13
feb
Seneste opdatering: 13/2-17 kl. 1743
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 Av Thomas Nydahl

Dagens läxa: anta att ett europeiskt land under lång tid tar emot en mycket stor grupp från ett arabiskt land i krig, anta sedan att de alla vill bo i samma stad i detta land och att de där gör som de gjorde i hemlandet, det vill säga att de inte väntar på “samhället” eftersom de aldrig fått lära sig att man kan göra så, de börjar istället eget verksamhet som baseras på pengarna-i-handen-och-ner-i-fickan-ekonomin, den som aldrig är i kontakt med detta europeiska lands myndigheter, allra minst den som handhar beskattning.

Svaret på dagens läxa är bara alltför enkelt att formulera: ett sådant land lever vi i, det heter Sverige. Det är bara det att alla människor som kom från det arabiska landet i krig helst helt vill slippa kontakt med landet som välkomnade dem. De lever i vad vi till vardags kallar getton och etniska enklaver.

Ygeman kommer till Malmö och hittar genast den ömma punkten: man ska inte gå till en etnisk enklav för att klippa håret billigt. Hans argument kan se anständigt ut men uttrycker egentligen ett stort politiskt hyckleri. Ett land som för Sveriges politik har de etniska enklaverna på sitt program! Regering efter regering har målmedvetet satsat på att skapa dem. Så vad är då problemet om Nisse går och klipper sig hos Mohammed? Jo, Nisse ska aldrig gå till enklaven. Men om han avstår löses inga program. Alla vet vad som pågår. De flesta tiger. Bara hycklarna uttalar sig. Så är det i Malmö 2017. Människor som styr delar av de etniska enklaverna dödar varandra på löpande band. Makten ska inte bara utövas i narkotikans lokaler. Den ska också göra det i dagligvaru-butikerna på Möllan eller Lindängen, den ska göra det i varje situation där pengar delar ägare.

Om nu alla vet, hur kan det då komma sig att det kan fortgå? En ansenlig mängd svar måste utkrävas från den politiska klassen. Men på en punkt ger jag Ygeman rätt: det är varje medborgares moraliska plikt att på ett eller annat sätt höja rösten och protestera mot det som pågår. Problem är bara att de som gör det stämplas som “mörka krafter”. Eller som Sydsvenskans kulturredaktör Rakel Chukri säger i ett DN-reportage:

“Jag har i flera år sagt att det finns starka rasistiska krafter som gör allt för att använda Malmö som exempel på att mångkultur inte fungerar.”

Utifrån sådana antaganden bygger man ju ingen samhällsdebatt. Tvärtom permanentar man det tillstånd som de flesta betraktar som kaos men av Chukri och hennes vänner kallas “mångkultur”. Vad är det hon menar fungerar? Och vad är i så fall alternativet av funktionsduglighet?

Kanske skulle man också påminna om att samma utveckling pågår i hela Sverige. Malmö är kanske extremt, men den som läser dagens lokala nyheter från Helsingborg eller Göteborg upptäcker snart att både händelserna och rubrikerna är utbytbara.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

34
Deltag i debatten...

avatar
10 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Leisha CamdenMartinG-Vetenskapliga partietEva på SödermalmsussebassaLars-Erik Eriksson Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Leisha Camden
Guest
Leisha Camden

Malmö är inte extremt, utan har bara kommit längre i utveckligen än övriga Sverige.

MartinG-Vetenskapliga partiet
Guest

Jag anser inte att man ska länka till DN. De lever i gamla monopolkapitalisters galna drömmar om globalism, förmodligen mot betalning. DN förtiger, förvränger och ljuger precis som 95% av all massmedia, vilken tycks vara ägd av samma intressen. DN ska lämpligen ignoreras som all annan ful-ägd press eftersom de är irrelevanta i ett upplyst samhälle.

Eva på Södermalm
Guest
Eva på Södermalm

Stefan Löfven försvarar feministernas slöjor med att: “Man följer lagen i det land man är”. I Sverige behöver dock inte muslimerna anpassa sig efter svenskarnas sätt att leva. Tvärtom vill “världens första feministiska regering” tvinga svenskarna att anpassa sig efter islam.

“Slöjbråk mellan Löfven och Björklund”:
http://avpixlat.info/2017/02/14/slojbrak-mellan-lofven-och-bjorklund/

GustaWasa
Guest
GustaWasa

“Högmod går före fall”, säg det..! Helvetet skapades i och med att ateismen som makt lade allt deras hat mot kristendomen. Sedan tillkom humanisterna som i Jesus såg en “person” som konkurerade med humanistens egen ego självbild av sig själv. Därpå så glömde demokratiernas medborgare i “nutid” att Herren välsignade demokratiernas start i och med att Paulus kom fram till statsstaterna i Grekland. Hur många uppbär inte fortsatt högmod fast samhället faller..?! Frågan på allt det som vi undrar över kan ha att göra med. Ska kristendomen fortsatt att “vara eller icke vara”! Ska kristnas “tidigare segrar” mot Ottomanska härskare… Read more »

PK svada
Guest
PK svada

Nå er det vel kristne som er mest sugne på asylsøkere.
Kristendommens hjemland (Midtøsten) ble islamisert lenge før ateismen oppstod.

