18
jun
Seneste opdatering: 18/6-13 kl. 1715
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tommy has appeared on a number of BBC programs recently ranging from full on ambush to planned assault of his character and mission. The BBC did what it is meant to do. Be the propaganda arm of the state and misdirect, misinform and reenforce the narrative of whatever real policy is in effect. (As opposed to the policies generally understood to be in effect)

Consequently I thought it might be interesting to hear how Tommy Robinson sounds when he is allowed to answer a question without interruption or ad hominem attacks. Thanks again to EDL Buck for setting this up last year. May 18 2012 interview with Tommy Robinson by VladTepesBlog

Vlad Tepes (Vlad Dracula (1431 – 1476) Stor canadisk blog og god ven. Han foretrĂŠkker at gĂ„ under sit pseudonym, sĂ„ det skal han have lov til. Han er en ogsĂ„ god interviewer, alle tror de kan, men det kan de ikke.

”De har lika stor rĂ€tt som du att vare ute och ha roligt”

Av Malmöbo

Det jag ska skriva om nu Àr sÄ surrealistiskt att det kÀnns som om det Àr en tragikomisk film. Men för mig Àr det verklighet. Det Àr nu tisdagen den 18 juni och jag skriver under synonym dÄ polisutredning pÄgÄr. Sedan i fredags Àr min lÀgenhet en krigszon och jag har inte fÄtt mÄnga sovtimmar utöver natten till mÄndagen dÄ jag bodde tryggt hos en vÀn. Jag vÀljer att i nulÀget av sÀkerhetsskÀl skriva under synonym.

I korthet hÀnde detta:

Klockan Àr över midnatt och jag ska precis göra mig redo att gÄ till sÀngs. Plötsligt hörs fientliga tonfall och rop utanför min balkong pÄ tredje vÄningen som vÀtter mot en liten gÄngbana och grÀsplan ganska centralt i Malmö. Ett gÀng har samlats utanför. Jag gÄr inte ut utan vÀntar pÄ att de ska gÄ dÀrifrÄn. Men det gör de inte. De skriker sÄ aggressivt sinsemellan pÄ den sociolekt som hÀr i Malmö kallas ghettosvenska eller rosengÄrdska att jag till slut smyger ut pÄ balkongen och ser vad som stÄr pÄ. DÄ ser jag att det bara Àr ungdomar pÄ 13-15 Är, Ätta- tio stycken. De lÀt sÄ aggressiva att jag hade trott att de var unga mÀn. De stÄr vid en grannes balkong pÄ första vÄningen. De verkar vara ute efter brÄk och jag tÀnker smyga in igen nÀr jag tÀnker att det Àr dumt gjort av mig om de tÀnker kasta in saker hos min granne och jag stannar dÀrför tyst kvar och iakttar. DÄ vÀnder sig en om och ser mig.

Genast flyttar sig gĂ€nget till nedanför min balkong. En av ungdomarna (arab?) juckar med höfterna mot mig och alla flinar. En annan (ocksĂ„ arab?) gör andra hĂ„nfulla gester. Det Ă€r pojkar men de utsöndrar en fientlighet som inte stĂ„r i samklang med deras Ă„lder. En skriker nĂ„got till mig pĂ„ ett frĂ€mmande sprĂ„k. Han lĂ„ter befallande. Jag sĂ€ger att man inte uppför sig pĂ„ det hĂ€r viset och att han ska tala svenska. ”Kasta ner cigaretter!” skriker han till slut pĂ„ svenska. ”Vill ni inte uppföra er sĂ„ stick,” sĂ€ger jag. ”Vi ska ta över hĂ€r nu,” skriker en men jag ser inte nĂ€rmare pĂ„ honom för en mörkhyad grabb stĂ€ller sig nu och skriker: ”JĂ€vla svensk, din jĂ€vla rasist, din jĂ€vla jude, stick hĂ€rifrĂ„n, det Ă€r vi som bestĂ€mmer.”. Hans hat lyser ur ögonen.

Utöver den obefintliga logiken i resonemanget kÀndes det surrealistiskt att en yngling frÄn vÀrldens mest rasistiska regioner (om han nu var somalier) kallade en svensk kvinna (frÄn en av vÀrldens mest toleranta regioner) för rasist nÀr man just betett sig som ett svin.

