10
nov
Seneste opdatering: 10/11-14 kl. 1333
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

These men could act with impunity, secure in the knowledge that if anyone protested against what they were doing, Hope Not Hate’s Nick Lowles and Tell Mama’s Fiyaz Mughal, among a host of others, would denounce them as “racists” and “bigots.” These Muslim rape gang members knew that they could prey on Infidel girls with impunity, gathering “captives of the right hand” (Qur’an 4:3, 4:24, 23:1-6, 33:50) by the dozens while British authorities were too pusillanimous and cowed by Leftist smear tactics to do anything about it. The death of Britain is being videoed. UK: Hotel footage shows Muslim rape gang member luring 13-year-old girl, Shocking hotel footage captures moment girl aged 13 is lured into room to be raped by paedophile

Fra samme tema: ‘Rotherham-style’ child abuse in Scotland probed. Hvor lĂŠnge vil der mon gĂ„, fĂžr folk opfatter dette som politikerne personlige krig pr. stedfortrĂŠder mod dem, og afleverer regningen for det hjemme pĂ„ deres dĂžrtrin?

Asle Toje: Sverige er et annet sted

Dette er historien om en liten stormakts velmakt og forfall.

I verdenshistorien er det mange eksempler pÄ smÄ stater som yter over evne, men fÄ kan mÄle seg med Sverige. Knapt noen stat har, i forhold til sin stÞrrelse, bidratt mer til den moderne verden enn vÄre naboer. PÄ tross av en liten befolkning, klarte landet i 200 Är Ä vÊre en stormakt av fÞrste rang. I disse ubÄttider er det lett Ä glemme at den blÄgule fanen engang dominerte Nord-Europa. Tyske mÞdre skremte barn med «Bet Kinder, bet! Morgen kommt der Schwed!». (Be barn, be! I morgen kommer svenskene!)

Sveriges velmakt sprang ut av godt lederskap og oppfinnsomhet. Av statsmenn som Axel Oxenstierna og vitenskapsmenn som Alfred Nobel. Etter Napoleonskrigene lĂžste Sverige inn sine sjetonger i stormaktsspillet. Tilbaketrekningen fra stormaktspolitikken sparte dem for verdenskrigene som rev ned Europas gamle eliter. I mellomtiden industrialisertes Sverige. Mens naboene drev med krimskrams, bygget svenskene biler, tog og fly.

Landet var sĂ„ sterkt, at svenskene fĂžlte de ikke trengte Ă„ velge side under Den kalde krigen. Sverige kom med Ă„rene til Ă„ definere seg selv gjennom sitt eget lederskap. «Det er typisk norsk Ă„ vĂŠre god» er sosialdemokratisk lĂ„nementalitet fra Sverige. Mens den lille stormakten formet verden gjennom sin teknologi, sin ideologi og sin kapital, er det knapt noe land som er blitt formet mer av Sverige, enn nettopp Norge….lĂŠs videre

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
mb
mb
6 years ago

God beskrivelse af Sverige fra Asle Toje !

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Annat intressant: “Om” det blir ett nytt kallt krig kommer Sovjet att förlora igen: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/oilandgas/11220027/Cheap-oil-will-win-new-Cold-War-with-Putin-just-ask-Reagan.html Allt fler gör bedömningen att det andra kalla kriget redan har inletts, och att krigen i Ukraina och Mellanöstern Ă€r nya proxy-krig i samma anda som dĂ„, om Ă€n hittills inte lika tydliga. NY Times gör ocksĂ„ bedömningen att det andra oljekriget ocksĂ„ har brutit ut redan: http://www.nytimes.com/2014/10/15/opinion/thomas-friedman-a-pump-war.html?_r=0 En viktig skillnad mellan nu och dĂ„ Ă€r att Saudis och USA:s mĂ„l dĂ„ sammanföll. USA uppmuntrade mujahedin i Afghanistan och jihadisterna sĂ„gs som frihetskĂ€mpar i kampen mot kommunismen. I dagens multipolĂ€ra vĂ€rld Ă€r allianserna inte lika… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

OT: Steen, jag kan ha varit ouppmĂ€rksam, men du har vĂ€l inte missat att den brittiska regeringen har sett sig tvingad att ta kontroll över den muslimskt styrda kommunen Tower Hamlets, the new Rotten Borough, en nyhet av lika central betydelse som de om “Asian” Rape Gangs, Trojan Horse och den brittiska regeringens stora utredning om MB:

http://www.standard.co.uk/news/politics/tower-hamlets-damning-government-report-hits-out-at-use-of-public-funds-lutfur-rahman-9837585.html

Om valvinsten 2010:
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/8068839/Tower-Hamlets-extremist-vote-poses-Eds-first-big-election-test.html

…och dessförinnan:
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/7333537/Radicals-with-hands-on-the-levers-of-power-the-takeover-of-Tower-Hamlets.html

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/7333420/Islamic-radicals-infiltrate-the-Labour-Party.html

I Sverige verkar man inte ta intryck av avslöjandena i England, inte ens pÄ regeringsnivÄ.

Angela
Angela
6 years ago

MĂ„ndag morgon börjar med en hysterisk röst pĂ„ SR som levererar senaste korruptionen och hĂ€lsolĂ€get. De yngre mĂ„r allt sĂ€mre p g a att socialsekreterarna Ă€r stressade (?!). SnĂ€lla SR, de unga mĂ„r nog dĂ„ligt p g a helt andra saker. Kanske av brist pĂ„ vuxna sansade och seriösa mĂ€nniskor med sunt förnuft. Och, ve och fasa, nĂ„gon har upptĂ€ckt att de arma yngre har svĂ„rt att komma upp om morgnarna. Ja, Herre Gud. Ibland undrar man varför man överhuvudtaget lyssnar pĂ„ SR och medierna. VĂ€dret kanske? Tja, det kanske man kan se sjĂ€lv om man tittar ut. Och för… Read more »

Falsterbo
6 years ago
Reply to  Angela

InstÀmmer till fullo!

Torgny Sund
Torgny Sund
6 years ago
Reply to  Angela

Bra skrivet Angela, din sammanfattning Ă€r glasklar! Tror inte du har sĂ€rskilt stor risk att bli lomhörd. 😀