13
maj
Seneste opdatering: 13/5-16 kl. 0239
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Thomas Nydahl

Möllevångstorget.

Möllan, en av Malmös etniska enklaver. Foto: Astrid Nydahl

Kan vår samtid i framtiden förändras så att den ser ut som förfluten tid? Det låter kanske som en märklig fråga, men jag menar att vi måste ställa den. Reformatorerna talar om integration, inkludering, utbildning, samlevnad, förståelse, utbyte och annat vackert. Det spelar förstås ingen roll vad som sägs i utopiska högtidstal eller fina texter, vår framtid formas av det verkliga livet och vårt samhälle nivelleras och brutaliseras i den riktning det gör därför att förutsättningarna radikalt förändrats.

Mats Skogkär på Sydsvenskan är en reformator. Jag har läst honom i herrans många år och alltid uppskattat hans vakenhet och vilja att gå mot strömmen. Men som reformator visar han varför det inte finns någon återvändo för Sverige. Han talar gärna om hur problemen ser ut – som om de inte vore identifierade för mycket länge sedan – och mot dem ställer han “majoriteten av laglydiga människor”.

När Polismyndigheten listar landets mest “utsatta områden” menar de egentligen att där råder invandrargängens diktatur: där härskar en rad olika etniciteter med skoningslöst våld, hotelser och annat som gör livet omöjligt för andra. Att de företrädesvis kommer från Balkan, arabvärlden och Asien vet de flesta människor. Det behövs inga ledarspalter för det. Skogkär vill att lagen ska upprätthållas för att “de svagaste” ska skyddas.

Jag kan upplysa om att min familj – liksom tusentals andra runt om i Sverige – flydde den förort vi egentligen trivdes i så tidigt som 1982, därför att gängen, de kriminella gängen, redan inkräktade på friden och freden. Med sina knivar och sin narkotika hade de redan upprättat sin etniska, på våld baserade enklav, vilken också kan kallas diktatur.

Tror reformatorerna att detta går att ändra på? Då skulle jag vilja föreslå en stunds reflekterande över följande frågor:

1/ Minskar eller ökar riskerna när hundratusentals människor från stam- och religionskrigens regioner tillåts komma in i, försörjas av och sedan sätta bo i vårt land?

2/ Om svaret är att de ökar, hur ska man då förverkliga regeringens löften om att så många som 80.000 personer som kom vintern 2015-2016 ska utvisas därför att de saknar asylskäl?

3/ Innebär dessa frågor att jag sätter likhetstecken mellan flyktinginvandring och kriminalitet? Det är ett faktum att en viss typ av brottslighet – oftast kopplad till grova rån, narkotikabrott, vapenbrott, trafficking och ren shariarelaterad “heders”-kriminalitet – kan förklaras av den. Jag har mycket stor erfarenhet av den albanska diasporan. Den majoritet albaner som lever hederligt, på eget arbete och med egna familjer, får förstås betala priset för de albanska gangsters som tagit sig till Sverige. Den polis som knivattackerades i Borås i förrgår råkade just ut för en sådan ung, mycket våldsam alban, redan med ett digert straffregister.

Så kunde jag fortsätta att formulera etniska listor. Jag kunde ha skrivit om och länkat till information om ligor från såväl det forna Jugoslavien som Libanon, Irak, Syrien och Afghanistan. Men det är meningslöst eftersom varje svensk stad vet vilka de är. I Malmö vet man att araberna i vissa stadsdelar kontrollerar det mesta, inklusive den svarta ekonomin. Göteborgarna har sin kunskap, människor längst upp i norra Sverige sin. Det som hotar oss alla går jag inte ens in på, nämligen islamismens våldsbrott riktade mot Europa, både som väpnade angrepp och i form av självmordsbombare.

Om reformatorerna skulle börja tala om repatriering skulle jag ställa kritiska frågor till dem. Den första fråga jag ställer nu är mycket enkel: tror reformatorerna att Sveriges katastrofala utveckling kan brytas med de etniska enklaverna ostörda (och oförstörda)? Avvisning, hemsändning och repatriering är egentligen samma sak, bara med olika ord. När ska de löftesrika orden från vår regering omsättas i praktisk handling?

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
prentesvarten
prentesvarten
4 years ago

Du är svensk, vet du icke att för 200 – 300 år senn blev alla smålänningar omgående mördade om dem vistade, äller kom til Skaraborg äller till Västra Götaland på den tiden? Det samma skedde i Norge, en okänd främling blev också direkt slagit ihäl om han kom ubjuden utan ett fölgesbrefv från Kungliga äller adels-övrigheten. Kanske på tiden att införa det samma nu til dags?

Gabrovitcs
Gabrovitcs
4 years ago
Reply to  prentesvarten

Blattesvenska!

pica_pica
pica_pica
4 years ago

Som norrlänning och glesbygdsmänniskor kunde många blunda och se detta som ett storstadsproblem. Men idag har politikernas invandrarvurmande börjat sätta sina spår i varje liten håla i vårt avlånga land. Det är snart bara politikernas och journalisternas egna bostadsområden i och runt Stockholm som fredats. Ser själv hur min egen kommuns gråsossar och miljömuppar glada talar om den kulturella och ekonomiska vinst de kommer att göra genom att ta emot ännu fler “lyxmigranter” än den tvingande kvoten. Vad jag menar är att när de själva och deras barn konfronteras med avigsidorna av det utomeuropeiska invällandet kommer de att tänka om… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Möllan jag glömmer aldrig muslimparet som stod och tittade på en svensk som gick förbi med sin hund. Med blickar som kunde döda så ingrering är ingen möjlighet. Och återställa Sverige till en sjuttiotalsnivå är en omöjlighet. Utvisa invandrare men sen har man alla svenska ungdomar som har anpassat sig efter invandrarna. Tänker på grabbgänget i 18-20 års åldern satt på den lokala pizzerian där vi bor och pratade om festen kvällen innan. Fanns inte en kvinna eller tjej på festen eller krogen i Södertälje. Men jag tror det fanns en hundratal horor om man lyssnade på grabbarna. Det som… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x