28
sep
Seneste opdatering: 28/9-14 kl. 1701
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er hvad professorerne Stefan Jonsson og Elena Namli i praksis skriver her. Det er pakket lidt ind i i flommede formuleringer, men ikke meget. Jonssons specielle outlook kender vi i Danmark fra 2006. Han blev sparet vĂŠk fra Dagens Nyheter, og er nu ‘professor i etnicitet.’ Elena Namli kristiserer Menneskerettighederne for ikke at tage nok hensyn til sharia. SĂ„ er det pĂ„ plads.

I mange Ă„r har det vĂŠret en vellykket strategi i Sverige, at kalde folk ‘racister’, der bare ville nedbringe den enorme indvandring, det torpederede effektivt enhver politisk diskussion og gjorde den moralsk. Hvorfor folk er bange for at blive kaldt ‘racister’ pĂ„ sĂ„ Ă„benlyst Ă„ndsvagt et grundlag, kan man spĂžrge sig om. Nu hvor strategien knirker i fugerne, strammer de to forfattere strategien en tand til. De stiller sig end ikke helt afvisende overfor at kalde 800.000 svenskere ‘racister’.

Josson og Namli er for solide nerver, deres gengivelse af SD’s partiprogram er taget ud af luften, ellers ville deres rĂŠsonnement vĂŠre for hĂ„blĂžst for den mest naive lĂŠser. Etablissementes desperation stiger, det begynder at ligne den brĂŠndte jords taktik. Jorden er Sverige og folkestyret. Et stykke verbalt svindel af glidende formuleringer og halve sandheder, der viser at det totalitĂŠre aldrig ligger langt under overfladen derovre, navnlig ikke blandt intellektuelle.

Olycklig acceptans av SD:s ideologi. TilltrÀdande regering bör deklarera att Sverige ska följa FN:s konvention om att förbjuda organisationer som frÀmjar rasdiskriminering. Det skulle tvinga SD att bekÀnna fÀrg och bromsa en pÄgÄende normalisering av rasismen, skriver Stefan Jonsson och Elena Namli.

Även i ett land med en stark demokratisk tradition, utvecklad rĂ€ttsstat och starkt civilsamhĂ€lle krĂ€ver demokratin anstrĂ€ngningar. Hur ska valresultatet hanteras? Hur förhĂ„lla oss till att tretton procent av vĂ€ljarna röstade pĂ„ Sverigedemokraterna? VĂ„gar man hĂ€vda att det finns rasistiska preferenser hos en sĂ„ stor del av Sveriges befolkning eller ska man i demokratins namn sĂ€ga att deras val mĂ„ste respekteras? Om det sista gĂ€ller, vad betyder det?

Det avgörande Àr att olikheterna ursÀktar eller rent av uppmuntrar till att vissa utesluts frÄn rÀttigheter som andra har. Denna rasism existerar och vÀxer i dagens Sverige.

Normaliseringen godtas av mĂ„nga röster i offentligheten, som menar att det inte Ă€r Sverigedemokraterna och deras förmenta rasism som vi ska oroa oss för. Hotet mot demokratin sĂ€gs i stĂ€llet komma frĂ„n ”extremism” av olika slag – sĂ„vĂ€l vĂ€nster som höger. Denna logik innebĂ€r i praktiken att en ”normal” (icke-extrem, icke-vĂ„ldsam) rasism kan accepteras inom ramen för den demokratiska arenan.

Alldeles oavsett om vi betecknar Sverigedemokraternas ideologi som ”rasistisk”, ”frĂ€mlingsfientlig”, ”invandringskritisk”, ”nationalistisk” eller nĂ„got annat, sĂ„ vet vi alltsĂ„ detta: partiet underblĂ„ser rasismen genom att peka ut en viss samhĂ€llsgrupp som roten till alla problem…. Rasistisk retorik och politik kan aldrig betraktas som ”normalt” i ett demokratiskt samfund, oavsett hur missnöjda mĂ€nniskorna Ă€r med den politik som förs. Att i dag tona ner omfattningen och karaktĂ€ren av rasistiska sympatier i vĂ„rt land Ă€r dĂ€rför fel vĂ€g att g”Följ FN-lag mot rasism och tvinga SD att bekĂ€nna fĂ€rg”

Karl Olof Arnstberg kommenterer artiklen i Det förödande glappet mellan teori och verklighet.