De börjar kasta saker mot balkongen och jag gÄr in och ringer polis. TyvÀrr inte akutlarm utan det vanliga 114 14 numret. Som svensk vill jag inte stÀlla till med mer besvÀr Àn nödvÀndigt.

Mens jag vĂ€ntar pĂ„ att komma fram hör jag att de fĂ„tt in en fulltrĂ€ff. Balkongrutan skallrar betĂ€nkligt men hĂ„ller. Sen blir det tyst utanför. NĂ€r polisen Ă€ntligen svarar tĂ€nker de inte sĂ€nda en bil – inget har gĂ„tt sönder. Jag kan fĂ„ göra en anmĂ€lan dĂ€remot om jag vill ta emot polisen i min lĂ€genhet. Först dĂ€refter kan polisen avgöra om de ska patrullera omrĂ„det. Klockan Ă€r nu 00:45. Jag sĂ€ger att jag inte Ă€r sĂ„ mycket intresserad av en polisanmĂ€lan som att de ska kolla upp omrĂ„det och köra runt lite. Det gĂ„r inte, fĂ„r jag höra. Varken jag eller lĂ€genheten har blivit skadad.

Jag har onda aningar och pĂ„ kĂ€nn att de ska komma tillbaka. Det gör ocksĂ„ fyra av dem kvĂ€llen dĂ€rpĂ„ klockan elva pĂ„ natten. Jag hör en duns mot balkongrutan och gĂ„r ut pĂ„ balkongen utan att tĂ€nka pĂ„ det. TvĂ„ verkar mest iaktta medan övriga tvĂ„ Ă€r aggressiva – ”somaliern” och en ”arab”. Den mörkhyade skriker ”jĂ€vla jude” tvĂ„ gĂ„nger och den andre befaller mig nĂ„got. De börjar kasta grus mot rutan. Det Ă€r tur att det inte fanns större stenar tillhands.

Jag hotar med polis fast jag vet att det Ă€r lönlöst. Inga övriga har synts till ute men nu visar sig en medelĂ„lders svensk kvinna pĂ„ hundpromenad. Hon gĂ„r raskt fram till den mörkhyade grabben men istĂ€llet för att sĂ€ga till honom att uppföra sig lĂ€gger hon ovĂ€ntat armen runt honom och vĂ€nder sig till mig med stora vĂ€djande ögon. ”Vet du, det hĂ€r Ă€r egentligen fina fina grabbar. De Ă€r bara 12-13 Ă„r. Han hĂ€r hjĂ€lper mig med matkassarna ibland.”

Jag berÀttar vad som hÀnt.

”Men vi tvĂ„ Ă€r vuxna. Vi mĂ„ste hantera det hĂ€r vuxet. Vet du inte att om man vill ha respekt mĂ„ste man ge respekt. De har precis lika stor rĂ€tt som du att vara ute och ha roligt.”

Jag Àr mÄllös. Jag sÀger att de inte har nÄgon som helst rÀtt att störa andra mitt i natten och att jag upplever det som oerhört krÀnkande att se henne stÄ med armen beskyddande om en grabb som skrikit antisemitiska och andra rasistiska saker samt hotat med att köra bort mig. Respekt förtjÀnar man, sÀger jag, och du uppmuntrar ju grabbarna utan att veta vad som hÀnt. Du var inte hÀr i gÄr natt.

”Men nu fĂ„r du ju ge dig. Pojkarna har ju bett om ursĂ€kt!”

Jag gapar igen. Pojkarna har ju inte bett om ursĂ€kt, tvĂ€rtom. Deras kroppssprĂ„k utstrĂ„lar det inte heller. ”Ber de om ursĂ€kt, Ă€r allt ur vĂ€rlden. Bara de inte kommer hit och stör igen Ă€r jag nöjd.”

Fortfarande med armen om grabben gÄr kvinnan och de övriga följer med. Det blir tyst. Men jag har en kÀnsla av att stillheten Àr bedrÀglig. Det visade sig vara sant.

