23
okt
Seneste opdatering: 23/10-13 kl. 1911
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 23-10-2013 144107

‚ÄúDe betalar hatsajten‚ÄĚ heter det i Aftonbladet idag, exakt vad hatet best√•r i har vi l√§nge f√∂rg√§ves f√∂rs√∂kt f√• journalister att ge konkreta exempel p√•. ‚ÄúAvpixlat har sedan starten 2011 gjort sig k√§nd som en samlingspunkt f√∂r hat och h√∂gerextremism p√• n√§tet‚ÄĚ, lyder ytterligare en fantasifull beskrivning.

Man, 43, läkare, Västerås. 100 kronor i månaden.
Kvinna, 42, forskare, Stockholm. 150 kronor i månaden.
Man, 68, direktör på fastighetsbolag, Skåne. 50 kronor i månaden.
Man, 71 år, styrelseproffs, Stockholm. 300 kronor i månaden.
Man, 49 år, chef på Ericsson, Mellansverige. 100 kronor i månaden.
Man, 48 år, läkare, Skåne. 100 kronor i månaden.
Man, 43 år, vd, Skåne. 150 kronor i månaden.
Man, 41 år, företagare, Södermanland. 100 kronor i månaden.
Man, 38 år, vd, Hudiksvall. 50 kronor i månaden.
Kvinna, 40, kommunaltjänsteman, Uppland. 50 kronor i månaden.
Man, 77, musiker, Västkusten. 100 kronor i månaden.
Man, 70, legitimerad psykoterapeut, Stockholm. 100 kronor i månaden.
Man, 44, fondförsäkringsrådgivare, Stockholm. 50 kronor i månaden.
Man, 54, företagare, Värmdö. 100 kronor i månaden.
Man, 49, anställd på Sandvik, Gästrikland. 150 kronor i månaden.
Man 45, företagare inom it-branschen, Småland. 100 kronor i månaden.
Man, 38, fotograf, Västkusten. 100 kronor i månaden.
Man, 28, s√§kerhets- och larmf√∂retag, √Ėsterg√∂tland. 100 kronor i m√•naden.
Man, 52, it-chef, √Ėsterg√∂tland. 50 kronor i m√•naden.
Kvinna, 62, docent, Stockholm. 300 kronor i månaden.

F√∂r att f√• fram dessa uppgifter finns tv√• m√∂jligheter: antingen har PayPal brutit mot sin egen sekretess och f√∂rsett Aftonbladet med listor √∂ver donatorer, eller s√• forts√§tter tidningens intr√•ng p√• v√•r server, eller b√•da ‚Äď i vilket fall som helst √§r det synnerligen allvarligt och kanske kan ge en fingervisning om hur illa det verkligen √§r st√§llt med f√∂retag man litar p√• med sina pengar. Mest sannolikt √§r att detta √§r ett resultat av tidigare intr√•ng som man nu bearbetat och sammanst√§llt, kanske tillsammans med hj√§lp inifr√•n PayPal. Aftonbladets intr√•ng forts√§tter (18:40: Avpixlad er nede)

Indspilning i fuld sk√¶rm 23-10-2013 144235At svenske medier i almindelighed angriber en indvandringskritisk og islamkritisk blog, f√łlger alene af at Avpixlad er st√łrre end mange svenske provinsaviser. En s√• stor blog, er ut√¶nkelig i andre europ√¶iske demokratier, der nyder almindelig ytringsfrihed. Det g√łr svenskerne som bekendt ikke.

Svenske journalister l√¶ser ogs√• denne blogs s√łndagskronikker, det er det nemt at se af Media Creeper, men den er ikke n√¶r stor nok, den gode gammeldags nedtystning er en bedre og mere afpr√łvet strategi. Ellers skulle jeg nok f√• Aftonbladets metoder at f√łle.

At socialdemokratiske Aftonbladet i s√¶rdeleshed angriber Avpixlad, er nemt at forst√•. De er ikke dummere, end at de ved at det f√łrst og fremmest er deres arbejdsgivere S og LO, som vil tabe stemmer til Sverigedemokraterne ved valget i 2014, akkurat som i Norge, Danmark, Holland og Frankrig. N√•r AB et helt √•r inden valget er villige til at gribe til ulovligheder, er det ikke godt at vide hvad de kan n√• at gribe til inden oktober 2014.

