13
aug
Seneste opdatering: 13/8-14 kl. 2315
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

KĂžbenhavnske politikere vil have regeringen pĂ„ banen i kampen mod jĂždehetz. Det fĂžrste mĂžde blev holdt, de muslimske reprĂŠsentanter dukkede  ikke op. De selv samme politikere, der har inviteret det muslimske jĂždehad i Danmark, der simpelthen ikke eksisterede for 25 Ă„r siden, vil nu “bekĂŠmpe det”. Det kan ikke lade sig gĂžre. Sikkerheden pĂ„ gadeplan for jĂžder er permanent forvĂŠrret. Politikerne kan skĂŠrpe straffene, for de fĂ„ politiet fĂ„r fat pĂ„, de kan sende signaler, de kan springe op og falde ned, men de kan ikke gĂžre det ugjort, som er gjort.

Hvilket bringer mig tilbage til tesen, at politikere (forgÊves) forsÞger at lÞse problemer, de selv har foranstaltet. I det mindste fÄr de en levevej ud af det, ligesom enhver anden mafioso. EuropÊiske jÞder mÄ forberede sig pÄ i det store hele  forsvare sig selv. NÄr det er gÄet op for dem, vil det senere gÄ op for europÊiske kristne. Angrebene pÄ kristne, prÊster, processioner, kirkegÄrde er ganske almindelige,  skÞnt meget underrapporterede. Enhver der graver lidt i det emne, bliver chockeret over hvad han opdager. Man kan begynde her: Anti-Christian sentiment, Europa.

Politikerne er ikke vores venner, de er ikke pÄ nogen mÄde vores forsvarere. De ved, hvad de har gjort og de fortsÊtter. Om de ligefrem er vores fjender, afhÊnger af hvordan deres etniske klienter tér sig fremover. De er ikke bange af sig.  En gammel lÊser minder mig om denne, jeg havde for nogle mÄneder siden.

marx

Hedegaard sigtet strandet i Tyrkiet

Selvom man ser frem til retssagen, tĂŠnker jeg pĂ„ Midnight Express. Tror pokker han vil ‘hjem’. Han er mĂžr og velhĂŠngt nĂ„r han engang  kommer.

Der kan gÄ flere mÄneder, fÞr de tyrkiske myndigheder udleverer den mand, der er varetÊgtsfÊngslet i et fÊngsel tÊt pÄ Istanbul og mistÊnkt for at have forsÞgt at slÄ den kontroversielle islamkritiker Lars Hedegaard ihjel.Det oplyser den 26-Ärige fÊngslede mands advokat, Thorkild HÞyer.

»Situationen er ret lÄst. Min klient er faktisk fanget dernede. Det skyldes, at hans tyrkiske advokat har kÊret kravet om fortsat varetÊgtsfÊngsling. Det er standard at gÞre det, men i en udleveringssag forlÊnger det sagsbehandlingen. Det kan tage mÄneder at behandle den kÊre, og fÞr der ligger en afgÞrelse fra ankeinstansen, kan min klient ikke blive udleveret til Danmark, selv om det er det, han Þnsker«, siger Thorkild HÞyer.

NĂŠgter sig skyldig. Den 26-Ă„rige danske mand med libanesisk baggrund nĂŠgter sig skyldig og vil gerne hurtigt hjem til Danmark for at rense sit navn. Lars Hedegaard-sagen: Sigtet er strandet i tyrkisk fĂŠngsel

