hvordan situasjonen i Sverige ikke vil videreføres til de omkringliggende nordiske land?

Det er fri flytterett innen Norden for “svenske” statsborgere, og intet til hinder for at situasjonen i Sverige utvides videre?

———————————–
“However vast the darkness, we must supply our own light.” – Stanley Kubrick

Ven
Ven
7 years ago
Reply to  Bjørn

De extremt förmånliga ekonomiska fördelarna för utlänningarna i Sverige???

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
7 years ago
Reply to  Bjørn

Min gissning är att den nordiska flytträtten i sin nuvarande form upphör, det är trots allt ett ganska nytt påfund (från 50-talet). Det är inte ristat i sten att Danmark, Finland, Norge mfl skall tvingas ta emot svenskar villkorslöst. Flytträtten har huvudsakligen missgynnat det (förut) rikare Sverige och det har passat både Sveriges makthavare och de andra nordiska ländernas. Island har skickat handikappade och studenter i behov av gratis vård resp flygledarutbildning betald av svennebanan. Finland har skickat bidragsberoende zigenare. Norge vill jag inte anklaga för dumpning, men det är ett oomstridligt faktum att inflyttade norrmän begår brott i långt… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago

@Nisse, “Min gissning är att den nordiska flytträtten i sin nuvarande form upphör” Ja, jag tror att den är borta inom 5 år men det kan mycket väl gå fortare. När det kom 50.000 afrikaner till Italien i samband med oroligheterna i Nordafrika för något år sen var det mycket nära att hela Schengen sprack. Fransmännen återinförde gränskontroller och tyskarna var nära. I Sverige tar vi minst emot detta antal varje år, så det är rimligen bara en tidsfråga innan det krävs visum för att resa någonstans med svenskt pass.

Marit
Marit
7 years ago

Hei PisseNisse !

Har du dokumentasjon på at nordmenn er overrepresentert på svenske kriminalitetsstatistikker ?

I Norge gir vi arbeid til 80 000 svensker. De fleste er ungdommer. Vi er meget tilfreds med deres arbeidsinnsats.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
7 years ago
Reply to  Marit

Hej Marit! Det är ju glädjande att höra att bananskalande “partysvensker” är uppskattad, villig och billig arbetskraft och att norsk ungdom kan fokusera på viktigare uppgifter. Brås rapport från år 2005 (som bygger på 6 miljoner brott begångna under perioden 1997-2001) anger en överrepresentation i brott för nordiska medborgare om 40%. Det är inget märkvärdigt med det, som sagt. Det ligger i sakens natur att det kan finnas många anledningar att “röra på sig”, och det är sannolikt mer relevant att våra nordiska grannar som begår brott i Sverige tillhör gruppen som “rör på sig” än att de är nordiska.… Read more »

Høgsbro
Høgsbro
7 years ago

Feministerne vinder uanset hvad de gør. Ved at ignorere det islamiske kvindesyn åbner de for at lade andre gøre dette til en kampsag. Dermed øges fokus på vold mod kvinder, den feministiske dagsorden styrkes, og offermoralen fejrer kronede dage. Shariadommerens udmelding er ikke menneskeligt anstødelig, mere legalt upassende. En dommer har loven at forholde sig til, først og fremmest, og ved at korrumpere sin rolle, først ved sin blotte eksistens, dernæst ved sin forvaltning, bidrager shariadomstolen til både polarisering, nihilisme, og anarki. Og styrker, med garanti på trods af sine hensigter, kvinders kamp for altid at have ret, uanset hvor… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Fokus på overlevelse, sikring er udbredt forventeligt hvor der er liv.
Regeringer sikrer sig, organisationer sikrer sig, individer gør det.

Uden for perimeteren er livsfarligt. Mere livsfarligt end indenfor.
Pas på derude.

Godmorgen.

skræp
skræp
7 years ago

De svenske politikere har meget at stå til ansvar for. Deres eneste- og bedste håb er nu, at det muslimske kaos og vanvid slår igennem så hurtigt som muligt. Alternativet vil nemlig være, at den svenske befolkning ønsker at tale et alvorsord med d´herre og damer.

Erling
Erling
7 years ago

Hm. Enten er der noget galt med min browser, eller også har Stuff lige slettet alle kommentarerne.

