6
nov
Seneste opdatering: 6/11-15 kl. 2117
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

dem fri  06.11.2015 053dem fri  06.11.2015 022

Kunsternes EfterÄrsudstilling, Fernisering Den Fri. © Snaphanen.dk. Klik for helskÊrm

dem fri  06.11.2015 025 dem fri  06.11.2015 031 dem fri  06.11.2015 032 dem fri  06.11.2015 038 dem fri  06.11.2015 043 dem fri  06.11.2015 049dem fri  06.11.2015 036

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

Nogen der kan huske navnet paa ham den otteaarige, der kom paa Den Fri? Marius eller Magnus eller saadan noget.

Kuratorerne gik bagefter i pressen og forklarede at well, jo, altsaa, men, sagen var jo at faktisk HAVDE Marius eet eller andet je ne sais quoi. Ligesom den chimpanse, der engang kom paa Den Fri.

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

Her er i oevrigt en opsigtsvaekkende artikel af Charles Saatchi, een af verdens mest succesfulde kunsthandlere, der hiver bukserne af kunstverdnen:

http://www.theguardian.com/commentisfree/2011/dec/02/saatchi-hideousness-art-world

Saatch var ham der ‘opdagede’ Damien Hirst: han gik ind paa kunstakademiet, fandt en elev og koebte ALLE hans vaerker. Fordi Saatchi havde koebt vaerkene, var de pludselig formuer vaerd og Hirst’s navn var sikret udoedelighed. Det er derfor, Saatchi ikke er populaer i kunstverdnen, han udstiller naadesloest den merkantilistiske logik: det er ikke kunstneren der goer noget til kunst, det er kunsthandleren.

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  FelixKrull

Superb artikel. Utroligt den er skrevet af manden og ikke om manden.

Moderne kunst er i sin essens et succesfuldt forsÞg pÄ at undergrave vestens kultur og egenmyte, og udskifte den med skrald og selvundergravende, tom pompÞsitet.

Men handlen med kunst, og motiveringen for de der kĂžber den, det har nok ikke ĂŠndret sig sĂ„ meget de sidste 1000 Ă„r…

invernes
invernes
5 years ago

Jeg sier som denne katten 🙂
comment image

Morten Fangok Olesen
Morten Fangok Olesen
5 years ago

Jeg er selv (selvlĂŠrt) kunstner….pictify.com/user/fangok ….og jeg har i mange Ă„r leet min rĂžv i laser, nĂ„r de statsstĂžttede sĂ„kaldte kunstnere solede sig i hinandens anerkendende blikke, langt vĂŠk fra den virkelige verden og dens nĂ„deslĂžse grelle skĂŠr, hvor tomhed fremstĂ„r som tomhed.. Og ja, undersĂžgelsen Frank refereres for er talende for hele miljĂžet omkring moderne kunst. Van Gogh ville vĂŠre blive overset og nedgjort i dag….skulle jeg tro. Men der er mange dejlige kvinder i periferien af nutidens kunst – bare man kunne fĂ„ fingre i dem, uden tĂžj pĂ„.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Bare tilbyd at male dem – uden tĂžj pĂ„ – altsĂ„ kvinderne 😉

Hans Und
Hans Und
5 years ago

Jeg vil tro ferniseringen henne pÄ Charlottenborg af Den VerdensberÞmte Mesterfotograf har vÊret endnu mere selvhÞjtidlig. Men jeg kunne desvÊrre ikke deltage.

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

Jeg saa en glimrende video med Lone Frank, der blev interviewet af en australsk online-radio. Hun fortalte, at man havde undersoegt moderne kunst ved at putte folk i MRI-scannere, og vist dem ti forskellige billeder af samme skraldekunstner. Naar folk fik at vide, at billederne havde vaeret udstillet paa Guggenheim i Barcelona, lyste deres beloenningscentre op. Naar folk fik at vide, at det bare var noget man havde fundet paa lossepladsen, var der nul reaktion.

https://www.youtube.com/watch?v=LhrARh5EU5E

Peter Buch
Peter Buch
5 years ago
Reply to  FelixKrull

Interessant.
Dog sÄ jeg ikke del to endnu. Men, sÄfremt jeget er noget i hjernen, vil der vel ved en fuld og vellykket hjernetransplantation vÊre tale om dette noget i den tranplanterede hjerne ogsÄ opfatter sig som og er det nye legme?
Er hjernetransplantationer foretaget pÄ mennesker hvor de har overlevet, og hvem var de(n) deltagende derefter?

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  FelixKrull

I knew it!
Det er det samme med pc meninger. Hvis ikke det blev socialt belĂžnnet at have dem ville ingen hverken eje eller have dem.

