19
okt
Seneste opdatering: 19/10-15 kl. 0609
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Det officiella Sverige befinner sig i “en masspsykos”. Det anser ekonomen Tino Sanandaji, som Ă€r kurdisk iranier född 1980 och som invandrade med sin familj till Sverige 1989. “Kaos” Ă€r ett annat ord han gĂ€rna anvĂ€nder om landet vars asylststem Ă€r grĂ€nsen till sammanbrott. MĂ„nga flyktingar kommer att tillbringa de kommande mĂ„naderna i tĂ€lt, pĂ„ campingplatser, i semesterstugor och gymnastiksalar. Statsminister Stefan Löfven har förutspĂ„tt att det kan komma upp emot 150 000 flyktingar innan Ă„rets slut.

En vacker lördagseftermiddag möter danska tidningen Weekendavisen denne 35-Ärige utskÀllde kurd pÄ ett kafé mitt i ett soldrÀnkt Stockholm. Han har helskÀgg, gympaskor och talar snabbt. Sanandaji har i sju Är studerat vid vÀrldens kanske mest ryktbara universitet, University of Chicago, berömt för sina ekonomer, som, vÀl mÀrkt, har hÀmtat hem Ätskilliga Nobelpris och som Àr kÀnt för att fostra marknadsvÀnliga och minimalstatshyllande forskare. HÀrifrÄn fick han bÄde sin mastersexamen i nationalekonomi och sin doktorsgrad i Public Policy. I dag forskar han vid Instituet för Ekonomisk-historisk och Företagshistorisk Forskning i Stockholm.

SjĂ€lv tar Sanandaji utfallen mot sin förutsĂ€gelse med ro. Han svarar att den svenska pressen har en ”faktafientlig instĂ€llning” och att allt som Ă€r ideologiskt obekvĂ€mt avfĂ€rdas som rasism. Men siffrorna talar för sig sjĂ€lva, förklarar han. Se det hele I Weekendavisen

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Landsmannen
Landsmannen
5 years ago

Tino Sanandaji har modet och har tagit sig tid att motbevisa mĂ„nga falska pĂ„stĂ„enden och rena lögner frĂ„n svenska politiker och gammelmedia. Det Ă€r vĂ€rt en eloge. Han sa dessutom en intressant sak för nĂ„gon mĂ„nad sedan, nĂ€mligen att nĂ€r han uttalar sig inom ramarna för “vĂ€rdegrunden” kallas han för “ekonomisk expert”, men nĂ€r hans synpunkter gĂ„r emot massinvandringsföresprĂ„karna kallas han för “kontroversiell debattör”.
Sweden in a nutshell.

SĂžren Petersen
SĂžren Petersen
5 years ago

///Her kommer Polen/// Det stĂžrste Ăžstland – over 40 millioner indbyggere – http://politiken.dk/udland/int_europa/ECE2854795/polen-er-den-tikkende-bombe-under-eus-asylplan/

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Igjen mÄ den Svenske regjeringen LÄne penger til flyktningene.
Igjen mĂ„ skattebetalerne betala…selvsagt.
friatider.se

Anna Svensson
5 years ago
Reply to  sussebassa

Det Àr inga problem för vÄr s k regering, det gÄr ju till ett gott ÀndamÄl, hade dÀremot svenskar behövt pengar dÄ hade det varit annorlunda. Men vi duger gott till att betala alla dessa lÄn.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  Anna Svensson

Eran sosseregjering er som dom flesta sosseregjeringar.
Dom schiter i fattiga pensjonĂŠrer, sjuka gamla som behĂžver livstrengende hjelp…suger dessa totalt ut…
Desse ofras for at lyxflyktningarna skal fĂ„ komma til Sverige og bli forsĂžrget av oss…livet ut…hele slekten..i flera generasjoner…sosseregjeringens stemmekveg..Makta.

Anna Svensson
5 years ago
Reply to  sussebassa

Jag kunde inte ha sagt det bÀttre.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Tyskland lĂ€mnar Schengen-avtalet http://avpixlat.info/2015/10/19/tyskland-aterinfor-granskontroll-slovenien-slapper-inte-in-asylsokande/ ASYLHAVERIET Tyskland lĂ€mnar tillfĂ€lligt Schengen-avtalet och inför grĂ€nskontroller mot Österrike. Syftet Ă€r att hejda den okontrollerade inströmningen av asylsökande. Detta meddelade Tysklands inrikesminister pĂ„ söndagskvĂ€llen. PĂ„ mĂ„ndagsförmiddagen rapporterades att Slovenien stoppat tĂ„g med asylsökande frĂ„n Kroatien. Slovenska myndigheter sĂ€ger att landet inte klarar att ta emot alla som kommer. EU:s yttre grĂ€nsskydd har i praktiken upphört att fungera. Den s.k. Dublin-förordningen, som bl.a. föreskriver att en person som kommer till EU för att söka asyl ska göra detta i det första EU-land han/hon anlĂ€nder till, respekteras i ytterst liten utstrĂ€ckning. Konsekvensen blir att allt fler EU-lĂ€nder… Read more »

Anna Svensson
5 years ago

Hur kunde man ens vara sÄ dum och införa Schengen? Det krÀvs ingen större intelligens för att rÀkna ut att nÄgot sÄdant inte kan fungera.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  Anna Svensson

EU ogsÄ.

Anna Svensson
5 years ago
Reply to  sussebassa

Ja, och Àven FN.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  Anna Svensson

Det er et av mange tiltak fra EU og vÄre politiker for Ä bygge ned nasjonalstater, og styrke fÞderasjonen av europeiske stater.

SamS
SamS
5 years ago

Det passerar 5.000 ekonomiska migranter per dag i Kroatien. PÄ vÀg till frÀmst Tyskland och Sverige. Erdogan har slÀppt tiotusentals frÄn Turkiet sen EU gav alla sina löften om ersÀttning. Den fÀhunden sitter och förhandlar med Merkel om EU-medlemskap medan han fÄr pengar för att ta hand om migrantlÀgrena. Danmark och Sverige borde bÄda stÀnga grÀnserna mot Tyskland. I Sveriges fall handlar det om hamnarna.

Casper
Casper
5 years ago

Lidt mere fra den svenske smeltedigel:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/atalet-kyrkan-utnyttjad-for-miljonbedragerier/
PÄ onsdag vÀntas Ätal mot 17 personer som misstÀnks ha utnyttjat en
syrisk-ortodox kyrkoförsamling i Stockholm för grova bedrÀgerier mot
staten.