GustaWasa
Guest
GustaWasa

Enligt mig och som jag utgår ifrån så är det i Sverige den politiska makten politiskt korrekta (PK)som sett till att befästa sin makt inom kyrkan. Sverigedemokraterna försöker att vinna inträde i kristna kyrkoråden men har/haft stora krafter emot sig. Vi får se nu i valet 2018. Rusland (Ryssland), så valde vikingahövdingarna kristendeomen som kom söder ifrån och det gjorde även islam, men vikingahövdingarna valde som sagt kristendeomen och därmed så körde de ut islam från områden som behärskades av vikingarna. Kristna i Rusland blev sedan en del i vikingarnas försvaret mot islam. I nutid så är det ateismen som… Read more »

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Tankevækkede reportage fra NRK sidste sommer om de mange no-go-zones i Sverige

https://www.nrk.no/urix/svensk-politi_-_-vi-er-i-ferd-med-a-miste-kontrollen-1.12920404

Måske burde nogen være venlige at sende den til de naive, uvidende og uansvarlige svenske politikere? 😉

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Lidt inspiration til Inger Støjberg & co. fra Norge? Én av ti syrere takker nei til å komme til Norge Ti prosent av alle syriske flyktninger som er i prosess for å komme til Norge, takker nei til å komme hit. Flere trekk ved det norske samfunnet vekker skepsis. [ !!! 😉 ] I tillegg trekkes skepsis til norske normer og regler [!!!] fram som en mulig årsak til at noen ikke ønsker å dra til landet langt mot nord: – De som ikke velger å komme til Norge kan ha andre måter å se verden på. At Norge ikke… Read more »

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Er den “danske ” af de to mistænkte IS-terrorister / krigere, der blev anholdt i Tyrkiet
for nogle dage side, mon i familie med den berygtede salafist Abu Laban?

http://whytehousereport.com/2017/02/12/turkey-arrests-2-suspected-isis-militants/

Dejlig “kulturberigende” familie i så fald 🙁

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Dagens gode “grin” / “skratt” 😉 http://ekstrabladet.dk/nationen/svensk-socialdemokrat-sverige-skal-erklaere-krig-mod-danmark/6532068 Svensk socialdemokrat: Sverige skal erklære krig mod Danmark Den socialdemokratiske blogger Johan Westerholm ønsker dog, at Sverige skal kapitulere et par timer efter krigserklæringen, og så skal Skåne tilbage til Danmark 13. feb. 2017 – kl. 20:13 Af: Kim Kastrup Det er 359 år siden, at Skåne blev svenskt ved freden i Roskilde, men nu ønsker den socialdemokratiske svenske politiker og blogger Johan Westerholm at erklære krig mod Danmark igen. Det beskriver han i dag på sin blog Ledarsidorna.se. 13 mord i Malmø – O i København Men forklaringen på hans ønske om… Read more »

Bastardo
Guest
Bastardo

Stockholmsmafiaen har med åbne øjne fyldt Malmø med dysfunktionelle muhamedanere, for at bevare skånelandene for Sverige. Nu hverkan kan eller vil vi have Skåne tilbage, desværre.
Håber, at de Danske myndigheder har sørget for at minere broen.
Hvis I har nogen jøder, der gerne vil til Danmark, har vi stadig nogen enkelte kystfiskere i Øresund.

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Ja, vi har jo længe spøgefuldt talt om at sætte en klap i Øresundsbroen –
måske skal vi til at tænke alvorligt over det – og i så fald bør det jo nok
være en klap af fald-lem-typen 😉

Anders Bo
Guest
Anders Bo

Selvforsvar er ikke spøg!

PK svada
Guest
PK svada

Det beste for alle var sikkert å forvandle Malmø til glass med en strategisk atombombe.

GustaWasa
Guest
GustaWasa

Tanken blir aktuell, desto mera tid som går.

sussebassa
Guest
sussebassa

..du går altfor langt…atombombe..
Flere kjente har lest din kommentar, som faktisk bor i Malmø med sine familier er sjokkert over din mening her på Snaphanen..det burde være en grense for hva som aksepteres her.

bitten
Guest
bitten

Iran kritiserer vesten, men hyller Sverige høyt opp i skyene, siden Løfven og hele feminist -regjeringen til Løfven , er på et statbesøk i Iran , som blir fordømt av resten av vesten . Kanskje heller Sveriges regjering med patetiske , latterlige Løfven, burde heller rydde opp i tilstanden i Sverige , som har kommet fullstendig ut av kontroll , med dette multikulturelle fellesskapet der . Som ødelegger hele Sverige økonomisk , kulturelt og på alle slags mulige måter ellers også , som i storbyer som Stockholm , Gøteborg og steder som Malmø . Sverige er så til det grader… Read more »

wasan T
Guest
wasan T

Og Reinfeldt, Borg Sahlin m fl

bitten
Guest
bitten

JA huff , huff sier jeg bare , Reinfeldt og Løfven , ligger vel helt på toppen av skalaen ,
når det gjelder å ødelegge Sverige , med økonomiske immigranter , samme hva .

Peter Zichau
Guest
Peter Zichau

Man kan nok gi’ Löfven skylden for meget, men landet var trods alt ødelagt før han kom til. Og desuden gav alliansen ham jo magten – sammen med Mp. Så den arme svejser var jo bundet på hænder og fødder.

PK svada
Guest
PK svada

Løfven har gjort vondt verre.

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Det är när Sverige har haft sin krasch som vi kommer att se Löfvens verkliga samhällsbygge när folk har flyttat från sina boenden med miljonskulder lönerna blir halverade knappt ingen pension. Då kommer globalisterna in och tar över Sverige då äger dom utländska bankirerna svenskarna. Och Löfven o Margot får en FN tjänst som tack för ett bra arbete. Vill vi ha det Sverige den världen vi måste göra något snart. Finns bara en möjlighet strejker över hela Sverige som lamslår landet.

PK svada
Guest
PK svada

Det er helt korrekt, Sverige blir som Malmø. Hvor skal da pengene tas fra? når vi vet at Malmø alene går 4,5 milliarder i underskudd pr år. Og underskuddet vil sannsynligvis bare øke i tiden framover.

wasan T
Guest
wasan T

Man må gjøre som Trump. Strup overføringene til disse ghettoene.