21
sep
Seneste opdatering: 22/9-17 kl. 0707
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Richard Jomshof blev fyret flere gange som gymnasielĂŠrer for sit engagement i SD.  Et andet SD medlem, Sammy Augustsson, er lige blevet smidt ud af sit fagforbund for at vĂŠre SD Ă©r. Og nu Sjunnesson, der er tidligere redaktĂžr for SD’s Samtiden. Om han er partimedlem, ved jeg ikke. Jeg er ikke jurist, men det kan nĂŠppe vĂŠre lovligt. Teaterdemokrati!

Jan Sjunnesson hade fĂ„tt lĂ€rarvikariat i svenska och samhĂ€llskunskap pĂ„ en högstadieskola pĂ„ Södermalm i Stockholm. Men den tog slut i tisdags – efter 7 dagar. Anledningen Ă€r hans politiska Ă„sikter.

Sjunnessons elever hade googlat fram vad Expo, Expressen, Aftonbladet och andra hade skrivit om honom och sedan angivit honom för skolan. Eleverna googlade mig och protesterade hos rektorn. Denna hade inga invĂ€ndningar mot min undervisning men vek sig, skriver han pĂ„ Facebook. FĂ„r sparken som lĂ€rare – angiven av sina elever (Foto Snaphanen.dk)

Otte procent af anmeldte, svenske voldtĂŠgter opklares – otte (!)

NÄr kvinder bliver overfaldsvoldtaget pÄ gaden i smÄsamfund som KÀvlinge pÄ 15 000 indbyggere., er det virkelig ilde.

Hittills har bara Ätta procent av de vÄldtÀkter som har handlagts av polis, Äklagare och andra myndigheter under det första halvÄret 2017, klarats upp. Det visar ny statistik frÄn Brottsförebyggande rÄdet (BrÄ)

Antalet personuppklarade brott, att en misstÀnkt kopplas till brottet, fortsÀtter minska, visar ny rapport av BrÄ. Vad gÀller vÄldtÀkter visar statistiken att bara Ätta procent av anmÀlda vÄldtÀktsfall har klarats upp. Under samma period förra Äret lÄg siffran pÄ tolv procent.

En förklaring till nedgÄngen i statistiken Àr att fler vÄldtÀkter anmÀls. Siffran över handlagda Àrenden för de sex första mÄnaderna i Är Àr 4 004 vÄldtÀkter. Motsvarande siffra för samma period förra Äret var 3 047. Polis söker tips efter brutal vÄldtÀkt

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rune Hansen
Rune Hansen
3 years ago

Steen, der er to gange link til skd.se, men ikke til artiklen i Sveriges Radio. BrÄ: FÄ vÄldtÀkter har klarats upp 2017

Martin Larsson
Martin Larsson
3 years ago

Ärligt talat sĂ„ Ă€r det vĂ€l ingen som tycker synd om Jan Sjunnesson? Alla som har ett minne minns hur han stack kniven i ryggen pĂ„ Mats Dagerlind, Rolf Malm och Ingrid Carlqvist och anklagade dem för att vara antisemiter. Kniven i ryggen var att han kopierade judiska lobbyorganisationerna Stiftelsen EXPO och Svenska KommittĂ©n mot Antisemitism (SKAM) nĂ€r han kvittrade om sveket pĂ„ Twitter. FĂ„ förtjĂ€nar sĂ„ mycket spott och spĂ€ som denne judas. För övrigt klĂ€r aldrig en man i offerkofta sĂ„ Jan Sjunnesson borde ta sig i kragen och sluta beklaga sig över behandlingen. Som man sĂ„r fĂ„r… Read more »

Marten Gantelius
3 years ago

Vad lÀr sig barnen/ungdomarna av detta? TotalitÀra metoder vinner.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Den lalleliberale “konservative” (moderata) svenske Bilderberg- og EU-kontrollerede politiker / skabstossevCarl (In)Bildt fortĂŠller helt Ă„bent og skamlĂžst om, hvad den egentlige hensigt med hele kulturberigelsesprojektet i virkeligheden er – vore nationalstater og nationale og kulturelle identiteter skal nedbrydes, sĂ„ vi alle kan leve sammen i fryd og gammen, lige hvor det passer os. Den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldt har ved nogle lejligheder antydet den samme rablende vanvittige, dybt naive og helt usammenhĂŠngende argumentation. https://www.project-syndicate.org/commentary/european-nation-states-identity-crisis-by-carl-bildt-2017-09#comments Redefining Europe, and Europeans Sep 18, 2017 CARL BILDT For Europe to find its place in a rapidly changing world, its citizens will have to… Read more »

Talibananas
Talibananas
3 years ago

Nu rÀknar vi med att skolbarnen fÄr guldstjÀrnor i betyg och görs till lÀrare. Jan fÄr kvarsittning och hemlÀxa i vÀrdegrunden.

mjolly
mjolly
3 years ago

Vi hadde en Sjunesson-sak i Norge og, og da fikk lĂŠreren 1.2 millioner for Ă„ ikke gĂ„ til rettssak. http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/max-hermansen-fikk-sparken-som-lrer—fikk-sluttavtale-pa-12-mill/3423241202.html

finnaskov@mail.tele.dk
finnaskov@mail.tele.dk
3 years ago

Berufsverbot?
Det var ellers meget udskĂŠldt i Tyskland, da det var de rĂžde det gik ud over.
Nu er der ikke protester fra de rÞde, de er jo politisk korrekte, og sÄ er det kun en politisk ukorrekt det gÄr ud over, sÄ ingen panik.

Maja Dacke
Maja Dacke
3 years ago

Det Ă€r inte nödvĂ€ndigt att man Ă€r SD-medlem för att bli av med jobbet. Det rĂ€cker med att svensk slaskmedia och likasinnade skriver fake news och ogillar dig. SĂ€rskilt om du Ă€r en populĂ€r PK-motstĂ„ndare och förekommer i alternativmedia sĂ„som swebbtv.se … …

KnudMadsen
KnudMadsen
3 years ago
Reply to  Maja Dacke

Sverigstan er blevet et rÄddent samfund.
Jeg kommer der ikke mere og har afleveret min brobiz til Sverigsbron.
Jeg har bolig til rigtige svenske borgere, som vil sþge asyl her i DK! 🙂

achantus
achantus
3 years ago
Reply to  KnudMadsen

Da trenger du en hel by, for det kommer til Ă„ bli en folkevandring.

Ferd Ed Sa
Ferd Ed Sa
3 years ago
Reply to  KnudMadsen

Jeg har vÊret pÄ min sidste skiferie i Sverige. Jeg gider simpelthen ikke lÊgge penge i et land med sÄ idiotiske politikere og medier. Sverigstan er fortabt!!

Maja Dacke
Maja Dacke
3 years ago
Reply to  KnudMadsen

SĂ„ bra, Knud! Jag sökte bostad i Dk för sju Ă„r sedan nĂ€r jag ville bort frĂ„n Malmö. Det blev inget dĂ„ utan jag flyttade norrut. Men södern lockar och drar. Jag letade Ă€ven i annat EU-land men det blev för omstĂ€ndligt – och dyrt.