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
6 years ago

Faktiskt, efter att ha lĂ€st och begrundat inlĂ€ggen ovan, mĂ€rker jag att inte har den minsta susning om vad som komma skall! Ska det börja med strider mellan de olika muslimska fraktionerna hĂ€r i Sverige, för att sedan vidgas till nĂ„gonting annat? Jag Ă€r sjĂ€lv under historisk tid ett resultat av slĂ€kter som var herrnhutare (Tyskland) och hugenotter (Frankrike) som flydde katolska kyrkans repressalier. Jag vill passa pĂ„ och tacka Gustaf III som tog emot och skyddade mina förfĂ€der. Men dessa mina förfĂ€der var en del av Europas historia. Och de var, sĂ„ lĂ„ngt jag kunnat lĂ€sa mig till, yrkeskunniga… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Den pĂ„gĂ„ende vĂ€rldskonflikten handlar mycket, mycket mer om lĂ„ngvarig och mĂ„lmedveten revolutionĂ€r uppvigling frĂ„n “Ondskans Axelmakter”, som Reagan uttryckte det pĂ„ sin tid, Ă€n om ras och religion, Ă€ven om islam innehĂ„ller mĂ„nga element som aktivt kan anvĂ€ndas att spela pĂ„ för att uppmuntra fanatism och “radikalisering”. SĂ„ hĂ€r kommenterar en sunnimuslim i Arsal utvecklingen under den syriska “revolutionen”, flyktingströmmarna till Libanon och striderna i staden för nĂ„gon vecka sedan: ‘Fliti is unsure how residents in the Sunni-majority town, which has long supported the uprising against the regime of President Bashar Assad, will react. He said there may be reprisals,… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Mer som Ă€r vĂ€rt att lyfta fram i ovanstĂ„ende artikel om striderna i libanesiska Arsal: “Fliti believes many of the gunmen emerged from the camps, and said he saw some in the vicinity himself, while a minority came from the mountainous border regions, though the refugees deny this. The resident said the emergence of the gunmen was sudden and surprising. They roamed the streets, faces covered with large beards, and some carried swords. They shot residents who defied them or who were deemed infidels, he said.” NĂ„got att tĂ€nka pĂ„ för de olyckliga som fĂ„r en sĂ„ kallad “flyktingförlĂ€ggning” inpĂ„… Read more »

HH
HH
6 years ago

Ett tillĂ€gg och ge mig gĂ€rna ett svar vad ni sjĂ€lva tycker om ord och ords mening. I Svenska kyrkans Bibel 2000 har man ersatt ordet frĂ€mling med invandrare. Det i den mening som sĂ€ger att om frĂ€mlingen ber om ett bröd, ge honom ett bröd. Ber han om en bĂ€dd, ge honom en bĂ€dd. Detta i den gamla bibeln. Men – Ă€r inte invandrare och frĂ€mling tvĂ„ olika förhĂ„llanden? Som jag ser det Ă€r denna nyskrivning helt enkelt en rĂ€ttelse till lĂ€saren – en invandrare Ă€r inte en frĂ€mling, utan en invandrare. Och alltsĂ„ inte en frĂ€mling. Men –… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  HH

Ja, det Ă€r stor skillnad pĂ„ orden – frĂ€mling – , och – invandrare -. En invandrares avsikt Ă€r ofta att vilja bli en – medborgare – , och Ă€r dĂ€rmed en – delansvarig – , just – medborgare – , och inte – frĂ€mling – , och sĂ„ att sĂ€ga oansvarig för nationens, och alla dess övriga medborgares, vĂ€l och ve…. Men jag funderade pĂ„ ocksĂ„ en annan sak om det hĂ€r med vem som Ă€r – ens nĂ€sta – , och inte… SĂ„ hĂ€r: Man behöver nog försöka se i helhetsperspektiv, vilka (ismer, ideologier, kanske religioner som pĂ„verkat… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Bergfast

Korr.

