11
nov
Seneste opdatering: 13/11-15 kl. 1808
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Helmut Schmidt er død. SĂĄ forlod han jorden inden EU forbød hans elskede mentholcigaretter. Han havde opbygget et lager, der kunne holde til han blev 100 for det tilfælde. Han var en statsmand og en stor personlighed. Det er virkelig ikke tit, man har brug for store ord om politikere, men om Schmidt kan man roligt bruge dem. Han var ikke bare respekteret, men som “Altkansler” var han ligefrem elsket. Dokumentaren er med de undertekster, man selv kan sætte i “indstillinger.” De danske er ubrugelige, men de engelske er ret gode. Det er en fascinerende dokumentar. Se ogsĂĄ den hele pĂĄ NDR. ogsĂĄ Helmut Schmidt som han var.

Sverige indfører midlertidig grænsekontrol fra torsdag kl. 12

Lasse Jensen skriver en virkelig dum artikel i dag – som om danskerne følte skadefro over for svenskerne. Han burde skelen mellem folket og den mediepolitiske elite, der i 40 ĂĄr har drevet en dødssejlerpolitik og tilmed uafbrudt fra 2001-2011 angrebet og moraliseret overfor Danmark. Har vi virkelig glemt “dagens Danmarksbask” fra svenske journalister? Nu mĂĄ syvpartiet agere som Sverigedemokrater, og man skulle være uden humoristisk sans, hvis man ikke godtede sig ved synet, men den ødelæggelse disse skinhellige amatører allerede har pĂĄført Sverige, lader sig aldrig reparere. For Sverige græder vi. Den svært handlingslammede Löfven køber sig 10 dages tid, de sidste der er ledige pĂĄ markedet, men det er ikke engang sikkert, det fører til færre asylsøgere. Faktisk kan der blive flere, da folk ikke længere kan rejse igennem Sverige til Norge og Finland. Krisen kräver mer än bara gränskontroller. Regeringen köper sig i bästa fall tid att lägga fram ett nytt krispaket.

Regeringen är på väg att införa gränskontroller för att få kontroll över flyktingsituationen, erfar DN. Beslutet tas på torsdagens regeringssammanträde.Migrationsverket bedömer att flyktingsituationen nu är så alarmerande att Sverige behöver införa gränskontroller för att kunna hantera situationen. Enligt en regeringskälla kommer därför ett beslut att fattas på torsdagens regeringssammanträde.

Gränskontrollerna kommer i första hand att ske vid Öresundsbron och vid färjelägena i Skåne. Tanken är att gränskontrollerna ska börja gälla redan från klockan 12 på torsdagen. DN. SKD.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
Morten - - -
5 years ago

Hvad betyder ‘grænsekontrol’ pĂĄ svensk? At alle asylansøgere skal registreres ved indrejsen? Det vil nordmændene sætte pris pĂĄ. De, der registrerer, beholder. Og dermed gĂĄr foreløbig Norge fri.

Det ser umiddelbart ud til, at det er dĂ©t, det betyder. Og derfor er det faktisk temmelig klogt, at Danmark ikke indfører grænsekontrol. I hvert fald sĂĄ længe vi ikke lader princippet “før du kan søge om asyl i Danmark, skal du kunne vise, at du i forvejen har søgt asyl i det sidste sikre land, du har opholdt dig i – og dĂ©r har fĂĄet afslag” gælde.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
5 years ago
Reply to  Morten - - -

Men finder vi ud af at lade det princip gælde – sĂĄ sker der noget! Det ville være en sand lykke, hold da helt op. Hvorfor er det ikke et folkekrav?

– – –

Morten - - -
Morten - - -
5 years ago
Reply to  Morten - - -

Hvor kan man se, hvor mange der indrejste/søgte asyl i Sverige i løbet af torsdagen?

– – –

Morten - - -
Morten - - -
5 years ago
Reply to  Morten - - -

JP har dem i dag: “Mellem 500 og 600 mennesker ønskede torsdag at søge asyl i Sverige.” G r æ n s e k o n t r o l “efter svensk model” – nej tak!

– – –

P. S. 30 personer, der skulle videre til Norge, vendte om for at finde en anden vej

Morten - - -
Morten - - -
5 years ago
Reply to  snaphanen

ForhĂĄbentlig bliver spørgsmĂĄlene besvaret i morgen. ForhĂĄbentlig, ogsĂĄ fordi det er af vital betydning for Danmark, hvad konsekvensen bliver. Lars Løkke Rasmussen siger jo, at de stramninger, man laver nu, “gĂĄr til stregen”. Hvilket er det samme som at sige, at herefter er der ikke flere “kaniner” at “trække op af hatten”. Vore muligheder er udtømte. Hvilket er usandt. Men altsĂĄ den regerende statsministers holdning.

– – –

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

De svenska politikerna kommer till korta eftersom de inte har mandat frĂĄn svensk befolkning att göra om Sverige till ett mĂĄngkulturellt samhälle. Eftersom vi inte lever i “gudskelov” en totalitär stat vill jag ställa vissa relevanta frĂĄgor. Kan det politiska etablissemanget ha vissa krav ? Kan de begära av byggbolagen att bygga mer utan subventioner ? Kan de kräva av de svenska livsmedelproducenterna att ĂĄstadkomma en högre produktion. Nu är vi självförsörjande till endast ca 50 % Kan de utan skattehöjninga fĂĄ till en bättre social service ? Har de förmĂĄga att utkräva av svensk befolkning att expropiera egendom utan… Read more »

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
5 years ago

Just sĂĄ Steen, fin hyllning till en stor man som dessvärre sa sina bästa saker efter att han varit politiker, vilket inte gör honom mindre. Denne flygelspelande, litterärt bildade man bar inom sig pĂĄ ett europeiskt arv som de flesta idag saknar. Hans politiska efterträdare är – i bästa fall – ryggradslösa medlöpare som Merkel, och i värsta fall medvetna krigare som svenska, brittiska och franska statsledare, utan insikt om det accelererande skeendet och dess lĂĄngsiktiga konsekvenser. Helmut skulle man vilja vidtala med förnamn och göra dricka en god tysk öl tillsammans med. Han var, utöver allt annat, en väldigt… Read more »