29
dec
Seneste opdatering: 30/12-14 kl. 0027
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skĂŠrm 28-12-2014 121404

Den fjÀrde och sista sortens tystnad Àr förmodligen den mest smÀrtsamma. Det Àr den som klyver par, familjer och vÀnkretsar. En dissident berÀttar för mig att hans Àldsta dotter betraktar honom som en rasistfascistnazist. Hon vill inte ha nÄgot med honom att göra. Nu ska hon flytta till Australien och tÀnker inte lÀmna honom nÄgon adress dÀr han kan nÄ henne. Han har varit en schysst och omtÀnksam pappa men det hjÀlper inte. Han tÀnker att han aldrig mer kommer att ha nÄgon kontakt med henne. Och om han dör kommer hon inte att fÄ veta det förrÀn kanske lÄngt efterÄt. Att han skulle vara rasist Àr naturligtvis bara trams. DÀremot vÀnder han sig mot den förda invandringspolitiken, inte minst för sina barns skull.

En annan dissident talar ofta med mig om de vÀnner som tystnar och försvinner, om ett gallrat Facebook, om en son som visserligen svarar nÀr han ringer men aldrig ringer tillbaka. Sonen sÀger att han respekterar sin pappas Äsikter, Àven om han inte tycker likadant. SÄ blir det tyst i luren och frÀmlingskapet ligger dÀr och vÀxer i tystnaden, som ett farligt djur.

En tredje dissident har sökt övertyga sin fru. Att han har alla argument i vÀrlden, att han tillhör den stillsamma typen som nÀtt och jÀmnt kan tÀnka sig att höja rösten, det hjÀlper inte. Hans fru vill rÀkna sig till de goda och sÀger att han med sina högerextrema Äsikter har blivit henne frÀmmande. Tystnaden Àr en inre kÀrna, omgiven av selektivt vardagsprat. De Àr bÄda försiktiga mot varandra, vÀljer sina ord och Àr dÀremellan tysta. Det gör ont för dem bÄda. De har varit gifta i vÀldigt mÄnga Är. Om deras Àktenskap hÄller? Ja, sÀger han, ocksÄ till priset av tystnad! Han vill inte förlora henne. Hon svarar att hon inte vet, att de fÄr se till sommaren. Karl-Olov Arnstberg. I begynnelsen var ordet

Denne klumme er mÄske det bedste man kan lÊse i Sverige lige i dag. Hvis man kun ser overfladen, ser man ingenting. Den vigtigste opinion bliver ikke skrevet i nogen af landets godt hundrede aviser, den skrives i blogosfÊren. Af Marika Formgren, Johan Westerholm, Jussi Lundell, Jan Sjunnesson, Lars Bern, Thomas Nydahl, Merit Wager og mange andre. For fÄ Är siden var der ikke nÊr sÄ mange, Kurt Lundgren var min morgenlÊsning. Avisernes faste kolumnister er ansat til at holde fluerne vÊk. Hvem som helst der brÊnder lidt pÄ.

For Ă„r tilbage havde Svenska Dagbladet 70 faste kolumnister. I dag har de 102 – hundrede fucking to som ingen lĂŠser. Om et par Ă„r har de 200. Bliver nogen hentet ind i den kastrerede skare udefra som Sakine Madon eller Dilsa Demirbag-Sten, er deres tĂŠnder hevet ud inden en uge. Hvem lĂŠser Dilsa Demirbag-Sten nu om stunder?

Arnstberg taler om ‘dissidenter’. Hvad der har ĂŠndret sig er, at der nu er  cirka en million dissidenter i Sverige. Det synes ikke at bekymre de to talking heads ovenfor. Om der sĂ„ var fem millioner dissidenter, ville de ikke blive hĂžrt og ikke have ret.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan T God
6 years ago

Den nĂ€rmast religiöst fanatiska fördömandet av alla som vill ha en sansad invandring leder tanken till spanska inkvisitionen. Att undslippa sig nĂ„got “hĂ€diskt” var dĂ„ förenat med livsfara. Vi Ă€r nĂ€stan dĂ€r med den totala utfrysning som nu ofta tillĂ€mpas. Ett sĂ„dant hĂ€r klimat skapar en inre repression av det egna tĂ€nkandet. Det individen egentligen tycker om kĂ€nner mĂ„ste hĂ„lla nere. Liksom den religiöse hycklaren mĂ„ste “antirasisten” bevisa för sig sjĂ€lv och andra att man Ă€r “ren” och “obeflĂ€ckad”. Den som tror att alla dessa förmenta “antirasister” innerst inne har en “renare sinne” Ă€n gemene man har aldrig förstĂ„tt innebörden… Read more »

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
6 years ago

Allt har ju blivit sĂ„ mycket enklare och tydligare i Ă„r. SD behöver inte “vĂ€ssa sina argument” sĂ€rskilt mycket. Det rĂ€cker att bara sĂ€ga sjĂ€lvklara saker som att:

“Vi Ă€r för ett avskaffande av den fria etableringsrĂ€tten för IS i hela Europa.”