En invandrares avsikt Ă€r ofta att vilja bli en – medborgare – , och Ă€r dĂ€rmed en – delansvarig – , just – medborgare – , och inte – frĂ€mling – , och blir dĂ„ sĂ„ att sĂ€ga …delansvarig…,(inte oansvarig, som just – en frĂ€mling – !!), för nationens och alla dess övriga medborgares vĂ€l och ve


Angela
Angela
6 years ago
Reply to  HH

Ja, man skriver om och förvanskar. Man kan ju undra hur mycket som förvanskats under tusentals och hundratals Ă„r. Intressant att du tar upp att man i Bibeln ersatt ordet frĂ€mling med invandrare. IngĂ„r i propagandan. Men folk i allmĂ€nhet vet inte om att detta Ă€r hjĂ€rntvĂ€tt. Det Ă€r ett fult knep. SĂ„ Ă€ndras folks medvetande till hur de som bestĂ€mmer tillfĂ€lligt under en period i historien vill ha det. Det som tjĂ€nar deras syften. Det Ă€r oförskĂ€mt eftersom bara nĂ„gra fĂ„ stĂ€ndigt och jĂ€mt tar sig rĂ€tten att bestĂ€mma riktningen. En samling översittare. FrĂ€mling betyder enbart en okĂ€nd person.… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Angela

…Nu begyndte legetĂžjet at lege, bĂ„de at komme fremmede, fĂžre krig og holde bal; tinsoldaterne raslede i ĂŠsken, for de ville vĂŠre med, men de kunne ikke fĂ„ lĂ„get af…
http://www.duda.dk/eventyr/denstandhaftigetinsoldat/denstandhaftigetinsoldat.html

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  Peter Buch

Ja och samhĂ€llskritiker har fĂ„tt gömma sig i begrepp som barnboksförfattare, hovnarrar eller genom att berĂ€tta fabler och gudasagor. MĂ€nniskorna fick ta djurens skepnad eller som hĂ€r leksaker men de har ocksĂ„ fĂ„tt ta pĂ„hittade vĂ€sens skepnad som troll, tomtar, andar, spöken, gudar och annat skrymt. H C Andersen och Swift var bĂ„da goda “samhĂ€llsvetare”. Eller varför inte Jesus om han nu funnits eller om det flera olika personer. Han (de) var de första samhĂ€llsvetarna i vĂ€rlden och spred den Atenska skolan dĂ€r mĂ€nniskor gjordes ansvariga genom demokrati, akademi och politik. De som har högsta bestĂ€mmanderĂ€tten, “makteliten” (OBS “elit” har… Read more »

HH
HH
6 years ago

Verkligen en utomordentlig sammanfattning Bergfast! Jag har funderat mycket över det dĂ€r – bara lĂ€s Uppebarelseboken i NT och bli förvirrad eller rĂ€dd! Hur om helst – de första kristna kyrkofĂ€derna var rĂ€dda för att deras vision skulle tas om hand av den vĂ€rldsliga makten. De menade att de kom med ett erbjudande, att tas emot eller sĂ€ga nej till. Men kejsar Konstantin sĂ„g naturligtvis vilken makt han skulle kunna besitta med alltfler troende… Och Luther… han ville ju ha bort vissa avarter inom den katolska kyrka han sjĂ€lv var delaktig i. Tiden hastade vidare och den katolska motreformationen kom… Read more »

Bergfast
6 years ago

LĂ„ng fundering om de tre stora religionerna Det som vore intressant att lĂ€sa vore lite djupare jĂ€mförelser mellan bĂ„de judendom, kristendom och islam, dĂ€r islam dĂ„ Ă€ndĂ„ faktiskt verkar i mĂ„ngt och mycket vara pĂ„verkad av just bĂ„de judendom , och kanske sĂ€rskilt delvis ortodox sĂ„dan, samt ocksĂ„ av kristendom. Muhammed (pbuh) reste tydligen i flera, flera Ă„r tillsammans med handelskaravaner och umgicks och trĂ€ffade bĂ„de judar och kristna och tog del av deras traditioner och undervisning, eller i alla fall pĂ„verkades av dem mycket starkt. Inte sĂ„ att han sjĂ€lv studerade varken judendom eller kristendom, men han mĂ„ste Ă€ndĂ„… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Bergfast

