12
okt
Seneste opdatering: 12/10-14 kl. 0746
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Kjell HĂ„kansson

“
Det finns arbetets döttrar ocksĂ„. I bh och hĂ€stsvans – och dĂ„ tĂ€nker jag inte pĂ„ Anders Borg.”

Med de orden lockade Mona Sahlin sina Ă„hörare till skratt i ett tal i Almedalen för nĂ„gra Ă„r sedan. SkĂ€mtet Ă€r helt lagligt – men kanske inte sĂ„ lĂ€nge till.

Den tidigare integrationsministern Erik Ullenhag föreslog nÀmligen nÄgra mÄnader före valet att lagen om hets mot folkgrupp ocksÄ skall gÀlla transsexuella, och Mona Sahlins uttalande uttrycker utan tvivel missaktning riktad mot mÀn som klÀr sig i kvinnoklÀder. Den avgÄende regeringen sjösatte i juni en utredning som skall redovisa sitt resultat i december. Posten som integrationsminister, som de flesta vÀl för lÀnge sedan har insett var helt onödig, finns inte lÀngre.

Lagen om hets mot folkgrupp Àr en dÄlig lag i flera hÀnseenden. För det första kan lagen tolkas godtyckligt; man inte pÄ förhand veta vad domstolarna skall tolka som olaglig, och nÄgon möjlighet att ta reda pÄ det finns heller inte

Den ofta citerade principen om allas lika vĂ€rde Ă€r egentligen en felöversĂ€ttning av ”equal in dignity and rights” frĂ„n FNs deklaration om de mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna. Den dĂ„varande justitiekanslern Göran Lambertz tolkning Ă„r 2003 att lagen inte skall skydda majoritetsbefolkning kan inte sĂ€gas vara i överrensstĂ€mmelse med FN-deklarationen eftersom den tilldelar etniska svenskar mindre vĂ€rdighet och mindre rĂ€ttigheter Ă€n minoriteter. Ett analogt förfarande i Sydafrika skulle skydda vita, men inte svarta, frĂ„n upplevda eller verkliga krĂ€nkningar.

För det tredje framstÄr det med önskvÀrd tydlighet i domen mot Mikael Hess att lagen, eller i varje fall tillÀmpningen av den Àr odemokratisk. I domen stÄr nÀmligen att Mikael Hess yttrade sig som privatperson, och saknade utbildning i Àmnet. Att folk med högre utbildning skulle ha större rÀtt att yttra sig Àn folk med lÀgre utbildning avspeglar en otÀck mÀnniskosyn och strider mot det allmÀnna rÀttsmedvetandet. Vi kan inte ha ett samhÀlle dÀr mÀnniskor graderas efter deras utbildningsnivÄ och utifrÄn detta tilldelas olika grader av yttrandefrihet.

I lagen om hets mot folkgrupp ingÄr fÀngelse i straffskalan, och frÄgan Àr dÄ om Sverige i framtiden kommer att kunna tillÄta sig lyxen att lÄsa in allt fler mÀnniskor för det som de har yttrat. Vi vet frÄn andra lÀnder, dÀr ordentlig statistik förs, att de grupper av asylsökande som nu strömmar in i landet Àr starkt överrepresenterade i brottsstatistiken. I Finland har det t.ex. visat sig att irakier Àr mer Àn 50 gÄnger mer vÄldtÀktsbenÀgna Àn genomsnittsmannen. Den svenska kriminalvÄrden kommer med andra ord inom en snar framtid att utsÀttas för starka pÄfrestningar dÀr antalet fÀngelseplatser kanske inte kommer att rÀcka till. Att vi samtidigt ger uppehÄllstillstÄnd till olika etniska grupper som i sina hemlÀnder krigar mot varandra gör det dessutom ganska troligt att vi fÄr uppleva en ökning av antalet hatbrott i Sverige.

