29
apr
Seneste opdatering: 29/4-13 kl. 1443
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Se også Svensk journalistik fejrer bønnekald i Fittja

Hver anden tysker og svensker ser islam som en trussel

Hver anden tysker mener, at islam er en trussel. 50 af tyskerne er også overbevist om, at islam ikke hører hjemme i Tyskland. 18 procent af tyrkerne i Tyskland og 25 procent af de adspurgte i Tyrkiet, deler også den opfatttelse. Dette fremgår af undersøgelsen Religionsmonitor fra Bertelsmann Instituttet, som Welt am Sonntag publicerer eksklusivt.

Halvdelen af ​​befolkningen er ikke enig med den tidligere præsident Christian Wulff i, at islam er en del af Tyskland. Også internationalt Islam ses som en trussel: 76 procent af israelerne, 60 procent af spanierne, til 50 procent af schweizerne og 42 procent af amerikanerne ser islam som en trussel. Men også jødedommen er ses af 19 procent af Øst og Vest tyskere som en trussel.

Tvivlen om foreneligheden af islam og den vestlige verden er større i Østtyskland end Vesttyskland (57-49 procent), selv om færre muslimer bor der. Ældre mennesker og personer med lavere uddannelsesniveau er tilbøjelige at opfatte islam mere som en trussel.

Væsentlige forskelle er også tydelige med hensyn til religiøs adfærd: 39 procent af muslimerne i Tyskland mener, at kun deres religion er den eneste, sande. Blandt kristne er det kun 12 procent. Snaphanens sammenfatning og oversættelse fra: Warum der Islam bei uns keine Heimat findet, Jeder Zweite hält den Islam für eine Bedrohung.

Der er flere grafikker på Die Welt blandt andet nedenstående. Hvis det passer, at mere end 50 procent af svenskerne mener, “at islam ikke hører hjemme i den vestlige verden”, må man sige, at de stemmer massivt imod deres egen overbevisning til rigsdagsvalgene.

Ta inn hele skjermen 28.04.2013 213109

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
falkeøje
falkeøje
8 years ago

Splittelse er nøgleordet for hele situationen.
De, der udelukker en borgerkrig, er mere
naive, end sund fornuft tilsiger!!!

falkeøje

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Enhedslisten haler ind på Socialdemokraterne – nu bliver det sjovt for alvor 😉 http://www.bt.dk/politik/enhedslisten-haler-ind-paa-socialdemokraterne Af Heidi Røndbjerg-Christensen, Berlingske Nyhedsbureau Mandag den 29. april 2013, 13:12 I en ny måling er Enhedslisten næsten på størrelse med regeringspartiet. Hvis der var valg i dag, ville Enhedslisten ånde Socialdemokraterne i nakken i konkurrencen om at blive Danmarks næststørste parti. Det viser en ny måling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder. Her står Socialdemokraterne til at få 16,3 procent af stemmerne, mens venstrefløjspartiet står til at få 14,9 procent af vælgernes stemmer, svarende til 26 pladser i Folketinget. Det er hele 14 mandater… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  steen

Ja da – men dog interessant udvikling. Det er jo nærmest et ustoppeligt jordskred, der er i gang for “stakkels” S, men absolut velfortjent. S i Sverige kan vist godt begynde at ryste kratigt i bukserne. Det kommer også til at ske der, bare med 5-10 års forsinkelse. Også interessant at bemærke, at det nu trækker de store overskrifter hos DR, at Enhedslisten ligger på niveau med S, hvorimod det jo nærmest blev ignoreret, da DF overhalede eller lå på linje med S i flere andre meningsmålinger i dette forår – i et par af dem endda markant. http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/04/29/111739.htm Ny… Read more »