6
aug
Seneste opdatering: 6/8-14 kl. 1822
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A tearful, emotional and angry Yazidi member of the Iraqi Parliament, Vian Dakheel, admonished the Parliamentary body and asked for immediate assistance in repelling ISIS, who has captured the primarily Yazidi towns of Sinjar and Zumar, killing nearly 2,000 and forcing 200,000 to flea into the nearby mountains without food and water. More than 50 children have died from dehydration in two days and hundreds more children and elderly are risk. Iraqi Yazidi MP: We Are Being Butchered Under the Banner of ‘There is No God But Allah’ ( 40,000 Iraqis forced to choose between dying of thirst… or slaughter by extremists: Refugees stranded on mountain surrounded by ISIS waiting to kill them.)

Yazidierne er et kurdisk folk forbundet med zarathustraismen, (parsismen) en persisk ur-religion. Verdens vĂŠrste konflikter lige nu. (Gaza er ikke iblandt dem)

‘Alarming’ rise in UK-bound migrants heading to Calais

During the first six months of this year, 61,591 migrants from Eritrea landed in Italy after crossing the Mediterranean. Over the same period last year the figure was just 7,913, the report reveals.The vast majority were heading to Calais where squatter camps in the town and near the ferry terminal are growing daily. The report, leaked in Le Figaro newspaper yesterday, quoted figures supplied by France’s border police.

A crisis meeting was held last month in Nice and led by the Police Prefect of the Alpes Maritimes region which borders Italy.Le Figaro revealed that French border police arrested 5,235 during the first six months of this year. Currently 1,200 migrants are sleeping rough in Calais, but that figure could rise to 5,000 if the situation has not improved by next year. Mr Mignonet threatened to “buy the migrants ferry tickets to Britain and let (the British) deal with the problem”. Leaked file reveals ‘ALARMING’ rise in UK-bound migrants heading to Calais. (Mare Nostrum rescue patrol i the weekend has pulled to safety more than 2,500 asylum seekers)

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
6 years ago

Till Santor: den internationellt kĂ€nde svenske forntidsforskaren Martin P:son Nilsson (1874-1967 har skrivit en sats som faktiskt aldrig lĂ€mnat mitt minne. SĂ„ hĂ€r ungefĂ€r: “Jag har aldrig under mitt forskande stött pĂ„ en kultur vĂ€rd namnet som inte haft en andlig aspekt.” Med det mĂ„ste förstĂ„s att denna andliga aspekt kan ha vilken utsaga som helst – som vi ser rena dumheten. Men likvĂ€l finns denna drift till ett andligt sökande som grundar sig pĂ„ ett andligt behov. Och det var det som Schleiermacher menade – att vetenskapligt tĂ€nkande och andligt tĂ€nkande Ă€r tvĂ„ olika saker. T o m Kant… Read more »

Santor
Santor
6 years ago
Reply to  HH

Man kan sÄ i det 21ŽÄrhundrede konstatere at der er mange kloge mennesker der i fortiden skrev tÄbelige ting.

PrĂžv at vĂŠre mindre “Ă„ndelig” og forklar hvad DU mener ellers er det lidt svĂŠrt at samtale ( som det hedder pĂ„ pĂŠdagog-sprog ) med dig.

Sokrates som eksempel pÄ polyteistisk "tolerance"
Sokrates som eksempel pÄ polyteistisk "tolerance"
6 years ago
Reply to  HH

HH

Hellenske straffe for “ateisme”/blasfemi kender du godt: Sokrates blev dĂžmt for netop dette. Til dĂžden.

Flere andre filosoffer fĂžr og efter Sokrates blev i de hellenske stater dĂždsdĂžmt for at kritisere den hĂŠvdvundne tro og forsĂžge sig med tillĂžb til “naturvidenskabelige” forklaringer pĂ„ naturfĂŠnomener.