Ett överbelastat rÀttsvÀsende kommer att tvingas till prioriteringar, och de flesta mÀnniskor utanför maktens korridorer anser nog att vÄldsbrott och ekobrottslighet bör prioriteras högre Àn den typ av brott som skulle tÀckas av den nu föreslagna utvidgningen av lagen om hets mot folkgrupp.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tornuggleman
Tornuggleman
5 years ago

Frugan o jag har vid tvĂ„ tillfĂ€llen anmĂ€lts för just hets o krĂ€nkning. Att vi hade privata samtal medan vi gick, Ă€r vĂ€l ganska naturligt. O i vĂ„rt paradis i mĂ„ngkulturen har man mycket som vĂ€dras. I synnerhet dĂ„ vi bara utanför dörren blir pĂ„minda om vidrigheterna. Att kĂ€cka , lĂ€ttkrĂ€nkta o skadestĂ„ndskĂ„ta sĂ„na dĂ€r hörde nĂ„got, ledde till anmĂ€lningar. Första gĂ„ngen kom TVÅ CIVILKLÄDDA POLISER hem till oss . Ärendet lades ner.Tack o lov fĂ„r vi fortfarande tala med varandra. Andra gĂ„ngen fick vi slĂ€pa oss till “polis”-huset för förhör. Lika dant igen. Ärendet avskrevs. DĂ„ finns resurser. Men… Read more »

Falsterbo
5 years ago
Reply to  Tornuggleman

Vi mÄste organisera oss mot detta!

Angela
Angela
5 years ago

Lagen bygger pĂ„ kĂ€nslor och blir dĂ€rför godtycklig. KĂ€nslor Ă€r alltid godtyckliga. Lagar fĂ„r aldrig ha sitt upphov i kĂ€nslor utan enbart i handlingar. Det du faktiskt gjort. Det gĂ„r dĂ€rför inte att stifta lagar pĂ„ sĂ„ lösan grund som kĂ€nslor eller tyckanden. Det enda som kan straffas Ă€r gĂ€rningar. Det dĂ€r med “majoritet” contra “minoritet” kan ocksĂ„ ifrĂ„gasĂ€ttas. Ena minuten talas om det globala och i nĂ€sta finns det plötsligt nationalstater , allteftersom det passar makteliten. Svenskarna utgör endast nĂ„gra promille av vĂ€rldens totala befolkning. Var de största befolkningarna finns Ă€r ingen tvekan och att de vĂ€xer. Afrikas befolkning… Read more »

Falsterbo
5 years ago
Reply to  Angela

Detta skulle behöva skrivas pÄ mÄnga stÀllen, flera gÄnger.

Twitter Àr ett medium som effektivt nÄr fram till dem som inte lÀser denna blogg.

Falsterbo
5 years ago
Reply to  steen

UtmÀrkt!
Det behövs nÄgra som har tid och ork att ge sig in i diskussioner som lÀses av mÄnga pÄ #svpol
och andra stora som har kopplingar till MSM.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
5 years ago
Reply to  steen

@steen, Ja, sjĂ€lvklart Ă€r HMF lagen till för att skydda den svenska eliten. Att man pĂ„stĂ„r sig vilja skydda olika “utsatta” grupper Ă€r vĂ€l lika trovĂ€rdigt som nĂ€r de gamla kommuniststaterna pĂ„stod att de ville skydda “arbetarna”. Lagen fungerar vidare vĂ€ldigt bra, givet detta syfte. Alla vet att man fĂ„r passa sig noga med vad man sĂ€ger publikt samt att om man pĂ„ nĂ„got sĂ€tt sticker upp (bildar parti, startar tidning, etc). sĂ„ ökar risken för Ă„tal betydligt. Under mĂ„nga Ă„r verkade det som att endast hotet om att drabbas av HMF Ă„tal var tillrĂ€ckligt och ytterst fĂ„ blev Ă„talade.… Read more »

