13
maj
Seneste opdatering: 14/5-15 kl. 1941
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Meet the Nun Who’s Taking on ISIS Bostad, jobb, vĂ„rd och bidrag till Stockholms jihadister

Inkludér din lokale krigsforbryder. Tisdagen den 19 maj klubbas Stockholms stads strategi mot vÄldsbejakande extremism av SocialnÀmnden.

“Efterperspektiv: nĂ€r en person vill lĂ€mna en vĂ„ldsbejakande extremistisk gruppering eller kommer hem frĂ„n strider utomlands Ă€r det avgörande med anpassade inkluderande insatser. Även dĂ„ Ă€r det viktigt med ett lokalt samarbete emellan olika aktörer. Frivillig-organisationer kan erbjuda mĂ„lgruppen stödinsatser och rĂ„d. Även trossamfund arbetar med rĂ„dgivning, men ocksĂ„ psykosocialt stöd.

NÀr det gÀller personer som deltagit i strid Àr hÀlsoinsatser med största sannolikhet ett stort behov. DÀrför Àr det viktigt med samverkan mellan socialtjÀnstens socialpsykiatri och missbruksenheter, samt vÄrdcentraler och psykiatrin (PTSD, trauma etc.). NÀr det gÀller försörjning Àr det viktigt med samarbete mellan socialtjÀnstens försörjningsstöd, Jobbtorg och andra insatser vid arbetsmarknadsförvaltningen, samt lÀnk till Arbetsförmedling. Slutligen, Àr boendefrÄgan en förutsÀttning som behöver fungera och dÀrför bör Àven bostadsbolagen ingÄ i en samverkan under efterperspektivet.

[…] Risk att grupper stigmatiseras Ett förebyggande arbete fĂ„r inte leda till att invĂ„nare stigmatiseras, exempelvis mĂ„ste religiösa begrepp hanteras varsamt sĂ„ att de inte kopplas till vĂ„ldsbejakande extremism. Stadens sĂ€tt att kommunicera frĂ„gan har en viktig roll. Gudmundson, Sweden Report: Rewarding Jihadis.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rita_B
Rita_B
6 years ago

Otroligt, Sverige har blivit helt sjukt och Ă€r redan nu förlorat och Ă„ngestklumpen i magen vĂ€xer hos oss som ser vansinnet…

invernes
invernes
6 years ago

Herregud hvordan er Sverige blitt sÄ sinnssykt ?

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  snaphanen

Det er nok ikke spÞrgsmÄlet om, men hvornÄr denne allerede inficerede situation, kommer til at som en betÊndt byld, sprÊkke og kaste det meste af Vesteuropa ud i noget meget alvorligt.

Louis B Knockel
Louis B Knockel
6 years ago

Velkommen hjem, unge mand. Her er bolig, job, penge og rÄdgivning. Er der ellers noget, du mangler? Sig endelig til!

Armadillo
Armadillo
6 years ago

De 72 jomfruer mangler sikkert…

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago
Reply to  Armadillo

Det problem kan lÞses med 9mm i nakken, sÄ alle bliver glade.
Ren win-win situation for begge parter.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Hvis bare islam var en religion http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE7705071/Hvis-bare-islam-var-en-religion/ Mikael Jalving 13. maj. 20158 Vi kan dĂ„rligt tale om islam uden at tale om kristendom, hvis kerne er vĂŠsensforskellig fra islams, hvis jeg mĂ„ vĂŠre sĂ„ fri. Hvis islam var en religion som andre religioner, sĂ„ kunne vi nĂžjes med at tro pĂ„ den eller afvise den. Der ville foreligge et eksistentielt valg – som med kristendommen. Det ville vĂŠre den enkeltes suverĂŠne valg, dvs. et samvittighedsspĂžrgsmĂ„l, en trossag, noget privat, personligt og subjektivt med en let omskrivning af Shakespeares diktum: At tro eller ikke tro – det er spĂžrgsmĂ„let. Her har… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

Vantro er fra en ganske tÊnkelig position vel langt de fleste, muslimer , ikke-muslimer, og sÄ videre.
Vender langt de fleste ikke ryggen til langt de fleste, eller er det mig, mine elendige observationer, eller de specifikke omgivelser?