20
feb
Seneste opdatering: 20/2-15 kl. 1014
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Video: Mannheimer-Interview mit L√ľgenpresse, tysk utekstet

Karneval og retten til satire

af Henrik M. Jensen

Hans Peter Betz som Guddi Gutenberg.Islamsatiren kommer på ved 17 min.

S√łndag blev det store karnevalsoptog i Braunschweig aflyst af politiet grundet rygter om et forest√•ende muslimsk terrorangreb. Muligvis var rygterne for√•rsaget af angrebet i K√łbenhavn dagen f√łr, men hvad, der konkret l√• bag, er ikke afsl√łret.

At et karneval med fest og farver, g√łgl og satire ikke huer muslimerne, ja ligefrem kan kr√¶nke deres triste og farvel√łse ideologi, er ikke overraskende. Og skulle den kr√¶nkede reagere voldeligt p√• kr√¶nkelsen, er det naturligvis ikke den kr√¶nkede, men kr√¶nkeren, der er den skyldige. Derfor m√•tte man aflyse karnevalsoptoget i Braunschweig, der ellers har fundet sted siden 1293.

Deltagerne i de tyske karneval sparker normalt ud til h√łjre og venstre mod alle autoriteter, men gennem mange √•r har de ‘for en sikkerheds skyld’ gjort alt for ikke at g√łre de fintf√łlende muslimer kede af det.¬†Som ‘Guddi’ Gutenberg – spillet af Hans-Peter Betz – udtrykte det i festtalen ved den store TV-transmitterede “Sitzung” fredag aften i Mainz:

“Jeg har i aften gjort mig lystig over politikere og sportsfolk, kun √©n ting m√• man passe p√• med: Vittigheder om islam. Det kan v√¶re farligt….”

Og s√• skulle man tro, at den ged var barberet, og den forkl√¶dte Gutenberg – Mainz’ store s√łn, bogtrykkerkunstens fader – kunne g√• videre til mere harml√łse emner. Men han fortsatte:

“Satire h√łrer til vor grundl√¶ggende rettighed. Og meningsfrihed er hos os en grundl√¶ggende ret, og hvem der ikke kan tolerere det, m√• rejse tilbage derhen hvorfra han ikke er kommet. Og om disse IS-typer, disse elendige gestalter, laver jeg ingen vittigheder. De voldtager kvinder, dr√¶ber v√¶rgel√łse journalister, de br√¶nder mennesker, spr√¶nger sig selv i luften og tror de s√•ledes kommer i paradis.¬†Men jeg tror ikke, at Allah vil tage sig tid til endnu engang at lappe s√•danne r√łvhuller sammen!”

Bragende, st√•ende og langvarigt bifald, touche fra orkestret, og ‘Guddi Gutenberg’ kvitterede med et: Je suis Charlie.

************

Efter K√łbenhavn, hvor vi ved, at vi er ubev√¶bnede mod vore d√łdsfjender med fatale f√łlger, burde Je Suis Charlie hedde som nedenfor. Bev√¶bn danske j√łder og siden os andre, hvis det er n√łdvendigt. Hvis politikernes femtekolonne har milit√¶re v√•ben, er situationen allerede ude af kontrol.

En stats vigtigste opgave er, at kunne beskytte sine borgere. N√•r det ikke l√¶ngere er tilf√¶ldet, – og her har staten svigtet mange gange de senere √•r – har staten mistet legitimitet. Vil staten genvinde den? Det kommer an p√•, hvad der sker i disse dage, ellers vil danskerne f√łr eller senere drage deres egne konklusioner.

Politikerne, ingen kan ikke være interesserede i det, men de er i færd med at blive årsagen til det. Politikerne tror, de fortsat ikke kommer til at hæfte helt personligt for det, men det er formentligt en illusion. De skal være bekymrede, ellers er de ude af kontakt med virkeligheden.

Indspilning i fuld skærm 20-02-2015 011646

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nicke99
Nicke99
6 years ago

De har v√§l redan tydligt visat att de lever i en parallell verklighet. Som leninist bryr man sig inte om sin egen s√§kerhet, utan ser sig som en soldat som s√§tter “saken” framf√∂r allt annat. Det personliga √§r politiskt och det politiska personligt. Kanske f√∂rlitar man sig ocks√• p√• den sovjetiska arm√©ns och den sj√§tte kolonnens styrka.