Polyteisme – en “mangfoldig” gudeverden – er lige sĂ„ lidt en garanti for tolerance som en “mangfoldighedspolitk” er det…

SkÄning
SkÄning
6 years ago

Det Ă€r korrekt. TĂ€nkte precis skriva det sjĂ€lv, men det gĂ€llde ju inte överallt i den hellenistiska vĂ€rlden. Filosofer som Solon, Critias och Demokritos kunde ju t ex fĂ„ göra sina “nĂ€stan-ateistiska” utsvĂ€vningar utan att dricka gift. De gick Ă„tminstone lĂ€ngre Ă€n Sokrates. Polyteistisk tolerans strĂ€ckte sig vĂ€l mest till att acceptera andras folks gudar, men inte nĂ„gon tolerans för ateism. BĂ€ttre Ă€n de historiska varianterna av monoteism kanske. Men det var inte det jag egentligen ville sĂ€ga, utan snarare hylla Danmark (och Tyskland) som faktiskt producerade den första explicita ateisten i modern tid som Ă€ven tryckte sina tankar i… Read more »

SkÄning
SkÄning
6 years ago
Reply to  SkĂ„ning

FörlĂ„t, det skulle stĂ„ “tryckte sina tankar i en text”. Det var en serie pamfletter det handlade om.

trackback

[…] They are divided strictly into castes, who cannot marry each other. The upper castes are polygamous. Anyone of the faith who marries a non-Yezidi risks ostracism, or worse. Yezidism is syncretistic: it combines elements of many faiths. Like Hindus, they believe in reincarnation. Like ancient Mithraists, they sacrifice bulls. They practise baptism, like Christians. When they pray, they face the sun – like Zoroastrians. There are also strong links with Sufism, the mystical branch of Islam. The Yezidi reverence for birds – and snakes – also appears to be extremely old. Excavations at ancient Catalhoyuk, in Turkey, show that… Read more »

HH
HH
6 years ago

MÀnsklighetens historia har alltid en mening. I varje fall om man lÀser den i efterhand. SÄ hÀr:

Vid slaget vid Poitiers 732 slog Karl Martell den muslimska armén och dödade emiren Abd ar-Rahman. Den arabiska invasionen mot Europa stoppades effektivt.

Det finns andra vapen idag… och andra vĂ€gar… Och kanske en annan utgĂ„ng. Eller mening.

Santor
Santor
6 years ago
Reply to  HH

Er det sÄ nu du vil fortÊlle om din gud eller er der en dybere mening du vil dele?

Machiavelli
Machiavelli
6 years ago
Reply to  HH

Ja jeg mÄ finde et billede af Karl Martel og hÊnge op pÄ vÊggen. Men angÄende menneskelighedens historie, sÄ er der vis ikke anden mening end at den beror pÄ tilfÊldigheder.

Santor
Santor
6 years ago

Ang : “Vi bliver slagtet i Allah’s navn”

Jeg ved ikke om man skal interessere sig specielt for deres skĂŠbne. Hvor var deres klageskrig og fortĂžrnelse da det var de kristne og jĂžderne det gik ud over?

Ikke bare denne gang, men alle de gange islam har udrenset deres nÊromrÄde.

Alle folkeslag og religioner er nÞdt til at forstÄ at islam er et problem der kun kan lÞses hvis vi gÞr det sammen!

islam er et problem for alle, ogsÄ muslimer.

Ole Burde
Ole Burde
6 years ago

I en tid hvor USA har nok at gĂžre med at bekrige sig selv , er den eneste chance for effektiv hjĂŠlp til kurderne fra Israel . Helt tilbage fra 50’erne har der i perioder vĂŠret forskellige former for samarbejde , parallelt med hvordan der blev samarbejdet med oprĂžrsbevĂŠgelsen i det som nu er Sydsudan . Det er helt sikkert fristende for Israel at bekrige ISIS via stedfortrĂŠder , fordi det begynder at se ud som om en konfrontation med uhyret er uundgĂ„elig pĂ„ lĂŠngere sigt . Problemet er selvfĂžlgelig , at israelsk intervention vil have en tendens til forene… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  Ole Burde

Divide et rege … ja, nye perspektiver Ă„bner sig i den spegede krig. Hvem tĂžr bekende kulĂžr og Ă„bent samarbejde med Israel? MĂ„ jeg foreslĂ„ en art israelsk-palĂŠstinensisk forbundsstat forinden? Det ville berolige de opkogte sind, og burde kunne udvirkes med lidt snilde. SĂ„ vĂ„bnene kan vendes den rigtige vej. Men der sidder vel allerede nogen og forsĂžger at lodde, om tiden er moden.