Ja, och sedan kan man ju utmana de andra partierna att svara pÄ frÄgan varför de anser att det Àr sÄ viktigt att just IS, AQ, MB, Boko Haram och Al Shabab ska ha fortsatt fri etableringsrÀtt i Europa.

Tony
Tony
6 years ago

Tror att dom Nordiska lÀnderna pÄ sikt blir tvungna till att
upprÀtta grÀnsstationer mot Sverige för att skydda sig sjÀlva
frÄn att fÄ in oönskade individer, som hela tiden fritt och
okontrollerat vÀller in i Sverige!

Tony
Tony
6 years ago

Trodde aldrig att mitt hemland Sverige skulle styras av en Junta,
det Àr sÄdant som man förknippar med Bananrepubliker, men det
Ă€r bara att konstatera att Sverige mer och mer liknar och agerar
som en underutvecklad skurkstat dÀr man hela tiden trampar pÄ folk
och deras Äsikter, demokratiska spelregler körs över, och hyckleriet
frodas. Om vi tar hyckleriet sÄ lÀgger juntan stor vikt vid att
Religionsfriheten inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt fĂ„r ifrĂ„gasĂ€ttas, men Åsiktsfriheten
som liksom religionsfriheten Àr lagstadgad rÀttighet, ja den trampas det
pÄ dagligen och gÀrna av juntans medlemmar sjÀlva. Fy fan vilket dÄrhus
Sverige har blivit?

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Tony
ny kommentator
ny kommentator
6 years ago

Det er sĂ„ det Sverige er blevet til….! Skal forĂŠldre blive indberettet af deres bĂžrn og hentes af “tankepolitiet”… MĂ„tte denne sygdom aldrig brede sig uden for Sverige… Det er set fĂžr, i Maos Kina… Men “historie” skider vi da pĂ„…!!! Held og lykke i tossernes paradis “Sverigestan”…!

PFEP
PFEP
6 years ago

OT: Lidt nyt fra fĂŠrgekatastrofen i middelhavet, fra BT og en udtalelse fra den grĂŠske sopran Dimitra Theodossiou der var med pĂ„ bĂ„den: Citat BT: »Det var helvede. Jeg sĂ„ nogle skrĂŠmmende scener. Der var mĂŠnd, irakere, tyrkere, pakistanere pĂ„ skibet, som blev sat ned for at tillade redderne at prioritere bĂžrn, ĂŠldre og kvinder. Men de klatrede, og slog og trak i folk for selv at komme frem til redningshelikopteren og i sikkerhed. Jeg blev ogsĂ„ slĂ„et. Jeg var sĂ„ rasende. Det var virkelig grimt. Jeg vil aldrig glemme det.«, Det er mĂ„ske derfor alle mandlige araber flygter fra… Read more »

nobody
nobody
6 years ago
Reply to  PFEP

Det Àr dessa vi kola ge asyl i Svergie (Reinfeldt)!

För i Sverige slĂ€nger vi först i damer och barn i det kalla vattnet för att rĂ€dda oss sjĂ€lva (det patrialkaliska…)

Ty det Ă€r “RĂ€serbajs – Sossarnas fel?”: https://www.youtube.com/watch?v=HFIcny_8m7U

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  nobody

UngefÀr som jag dagligen ser i hembygden; en 15-17 Är gammal barnbrud med en unga i magen, en i handen och en liten i barnvagnen, bÀrande pÄ tvÄ eller flera inköpspÄsar samtidigt, allt under tiden den minst 25 Är Àldre ingifta kusin gÄr obesvÀrat framför rökandes pÄ en cigarett.
Det Àr vÀmjeligt sÄ det förslÄr!
I Islams vÀrld Àr kvinnor och barn boskap och egendom för mannen!

Lene
Lene
6 years ago

NÄr sÄ mange svenskere Äbenbart er sÄ glade for multikulti, som der fortÊlles om ovenfor om familie og venner som vender ryggen til en far eller en veninde, mÄ Danmark vel tage imod de ulykkelige svenskere, men samtidig sende samme antal muslimer op til det multiglade Sverige. Derefter skal broen vÊk og grÊnserne op. En god handel for Danmark, tror jeg. Hvad siger I til den model?