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago
Reply to  Lawrence

Hvis ikke det blev socialt belĂžnnet at have dem ville ingen hverken eje eller have dem. Of course. Moderne kunst bliver koebt af institutioner, dvs. de folk, der udvaelger lortet skal hverken betale for det eller se paa det. Jeg arbejdede en kort overgang i Kulturarvsstyrelsen, hvor der paa vaeggene var pragtfulde staalstik af prospekter over Koebenhavn, portratter af beroemte bygherrer m.v. En dag kom der en chef forbi, og saa blev det gamle skrammel hevet ned og der blev bestilt skilderier fra det statslige kunstdepot. Det er ikke nogen overdrivelse at sige, at otteaarige kan goere det bedre, for… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  FelixKrull

Der var ogsĂ„ noget med, at man havde udstillet “kunstvĂŠrker” i fine omgivelser, som i virkeligheden var “begĂ„et” af en elefant og / eller en chimpanse (?), hvor man sĂ„ bildte gĂŠsterne ind, at billederne var malet af en ny ung, lovende kunstner – med dyrenes navne naturligvis – , og det troede de fuldt og fast pĂ„, for det mĂ„ jo vĂŠre rigtigt, nĂ„r eksperterne pĂ„ museet eller galleriet oplyser om det, ikke sandt? – og kommenterede derfor lystigt om, hvor interessante og nyskabende disse malerier var 😉 H. C. Andersen havde fuldstĂŠndigt ret – rigtigt meget af det… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

Tnx. God spas.

Kudos til dem, der har selvironi nok til at grine, da han afsloerer kunstneren.

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  FelixKrull
FelixKrull
FelixKrull
5 years ago
Reply to  Lawrence

Tnx, . Og her er Orson Welles’ F for Fake.

https://www.youtube.com/watch?v=5_a2Fce6olg

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago
Reply to  Lawrence

Hey, wait! Hvor er resten?

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  FelixKrull

Sorry, dĂ„rligt link 🙁
Troede det var linket jeg selv havde set den pÄ.
Kan ikke finde den online mere… Den er ellers god.. 🙁

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago
Reply to  Lawrence

Et eksempel paa, hvordan moderne kunst fungerer er Burne Hogarth, een af det tyvende aarhundredes stoerste kunstnere. Hvis man er Tarzanfan af min generation, kender man navnet: det er hans fortjenste at amerikanske tegneserier gik fra at vaere ubehjaelpsomme smoererier til sublim tegnekunst. (At historierne saa er skod, er en anden sag) Sagen er, at ingen af hans billeder – bortset fra enkelte skitser – ligger frit tilgaengelig online, andet end i thumbnail-format: hvis man vil nyde dem, skal der betales ved kasse eet. Derimod kan Damien Hirst nydes i fuldt omfang og hoejoploesning, for det er ikke det visuelle,… Read more »

Rune Hansen
Rune Hansen
5 years ago
Reply to  FelixKrull

Er der ikke Hogarth pĂ„ Nettet? Hvis du gĂ„r ind pĂ„ Heritage Auctions, sĂžger pĂ„ Hogarth, og bagefter klikker “Past Auction archives”, er der 118, og mange af dem er originaltegninger i hĂžj oplĂžsning.

Nyd f.eks. denne her: http://dyn3.heritagestatic.com/lf?set=path%5B1%2F1%2F5%2F7%2F1%2F11571683%5D&call=url%5Bfile%3Aproduct.chain%5D

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago
Reply to  Rune Hansen

Well, det er ikke fordi jeg vil nedgoere hans tegneserier, men de er blege afskygninger af hans egentlige vaerker. Som sagt er det svaert at finde andet end skitser online, men naar jeg sammenligner ham med Caravaggio, er det saadan noget som det her, jeg taenker paa.

http://dereklairblog.altervista.org/wp-content/uploads/2011/09/Dynamic-Anatomy-8.jpg

http://img13.deviantart.net/aee8/i/2005/133/3/6/burne_hogarth_by_turtl_chiky.jpg

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago
Reply to  FelixKrull

Faktisk tvivler jeg paa at det nederste rent faktisk er Hogarth, skyggerne er for flade og haenderne ser underlige ud.

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago
Reply to  Rune Hansen

Det er rigtig gode eksempler paa hvad manden kan, men de er alle sammen fra hans laerebog, Dynamic Anatomy, en bog med mere end 50 illustrationer, der kan erhverves for et par hundrede kroner, naar den altsaa ikke er udsolgt fra forlaget. Det er den ubetinget bedste anatomilaere for billedkunstnere der nogensinde er udgivet, alle animatorers Bibel og (gaetter jeg paa) bortvisningsgrund fra kunstakademiet.

Casper
Casper
5 years ago

Det ligner jo en babygudstjeneste!

Johan Blake
Johan Blake
5 years ago
Reply to  Casper

Det ligner etterlatenskapene etter migrantene

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Konst Ă€r det som betraktaren vĂ€ljer att se. SjĂ€lv Ă€r jag en betraktare av konst dĂ€r jag ser vad det förestĂ€ller. Allt annat kan jag se varje dag genom att titta pĂ„ allt omkring mig, som skrĂ€phögar, sönderslagna vĂ€ntkurer, nedklottrade vĂ€ggar, spyor, sketna klĂ€der slĂ€ngda i buskar, gamla bindor som ligger bakom en buske … som sagt … det Ă€r inte konst för mig … det Ă€r skrĂ€p … och förfular naturen och allt det vackra …

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Og bĂžrnene rĂžvkeder sig sikkert. Bortset fra det… Hvis billede nr. 2 er en kunst-installation, mĂ„ man sĂ„ godt sprede den lidt..? Undskyld, den var under bĂŠltestedet. Jeg er ikke helt appelsinfri – men sig det ikke til kalifatet..!