Jalving: Flugten fra Dansk Folkeparti er begyndt

Kristian Thulesen Dahls slebne retorik fik det til at lĂžbe koldt ned ad ryggen pĂ„ mig. Mage til pragmatiker skal man lede lĂŠnge efter, selv i dansk politik, hvor der ellers er kamp om fĂžrstepladsen. NĂ„r DF’s nye leder hellere vil vende ryggen til outsiderpartier som Sverigedemokraterne og det fremadstormende UKIP i England, forstĂ„r man mĂ„ske for alvor, hvor desperat DF’s nye leder gerne vil vĂŠre insider, og det har naturligvis en pris.Kleenex til folket

 Dragged into a war by clowns who can’t even run a railway

Vi trĂŠnger til lidt dissens overfor Europas evindelige MellemĂžstkrige:

Wars cause far more atrocities than they prevent. In fact, wars make atrocities normal and easy. If you don’t like atrocities, don’t start wars. It is a simple rule, and not hard to follow.

A year ago, we were on the brink of aiding the people we now want to bomb, and busily encouraging the groups which have now become Islamic State. Now they are our hated foes. Which side are we actually on? Do we know? Do we have any idea what we are doing? Peter Hitchens i The Mail

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
Morten - - -
6 years ago

Dansk Folkepartis “normalisering” kan aldrig vĂŠre en dĂ„rlig proces. Den er fuldstĂŠndigt forudsigelig i forhold til partiets Ăžgede tilslutning: Vi vidste jo godt, at med stĂžrre vĂŠlgertilslutning fĂžlger dette. Og det er ikke ilde. Der er altid plads til et “fremskridtsparti” og en “mogens glistrup”, hvis nogen gider at etablere det. Men Dansk Folkeparti skal fĂžlge den historiske nĂždvendighed og blive det folkeparti, det hĂŠvder at vĂŠre. Til gavn for alle. Med hensyn til, at partiet ikke er “blĂ„t” nok er der kun at sige, at DF ikke er et liberalistisk parti, men tvĂŠrtimod mener, at Danmark IKKE er et… Read more »

Prudentius
6 years ago
Reply to  Morten - - -

Et enormt problem for kritikken af masseindvandringen og multikulturen har lĂŠnge vĂŠret, at den ofte har vĂŠret forbundet med en fanatisk og social samvittighedslĂžs liberalisme, der simpelthen bare ikke har tag (heldigvis) i de fleste danskere.

Glistrups projekt var og blev en kÊmpe fuser. Og dem er der som bekendt ingen fidus i at gÄ tilbage til.

Det ville klĂŠde Jalving, at indse det. Hans pubertĂŠre minimalstats og sultelĂžns-drĂžmme kan han stikke op hvor solen ikke skinder!

Prudentius
6 years ago
Reply to  Prudentius

Skinder = skinner!

Og jeg bĂžr tydeligvis hive min retstavning ud fra det samme sted.

🙂

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Morten - - -

Det er jo ikke til gavn for alle.
BelÊg for dette er rigelig og nÊppe undgÄet din opmÊrksomhed heller.

Det er, i mine og nogle andres Þjne, ikke alene moralsk forkasteligt men tillige ulogisk at vÊre for at offentlig finansiering udgÞr en sÄ stor og betydende del af samfundsÞkonomien som der er tale om.

Dannebrogs rÞde kan ses som hjÞrner der er sat pÄ en hvid korsbaggrund. Den hvide korsform er det vÊsentlige, det der giver karakter og struktur til det rÞde hav.

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  Peter Buch

ForstĂ„elsen af Kristendommen er noget, vi er vokset til – som kultur og nation! I tilgift til de sociale reformer, som Kristendommen netop er i fin harmoni med.

SÞren Krarup er en af de fremmeste fortalere for folkelig solidaritet, i Þvrigt. Man fÄr nÊsten det modsatte indtryk, nÄr man lÊser Jalving.

– – –

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Morten - - -

Enig med dine ord om Krarup. Uenig med det meste andet, men stopper argumenterne pt.

Angela
Angela
6 years ago

Är det denne lurifax?

En “professor” som saknar grundkompetens, aldrig tagit en riktig examen utan lĂ„tsasexamina i lĂ„tsas Ă€mnen. Född 1961 kan han omöjligtvis ha avlagt vare sig en realskoleexamen eller studentexamen. Studentexamen avskaffades 1967 och den sista generationen slĂ€pptes igenom utan examen. Vi har fullt av dessa pajaser vid universiteten och högskolorna. Gud bevare oss vĂ€l för deras pseudokunskaper!

PFEP
PFEP
6 years ago

Nog inte nÄgon större chans att dessa tvÄ vinner gehör för sina tanker, men det Àr bara bra att DN lÄter deras sanslösa idioter hÄlles i DN-Debatt, var alla kan skÄda hur illa det egentligen stÄr till inom Sveriges akademiske vÀrld.

