5
nov
Seneste opdatering: 5/11-15 kl. 1903
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Iliade Institut pour la longue mémoire européenne

AnnonsintÀkter eller presstöd?

av Kjell HĂ„kansson

SĂ„ har flera svenska tidningar Ă„terigen nekat Sverigedemokraterna annonsplats, och de Ă€r sjĂ€lvklart i sin fulla rĂ€tt att bestĂ€mma över sina egna medier. DĂ€remot anser jag inte att tidningar som avsĂ€ger sig möjligheten till intĂ€kter via annonsering skall ha rĂ€tt till skattefinansierat presstöd. Syftet med presstödet var för övrigt att ”frĂ€mja mĂ„ngfald och konkurrens inom dagspressen”. Det infördes i en tid dĂ„ statlig styrning och stöd inom nĂ€ringslivet hörde till det normala, och kom vĂ€l i huvudsak till för att stödja socialdemokratiska tidningar i en tid dĂ„ moderata och folkpartistiska tidningar var dominerande.

De fem tidningar som nu inte vill ta emot SD-annonser fick 2014 presstöd i form av sÄ kallat distributionsstöd. Beloppen var följande (SEK):

Östgöta korrespondenten (Corren) 1 207 570
Gefle Dagblad 726 016
BorÄs Tidning 1 267 065
Norra SkÄne 438 784
VĂ€sterbottens-Kuriren 825 543

I allt delades cirka 55 miljoner ut i distributionsstöd under 2014.

I en tid nĂ€r Sveriges ekonomi Ă€r pĂ„ vĂ€g att haverera, nĂ€r ”ladorna Ă€r tomma”, nĂ€r man drar ner pĂ„ bistĂ„ndshjĂ€lpen till tredje vĂ€rlden och dĂ„ hela den offentliga sektorn stĂ„r inför drastiska nedskĂ€rningar bör vi inte ha rĂ„d med denna lyx. Extra bisarrt blir det nĂ€r man tĂ€nker pĂ„ att det Ă€r det enda parti som motsatt sig den politik som lett oss till det ekonomiska nödlĂ€get, som nu inte tillĂ„ts annonsera.

Nu kan man ju som lĂ€sare pĂ„ webben vĂ€lja bort annonser helt och hĂ„llet genom att installera AdBlock – det Ă€r oerhört enkelt. SĂ„ hĂ€r gör man:

GĂ„ in pĂ„ https://getadblock.com/ och klicka pĂ„ ”GET ADBLOCK NOW!” För Safari, som jag sjĂ€lv anvĂ€nder gick allting dĂ€refter av sig sjĂ€lvt. Genom att klicka pĂ„ ikonen lĂ€ngst upp till vĂ€nster pĂ„ webfönstret kan man tillfĂ€lligt pausa AdBlock eller inaktivera det för hemsidor som man tycker om och som man vill ska tjĂ€na pĂ„ sin annonsering. Om man vill avinstallera AdBlock, eller bara inaktivera det tillfĂ€lligt, kan man gĂ„ in pĂ„

Preferences -> extensions. Åtminstone borde man, som ett minimum, slĂ„ pĂ„ AdBlock om man hade tĂ€nkt sig att gĂ„ in pĂ„ nĂ„gon av de ovannĂ€mnda tidningarnas hemsidor.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torben Caroc
Torben Caroc
5 years ago

SkÞnt at hÞre noget positivt om Europa. Nu har vi i 50 Är fÄet stukket i nÊsen hvilke rÊdsler vi har forvoldt verden. Marxister, autonome og afsporede humanister har Är efter Är behandlet nationale europÊere som ikke-stuerene, som kattekillinger hvis nÊse skulle gnubbes i urenlighed. Det er tid at rette ryggen og berede sig pÄ modstand.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
5 years ago

Jeg kan godt lide, at filmen handler om vores Europa! Lad os altid tale om Europa, dvs. ikke EU og ikke kun Danmark – de enkelte lande. Vi hĂŠnger sammen og har fĂŠlles skĂŠbne.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

VÄrt Europa ska inte bli vÄldtaget av extremister frÄn mellersta östern. Vi har Ästadkommit en egen kultur.
Vi har i 500 Är legat i förkant vad det gÀller utveckling. Den ska INGEN ta ifrÄn oss. Den Àr vÀrd att kÀmpa för.

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

Fremragende video.

Anna Svensson
5 years ago

Vi lever i en bananrepublik, sÄ varför skulle dÄ just presstödet utdelas pÄ seriösa premisser?

Men man kan hoppas att om nĂ„gon – mot förmodan – Ă€ndĂ„ fortfarande har prenumererat en av de ovannĂ€mnda tidningar, nu sĂ€ger upp denna prenumeration och gĂ€rna talar om varför.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

Sverige och hela norden Ă€r inte en region i vĂ€rlden som har kommit i bakvattnet vad det gĂ€ller teknologi. snarare tvĂ€rtom. DĂ„ för tillfĂ€llet baserade pĂ„ svenska förhĂ„llanden. DĂ€rför vill jag delge er en del synpunkter angĂ„ende nordiskt framtida transporter. DĂ„ baserade pĂ„ elektricitet.Det hĂ€r berör beslut fattade av den svenska riksdagen. Det gĂ€ller den svenska infrastrukturen som Ă€r mer viktig Ă€n nuvarande invandringspolitik. DĂ„ för nationella lĂ„ngsiktiga behov. Jag kommer att framöver skriva om det hĂ€r och hoppas att jag inte utsĂ€tter ert tĂ„lamod. Till en början anser jag att svenska politiker bör tĂ€nka över framtida snabbtĂ„gsbanor. Vi behöver… Read more »

invernes
invernes
5 years ago

Vores Europa forrÄdt av landssvikere av dimensjoner ! nÄr skal Europas folk vÄkne opp og yte motstand ?

s29
s29
5 years ago

Jag tycker det Àr konstigt att fattighjonen har rÄd att husera i skyskrapor. Skulle vara intressant att veta vem som Àger dom.