23
okt
Seneste opdatering: 23/10-15 kl. 0838
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tino Sanadaji har lĂŠst den:

Migrationsverket Àr ute med sin senaste prognos dÀr de förvÀntar sig 160.000 asylsökande i Är. Det Àr mer pÄ ett Är Àn hela andra vÀrldskriget dÄ det enligt SCB kom ca 150.000 invandrare till Sverige, varav de flesta ÄtervÀnde efter krigets slut.

Migrationsverket tror i varje pÄ ungefÀr 270 miljarder konor nÀrmaste fyra Ären. Som jÀmförelse Àr statens besparing pÄ Àldres pensionsbromsen ca 75 miljarder pÄ fyra Är.

Notera som vanligt att 270 miljarder Ă€r kostnaderna för innitial asylmottagning och inte inkluderar de kostnader som uppkommer framöver dĂ„ flyktingar betalar in mindre i skatt Ă€n de fĂ„r i bidrag. Enligt Joakim Ruist berĂ€kningar netto ungefĂ€r 70.000 per Ă„r. – Se ogsĂ„ Per Gudmundson: Orimlig kostnad för invandringen

Sveriges nye udlĂŠndingepolitik – den humanitĂŠre afmagt

Mads Kastrup skriver i Ekstra Bladet

I gÄr kom nye tal for hele Sverige. Og det gik op for mig, at vi ikke har et reelt flygtningeproblem i Danmark. Slet ikke. I hvert fald ikke hvis vi sammenligner os med Sverige.

MĂ„ske er det lige frem ved at gĂ„ op for svenske politikere, at ’Den humanitĂŠre stormagt’, som tidligere udenrigsminister Carl Bildt udtrykte det, netop er ved at antĂŠnde. Og at danske kritikere dermed har haft ret.

Sveriges forestilling om sig selv er med andre ord i udvalg i dag. Landet gennemlever i disse mĂ„neder sin version af Nyrup-udsagnet ’Stuerene! Det blir’ I aldrig!’. Flere – ogsĂ„ svenske kommentatorer – taler om, at asyleksplosionen har Ă„bnet og synliggjort en dyb forkastning mellem befolkning og politikere. Dermed stirrer det vanlige politikerhold nu ned i den afgrund i det svenske samfund, hvorfra en kontraproduktiv nedladenhed over for Sverigedemokraterne runger ildevarslende tilbage.

Og nej, vi har ikke et flygtningeproblem i Danmark i forhold til Sverige. Men hvis svenskerne begynder at gÞre noget ved deres, sÄ kommer det til os, lige som vand altid lÞber nedad.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SamS
SamS
5 years ago

Tyskland och Sverige Ă€r dagens mest extrema mottagare av massmigrationens ekonomiska lycksökare. Jag har alltid förundrats över att man i mediebevakningen alltid visar kvinnor och barn i nĂ€rbild, men nĂ€r man ser översiktsbilder ser man bara aggressiva yngre mĂ€n. Statistiskt ligger andelen mĂ€n runt 80% och igĂ„r kom Ă€ntligen ett erkĂ€nnande av media; i Tyskland. Man vĂ€ljer ut söta barn hos sina mammor för att visa bilden av massmigrationen. Ett sĂ„dant erkĂ€nnande skulle ALDRIG komma frĂ„n Sverige. Statsmedia verkar alltsĂ„ som politikernas förlĂ€ngda arm för att propagera för nĂ„got som inte Ă€r förankrat i befolkningen. Vi pĂ„ Snaphanen visste detta,… Read more »

Anna Svensson
5 years ago
Reply to  SamS

Visst kom erkÀnnandet att man vÀljer att visa barn istÀllet för de mÀn som kommer, men det förÀndrar absolut ingenting, man fortsÀtter precis som vanligt.