VisionÀren
VisionÀren
6 years ago

Med nĂ„gra fĂ„ justeringar tycker jag att den kommentar jag gjort om annat inlĂ€gg pĂ„ annan blogg platsar Ă€ven i detta kommentatorsfĂ€lt. SĂ„dana som [vĂ€lj valfri pseudo-statsvetare/pseudo-professor] och [vĂ€lj valfri pseudo-statsvetare/pseudo-professor] Ă€r de största förrĂ€darna i mina ögon. Personer med auktoritĂ€ra titlar som med pseudo-vetenskapliga argument försöker övertyga oss om nonsens, bullshit och annat dravel. Detta Ă€r de personer, vars gallimatias vĂ„ra okunniga och fördummade politiker grundar sina beslut pĂ„. Är det nĂ„gra i dagens samhĂ€lle som bĂ€r ett stort ansvar för dess sönderfall sĂ„ Ă€r det personer som [vĂ€lj valfri pseudo-statsvetare/pseudo-professor] och [vĂ€lj valfri pseudo-statsvetare/pseudo-professor]. De kan jĂ€mföras med… Read more »

ny kommentator
ny kommentator
6 years ago

“..vissa utesluts frĂ„n rĂ€ttigheter som andra har. Denna rasism existerar och vĂ€xer i dagens Sverige..” RĂ€tten til at smadre lovlige demonstrationer er givet kun til den radikale venstreflĂžj, rĂ€tten til at gratis tandlĂŠge (50 skr) til papirlĂžse, rĂ€tten til at begĂ„ kriminalitet og fĂ„ skjult sin identitet i MSM.. RĂ€tten til at sĂŠtte dagsordenen i MSM, mens andre udelukkes for at kunne forsvare sig, RĂ€tten til at hĂŠnge civile som Jim Olson ud pĂ„ de nationale medier.. etc etc… En mĂŠrkelig rascisme vokser i dagens Sverige

Angela
Angela
6 years ago

Demokrati Ă€r ett av alla “fina” ord som anvĂ€nds av en massa olika grupper för att frĂ€mja sina egna intressen , intressen som oftast Ă€r sĂ„ lĂ„ngt ifrĂ„n det fina ordet demokrati man nĂ„gonsin kan komma. Hur kan man ens komma pĂ„ att förbjuda folk och deras makt (folkmakt) med demokratins hjĂ€lp? DĂ„ har man nĂ„tt den yttersta grĂ€nsen för sinnessjukdom. Demokrati betyder folkmakt. Folkets makt. Inte att förbjuda folkets makt eller förbjuda folk. Hur nĂ„gon ens kan ta sĂ„dana stollar pĂ„ allvar Ă€r obegripligt. Precis som det finns patologiska lögnare, patologiska altruister sĂ„ finns det patologiska makthavare. De hĂ€r… Read more »

Nils
Nils
6 years ago

Magten er altid dum at hÞre pÄ. SÄdan udtrykker magt sig. VrÞvlet er magtudÞvelsens skillemÞnt. Kun de magteslÞse mÄ vÊlge deres ord med omtanke.

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  Nils

Inte nĂ„gon gĂ„ng i historien har nĂ„gon vunnit en kamp genom att gĂ„ över till fiendens planhalva. I decennier i Ă„rhundraden har folk bombarderats med “fina” ord som de inte vet vad de betyder, stĂ„r för eller hur de manipulerats. Makten har tillĂ„tits skjuta skarpt pĂ„ folk med sitt folkförakt inlindat i ett överklassprĂ„k som gjort folk försvarslösa och förminskade. Ord som folk aldrig anvĂ€nder i sin vardag , ord som stĂ€ndigt förĂ€ndras för att hĂ„lla folk borta frĂ„n makten – utdefiniera folk. SĂ„ fort folk lĂ€rt sig betydelsen av ett ord Ă€ndras det. Folk kommer aldrig att kunna försvara… Read more »

Angela
Angela
6 years ago

Tack för ditt som vanligt pĂ„passliga och utmĂ€rkta inlĂ€gg och presentationen av Jonsson. Har inte hört talas om detta eller vet vem gubbstrutten Ă€r. Men resonemanget kĂ€nner jag igen för det vilar hela vansinnet pĂ„. De tror pĂ„ allvar att de Ă€r “vĂ€rldens rĂ€ddare” och stĂ„r över all kritik. Och de skall “inte bli som danskarna” eller övriga lĂ€nder. Problemet Ă€r att de fĂ„tt en arena att blĂ„sa upp sina ballonger pĂ„. BlĂ„ser de lite till sĂ„ spricker de. Som de fula troll de Ă€r. Som Palme sa en gĂ„ng: “Diktaturens kreatur”. VarifrĂ„n kommer alla dessa idioter? Att han Ă€r… Read more »