– – –

JĂžrgen Duus
JĂžrgen Duus
6 years ago

Det ser desvĂŠrre ikke godt ud for yasidierne. For det fĂžrste er de ikke muslimer og for det andet er deres bĂždler ikke jĂžder.

Peter Andersen
6 years ago

Det der sker i Irak lige nu, er desvĂŠrre ingen overraskelse. Der er islams vĂŠsen, udfoldet i al sin gru. NĂ„r kalifatet er etableret, starter den offensive jihad – ganske som den har gjort det i 1400 Ă„r. Det eneste positive i hele denne sĂžrgelige historie er, at alle mulige muslimske fraktioner ogsĂ„ kĂŠmper mod hinanden. Men de “vantro” mĂ„ selvfĂžlgelig betale prisen for dette skingrende ravende vanvid. Det skal nok gĂ„ op for flertallet hvad islam er for en stĂžrrelse. Men, i guder, hvor gĂ„r det dog trĂŠgt. At man sĂ„ stadig gĂ„r op i en lille jĂždisk stat,… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
6 years ago
Reply to  Peter Andersen

Ja og nu er det afslÞret, at det var tre Hamas patienter som stod bagved mordene pÄ de tre israelske tenagere. Men som jeg sagde fra starten: Bestilt arbejde for Hamas psykopaterne vidste at Israel ville reagere hÄrdt. Nu er beviserne kommet.

HH
HH
6 years ago

DĂ€r har vi kĂ€rnan till det onda – oförmĂ„gan att skilja tingen Ă„t. De har t ex ingen Fredric Schleiermacher, den tyske teolog och filosof, som vid sidan av sin samhĂ€lleliga hjĂ€lp till de utsatta, Ă€ven pekade pĂ„ olikheterna i vetenskapen och religionen. Schleiermacher som levde pĂ„ 1800-talet Ă€r en av dessa ljusfyrar som förstĂ„tt att utveckla tĂ€nkandet och pĂ„ de skilda vĂ€gar vi mĂ„ste bejaka. Man KAN vara trogen sin religion och man KAN bejaka ett vetenskapligt tĂ€nkande.

Det Àr det vi har förstÄtt.

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  HH

Jeg tror ikke problemet er idĂ©historisk, men kulturhistorisk. Det nytter ikke at tale til mennesker, der ikke har Ăžren at hĂžre med. IdĂ©historien afventer, at kulturhistorien skaber lydhĂžrhed. Ingen “frelser” kan frelse de, der ikke er modtagelige for den tilbudte frelse.

Idéhistorien er for de, der vil nedlÊgge kranse. Kulturhistorien er for de, der vil forstÄ.

– – –

Machiavelli
Machiavelli
6 years ago

Jeg har kun en kommentar verden er syg, og hvorfor verden er syg, forklarer Abdennour Bidar her. ”Islam er stivnet i ritualisme, formalisme, dogmatisme, sexisme og antisemitisme. Det er blevet en religion, som er fanget i fortiden og fuldstĂŠndig uegnet til et moderne samfund. En religion, som har indstillet enhver rationalitetet og forbudt enhver kritisk tankegang. Det betragtes nĂŠrmest som en form for vantro… Denne mangel pĂ„ kritisk tankegang har udtĂžrret hele den islamiske Ă„ndelighed og kultur. Vi har haft store tĂŠnkere, vi har vĂŠret en stor civilisation. Men hvor mange nobelprismodtagere har vi i dag? Hvorfor er de fleste… Read more »