Svend Andersen
Svend Andersen
6 years ago
Reply to  Lene

Det vil vĂŠre rimeligt let at afbryde den faste forbindelse til Sverige uden at skulle fjerne broen helt. En meget hurtig og effektiv metode vil vĂŠre at oversvĂžmme den del af forbindelsen, som er fĂžrt under sundet.

latmask
latmask
6 years ago
Reply to  Svend Andersen

Gör det enkelt: SÀtt i en broklaff och inför passkontroll. VÀnta sedan litet med ytterligare ÄtgÀrder.

nobody
nobody
6 years ago

Om den totalitÀra regimen inte fÄr sin vilja igenom sÄ Àr det enkelt för Sverigedemokratern att i demokratiska val svÀnga skutan Sverige rÀtt!

“Gösta Linderholm – Rulla in en boll och lĂ„t den rulla”: https://www.youtube.com/watch?v=ty5xnq1jFYE

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  nobody

Varför inte denna till “gamnackan” Batra?
https://www.youtube.com/watch?v=0KaWSOlASWc

nobdy
nobdy
6 years ago
Reply to  PFEP

Gott!

Men vad sÀger du om detta? FrihetssÄng: https://www.youtube.com/watch?v=v86OPViZ1Fo

nobody
nobody
6 years ago
Reply to  PFEP

Eller varför inte denna?

“These Boots Are Made for Walkin'”: https://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  nobody

Hubba, ren nostalgi dĂžr fortfarande har sina fotspĂ„r i dagens verklighet 🙂

nobody
nobody
6 years ago

Helt apropĂ„ – Johnny Cash – San Quentin: http://www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY “Multiculti, you’ve been livin’ hell to me You’ve prisoned me since nineteen seventy five I’ve seen ’em come and go and I’ve seen them take And not long ago I started askin’ why Multiculti, I hate every inch of you. You’ve cut me and scarred me thru an’ thru. And I’ll walk a wiser weaker man; Mister sosse Congressman why can’t you understand. Multiculti, what good do you think you do? Do you think I’ll be different when you’re through? You bent my heart and mind and you whart my soul,… Read more »

PFEP
PFEP
6 years ago

LĂ€ste nyss pĂ„ svenska Aftonbladet att det visar sig att en av tre tycker uppgörelsen Ă€r “odemokratisk”.
SIFO hade tillfrÄgad 1249 personer och de svarade sÄhÀr:

Demokratisk 47%
Odemokratisk 34%
Vet ej/tveksam 19%

BestÀllare SVT.

Undersökningen tolkas som detta eventuellt kan gynna SD!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

LĂ€ste nyss pĂ„ svenska Aftonbladet att det visar sig att en av tre tycker uppgörelsen Ă€r “odemokratisk”.
SIFO hade tillfrÄgad 1249 personer och de svarade sÄhÀr:

Demokratisk 47%
Odemokratisk 34%
Vet ej/tveksam 19%

BestÀllare SVT.

Undersökningen tolkas som detta eventuellt kan gynna SD!

nobody
nobody
6 years ago

ApropÄ att den svenska stasi forskningen skall lÀggas ned och alla bevis skall förstöras.

Kanske Ă€r detta en “deal” i decemberöverenskommelsen? DĂ„ det troligtvis Ă€r de mest lyckade rekryteringarna inom sjuklövern som numera styr Sverige!

“Rödare kan ingen vara,
Än Reinfeldts lilla skara,
DDR göms undan i himlafÀstet,
kommunister har infiltrerat nÀstet.

Reinfeldt sina trogna vÄrdar,
Uti TÀbys helga gÄrdar,
Över dem Han sig förbarmar,
BÀr dem uppÄ fadersarmar

Vad Han tar och vad Han giver,
Samme quisling Han förbliver,
Och Hans mÄl Àr blott det ena,
moderaternas undergĂ„ng allena”

Psalm 248 – Tryggare kan ingen vara: http://www.youtube.com/watch?v=8A98i0ihExc

Ördög
Ördög
6 years ago

Även i Finland har DÖ vĂ€ckt Ă„tskilligt med debatt. Matti Virtanen, redaktör vid finska Yle, har skrivit en kolumn i Ă€mnet. Bakom den putslustiga tonen kan man förnimma en genuin hĂ€pnad och aversion över hur politik bedrivs i folkhemmet. Kommentarer vĂ€lkomnas!