Korr av mening, den sista meningen: …” sĂ„ att man dĂ„ kan vĂ€lja – den rĂ€tta, (men ack sĂ„ – smala – ) …vĂ€gen i livet…, osv. …VĂ€gen i livet ….skulle egentligen vara – VĂ€gen till livet…. Eftersom det enligt kristendom dĂ„ sĂ€gs, (att Jesus sagt):…”Ingen kommet till Fadern, (dvs., det Eviga Livet och till Den för mĂ€nniskan, som just mĂ€nsklig varelse Ă€r – ur- identifieraren – , alltsĂ„ DEN, som svarar pĂ„ den mĂ€nskliga (existentiella) frĂ„gan; – Vem Ă€r jag, (som mĂ€nsklig varelse), (och dĂ€r dĂ„ beskrivningen om mĂ€nniskan Ă€r: MĂ€nniskan Ă€r skapad till Guds Avbild, till man och… Read more »

Anders
Anders
6 years ago

De danske borgere skal nok vide at huske de politikere som stÄr bag den organiserede import af had, vold og forbrydelse til landet.
De har gjort regning uden vÊrt og konsekvenserne heraf kommer de helt bestemt til at fÞle pÄ egen krop.

nobody
nobody
6 years ago

Det hĂ€r borde vara svaret frĂ„n vĂ„ra politiker till alla marodörer inom och utom landet – “Shrinking Balls – Snatch”: http://www.youtube.com/watch?v=1crhwQPKr7w

Och om de inte svarar pĂ„ detta SÄTT ÄR DE ICKE VÅRA POLITIKER.

PBr
PBr
6 years ago
Reply to  nobody

youtube professor live on quotes and references

SkÄning
SkÄning
6 years ago

Douglas Murray Ă€r visserligen rapp i truten, men rent för feg och slĂ€tstruken. För nĂ„gra Ă„r sen var han lite mer kompromisslös, men verkar ha trillat in i “pluralistic society”-teorin och snöat in sig pĂ„ Israel, nĂ€r de verkligt horribla skeenden Ă€r i Syrien, Irak, Libyen, Tchad, Mali, Nigeria, Somalia osv. We must keep “community cohesion” at all costs, Ă€r en sĂ„ hĂ„rresande korkad teori att man baxnar. Det enda som hĂ€nder Ă€r att man fördröjer urladdningen och att den blir vĂ€rre. Att öht fortfarande anvĂ€nda sig av Nick Griffin’s fascists som ett slagtrĂ€ borde vara out-of-bounds. Hade de suttit… Read more »

nobody
nobody
6 years ago

Det finns fortfarande en möjlighet politiker i Norden. “Repent, repent, repent!”

NĂ€r tĂ„get gĂ„tt sĂ„ tvĂ„r jag mina hĂ€nder ty, inget kommer kunna stoppa tidvattnets vĂ€g – “Metallica The Unforgiven”: http://www.youtube.com/watch?v=mTwjUE60HG4

P.S. Danska politiker inom alla kulörer verkar börja förstÄ detta, kudos till dessa.

nobody
nobody
6 years ago

För Danmark i tiden.

“Metallica Don’t Tread on Me”: http://www.youtube.com/watch?v=NmvG2ZiPfoo

eller M.a.o “Sabaton – Swedish Pagans”: http://www.youtube.com/watch?v=kbWc3NPpXTQ

Neuhammer
Neuhammer
6 years ago

Vedr. Lars Hedegaard sagen.
Tror nĂŠppe der er meget “Midnight Express” i den sag. De fleste ved jo hvilken vej vinden blĂŠser i Tyrkiet, mere sharia og mindre sekulĂŠrt/demokrati.
Men nÄr det er sagt, sÄ lad islamisten rÄdne op dernede i forhold til en dom og straf i et latterligt dansk dhimmi system.

nobody
nobody
6 years ago

@Rober R

Nej, den personen Ă€r en “Stikkere”: http://da.wikipedia.org/wiki/Stikker#Stikkere_under_den_tyske_bes.C3.A6ttelse

Gör om gör rÀtt!

Robert R
Robert R
6 years ago

Enhver der ved hvad der er det rigtige at gÞre og sÄ undlader at gÞre det er en kujon!