Erling
Erling
7 years ago

10.000-100.000 kvinder i hele Europa over to hundrede år. Det lyder helt absurd. Kirken anså heksetro for kætteri; de kvinder og (i altovervejende grad) mænd, der blev brændt for ‘hekseri’, blev brændt for ‘maleficium’, i praksis giftmord. Jeg vil skyde på at det maksimalt drejer sig om et par tusind tilfælde. Een af inkvisitionens vigtigste opgaver var at udrydde heksetro og at redde forvirrede gamle kvindemennesker og letbevægelige ungmøer fra at blive lynchet af en overtroisk bondehob. I netop dette tilfælde, vil jeg godt anbefale Jan Guillou for hans udmærkede bog om hekseprocesserne – Heksenes Forsvarere.

Erling
Erling
7 years ago
Reply to  Erling

Kirken anså heksetro for kætteri…

For at præcisere: kirken anså det for kætterisk at tro på hekse.

Mittiprick
Mittiprick
7 years ago

Jag håller med om att den politiska eliten i Sverige är de värsta förrädarna och skadegörarna. Men glöm inte att utvecklingen är i stort sett den samma i alla länder med europeisk befolkning. Det är således inte bara Sverige som är på väg mot en katastrof, även om händelseutvecklingen är som mest påtaglig och går snabbast här.Även Danmark kommer att islamiseras och orientaliseras/afrikaniseras, även det kommer att ske vid en senare tidpunkt.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago

Steen, Jag tror att du har rätt. De etablerade partierna (sjuklövern) kan inte längre backa. Det står i ett hörn, med ryggen mot väggen. Men som jag har skrivit här tidigare, så är det naivt att tro att de bara kommer att släppa makten. Tvärtom, de kommer att öka trycket mot SD med alla medel de förfogar över och om SD trots detta går framåt kommer de att bilda en bred samlingsregering för att hålla SD ute. Det är illa nu, men det kommer att bli mycket värre…….

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
7 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Utlandssvensk, som vanligt har vi samma syn. Liknelsen med första VK är mycket bra och relevant. Sverige är redan en slags multikulturell slaktbänk, och det är inte bara ensligt boende åldringar som slaktas av stråtrövare under Schengens lysande stjärna “fri rörlighet”, utan en mycket mera vittgående slakt, skändning och plundring av allt svenskt som äger rum. Med risk för att svaja mot OT, noterar jag att marknaden inte ser några större risker i Sverige, tvärtom! Det förklaras ju i nuläget med “relativitetsteorin”, dvs Sverige är bland de minst dåliga i klassen. Må vara sant på kort sikt, men redan på… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago

@Nisse, “Må vara sant på kort sikt, men redan på medellång är Sverige mycket riskfyllt IMO. Med mitt sätt att se det (med måhända lite längre horisont än de sex månaderna) finns det skäl att börja positionera sig för en eskalerande svensk situation” Jag håller med till 100%. Som jag ser det befinner sig landet i en helt klassisk kreditdriven fastighetsbubbla. Statsfinanserna i ett sådant land ser alltid bra ut så länge bubblan växer. Men vi ligger nog väldigt nära maximal skuldsättning för hushållen nu och när krediterna slutar växa är det godnatt. Sen får bankerna stora problem och staten… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

Vill tacka dig Steen för det ovärderliga och outtröttliga arbete du utför för att upplysa oss vilseförda svenskar om vad som skett och sker i vårt land. Ja, vi har förts bakom ljuset i decennier av våra politiker när det gäller invandringspolitiken. Det har varit möjligt därför att inga avvikande röster upphävts i Riksdagen och inga tidningar funnits som fullgjort sin kritiskt granskande uppgift. Samhällsklimatet har präglats av en konsensus till döds i dessa frågor. Snaphanen erbjuder ett andningshål med livgivande syretillförsel.

Erling
Erling
7 years ago

OT
Hvad med at skrive en blogpost om Mariegate, den famøse haka Marie Krarup blev beæret med, da hun var i New Zealand? Kommentartråden på Stuff er ret interessant, næsten svensk i sin absurditet.

http://www.stuff.co.nz/national/8517466/Danish-politician-slams-Maori- welcome

Gunnar Biering
7 years ago

Jeg tror, du har ret, Sten. På engelsk har de et udtryk: “Vested interest”. Det er vist lidt af det samme. I finansverdenen ser man det også: Hvis man har købt nogle aktier, og de så falder, har man MEGET svært ved at sælge dem og realisere tabet. Man bliver ved at håbe… Det er dog svært (umuligt) at se, hvad de håber på i dette tilfælde. Vi skal nok over til Dickens’ mr. Micawber: “Something will turn up.” Jeg vil absolut ikke sige, at jeg føler med de svenske politikere. Men jeg tror, at jeg forstår, hvilken kattepine, de… Read more »

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x