Denne gang g√•r de direkte efter at skr√¶mme pengedonatorer til bloggen, selv om de n√¶ppe publicerer navnene p√• dem, men det ligner ren hetz fra Stasi anno dazumal at mist√¶nkeligg√łre folk for deres politiske synspunkter. AB ved, at det kan betyde fyring eller vold, og de forgifter det i forvejen forgiftede svenske klima. Aftonbladet vil muligvis havne i retten, samtidigt med at de har givet Avpixlad uvurderlig reklame blandt avisen tilbagev√¶rende cirka 400.000 l√¶sere.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
7 years ago

I √łvrigt ser det ud som om at selv riksdagen¬īs hjemmeside har en eller anden blokering s√• AP ikke kan vise videoer fra riksdagen.se.

Sverige ser mere og mere anti-demokratisk ud set fra Danmark.

HH
HH
7 years ago

Aftonbladet och Expressen f√∂rst√•r helt enkelt inte att Avpixlat √§r deras dr√∂msyn. Eftersom de inte l√§ngre klarar av ett hederligt journalistiskt arbete kommer andra kanaler in. Men behovet av f√∂rst√§rkning av det som sker i v√•rt samh√§lle – det svenska f√•r jag v√§l s√§ga – fick en annan variant i JyllandsPosten. Jag s√•g det. Vi kan forts√§tta i det o√§ndliga och l√•tsas som att allt √§r frid och fr√∂jd. Men resultaten i bl a skolan visar p√• denna om√∂jliga l√∂gnfabrikation. Grattis till det, svenska massmedia med AB och Expressen i spetsen! Alltnog. V√•r nya svenska bibel st√•tar med expertis som… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

Den ene uge g√•r svensk media ud med stor megafon og anklager politiet for ulovligt, at kortl√¶gge et antal sig√łjnere og bliver der n√¶st lovprist af kollegaer og klak√łrer for deres afsl√łring af “ulovligheden”. Ugen efter kortl√¶gger svensk media ulovligt (m√• man formode) et antal svenske donatorer som lovligt og under anonymitet har betalt til en lovlig hjemmeside og nu lovprises de samme agendaformidlere af deres kollegaer og klak√łrer for deres afsl√łring af “sandheden”. Svensk media er nedviklet til en totalit√¶r og samfundsskadelig dr√łmmefabrik med oikofober ansat p√• alle pladser, og som nu kun kan producere egne sandheder med bias… Read more »

Santor
Santor
7 years ago

Udover det kriminelle i at stj√¶le eller udlevere beskyttede data s√• er det jo en total nedlukning af argumentet om at det “kun er bistandsklienter og uuddannede der stemmer p√• SD ( i Danmark DF )”.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

En NEDRE gr√¶nse mener du vel? ūüėČ

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Jeps.Fik sendt kommentaren uden at laese korrektur foerst …….. ūüėČ

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Kim Rasmussen

Ok, t√¶nkte det nok ūüėÄ – sker ogs√• tit for mig *SUK*

Er der mon nogen chance for, at vi nogensinde f√•r redigeringsfunktionen tilbage, Steen? ūüėČ

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
7 years ago

Er der mon en oevre graense for svenske journalisters raaddenskab?Eller en bundgraense for,hvor dybt man kan
synke som bladsmoerer i sverige?

odd. s.
odd. s.
7 years ago

“Ellers skulle jeg nok f√• Aftonbladets metoder at f√łle.”

Bare rolig, vi bor heldigvis i Danmark, og ikke i Sverige hvor alt indvandrerkritisk er fy fy!

PFEP
PFEP
7 years ago

Lite kring detta; det √§r nog kring ett √•r sedan Paypal portade Avpixlat (man la f√∂r √∂vrigt rabarber p√• innest√•ende, inte √∂verf√∂rt kapital), s√• d√§r igenom kan knappast detta komma. Vad vi idag sannolikt ser √§r att Aftonbladet (AB) endera har information d√§r har framkommit genom dataintr√•ng eller fr√•n n√•gon betrodd f√∂rm√•ga. Det finns s√•klart en risk att informationen finns i r√§ttslig sammanhang och d√§r igenom √§r tillg√§nglig. Dock √§r det knappas lagligt att h√§nga ut personer genom deras anv√§ndande av Bankgiro. Aftonbladet √§r h√§r ute p√• ganska tunn is och jag f√∂rv√§ntar tidningen kommer bli objekt f√∂r ett antal… Read more »