13
apr
Seneste opdatering: 14/4-15 kl. 0026
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der er flere måder, at reagere på “det nye Sverige” på. 50.000 emigrerer om året, et meget stort, uvist antal svenskere er “internt fordrevne.” Der er mig bekendt ingen, der har haft lyst til at forske i de flyttestrømme.

Allerede for ti år siden flyttede 3.600 husholdninger/familier fra Malmø om året, altså cirka 10.000 mennesker. 700 angav direkte, at de flyttede fra indvandring og kriminalitet. Flere kan have gjort det uden at ville sige det.

Der er de de gamle, de fattige og de syge, de bliver tilbage og har bare at ‘gilla läget’, og så er der dem, der er velhavende nok til at købe sig tilbage til det Sverige, der nu forsvinder i rasende fart: Et gated community 30 km fra den større by, hvor de arbejder og stadig tjener så godt, at de ikke er underlagt alle politikernes luner.

En professor siger at “Utvecklingen är tråkig och ett misslyckande för samhället.” Det er den venligste udlægning, man kan komme på, men professorer får ikke løn for at være modige. Hvis det ikke er en direkte ondsindet politisk indsats, der får et Sverige til at forlade alle fortidens idealer om ligestilling og omsorg for de svageste i lyntempo, er det den mest eklatante inkompetence: Svenske politikere har ingen anelse om, hvad de foretager sig, og i den udstrækning nogen tør gøre dem opmærksom på det, afviser de kritikken som ‘racisme’ og ‘fobi’. Er man uheldig, kan man få store bøder eller komme i fængsel.

I 2009 indviedes Victoria Park i Limhamn. Onsala ligger 30 km syd for Gøteborg, byen hvor der skydes. Der skal bare en bevæbnet vagt foran, så er man i Manilla eller Caraccas.

Så dygtige har svenske politikere været. Danske og norske har ikke været helt så dygtige, men  de gør, hvad de efter fattig evne kan. At rive ned går hurtigt, at bygge op tager århundreder. Fra Här planeras för ett gated community:

I centrala Onsala planeras nu Västsveriges första gated community. Det var varit ett stort intresse och fem lägenheter är redan sålda.

– Det är inte så att folk är rädda, men de tycker det är skönt att veta vem som rör sig i området, säger fastighetsmäklare Philipp Bisping som håller i försäljningen av de elva bostadsrätterna.

Utvecklingen är tråkig och ett misslyckande för samhället, säger Ola Nylander, arkitekturprofessor på Chalmers. Han vill inte döma människor som är oroliga och vill stänga till om sig, men jämför med folkhemmet där tryggheten omfattade alla. – Idag får man sköta tryggheten själv. Och det kan bara de som har råd.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
snøfte
snøfte
5 years ago

Hvorfor har politikere i de nordiske land forlatt/sviktet sine velgere? Og bak ryggen på dem også trigget/innført en masseinnvandring av nye innflyttere som helt sikkert kommer til å endre våre nordiske lands demografi, skikker, styre- og statsform? Kan det være et Shangri la de higer mot, et nytt lovet land der melk, honning og manna daler ned fra himmelen? Et lovet land som finsksvenske Edith Södergran skriver om: “Men ett har jag funnit og ett har jag verkligen vunnit, vägen till landet som icke är”? Mørket senker seg over våre nordiske land. Innvandrerne er ikke de fremst skyldige; det er… Read more »

machiavelli
machiavelli
5 years ago

Sten: Jeg kan ikke komme igennem til Pay Pal

Kortnummer: “Du har indtastet et ugyldigt betalingskortnummer. Kontroller din indtastning, og prøv igen.”
Jeg har 16 cifre på mit mastercard – det lyder voldsomt, men de skal vel alle med. De første fire er bankens cifre-resten er mine.

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg har konto på PayPal og det fungerer faktisk hver gang, overfører direkte fra banken vad jeg vil bruge, jeg risikerer jo ikke mere end det beløb jeg sætter ind.
Det er hurtigt og billigt.
Vil ALDRIG handle eller donere med eget kortnummer, der kan jo være det man kalder; The man in the middle og da kan det gå galt.
Donere mere 🙂 Steens side er guld værd.

machiavelli
machiavelli
5 years ago
Reply to  Armadillo

Jeg er ikke helt med,,skal jeg ikke bruget mit eget mastercard??

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  machiavelli

Jeg overfører et givet beløb fra min bank til Paypall, direkte overføring og pengene er der med en gang!
Hold dit ‘Mastercard’ i lommen bedste Machiavelli.

Sintram
Sintram
5 years ago

Undrar hur länge det dröjer innan jättebebisarna i Sverige fattar vad som håller på att hända. Alla varningsklockor ringer, men få hör dem.

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  Sintram

He he de fleste svenskere burde jo gå med det gule armbind med prikker, der signaliserer at personen er tunghør!

Peter Buch
Peter Buch
5 years ago

Trygghet känns nästan som en rättighet i dagens samhälle och vi ogillar när den inte finns där. I Sverige jobbar samhällsplanerare för ett öppet samhälle, men lyckas vi inte få bukt på sociala problem och brott kommer efterfrågan på grindsamhällen öka. Vi ser redan idag tecken på misslyckanden och att invånare reagerar med att isolera sig från besvären. När obehagen finns där blir det rationellt för individer att stänga in sig bakom lås och bom. p 54 http://www.lantm.lth.se/fileadmin/fastighetsvetenskap/utbildning/Examensarbete/10_5211_Stefan_Loven.pdf En sluse der giver folk valg på vej ud, kunne jeg godt tænke mig. Stemmen siger: Du er på vej ud med… Read more »