Jag kan inte sova. Klockan tvÄ pÄ natten hörs högljutt diskuterande utanför. Arabiska. Jag tittar ut och ser tre unga mÀn gÄ förbi. MÀn. Inga barn. De Àr helt klÀdda i svart. De har alla jackor med kapuschonger som Àr Ätsnörda sÄ att bara en liten ansiktsoval syns pÄ dem. MaskeringsklÀder. Jag ser en lyfta armen och ögonblicket dÀrefter skallrar mina rutor igen. Inget grus eller lerklumpar som tidigare utan en sten. Jag ringer ögonblicket alarmnumret, 112. Det tar en minut innan de svarar. Under tiden hör jag ytterligare en sten och rutor som skallrar. De kastar inte mot nÄgon annan lÀgenhet Àn min. Polispatrullen kommer efter tjugo minuter. DÄ Àr mÀnnen sedan lÀnge försvunna nÀr vi gÄr genom omrÄdet. Allt Àr tyst.

Detta var natten till söndagen. Pojkarna har kommit kommit tillbaka och skrikit ”jĂ€vla jude” och kastat mot balkongen söndag och mĂ„ndag kvĂ€ll. Jag har inte visat mig eftersom jag inte vill att de ska berĂ€tta för storebröder och kusiner att jag Ă€r hemma. De hĂ€r maskerade unga mĂ€nnen agerade ”proffsigt”.

Vi fÄr se vad som hÀnder i natt. Och nÀsta. Och nÀsta igen. Men, som den svenska kvinnan sa:

De har precis lika stor rÀtt som du att vara ute och ha roligt.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Av Malmöbo  LĂ€nk till Snaphanen  […]

Burnilla
Burnilla
7 years ago

Dels
det som hÀnder (det dÀrute), dels
det som sÀgs (som ska gÀlla för att beskriva det dÀrute).

Beskrivningen av verkligheten bestÄr av tvÄ delar :
1. Det dÀrute
2. Tidigare avgivna ord, uppfattade som beskrivningar av det dÀrute

Den hundpromenerande kvinnan talade
utan att tala
om det dÀrute.

Det Àr inte invandrare. Det Àr inte barn.
Det har talats om invandrare. Det har talats om barn. Talandet har inte talat om det dÀrute.

anonym
anonym
7 years ago

KĂŠre malmĂžbo

Det er surrealistisk…. ingen tvivl om det… Men…. Hvilket parti stemmer du pĂ„..????? De svenske politikere er ved at ĂždelĂŠgge sverige…. Og i ser stiltiende til… Dog skal du vĂŠre glad for, at de ikke besĂžgte dig i din lejlighed.. 6.500 voldtĂŠgter i sverige pr. Ă„r… Voldelige overfald tĂŠlles i 100.000er REKORD pĂ„ REKORD.. Og altsammen takket vĂŠre jeres sindsyge indvandringspolitik..

Agricola
Agricola
7 years ago

@Malmöbos oplevelse:
Det svenske system har forrĂ„dt sine borgere. Ved samarbejde mellem system og borgere kunne de destruktive abemennesker hurtigt ekspederes hjem til deres ĂŠts og kulturs hjemlande. Systemet er blevet svenskernes fjende, betalt af dem selv 🙁
Som det er nu, er der kun selvforsvaret og organisation i frihedsbevĂŠgelse tilbage.

SkÄning
SkÄning
7 years ago

Han har jÀgarexamen (om det nu Àr den person jag tror), men vad skulle det hjÀlpa? Skall man skjuta ihjÀl överkaxiga 12-13-Äringar med en 68-kÀrring som hÄller dem om ryggen. Ingen vinnare precis.

Naivtive
Naivtive
7 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Se jÀgarexamen pÄ ett annat vis, om utvecklingen fortsÀtter finns det all anledning att se över sjÀlvförsörjningsgraden. Om ICAs hyllor bara bestÄr av skurdukar har men en fördel av lite egen handlingsförmÄga.

FoNUS
FoNUS
7 years ago

Mitt rÄd till dig Àr att ta jÀgarexamen.

Marit
Marit
7 years ago

Det var nok en god grunn til at Winston Churchill fikk Nobelprisen i litteratur.

LarsS
LarsS
7 years ago

Jeg tror, at kunne Sir Winston Churchill stige op af graven for blot et lille minut, ville han gĂ„ direkte over til Tommy Robinson, byde ham en cigar og sĂ„ give knĂŠgten ET GEDIGENT SKULDERKLAP! Selv skulle jeg ikke blive forbavset om Tommy Robinson om 20 Ă„r er en stor og anerkendt politisk leder – han er et politisk talent udover det sĂŠdvanlige! “How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent… Read more »