Sveriges sak Ă€r vĂ„r – hallĂ„ Sverige!
http://svenska.yle.fi/artikel/2014/12/29/matti-virtanen-sveriges-sak-ar-var-halla-sverige

Hans Und
6 years ago

Steen jeg har begÄet en klage til ligebehandlingsnÊvnet, og i fald det skulle komme pÄ tale med kompensation, har bedt om den bliver sendt til dig og Kim.

http://undskabenshotel.wordpress.com/2014/12/29/vi-klager-over-chok-og-rystelse-nytar-i-naevnet/

Filippa
Filippa
6 years ago

“Den fjĂ€rde och sista sortens tystnad Ă€r förmodligen den mest smĂ€rtsamma. Det Ă€r den som klyver par, familjer och vĂ€nkretsar. “ En bror som vid familjesammankomsten meddelar att det Ă€r under protest hans barn fĂ„r sitta vid samma bord som en sverigedemokrat, dvs jag, hans syster. En mor som vĂ€grar ta ordet “Sverigedemokratena” i sin mun utan frĂ„gar om jag fortfarande Ă€r med i “det dĂ€r partiet?” och som med skrĂ€ckblandad förtjusning och spelad fasa berĂ€ttar om mig bland bekanta som om jag vore skĂ€ggiga damen pĂ„ cirkus. (BĂ„da dessa familjemedlemmar har naturligtvis öppet uttalat sig kategoriskt om vissa nationaliteter… Read more »

nobody
nobody
6 years ago
Reply to  Filippa

ApropĂ„ “. ..En dissident berĂ€ttar för mig att hans Ă€ldsta dotter betraktar honom som en rasistfascistnazist…” Som tröst till denne man (och dig Filippa) kan jag bara ge min egen upplevelse av min familjs liknande upplevelse av mig. Numera mĂ€rker jag att de i min familj som sĂ„g mig som “rasistfascistnazist” börjar inse att jag faktiskt inte var sĂ„ galen som de trodde. M.a.o. lĂ„t tiden ha sin gĂ„ng, din dotter kommer vara stolt över att du Ă€r den du Ă€r och att du stĂ„r för de Ă„sikter du stĂ„r för. För att stĂ„ för frihet, jĂ€mlikhet och demokrati Ă€r… Read more »

Falsterbo
6 years ago

Den mest smĂ€rtsamma kĂ€nslan av avstĂ„nd Ă€r nĂ€r man inte delar samma “vĂ€rdegrund” med nĂ€ra och kĂ€ra.
Mitt rÄd efter mÄnga Ärs erfarenhet: betrakta de omedvetna som spÀdbarn som ska vÀnja sig vid att Àta fast föda; smaka lite pÄ olika födoÀmnen, lite i taget, hur Àr reaktionen?
– Smakar det okej, ge lite mer av det. Spottas det ut?
– VĂ€nta med det till en annan gĂ„ng.

Jag har lyckats fÄ min familj att gradvis inse sanningen.

PFEP
PFEP
6 years ago

Det lÀr vÀl bli nÄgon klarning nÀr vÄrbudgeten lÀggs fram, sÄklart med stöd av VPK!
DÄ stunder sanningens ögonblick; kommer den forna Alliansens alla Riksdagsledamöter hitta rÀtt knapp inför omröstningen?
Att tro att denna oheliga uppgörelse kommer hÄlla fyra Är, Àr i nivÄ med att tro pÄ 13 rÀtt pÄ tipset nÀsta vecka.

Svend Andersen
Svend Andersen
6 years ago
Reply to  PFEP

Nyvalg hĂžsten 2015 !?

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  Svend Andersen

Helt ĂŠrligt Svend, jeg tror nĂŠppe dette kommer holde til 2018, for at klemme til med en allegori; mĂ„ det vĂŠre som at lĂžbe pĂ„ skĂžjter pĂ„ en forĂ„rsis pĂ„ FuresĂžen 😉
Desuden er jeg overbevist om at der kommer flere “paladsrevolutioner” i de gamle Alliansepartier og det kan resultere i bĂ„de en masse po0litiske lĂžsgĂŠngere, plus ogsĂ„ i at det kommer blive store rokader i Allianspartiernes ledergarnityre.
For at sige det kort; de har pisset i bukserne fordi de fryser, men det varmer bare for stunden, sidenhen bliver det koldt som fanden.

Svend Andersen
Svend Andersen
6 years ago
Reply to  PFEP

Vi fÄr forhÄbentlig en reaktion mod Anna Kinberg Batra allerede d. 10. januar, nÄr Moderaterna skal vÊlge ny partileder.