14
apr
Seneste opdatering: 15/4-13 kl. 1540
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Continuing with the idea of what is a good person — how should a good person behave? Increasingly people believe that it is about having the right opinions rather than acting in the right way and behaving well. But where does sentimentality fit in? Counterpoint (Radio National, Australia, oktober 2012.)

Godhed i mudergr√łften

Godheden er det f√łrste der sl√•r en, n√•r man √•bner en hvilken som helst svensk avis, alts√• i den forstand ‘at mene noget godt og rigtigt’ frem for at g√łre noget godt. Den forholder sig ofte til √¶gte godhed, som sentimentaliteten forholder sig til √¶gte f√łlelser: den er gratis – for en selv, alts√•. Lige i denne tid er det ekstra pebret. Ville socialdemokraterne bare kapre muslimske stemmer og l√łbe en kalkuleret risiko, eller troede de virkelig at Omar Mustafa var den ideelle kandidat, ja en af de mest progressive muslimer i Sverige? Tror de for pokker at Det Muslimske Broderskab er nogenlunde som det socialdemokratiske, kristne Broderskapsr√∂relsen?

Hvordan kunne Veronika Palm, den smarte kvinde der leder “Stockholms Arbejderkommune” (det hedder det!) n√¶sten undg√• at vide noget om hans synspunkter? Hun er kun 40, men hun har siddet i Riksdagen i 11 √•r ! Hvor amat√łragtig m√• en leder v√¶re? Hun st√•r til verbale b√łllebank hos partiformanden, er nok ikke forkert g√¶ttet. Og hvis nu hr, Mustafa var et s√•dant offer for ‘islamofobi’, som nogen er t√•belige nok til at h√¶vde, hvorfor har hans forening s√• fjernet ethvert kontroversielt dokument fra hjemmesiden? Pyt, om f√• √•r er svenske S lige s√• sm√• som danske. Eks. (?) kommunisten Linderborg kan hyle s√• meget hun vil over “Danmarkiseringen af Sverige.” Det vil ske, hun ender i et af historiens sidekabinetter. Igen, skulle man nok sige.

Det Islamiska förbundet (IFiS) är inte hemlighetsfullt. De driver skolor, förskolor och har en fyllig webbsida. I organisationens artikelarkiv (nu bortplockat) återfanns tidigare dokument med tolkningar av islam. Dokumenten, innehållande religiösa anvisningar, är besvärande ofta skrivna av centralfigurer inom Muslimska brödraskapet. Via en historisk sökning hittar man dokumenten ändå.

H√§r fanns tex ‚ÄĚDen muslimska familjestadgan‚ÄĚ av Dr Yousef Al-Qaradawi, en av br√∂draskapets fr√§msta intellektuella. (Inneh√•ller de omdiskuterade styckena om olika legal status f√∂r kvinnor och m√§n.) H√§r √•terfanns ocks√• br√∂draskapets grundare Hassan al-Banna samt den redan mycket omdiskuterade Salah Sultan. Urvalet p√•minner om valen av f√∂rel√§sare och √§ven h√§r saknas diskussion eller alternativa l√§stips. M√•ngfald och debatt √§r syftet har det sagts, men varf√∂r syns d√• aldrig texter eller f√∂rel√§sare som t√§njer tanken och de religi√∂sa tolkningarna i motsatt riktning? Varf√∂r inte en homosexuell och troende bland de homofoba, tex? Sanna Rayman: Att f√∂rol√§mpa alla och imponera p√• ingen

Rekordinnvandringen til Norge har kostet 70 milliarder på syv år

På bare syv år har den sit­tende regje­rin­gen brukt over 70 mil­li­ar­der på inn­vand­ring, og de frem­ti­dige for­plik­tel­sene vokser i eks­press­fart, mel­der Hegnar.no.

His¬≠to¬≠risk h√ły inn¬≠vand¬≠ring under de r√łdgr√łnne, kom¬≠bi¬≠nert med sosiale ret¬≠tig¬≠he¬≠ter, gj√łr at sta¬≠tens netto¬≠ut¬≠gif¬≠ter og for¬≠plik¬≠tel¬≠ser vokser med eks¬≠press¬≠fart, skri¬≠ver Finansavisen. If√łlge tall fra Sta¬≠tis¬≠tisk sen¬≠tral¬≠byr√• (SSB) har offent¬≠lige utgif¬≠ter over¬≠skre¬≠det skatte¬≠inn¬≠tek¬≠tene fra arbeids¬≠inn¬≠vand¬≠ring med 71 mil¬≠li¬≠ar¬≠der kro¬≠ner under den sit¬≠tende regje¬≠rin¬≠gen. Dette til¬≠sva¬≠rer en ‚Äúskatt‚ÄĚ p√• 28.000 kro¬≠ner pr. yrkes¬≠ak¬≠tiv i Norge. – Kost¬≠na¬≠den b√¶res av gjen¬≠nom¬≠snitts¬≠nord¬≠man¬≠nen over skatte¬≠sed¬≠de¬≠len, eller i form av lavere kapa¬≠si¬≠tet eller kva¬≠li¬≠tet p√• ulike vel¬≠ferds¬≠til¬≠bud over tid, som blant annet helse og utdan¬≠ning, sier senior¬≠fors¬≠ker i SSB, √łkonom Erling Holm√ły til Finansavisen.

Statsminister Jens Stoltenberg har s√• langt ikke v√¶rt tilgjengelig for kommentar. Ingen av departementene Finansavisen var i kontakt med f√łr helgen √łnsket √• kommentere tallene.

If√łlge Finans¬≠avi¬≠sen har de 246.000 inn¬≠vand¬≠rerne som har kom¬≠met etter 2005 ikke bare kos¬≠tet 71 mil¬≠li¬≠ar¬≠der kro¬≠ner, men de har ogs√• f√•tt rett til offent¬≠lige vel¬≠ferds¬≠go¬≠der som vil koste hele 376 mil¬≠li¬≠ar¬≠der kro¬≠ner mer enn de vil bidra med i skat¬≠ter og avgif¬≠ter der¬≠som velferd- og skatte¬≠sys¬≠te¬≠met ikke endres. Hegnar.no: Inn¬≠vand¬≠ring har kos¬≠tet 70 mil¬≠li¬≠ar¬≠der p√• syv √•r via Document.no og Dagbladet.no..

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Fru.Fr√łken
Fru.Fr√łken
8 years ago

Hvad definerer dig som menneske? Dine handlinger.
Hvad forhindrer dig i at v√¶re det menneske du √łnsker at v√¶re? Dine handlinger.
Et menneske kan ikke handle imod sit eget tankesæt Рikke i længere tid ad gangen.
Manglende handling er selvhad.