Angela
Angela
5 years ago
Reply to  steen

Ja. Precis. “Politikerne VED, at de stĂ„r alene med ansvaret for multikulturen, hvis den chrasher eller udvikler stĂžrre katastrofer.” Det kan sĂ€gas pĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt. EU skall genomdrivas till vilket pris som helst. Multikulturen Ă€r en av metoderna. DĂ€rför fĂ„r det inte ifrĂ„gasĂ€ttas. Europa och europeer (vĂ€stvĂ€rlden) skall utplĂ„nas frĂ„n vĂ€rldens yta. Vi har sett det lĂ€nge att ingen kritik eller ilska fĂ„r yttras mot “politiker” eller deras tjĂ€nstemĂ€n. Men de fĂ„r utöva vilket vĂ„ld som helst mot folk och det gör de dagligen. Att det Ă€r folket som bestĂ€mmer och makthavarna som skall vara folkets företrĂ€dare har trollats… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
5 years ago

Jag har följt HMF lagstiftningen under mĂ„nga Ă„r och lĂ€get Ă€r mycket, mycket vĂ€rre Ă€n vad nĂ€stan alla tror. 1. Det som Ă€r olagligt Ă€r inte hets utan att “visa missaktning”. Detta Ă€r en otroligt lĂ„g tröskel och nĂ€stan vilka negativa pĂ„stĂ„enden som helst om olika “grupper” kan nog anses innefattas. 2. Lagen tillĂ€mpas vĂ€ldigt selektivt. Att svenskart inte skyddas vet de flesta men det Ă€r lĂ„ngt vĂ€rre Ă€n sĂ„. T.ex finns det mĂ„nga exempel dĂ€r judar eller katoliker utsĂ€tts för pĂ„hopp frĂ„n olika vĂ€nsterelement. Detta leder aldrig till Ă„tal. Om dĂ€remot en aktiv SD politiker eller avpixlatskribent sa samma… Read more »

Falsterbo
5 years ago
Reply to  Utlandssvensk
Regimkritiker
Regimkritiker
5 years ago
Reply to  Utlandssvensk

NĂ„gon som blir fĂ€lld för HMF fĂ„r nĂ„got “brott” som utmanar löjet borde driva frĂ„gan hela vĂ€gen upp till Europadomstolen. Varför sker inte detta?

Angela
Angela
5 years ago
Reply to  Regimkritiker

Förmodligen för att ingen har rÄd. Vi Àr totalt rÀttslösa. Och alla vet att vi kommer att förlora mÄlet.

Niklas R
Niklas R
5 years ago

Finns ett enkelt sÀtt att fÄ ner vÄldtÀktsstatistiken.

LÄt varje brottsling bli dömd enligt sin kultur. DÄ skulle i princip 6435 av 6500 vÄldtÀker försvinna automatiskt av den enkla anledning att muslimer kan inte bli dömda för vÄldtÀkt pÄ otrogna dÄ dessa inte omfattas av lagen mot vÄldtÀkt samt att kvinnor som tillhör en muslim mÄste ha fyra manliga vittnen som inte deltog i vÄldtÀkten för att det skall rÀknas som vÄldtÀkt.

SÄ enkelt fixar vi ned vÄldtÀktsstatistiken i landet.

Regimkritiker
Regimkritiker
5 years ago

Det rĂ€tta namnet för HMF lagen borde vara: Lagen Om Förbud mot Kritik Av Invandrare (och andra priviligierade grupper). Lagen har skĂ€rpts i flera omgĂ„ngar. Idag Ă€r den sĂ„ extremt hĂ„rt formulerad att till och med RINGAKTNING Ă€r straffbart. Desstom Ă€r denna typ av Ă„siktsbrott straffbara Ă€ven om de inte sprids. Exempelvis om man internt inom en organisation uttalar förbjudna Ă„sikter kan man dömas. I lagens förarbeten ges ett exempel pĂ„ var grĂ€nsen ska dras. Om man i ett privat samtal med en nĂ€ra slĂ€kting uttalar förbjudna Ă„sikter ska detta inte vara straffbart. Implicit innebĂ€r det att sĂ„ fort man… Read more »

Falsterbo
5 years ago

Vakna svenska folket!!!

Det Àr strax SYSTEMHAVERI!

Det kan leda till INBÖRDESKRIG!