13
maj
Seneste opdatering: 14/5-15 kl. 1941
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Meet the Nun Who’s Taking on ISIS Bostad, jobb, vård och bidrag till Stockholms jihadister

Inkludér din lokale krigsforbryder. Tisdagen den 19 maj klubbas Stockholms stads strategi mot våldsbejakande extremism av Socialnämnden.

“Efterperspektiv: n√§r en person vill l√§mna en v√•ldsbejakande extremistisk gruppering eller kommer hem fr√•n strider utomlands √§r det avg√∂rande med anpassade inkluderande insatser. √Ąven d√• √§r det viktigt med ett lokalt samarbete emellan olika akt√∂rer. Frivillig-organisationer kan erbjuda m√•lgruppen st√∂dinsatser och r√•d. √Ąven trossamfund arbetar med r√•dgivning, men ocks√• psykosocialt st√∂d.

När det gäller personer som deltagit i strid är hälsoinsatser med största sannolikhet ett stort behov. Därför är det viktigt med samverkan mellan socialtjänstens socialpsykiatri och missbruksenheter, samt vårdcentraler och psykiatrin (PTSD, trauma etc.). När det gäller försörjning är det viktigt med samarbete mellan socialtjänstens försörjningsstöd, Jobbtorg och andra insatser vid arbetsmarknadsförvaltningen, samt länk till Arbetsförmedling. Slutligen, är boendefrågan en förutsättning som behöver fungera och därför bör även bostadsbolagen ingå i en samverkan under efterperspektivet.

[…] Risk att grupper stigmatiseras Ett f√∂rebyggande arbete f√•r inte leda till att inv√•nare stigmatiseras, exempelvis m√•ste religi√∂sa begrepp hanteras varsamt s√• att de inte kopplas till v√•ldsbejakande extremism. Stadens s√§tt att kommunicera fr√•gan har en viktig roll. Gudmundson, Sweden Report: Rewarding Jihadis.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rita_B
Rita_B
5 years ago

Otroligt, Sverige har blivit helt sjukt och √§r redan nu f√∂rlorat och √•ngestklumpen i magen v√§xer hos oss som ser vansinnet…

invernes
invernes
5 years ago

Herregud hvordan er Sverige blitt så sinnssykt ?

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  snaphanen

Det er nok ikke sp√łrgsm√•let om, men hvorn√•r denne allerede inficerede situation, kommer til at som en bet√¶ndt byld, spr√¶kke og kaste det meste af Vesteuropa ud i noget meget alvorligt.

Louis B Knockel
Louis B Knockel
5 years ago

Velkommen hjem, unge mand. Her er bolig, job, penge og rådgivning. Er der ellers noget, du mangler? Sig endelig til!

Armadillo
Armadillo
5 years ago

De 72 jomfruer mangler sikkert…

T. Snorrason
T. Snorrason
5 years ago
Reply to  Armadillo

Det problem kan l√łses med 9mm i nakken, s√• alle bliver glade.
Ren win-win situation for begge parter.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Hvis bare islam var en religion http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE7705071/Hvis-bare-islam-var-en-religion/ Mikael Jalving 13. maj. 20158 Vi kan d√•rligt tale om islam uden at tale om kristendom, hvis kerne er v√¶sensforskellig fra islams, hvis jeg m√• v√¶re s√• fri. Hvis islam var en religion som andre religioner, s√• kunne vi n√łjes med at tro p√• den eller afvise den. Der ville foreligge et eksistentielt valg ‚Äď som med kristendommen. Det ville v√¶re den enkeltes suver√¶ne valg, dvs. et samvittighedssp√łrgsm√•l, en trossag, noget privat, personligt og subjektivt med en let omskrivning af Shakespeares diktum: At tro eller ikke tro ‚Äď det er sp√łrgsm√•let. Her har… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
5 years ago

Vantro er fra en ganske tænkelig position vel langt de fleste, muslimer , ikke-muslimer, og så videre.
Vender langt de fleste ikke ryggen til langt de fleste, eller er det mig, mine elendige observationer, eller de specifikke omgivelser?